Azija

Azija

Dobrodošli u Aziju. Kontinent koji svojim prostranstvom i kontrastom čini jednu od najuzbudljivijih destinacija. Visoki neboderi modernih prijestolnica, široki bulevari, ulični prodavci, divlja energija i šarenilo pa sve do ruralnih sela i plemena u džunlgama i nomada u tundrama.  

Istražite rižina polja Balija, svjedočite ljepoti Taj Mahala i šarene Indije i snježnih vrhova Himalaja u Nepalu ili se popnite na ,,krov svijeta’’ Tibet , bivšu rezidenciju Dalaj Lame.  

Osjetite energiju jugoistočne Azije egzotičnih plaža i meditacije ili popijte čaj na nekoj od plantaža na Šri Lanki. Ako se uputite sjevernije, čekaju vas nomadi Mongolije i carica Rusije, Kamchatka, zemlja medvjeda, zime i vulkana... Posjetite najstariju civilizaciju na svijetu i šetajte Kineskim zidom ili produžite u Japan, zemlju modernog i tradicionalnog, šetajte ulicama modernog Tokya i udišite miris procvjetale trešnje. Ništa ne ostavljamo neistraženo, zato Vas vodimo u Sjevernu Koreju, krenite na avanturu u najizolovaniju i najtajnovitiju zemlju, gdje ćemo zajedno otkriti tajne ove države. U centralnoj Aziji Vas čekaju države sa kojima zajedno hodamo putevima svile.  

Umalo da zaboravimo Bliski istok i da ne pomenemo kraljevinu Jordan u kojoj se nalazi čudo antičkog svijeta, grad u kamenu Petra. Ili Bejrut, glavni grad Libana između planina i mora sa najstarijom historijom. Ne zaboravimo persijske tepihe i  pistaće u Iranu i ekskluzivni Dubai. Bezbroj je mogućnosti, na Vama je samo da izaberete destinaciju, jer…vodimo Vas u Aziju.

Polasci

Putovanja

Destinacije