Tajland Phuket iz Sarajeva

Tajland Phuket iz Sarajeva

cijena od
2.980
BAM ,00
sada od
1.980
BAM ,00
trajanje
10 dana
Prijavi se Upit
Upit

Tajland (Thailand) je zemlja ostrva, egzotičnih plaža, kristalnog mora, noćnog provoda, budizma, magije i avanture. Putovanje na Tajland je prava riznica interesantnih priča satkanih od kulture i filozofije, nevjerovatnih predjela i prelijepih plaža. Iako mnogi smatraju Tajland ostrvom, on je zapravo kopnena država koja ima izlaz na Andamansko more i Tajlandski zaljev, ali joj pripada preko 1400 ostrva od kojih su najpoznatija Phuket, Koh Pangan, Krabi i Koh Samui. 

Osmijeh i gostoprimtvo Tajlanđana vas čeka na svakom uglu. Kupanje, masaže, bijeli pijesak, tirkizno, toplo more, nezaboravni zalasci sunca, izleti do obližnjih ostrva i tropska klima, učiniće da se osjećate kao u raju i upotpuniti vaš boravak u ovoj azijskoj zemlji. Vjerujete da odlazite na odmor, a čeka Vas putovanje koje će Vam ući pod kožu. Aranžmani za Tajland su za sve generacije pa čak i za putovanja sa djecom. Čekamo Vas u zemlji osmijeha.

Navedeni obilasci su besplatni: Freedom plaža, Paradise plaža, Karon plaža, Kata plaža, Banana plaža


Ruta
Sarajevo
Dubai
Phuket
Dubai
Sarajevo

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Grupna putovanja
Akcije , Daleke destinacije
Destinacije
Tajland
Kod putovanja
TH55
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Min 10 , Max 15 ,

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske

Sastanak na aerodromu u Sarajevu, dva sata prije leta. Let iz Sarajeva za Phuket u popodnevnim satima sa presijedanjem u Dubaiju. Dolazak u Dubai u večernjim satima po lokalnom vremenu.

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Sarajevo – Dubai - Phuket, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Sarajevo
 • Dubai

Let iz Dubaija za Phuket. Dolazak na Phuket u popodnevnim satima po lokalnom vremenu i transfer do smještaja. Phuket - najveće i najpoznatije tajlandsko ostrvo, koje je sa kopnom povezano sa dva mosta koja se nalaze na sjevernom kraju ostrva. Turizam je naravno najzastupljenija djelatnost, a Phuket je od davnina privlačio mnoge putnike. Kupanje, masaže, prelijepe plaže, bijeli pijesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih ostrva, učiniće da se osjećate kao u raju. Vrijeme rezervisano isključivo za uživanje! Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Sawaddi Patong Resort & Spa 4* 1 noć

Mjesto

 • Dubai
 • Phuket

Fakultativni izlet – Phuket City Tour. Prvo odlazimo na vidikovac Karon Viev Point – mjesto odakle se svako divi panoramskom pogledu. Sa ovog mjesta se pružaju pogledi na najljepše plaže -Kata Noi, Karon i Kata Lai, te je zato lokalno nazvan Khao Saam Haad što znači Brdo tri plaže. Zatim posjećujemo Vat Chalong, najljepši i najpoznatiji manastir na Phuketu. Dolazimo u srce grada Phuketa. Mameći preduzetnike sa Arapskog poluostrva, Kine, Indije i Portugala, grad Phuket postao je šareni spoj kulturnih uticaja. Danas je Stari grad dokaz historije Phuketa, ali takođe je i hipstersko srce ostrva, koje posebno privlači umjetnike i muzičare. Svraćamo u viševjekovne hôrng tăa•ou – lokalne dućane. Grad Phuket ostaje divan osvježavajući kulturni odmor od ostrvskih plaža. Noćenje

Smještaj

Sawaddi Patong Resort & Spa 4* 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan rezervisan za obilazak nekih od najljepših plaža ostrva- počinjemo sa plažom koja opravdano nosi naziv raj- Paradise plaža! Nakon kupanja i uživanja na bijelom pijesku, selimo se na susjednu plažu slobode- Freedom plaža. Dan završavamo zalaskom sunca na prelijepoj, beskrajnoj Karon plaži. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Sawaddi Patong Resort & Spa 4* 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izlet - Statua Velikog Bude i rt Promthep Cape. Krećemo ka statui Velikog Bude (Big Buddha). Statua je visoka 45 metara, napravljena je od armiranog betona, a presvučena bijelim mermerom koji sija, tako da se vidi skoro iz svakog dijela Phuketa. Nalazi se na vrhu Nakerd brda i predstavlja najsvetije mjesto na Phuketu. Stvorena je u čast preminulog kralja Rame IX. Pored nje se nalazi statua Malog Bude, zlatne je boje i stvorena je u čast kraljice Sirikit, supruge kralja Rame IX. Poslije Velikog Bude, odlazimo to rta Promthep Cape odakle se pruža nevjerovatan pogled i gdje možemo napraviti fenomenalne fotografije. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Sawaddi Patong Resort & Spa 4* 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka, nastavljamo istraživanje lokalnih plaža. Danas na programu Kata plaža i Banana plaža. Bijeli pijesak, mirna, kristalna osvježavajuća voda, prirodni hlad gustih palmi po obodu plaže, hladan kokos i pivo, lokalni specijaliteti. Mir i opuštanje do zalaska sunca. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Sawaddi Patong Resort & Spa 4* 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izletDanašnji dan je namjenjen za odlazak do čuvenih Phi Phi ostrva. Katamaranom razgledamo najpoznatiji zaljev "Maya Bay" koji je prikazan u filmu „Plaža“ sa Leonardo DiCapriom. Zatim idemo do Phi Phi Lai-a upravo u laguni Pileh i uživamo u plivanju u ovom nevjerovatnom prirodnom bazenu, okruženom liticama, inače poznatim kao „Smaragdna laguna“. Plovimo duž „Vikinške pećine“ prije nego što napravimo još jednu stanicu na „Monkey Beach“ gdje ponovo možete uživati u plivanju i možda vidjeti divlje majmune na plaži. Nastavljamo do Koh Phi Phi Don gdje će ručak biti poslužen u hotelskom restoranu. Poslije ručka, možete uživati u kratkoj šetnji po plaži i prodavnicama na Phi Phi Donu. Polazak sa Phi Phi Don na ostrvo Kai, gdje ronimo između prelijepih koralnih grebena i šarenih riba ili se jednostavno opuštamo na plaži. Povratak na pristanište Phuketa i povratak u hotel.

Smještaj

Sawaddi Patong Resort & Spa 4* 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - James Bond (Džejms Bond) ostrva. Ovo ostrvce je dio arhipelaga manjih krečnjačkih stijena, koje se izdižu iz mora žad zelene boje u kojim su skrivene pećine bogate stalaktitima i stalagmitima. Naša prva stanica za početak je Panak ostrvo, odakle se kanuima upuštamo u istraživanje zaliva i pećine. Nakon toga, nastavljamo ka James Bond ostrvu Kao Tapu i Kao Ping- ostrvo poznato po snimanju čuvenog 007 filma ‘’Čovjek sa zlatnim pištoljem’’. Nakon toga, idemo na ručak, a poslije ručka, idemo u selo Panje plutajuće selo, gdje ćemo sa lokalnim vodičem istražiti kako to lokalci žive na plutajućem selu u sred mora! Nakon istraživanja sela, idemo na kupanje na prelijepu, bijelu plažu Naka. Vrijeme za kupanje, odmaranje, i pravljenje fotografija života! Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Sawaddi Patong Resort & Spa 4* 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštamo sobe u prijepodnevnim satima. Kupujemo suvenire, ispijamo još neki Chang ili Singhu, osjećamo ljutinu tom yum supe, grickamo pad thai na ulici i opraštamo se od zemlje osmijeha. Popodnevni transfer do aerodroma. Let iz Phuketa za Dubai u večernjim satima. Dolazak u Dubai i konekcija na let za Sarajevo.

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Phuket - Dubai - Sarajevo, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Phuket
 • Dubai

Hrana

 • Doručak × 1

Let iz Dubaija za Sarajevo u jutarnjim satima. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim satima po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

Mjesto

 • Dubai
 • Sarajevo

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smještaj

Sawaddi Patong Resort & Spa 4 Primjer 7 noći

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Sarajevo – Dubai - Phuket, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Phuket - Dubai - Sarajevo, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga

Hrana

7 × Doručak

Ostalo

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u Hotelu Sawaddi Patong Resort & Spa 4* (prema lokalnoj kategorizaciji) ili sličnom hotelu na Phuketu
 • Navedeni obilasci na Phuketu: Freedom plaža, Paradise plaža, Karon plaža, Kata plaža, Banana plaža

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Vizu za Tajland sa jednim ulaskom (agencija može posredovati pri apliciranju)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Phuket City Tour

Phuket City Tour
Cijena: 35,00 EUR

Phuket City Tour - Prvo odlazimo na vidikovac Karon Viev Point – mjesto odakle se svako divi panoramskom pogledu. Sa ovog mjesta se pružaju pogledi na najljepše plaže -Kata Noi, Karon i Kata Lai, te je zato  lokalno nazvan Khao Saam Haad što znači Brdo tri plaže. Zatim posjećujemo Vat Chalong, najljepši i najpoznatiji manastir na Phuketu. Dolazimo u srce grada Phuketa. Mameći preduzetnike sa Arapskog poluostrva, Kine, Indije i Portugala, grad Phuket postao je šareni spoj kulturnih uticaja. Danas je Stari grad dokaz istorije Phuketa, ali takođe je i hipstersko srce ostrva, koje posebno privlači umjetnike i muzičare. Svraćamo u viševjekovne hôrng tăa•ou – lokalne dućane. Grad Phuket ostaje divan osvježavajući kulturni odmor od ostrvskih plaža. Cijena izleta obuhvata: stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku tokom cijelog izleta i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

Statua Velikog Bude i rt Promthep Cape

Statua Velikog Bude i rt Promthep Cape
Cijena: 35,00 EUR

Krećemo ka statui Velikog Bude (Big Buddha). Statua je visoka 45 metara, napravljena je od armiranog betona, a presvučena bijelim mermerom koji sija, tako da se vidi skoro iz svakog dijela Phuketa. Nalazi se na vrhu Nakerd brda i predstavlja najsvetije mjesto na Phuketu. Stvorena je u čast preminulog kralja Rame IX. Pored nje se nalazi statua Malog Bude, zlatne je boje i stvorena je u čast kraljice Sirikit, supruge kralja Rame IX. Poslije Velikog Bude, odlazimo to rta Promthep Cape odakle se pruža nevjerovatan pogled i gdje možemo napraviti fenomenalne fotografije. Povratak u smještaj u kasnim večernjim satima. Cijena izleta uključuje: organizovan prevoz po predviđenom itinereru i stručnog licenciranog vodiča na engleskom  jeziku. 

Phi Phi ostrva (Koh Phi Phi)

Phi Phi ostrva (Koh Phi Phi)
Cijena: 55,00 EUR

Polazak u jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Stižemo na arhipelag ostrva Phi Phi, na kojima je sniman film ,,Plaža''. Obilazimo Maya zaliv (Maya bay), dragulj i simbol ovih ostrva i svraćamo da vidimo Pilej lagunu (Pileh lagoon), tj. mjesto odakle je Leonardo Dicaprio skočio u more u samom filmu. Dolazimo na Ostrvo bambusa (Bamboo island) i uživamo u kupanju i tirkiznom moru. Prolazimo pored Vikingške pećine (Viking cave) i slušamo priče o drevnim gusarima, stižemo  na Monkey beach, gdje postoji mogućnost da hranimo majmune. Slobodno vrijeme za snorkling u prozirnoj vodi sa ribicama neobičnih boja. Pauza za ručak na Phi Phi Don-u (Phi Phi Don) i povratak u smještaj u popodnevnim satima. 

Cijena izleta obuhvata:

 • Povratni transfer do luke
 • Vožnja brodom
 • Ručak bez konzumacije pića
 • Oprema za snorkling
 • Ulaznica u nacionalni park Maya bay

James Bond ostrva

James Bond ostrva
Cijena: 55,00 EUR

Ovo ostrvce je dio arhipelaga manjih krečnjačkih stijena, koje se izdižu iz mora žad zelene boje u kojima su skrivene pećine bogate stalaktitima i stalagmitima. Naša prva stanica za početak je Panak ostrvo, odakle se kanuima upuštamo u istraživanje zaliva i pećine. Nakon toga, nastavljamo ka James Bond ostrvu Kao Tapu i Kao Ping- ostrvo poznato po snimanju čuvenog 007 filma ‘’Čovjek sa zlatnim pištoljem’’. Nakon toga, idemo na ručak,a poslije ručka, idemo u selo Panje (Panyee) plutajuće selo, gde ćemo sa lokalnim vodičem istražiti kako to lokalci žive na plutajućem selu u sred mora! Nakon istraživanja sela, idemo na kupanje na prelijepu, bijelu plažu Naka. Vrijeme za kupanje, odmaranje, i pravljenje fotografija života! Cijena izleta uključuje: ručak, organizovan prevoz po predviđenom itinereru i stručnog licenciranog vodiča na engleskom  jeziku.

Smještaj

Sawaddi Patong Resort & Spa 4*

Sawaddi Patong Resort & Spa 4*
Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Sawaddi Patong Resort & Spa by Tolani - SHA Extra Plus je hotel sa 4* smješten na plaži Patong, na prekrasnom Phuketu. Ovdje ćete pronaći savršeno mjesto za opuštanje uz otvoreni bazen i uživanje u vrhunskoj kuhinji. Ovaj hotel nudi iznimnu uslugu uz besplatni Wi-Fi, parkiralište i šatl bus koji vas vodi do plaže Patong i popularnog trgovačkog centra.

Sobe su uređene s prefinjenim detaljima inspiriranim kineskim i portugalskim dizajnom. Za ljubitelje rekreacije, hotel posjeduje fitness prostoriju, Vara Spa centar s opuštajućim masažama te biblioteku u kojoj možete uživati u čitanju knjiga i magazina. Također, na raspolaganju su vam i prostorija za igre te dječji rekreacijski centar. U restoranu Roydi možete istražiti raznolikost okusa zapadne, kineske i tajlandske kuhinje. 

Sawaddi Patong Resort udaljen je samo 2 km od prekrasne plaže Patong i samo 20 minuta vožnje od živopisnog centra grada Phuketa. Također, za sve ljubitelje noćnog života, Bangla Walking ulica je udaljena svega 10 minuta hoda.

Web stranica http://www.patongsawaddi.com/

Adresa 21 Sainamyen Road
Patong
Kathu
83150 Patong Beach
Thailand

Ostali polasci za Tajland

Pitanja, odgovori i iskustva

Potrebna Vam je viza da biste ušli na teritoriju Tajlanda. Za vizu se aplicira nekih mjesec dana prije početka putovanja. Agencija može posredovati u procesu viziranja ili istu možete sami pribaviti u nadležnom konzulatu.


Phuket je, pored Bangkoka, najpoznatija destinacija za izlaske na Tajlandu. Phuket nikada ne spava, tako da ćete sigurno na njemu naći klub ili bar koji je baš po Vašem ukusu. Neki od njih su: “Red hot” , “Monsoon” , “Tiger pub” , “Illusion club” , “Funk bar”


Na Tajlandu prevladava tropska monsunska klima. Suha sezona je u periodu od novembra do aprila, a temperature su ljetne tokom cijele godine.


Svakako je trošak individualna stvar i zavisi od osobe do osobe, ali prosjek koji putnici troše na ovoj destinaciji je između 300€ i 600€, u zavisnosti od toga koliko tura traje.


Jedna od prvih misli koja Vam prođe kroz glavu kada čujete Tajland je sigurno masaža. Salone za masažu ćete viđati na svakom koraku, ali ih svakako najviše ima u glavnim ulicama. Cijene se razlikuju prema vrsti masaže koju odaberete I prema vremenu trajanja iste. Cjenovni opseg masaža je od 3eur do 15eur.


Phuket je prilično bezbijedan, jedino na šta treba da obratite pažnju, kao i na svim turističkim destinacijama, su džeparoši. S obzirom na to, sve lične stvari držite uz sebe, nemojte nositi sav novac sa sobom, pasoš možete ostaviti u smještaju, a kopiju nositi sa sobom.


Vakcina za Tajland Vam nije potrebna, ali se možete konsultovati sa svojim ljekarom ili institutom za javno zdravlje.


Ukoliko želite da kupite lokalnu karticu kako biste imali lakšu komunikaciju, tu kupovinu možete obaviti u marketima “7/11” gdje će Vam radnici vrlo rado pomoći da aktivirate karticu sa tajlandskim brojem. 

Ukoliko Vam kartica nije potrebna i svu komunikaciju možete obaviti preko internet, wi-fi je dostupan u svim objektima, od hotela gdje ćete biti smješteni, do restorana, kafića i barova.


Preporučuje se brižljivo čuvanje ličnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom, i zatvorom.


Za Phuket Vam ne treba ništa specifično od odjeće, potrebno je da sa sobom nosite samo ljetnju I garderobu za plažu.


Na Phuketu se sve dogadja na ulici, pa je zbog toga i suvenire najbolje kupovati na ulici. Niže cijene suvenira ćete pronaći van glavnih turističkih zona, a ukoliko želite dodatno da spustite cijenu cjenkanje je neizbježno.
Na glavnoj ulici uz plažu možete pronaći radnje sa domaćom kozmetikom, uljima I kremama po veoma pristupačnim cijenama. 


Najbolje vrijeme za posjetu Phuketa je od novembra do aprila, ali vremenske prilike dozvoljavaju putovanja tokom čitave godine.


Na Phuketu nije teško pronaći prevoz, prije nego što pomislite da Vam je potreban, on će pronaći Vas. Najjednostavniji i najautentičniji vid prevoza je tuk-tuk, za njega se obavezno cjenkajte, a nemojte da pristajete na cijenu višu od 5eur. 
Ukoliko želite da imate udobniju vožnju, onda odaberite taksi, morate obratiti pažnju da li je uključen taksimetar, a cijena ne bi trebalo da prelazi 3eur. Kod vožnje taksijem vrlo često se dogadja da taksisti ne žele da uključe taksimetar, u tom slučaju se za cijenu vožnje dogovorite prije nego što ista počne.


Svaka plaža na Phuketu je pravi egzotični raj. Svuda ćete zateći dosta beach barova, kristalnu plavu boju mora i zlatan pijesak. Najbolje među njima su definitivno sljedeće:
Patong beach 
Freedom 
Paradise 
Kata Noi 
Bangtao 


Da biste imali svoju ležaljku na plaži potrebno je samo da naručite piće u baru čije su ležaljke.


Night market –Bangla road street

Bangla je jedna od glavnih ulica u Patongu. Do nje možete doći pheške, s bzirom na to da se nalazi u centru grada. Na samom početku ulice organizuje se Night market sa lokalnom hranom. Pijaca počinje sa radom od 18h i otvorena je sve do 1h poslije ponoći. Ponuda je šarenolika, od ribe i morskih plodova, preko ražnjića sa raznim vrstama mesa i povrća, pa sve do čuvenog pad thai-ja i riže u raznim varijantama i sosevima. Izbegavajte prerađene mesne proizvode poput salama i kobasica na roštilju. Ukoliko niste ljubitelj ljute hrane nemojte zaboraviti da kažete “Mai pad” što u prevodu znači “Ne ljuto”.

“Sole Mio” restoran

Sole Mioje mali restoran, do koga možete doći laganom šetnjom po plaži. Idealan je za posmatranje zalaska sunca. Ponuda je raznovrsna, pored tajlandske kuhinje služe I internacionalna jela po pristupačnim cijenama.

“Khon Kaen BBQ”

Ovaj restoran preporučujemo onima koji vole da eksperimentišu sa hranom i ukusima i ljubiteljima morksih plodova. Restoran je malo udaljeniji od centra Pathonga, pa je zbog toga najbolje da do njega idete taksijem ili tuk-tukom. Trik ovog restorana je to što Vam nude mogućnost da sami pripremate svoju hranu. Možete sami pripremiti papaja salatu, ispržiti ribu ili pripremiti supu sa nudlama I povrćem. Naravno, lokalci su tu da Vam asistiraju prilikom pripreme hrane. Cijene su pristupačne.


 1. Hram Velikog Bude
 2. Karon beach view point
 3. Zalazak sunca na Kata plaži (Kata rocks)
 4. Šarene kućice u Sino-Portugese stilu u Walking street-u u Phuket town-u
 5. Maya zaliv

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL d.o.o Sarajevo sa licencom 07-02-22-9594/19.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPĆIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.