Island putovanja

Od Žil Verna do svjetski poznatog serijala 'Igra prijestola', Island je svojom opčinjavajuće oštrom prirodom uspio da nadahne brojne književne i naučne poduhvate. Zemlja Vikinga posljednja je država u Evropi koju su naselili emigranti iz Skandinavije i Velike Britanije. Ona je i dalje jedna od najrazuđenijih država na Svijetu, sa svega 3 stanovnika po kilometru kvadratnom. Aktivni vulkani, jarke zelene doline, glečeri i fjordovi, crne pješčane plaže i zaglušujuće rijeke čine Island svojim, karakternim i avanturističkim. 
Istkana nitima nepredvidljivošću prirode, sudaru leda, vatre, vode i vazduha, ovo vulkansko ostrvo predstavlja i 'najzeleniju' zemlju na Svijetu sa netaknutom prirodom i tendencijom ka smanjenju upotrebe fosilnih goriva i motora sa unutrašnjim sagorevanjem. 
Od Rejkjavika, prijestolnice zemlje ponoćnog sunca preko veličanstvenog gejzira i ‘zlatnog vodopada’ Gullfoss, prirode ove fascinantne zemlje oblikovane vulkanskim erupcijama, zatim čuvene Plave lagune, pa sve do Reynisfjara plaže sa crnim pijeskom - sve to pojednako ostavlja bez riječi one koji posjete Island.

Polasci

Putovanja