Turska

Turska

Dobrodošli na putovanje kroz čarobnu Tursku, zemlju koja očarava svojom bogatom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama. Sa preko 130 planinskih vrhova visokih preko 3000 metara, hramovima iz doba mezolita i lokalitetima sa UNESCO-ve liste svjetske baštine, Turska je postala šesta najposjećenija turistička destinacija na svijetu.

U srcu ove fascinantne zemlje leži Istanbul, gdje ćete otkriti najstariji autentično sačuvani bazar na svijetu, datiran iz 15. vijeka. Prolazeći kroz istorijski centar Istanbula, doživjet ćete veličanstvenost Plave džamije, Aja Sofije, te uživati u duhovnom iskustvu derviškog plesa u Konji. Troja, kamene formacije i magično letenje balonima iznad Kapadokije samo su neki od bisera koji čine ovu zemlju posebnom.

Turska odiše poštovanjem prema tradiciji i nacionalnom identitetu. Gostoprimstvo je temeljni princip vaspitanja, a ova zemlja je poznata po legendarnom turskom gostoprimstvu. Uživajte u orijentalnoj i savremenoj muzici do duboko u noć, istražujte obilje lokacija za šoping i različite vrste hedonizma.

Nezaobilazni dio turskog iskustva su i tradicionalni specijaliteti poput kebaba, lahmadjuna, kofti i sarme, koje savršeno upotpunjuju čaj, ajran, bozu ili raki. Završite svoje gastronomske avanture sa slasticama poput baklave ili lokuma, i doživite puni užitak Mediterana. Turska je mjesto koje će vas neprestano zvati da se vratite i ponovo doživite čaroliju ovog predivnog kraja.

Putovanja