Malezija Premium - Langkawi i Kuala Lumpur iz Sarajeva

Malezija Premium - Langkawi i Kuala Lumpur iz Sarajeva

cijena od
3.380
BAM ,00
sada od
2.680
BAM ,00
trajanje
12 dana
Prijavi se Upit
Upit

Putovanje u Maleziju pruža neponovljiv doživljaj spajajući luksuz Kuala Lumpura i netaknute plaže Langkawija. Kuala Lumpur, s impozantnim neboderima i raznolikom kulturom, predstavlja urbani biser Malezije. Ovdje, posjetitelji mogu istraživati moderne atrakcije poput čuvenih Petronas Towers, uživati u vrhunskoj gastronomskoj ponudi ili se upustiti u šoping u elegantnim tržnim centrima. 

S druge strane, Langkawi očarava svojom netaknutom prirodom, tirkiznim morem i prekrasnim plažama. To je raj na zemlji koji pruža opuštanje i mir. Spojevi između ova dva različita svijeta omogućavaju putnicima nevjerovatan kontrast između urbanog i prirodnog, čineći ovo putovanje posebnim i nezaboravnim iskustvom za porodice i parove, bilo da putuju s djecom ili traže romantični bijeg.

Pridruži se nasmijanom plemenu na ovom egzotičnom putovanju i sigurno nećete zažaliti.

Gratis obilazak: Obilazak Kuala Lumpura


Ruta
Sarajevo
Istanbul
Kuala Lumpur
Langkawi
Kuala Lumpur
Istanbul
Sarajevo

Prijevoz
Avion
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Grupna putovanja
Akcije , Daleke destinacije
Destinacije
Malezija
Kod putovanja
MY11
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Min 10 , Max 15 ,

Plan i program

Sastanak putnika na međunarednom aerodromu u Sarajevu dva sata prije leta. Let za Istanbul u 09:10h. Dolazak u Istanbul u 12:05h. Pauza i odlazak na let za Kuala Lumpur u 15:50h.

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Sarajevo - Istanbul - Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem

Mjesto

 • Sarajevo
 • Istanbul
 • Kuala Lumpur

Dolazak u Kuala Lumpur u 07:10 sati po lokalnom vremenu. Dobro došli u Maleziju. Preuzimanje prtljage i prijava na lokalni let za rajski otok, dragulj malezijskog arhipelaga - Langkawi. Ovaj raj na zemlji osim prekrasnih pješčanih plaža  će vam ponuditi brojne sadržaje koji  uključuju istraživanje prirodnih ljepota od rižinih polja, mangrove šume do prekrasnih vidikovaca. Dolazak na Langkawi u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Opuštanje i odmor. Noćenje.

Smještaj

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi 4* 1 noć

Mjesto

 • Langkawi

Doručak. Predlažemo izlet savršen za istraživanje flore i faune ovog egzotičnog otoka.  Langkawijeva tajna šuma fascinantne mangrove šume koje su jedinstveno povezane zadivljujućim vapnenačkim formacijama i strmim stijenama.  Mangrove šume  igraju važnu ulogu u zaštiti obale te je područje priznato kao Geopark te  UNESCO-m zaštićena lokacija koju posjećuju brojni turisti. U vožnji brodicom možete susresti zanimljive stanovnike  šume kao što su skakavcii, rakovi, vretenca i varani, a među drvećem su majmuni,  rijetke smeđe krilate rode – vodomar i nevjerojatne ptice grabljivice. Posjetit ćemo i pećinu šišmiša, a zatim brodom istražiti očaravajuću pećinu krokodila te naučiti nešto o ribogojilištu čija je akvakultura važna industrija na otoku. Pitome ribice golicat će vas po vrhovima prstiju dok ih budete hranili!  Ovaj je izlet prava avantura koja će zasigurno ostaviti dojam i stvoriti divne uspomene. Povratak u hotel u popodnevnim satima.  Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje.

Smještaj

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi 4* 1 noć

Mjesto

 • Langkawi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Za današnji dan predlažemo poludnevni izlet gdje ćete uživati u prekrasnoj panorami. Uživajte u uzbudljivoj 920 m dugoj vožnji žičarom do vrha poznate planine Mat Cincang. Posjetitelji mogu uživati u spektakularnom pogledu na Andamansko more i manje otoke Langkawi. Za vedrih dana također se može vidjeti rub Tajlanda na sjeveru i Indonezije prema jugozapadu. Po silasku sa žičare stižemo do Sky Bridgea - atraktivnom  pješačkom mostu s dvije trokutaste platforme koje služe kao "vidikovci" s kojih se pruža pogled na okolne krajolike. Uživajte u hladnom zraku i pogledu na gorje prije nego što se spustite do Orijentalnog sela. Oriental Village jedno je od jedinstvenih shopping, kulturnih i kulinarskih odredišta. Odvažni prikazi kulture, mode i rukotvorina s više od 470 marki i 17 000 proizvoda. Selo nudi ljubiteljima shoppinga širok izbor međunarodnih dizajnerskih marki i lokalnih proizvoda. Odvojite malo vremena za kupovinu na raznim prodajnim mjestima. Povratak u hotel. Slobodno predvečerje za uživanje na plaži. Noćenje.

Smještaj

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi 4* 1 noć

Mjesto

 • Langkawi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vrijeme za uživanje na plaži uz ispijanje koktela i kupanju u tirkiznom moru. Noćenje.

Smještaj

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi 4* 1 noć

Mjesto

 • Langkawi

Hrana

 • Doručak × 1

Doručak. Vožnja brodom, stižemo na Tasik Dayang Bunting (Jezero trudne djevojke) najveće jezero Langkawija, koje podsjeća na oblik trudne žene koja leži na leđima. Prema legendi, jezero posjeduje mistične moći jer je lokalna princeza blagoslovila vodu. Zbog blagodati, vjeruje se da svaka žena koja ne može zatrudnjeti može imati dijete nakon što popije vodu iz jezera. Nakon što prođete pored prvog otoka, iz neposredne blizine vidjet ćete divlje orlove - simbol Langkawija. Dugi čamac će polako plutati kako biste vidjeli ptice grabljivice koje lebde iznad vas.  Posljednja stanica bit će na bijeloj pješčanoj plaži gdje se možete opustiti u zrakama sunca  ili uživati u tirkizno-plavoj vodi otoka Beras Basah. Ovo je savršeno mjesto za uživanje u opuštajućem pikniku u sjeni stabala casaurina koje obrubljuju plažu. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne za uživanje na plaži. Noćenje.

Smještaj

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi 4* 1 noć

Mjesto

 • Langkawi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vrijeme za uživanje na plaži uz ispijanje koktela i kupanju u tirkiznom moru. Noćenje.

Smještaj

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi 4* 1 noć

Mjesto

 • Langkawi

Hrana

 • Doručak × 1

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera na aerodom. Prijava na lokalni let za Kuala Lumpur. Po slijetanju transfer do hotela. Nakon smještaja u sobe odlazimo u obilazak Kuala Lumpura. Kuala Lumpur će Vas odmah po dolasku očarati kozmopolitskim duhom, blještavilom gradskih svjetala, impresivnom arhitekturom, bukom i vrevom milijunskog grada. Orjentacijska šetnja s voditeljem putovanja. U sklopu šetnje posjetit ćemo simbol grada -  Petronas Twin Towers, među najvišim zgradama na svijetu i sjedište su Petronasa, nacionalne naftne kompanije Malezije, dizajnirao ih je američki arhitekt rođen u Argentini Cesar Pelli; a završeni su 1998. godine. U nastavku predlažemo istraživanje bogatog noćnog života grada u jednom od rooftop barova  ili u tradicionalnom djelu grada uz street food restorane. Noćenje.

Smještaj

Ancasa hotel Kuala Lumpur 4* 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Hrana

 • Doručak × 1

Doručak. Kuala Lumpur je grad koji spaja kineski, indijski i muslimanski utjecaji pa ćete u skopu razgleda imati prilike susresti se sa svim navedenim utjecajima. Na putu do Batu pećine imat ćemo priliku da stanemo kod impozantnog mauzoleja sultana Istana Sharif Alija i ukratko upoznamo sa historijom njegove vladavine na ovim prostorima. Nastavljamo do predgrađa Kuala Lumpura gdje se nalazi slikovita i impozantna pećina Batu, jedna od glavnih atrakcija Malezije svratit ćemo do tvornice gdje se obavljaju različiti procesi lijevanja, turpijanja, poliranja i lemljenja kositra, jedne vrste aluminija koji je specifičan za ovaj dio svijeta. Nakon toga odlazimo i u pogon gdje se dizajnira i proizvodi batik, poznata indonezijska tehnika bojenja otpornog na vosak koja se nanosi na cijelu tkaninu. Ova tehnika potječe s otoka Jave u Indoneziji. Nastavak avanture i dolazak do Batu pećine. Položaj hramova, nered boja, bogatstvo ukrasa čini ovo mjesto jedinstvenim. U prvom planu je impresivna statua boga rata - Murugana. U pozadini se nalaze 272 stepenice čiji se intenzitet boja zanimljivo uklapa u krajolik. Vode do kompleksa od tri spilje, od kojih je najveća Hram. U pećini se nalazi jedno od najsvetijih mjesta bogoslužja. Mistični ugođaj mjesta stvaraju hramovi, živopisni kipovi iz hinduističke mitologije uklopljeni u atmosferu jedinstvenih vapnenačkih krških formacija i hinduisti koji se mole u svetištima. Desecima metara visok svod, ukrašen stalaktitima i sunčevim zrakama koji tu i tamo probijaju, izaziva divljenje i stvara atmosferu uzvišenosti. Povratak u smještaj u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

Smještaj

Ancasa hotel Kuala Lumpur 4* 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet autobusom u Malaccu - grad pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku posjećujemo heritage muzej Baba & Nyonya posvećen kinesko-malezijske kulture, hram Cheng Hoon Teng - najstariji kineski hram u gradu, džamiju Kampung Kling s neobičnim krovom u obliku piramide, ulicu Jonker i "Crveni trg". Šetnja gradom otkriva nam utjecaj portugalske i nizozemske vlasti koja se danas osjeća na svakom uglu. Slijedi zajednički ručak. Potom ćemo otići do Porta de Santiago - vrata preostalih nakon portugalske tvrđave iz šesnaestog stoljeća i doživjeti lokalne šarene vožnje rikšama. Povratak u hotel. Naveče predlažemo istraživanje bogate kuhinje lokalnih specijaliteta na street food marketu.  Noćenje. 

Smještaj

Ancasa hotel Kuala Lumpur 4* 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za dodatnim obilaskom fenomenalnog Kuala Lumpura. Posljednje pripreme za povaratak. Kupovina suvenira za uspomenu koja će ostati do kraja života. Sastanak grupe u dogovoreno vrijeme u hotelu i večernji transfer do aerodroma u Kuala Lumpuru. Prijava na let za Istanbul koji je u 23:05h.

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Istanbul - Sarajevo, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem

Mjesto

 • Kuala Lumpur
 • Istanbul

Hrana

 • Doručak × 1

Dolazak u Istanbul u 04:55h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Sarajevo i polazak u 07:30h. Dolazak u Sarajevo u 08:20h. Kraj putovanja. 

Mjesto

 • Istanbul
 • Sarajevo

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno


Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Sarajevo - Istanbul - Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem
 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Istanbul - Sarajevo, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem

Hrana

9 × Doručak

Ostalo

 • Kompletnu organizaciju putovanja
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Lokalni let Kuala Lumpur - Langkawi - Kuala Lumpur
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 6 noćenja sa uslugom noćenje s doručkom u hotelu 4* u Langkawiju i 3 noćenja sa uslugom noćenje sa doručkom u hotelu sa 4* u Kuala Lumpuru.

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Karte javnog gradskog prevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom
 • Turistička(boravišna) taksa 2,00 USD po osobi po noći

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Geopark Mangrove šume

Geopark Mangrove šume
Cijena: 70,00 EUR

Krstarenje mangrovim šumama -Jutro započinjemo vožnjom do ivice mangrove šume. Zatim smo spremni za slikovitu vožnju brodom u močvarnu zemlju okruženu zelenilom.  Istražujemo obalu mangrove šume Langkawija, gdje možete pobjeći u spokojno okruženje, jedinstveno za ovaj dio svijeta. Divimo se orlovima i krivudavim potocima koji upotpunjuju prirodno remek-djelo. Sada je savršeno vrijeme za slikanje znatiželjnih majmuna i raznih ptica kojima je ovo mjesto dom. Nastavljamo putovanje istražujući pećine ispunjene neobičnim krečnjačkim formacijama. Uz ručak uživamo u prirodi i cvrkutu ptica. 

Cijena izleta obuhvata: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, ručak i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Langkawi Skybridge sa žičarom i orijentalno selo

Langkawi Skybridge sa žičarom i orijentalno selo
Cijena: 60,00 EUR

Langkawi Skybridge sa žičarom - Žičara Langkawi - vodi nas do vrha planine Gunung Matchincang. Kako se kabinom u stilu gondole stiže do vrha, imat ćemo pogled iz ptičje perspektive na prelijepi Langkawi, kao i na brojna ostrva okružena nepreglednim plavim morem u daljini. Vidjet ćemo mini – grad, smješten u podnožju planinskog lanca geo-parka koji ima nekoliko atrakcija; turneja se nastavlja do Nebeskog mosta (Skybridge) koji lebdi na 700 metara nadmorske visine na vrhu planine Gunung Mat Chinchang. 

Cijena izleta obuhvata: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, ulaznicu za žičaru i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Island Hopping

Island Hopping
Cijena: 60,00 EUR

Obilazimo Tasik Dayang Bunting (Jezero trudne djevojke) najveće jezero Langkawija, koje podsjeća na oblik trudne žene koja leži na leđima. Prema legendi, jezero posjeduje mistične moći jer je lokalna princeza blagoslovila vodu. Zbog blagodati, vjeruje se da svaka žena koja ne može zatrudnjeti može imati dijete nakon što popije vodu iz jezera. Nakon što prođete pored prvog otoka, iz neposredne blizine vidjet ćete divlje orlove - simbol Langkawija. 

Dugi čamac će polako plutati kako biste vidjeli ptice grabljivice koje lebde iznad vas.  Posljednja stanica bit će na bijeloj pješčanoj plaži gdje se možete opustiti u zrakama sunca  ili uživati u tirkizno-plavoj vodi otoka Beras Basah. Ovo je savršeno mjesto za uživanje u opuštajućem pikniku u sjeni stabala casaurina koje obrubljuju plažu.

Tvornica kositra i batika i famozna Batu pećina

Tvornica kositra i batika i famozna Batu pećina
Cijena: 30,00 EUR

Dan započinjemo posjetom "Tvornici kositra i batika". U ovom čarobnom mjestu, posjetitelji imaju priliku uživati u tradicionalnoj izradi batika, predivnih šarenih tkanina koje su karakteristične za Maleziju, te otkriti tajne proizvodnje kositra, metala od velike važnosti u lokalnoj umjetnosti i obrtu.

Nakon posjete tvornici, putovanje se nastavlja prema famoznoj "Batu pećini". Ova impresivna pećina smještena je na strmim stijenama, a pristup do nje vodi kroz impresivan niz stepenica ukrašenih šarenim hinduističkim kipovima i svetilištima. Unutar pećine, posjetitelji će biti očarani veličanstvenim pejzažima i špiljskim formacijama, dok će hinduistički hramovi i oltari dodatno obogatiti doživljaj. Izlet uključuje savršenu kombinaciju umjetnosti, kulture i prirodnih ljepota, čineći ga nezaboravnim iskustvom za sve avanturiste željne istraživanja Malezije.

Malacca

Malacca
Cijena: 70,00 EUR

Malaka (Malacca), biser Malezije, odiše bogatom historijom i kulturnim nasljeđem koje seže unazad stotinama godina. Smještena na jugozapadu zemlje, ova šarmantna regija predstavlja spoj različitih uticaja, od portugalskih i holandskih kolonijalnih tragova do bogatstva kineske i malezijske tradicije. Posjetitelji će biti očarani slikovitim kanalima, tradicionalnim kućama i kolonijalnom arhitekturom koja oživljava priče prošlosti. Malaka je također poznata po svojoj raznovrsnoj gastronomskoj sceni, gdje se miješaju okusi različitih kultura, pružajući posjetiteljima jedinstveno gastronomsko iskustvo.

Fakultativni izlet u Malaku pruža priliku posjetiteljima da istraže ovo UNESCO-vo svjetsko naslijeđe, gdje će imati priliku uživati u fascinantnim muzejima, poput Muzeja azijskih i europskih kultura. Osim toga, posjetitelji mogu istraživati trgovine i lokalne obrtničke radnje, gdje se nude autentični suveniri i tradicionalni proizvodi. S bogatstvom kulturne raznolikosti i historijskog značaja, Malaka pruža nezaboravan doživljaj koji će obogatiti iskustvo svakog putnika.

Smještaj

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi 4*

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi 4*
Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi 4* - nudi privatnu plažu i opuštajući boravak usred uređenih vrtova u Pantai Tengahu. Ovo odmaralište uz plažu također sadrži 2 vanjska bazena i 4 restorana. Besplatan Wi-Fi dostupan je u cijelom objektu.

Elegantne sobe dobro su opremljene sa balkonima s pogledom na vrt, bazen ili more. Također uključuje TV sa satelitskim programima i pribor za pripremu kafe/čaja. Kupaonica je opremljena tušem i toaletnim priborom.

Restoran Lagenda otvoren 24 sata dnevno nudi izbor lokalnih i međunarodnih jela. Obalni bar Tropical Bach nudi raznolika pića, dok u salonu Matahari svira živa glazba. LaVilla Poolclub & Restaurant nudi bar i noćnu zabavu.

Gosti mogu odigrati partiju tenisa ili uživati u opuštajućem tretmanu u spa centru. Ostali sadržaji u ponudi uključuju pranje veša i dnevno čišćenje soba.

Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica https://www.holidayvillahotels.com/holiday-villa-beach-resort-spa-langkawi/

Adresa Jalan Teluk Baru
Pantai Tengah
Mukim Kedawang
07000 Langkawi
Malaysia

Ancasa hotel Kuala Lumpur 4*

Ancasa hotel Kuala Lumpur 4*
Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Ancasa hotel Kuala Lumpur 4* - hotel je udaljen nekoliko koraka od Kineske četvrti i Trga nezavisnosti. Nudi klasične sobe i pristup fitness sadržajima. Sadrži restoran na bazi švedskog stola i salon.

Smješten u historiskoj četvrti, hotel je lako dostupan sa stanice LRT Plaza Rakyat i Centra za urbanu transformaciju (UTC), ranije poznatog kao autobusna stanica Puduraya. Udaljen je sat vremena vožnje od međunarodnog aerodroma u Kuala Lumpuru.

Uređene u ugodnim neutralnim tonovima, udobne sobe opremljene su frižiderom i TV-om sa satelitskim kanalima. 

Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica https://www.ancasahotels.com.my/

Adresa Jalan Tun Tan Cheng Lock 50050 Kuala Lumpur
Malaysia

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL d.o.o Sarajevo sa licencom 07-02-22-9594/19.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPĆIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.