Karibi i Centralna Amerika

Karibi i Centralna Amerika

Vulkanska avantura, očaravajući Karibi, nezaboravni trekinzi, lijane, viseći mostovi i najbolji zip line na svijetu, moderna i kolonijalna naselja, najdugovječniji ljudi Amerike, ukusi kafe i manga – putujemo kroz Srednju Ameriku!  

U Meksiku (Mexico) hodamo putevima Asteka i Maja, divimo se Fridi Kalho, jedemo nachose i tortille uz  društvo stanovništva, odlazimo na Jukatan gdje posjećujemo Islu Mujeres (Isla Mujeres) i Playu del Carmen pa čak možemo da plivamo i sa ajkulama…

Ne zaboravljamo ni manje zemlje Srednje Amerike poput Belizea gdje odmaramo na egzotičnim ostrvima. Tamo se spremamo za dalje avanture. Na putu nam je Gvatemala (Guatemala) – sveta zemlja Maja. Ne propuštamo ni pečenje mančmeloua na Pacaya vulkanu ni misteriozni Tikal. Visoko pod oblake odlazimo u Kostariku (Costa Rica) i to zip line-om među krošnje visokih šuma u Monteverde-u. Tu su vulkani poput Arenala, kupanje u toplim izvorima, trekinzi po nepatvorenoj prirodi Irazua. Avanturu upotpunjujemo i Panamom, zemljom koja spaja dva okeana – Pacifik i Atlantik. I nama je ona strateški važna tačka odakle biramo hoćemo li šetati starim gradskim četvrtima Panama Citiya ili se opustiti u miru San Blasa ili Bocas del Toro-a.  

Ne zaboravljamo ni revolucionarni duh Kube (Cuba). Na ovom mjestu u Karibima smo poput domaćina, u svom prirodnom okruženju i ritmu. Očekuju nas salsa i tompusi, kao i vožnja starim automobilima dok uživamo u prizorima Havane.

Čekamo Vas na ovom raskošnom dijelu svijeta, između palmi i hlada šešira, da zajedno isprobavamo najbolje rumove i tekile. Dobro došli u Srednju Ameriku!

Polasci

Putovanja

Destinacije

Video