Sejšeli iz Sarajeva

Sejšeli iz Sarajeva

cijena od
3.480
BAM ,00
sada od
2.980
BAM ,00
trajanje
10 dana
Prijavi se Upit
Upit

Sejšeli su rajsko ostrvo smešteno na istočnoj obali Afrike, koje predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu. Ovo ostrvo pruža nezaboravno iskustvo putovanja sa predivnim plažama, tirkiznim morem i bogatom floru i faunom.

Deset dana tropskog raja u kom ćemo uživati u tirkiznom prostranstvu Indijiskog okeana. Putovanje na Sejšele upotpunit ćemo isprobavanjem tradicionalnog jela kari hobotnice (curry octopus) ili kupovinom nakita i ručno pravljenih umjetnina.  

Isprobat ćemo se u tradicionalnom plesu Sega, puštamo da nas nose ritmovi, njišemo kukovima i uživamo u energiji ostrva.  

Prvo obilazimo najveće ostrvo Mahe. Posjećujemo glavni grad Viktoriju, botaničku baštu i plaže – Port Launay, Anse Major, potom se selimo na Praslin, jedno od najljepših ostrva na svijetu, gdje se bliže upoznajemo sa nevjerovatnom prirodom ovih granitnih i koralnih ostrva, rastinje, džunglu, živi svijet.  

Ako želite da uživate u predivnom ostrvu koje je prepuno prirodnih čuda i aktivnosti za sve uzraste, Sejšeli su idealna destinacija za vas.

Obilasci uključeni u cijenu aranžmana: 1. Viktorija city tour, 2. Takamaka destilerija ruma, 3. Eden Viewpoint, 4. Anse Royale Beach, 5. Nacionalni park Morne, 6. Port Glaud Lagoon, 7. Port Launay Beach.


Ruta
Sarajevo
Doha
Ostrvo Mahe
Doha
Sarajevo

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Grupna putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Sejšeli
Kod putovanja
SC2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Min 10 , Max 15 ,

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske 27. 7. 20247. 8. 20246. 9. 202415. 9. 2024

Okupljanje na međunarodnom aerodromu u Sarajevu dva sata prije leta. Priče o egzotičnom krajevima i smješkanje dok čekate na let. Let iz Sarajeva u 12.10h (QR 294) sa presjedanjem u Dohi.  Dolazak u Dohu u 18.10h po lokalnom vremenu.

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Sarajevo - Doha - Mahe, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem

Mjesto

 • Sarajevo
 • Doha

Konekcija na let. Let za Sejšele u 02.45h (QR 678). Dolazak na Mahe u 08.30h. Dobrodošli u tropski raj! Transfer do smještaja na Maheu. Slobodno vrijeme za odmor na plaži. Sejšeli su smješteni u Indijskom okeanu, oko 1600 kilometara od istočne obale Afrike. Najveća ostrva su Mahe, Praslin i La Digue, sa mnogobrojnim manjim ostrvskim grupama. Zbog svog položaja između 4. i 10. stepena južne geografske širine, ostrva su pod tropskom klimom cijele godine. Divne plaže, nestvarne boje, tropsko rastinje i divni ljudi. Noćenje!

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Coral Strand Smart Choice Hotel 4* 1 noć

Mjesto

 • Ostrvo Mahe

Obilazak Mahe ostrva, Takamaka destilerije, Eden vidikovac i plaža Anse Royale. Posjećujemo glavni grad Viktoriju, historijski dio grada. Obilazeći grad, uživaćemo u šarenolikoj slici koju prave kamene i drvene kuće iz ranog 20. vijeka, zahvaljujući živopisnim fasadama, kapcima i balustradama. Viktorija ima dva glavna centra, od kojih je jedan smješten oko Sahat-kule – replika tornja sa satom na mostu Vauxhall u Londonu i simbol Sejšela, koji se nalazi u sredini sjevernog kružnog toka. Drugi centar okružuje pijacu Sir Selvin Selvin Clarke, koja je udaljena oko pet minuta hoda od tornja sa satom. Izgrađena 1840. godine, a dobila je ime po francuskom guverneru koji je sam izgradio štandove za prodaju robe za lokalne poljoprivrednike i ribare. Ova pijaca je zaista vrijedna posjete, pogotovo subotom ujutro, kada se nudi prava košnica aktivnosti – uključujući ribu, začine i egzotično voće za prodaju. Osim toga, tu se nalazi i kafić u kojem možete sjediti i upijati intenzivne boje, zvukove i mirise sa pijace, dok uživate u doručku ili užini za ručak. Jedno od najposjećenijih mjesta na Sejšelima i jedno od najomiljenijih, posebno fotografima, jeste šareno ukrašen hinduističi hram za boga Vinaiagara. Ova živopisna građevina u ulici Kuinci (Quincy street) izgrađena je 1992. godine i služi kao bogomolja za oko 5.000 hindusa koji žive u Viktoriji. Oni koji su voljni da izuju cipele i ostave ih na ulazu, mogu da posjete mali hram izvan časova ceremonije. Sljedeća stanica nam je stajalište Eden vidikovac odakle se pruža nevjerovatan pogled na Viktoriju, a zatim ćemo produžiti do Takamaka destilerije gdje ćemo se upoznati sa procesom pravljenja najpoznatijeg sejšelskog ruma. Mogućnost degustacije šest vrsta ruma uz doplatu od oko 10eur po osobi. Ostatak dana provešćemo na jednoj od bajkovitih plaža Sejšela – Anse Royale, gdje ćemo napraviti najzanimljivije fotografije. Povratak u smještaj. Noćenje!

Smještaj

Coral Strand Smart Choice Hotel 4* 1 noć

Mjesto

 • Ostrvo Mahe

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodan dan ili fakultativni izlet na Anse Major plažu, jednu od najljepših skrovitih plaža na Maheu. Organizovanim prevozom dolazimo do početka staze odakle imamo oko sat vremena lagane šetnje (oko 2 km) do ove očaravajuće skrivene plaže. Savjetujemo da ponesete udobne patike. Na plaži ćemo imati obezbjeđen ručak koji obuhvata lokalne specijalitete kao što su riža, riba sa roštilja, curry (kari) itd. Na plaži se nalazi i bar gdje možete kupiti piće i osvježiti se egzotičnim voćem i lokalnim napicima. Nakon izleta, povratak u smještaj istim putem. Noćenje!

Smještaj

Coral Strand Smart Choice Hotel 4* 1 noć

Mjesto

 • Ostrvo Mahe

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Obilazak najvećeg nacionalnog parka na Sejšelima – Morne, gdje ćemo uživati razgledajući lokalnu floru i faunu i odmarati na spektakularnih vidikovcima ostrva. Malo zahtjevnijom pješačkom rutom, stižemo na najveći vrh na Sejšelima - Morne. Nakon toga, odlazimo da se opustimo i odmorimo do jedne od najljepših plaža na Maheu – Port Glaud Lagoon i Port Launay. Povratak u smještaj. Noćenje!

Smještaj

Coral Strand Smart Choice Hotel 4* 1 noć

Mjesto

 • Ostrvo Mahe

Hrana

 • Doručak × 1

Slobodan dan ili cjelodnevni fakultativni izlet - Praslin i La Digue ostrvo. Dan započinjemo jutarnjim krstarenjem do susjednog ostrva Praslin, drugog po veličini na Sejšelima. Odlazimo na čuvenu Anse Lazio plažu koja važi za jednu od najljepših plaža na svijetu. Okružena granitnim stijenama, visokim palmama, drvećem takamake i tirkiznom plavim bojom okeana, ova plaža predstavlja pravi raj. Nakon obilaska Praslina, vraćamo se na brod i krstarimo ka La Digue-u. Po dolasku, uživamo u ukusnom ručku u jednom od kreolskih restorana na ostrvu. Ovo ostrvo je sačuvalo svoj tradicionalni način života, i danas ga možete obići biciklom, pješke ili otvorenim kamionetima. Posjećujemo jednu od najljepših plaža – Anse Source d’Argent, poznatoj po spektakularnim granitnim stijenama. Uživanje i divljenje ljepoti oko nas. Povratak u smještaj. Noćenje!

Smještaj

Coral Strand Smart Choice Hotel 4* 1 noć

Mjesto

 • Ostrvo Mahe

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan rezervisan za kupanje i sunčanje na najljepšim plažama Sejšela! Prva stanica nam je plaža Petite Anse do koje se stiže kroz luksuzni resort Four Seasons. Povratak sa plaže je pravi izazov, jer se do prevoza vraćamo malom većim usponom, tako da savjetujemo da ponesete udobne patike. Zatim odlazimo na plaže Anse Soleil i Anse Intendance. Sunčamo se i kupamo, uživamo u lokalnim delicijama i koktelima u beach barovima. Povratak u smještaj. Noćenje!

Smještaj

Coral Strand Smart Choice Hotel 4* 1 noć

Mjesto

 • Ostrvo Mahe

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodan dan ili fakultativni izlet u St. Anne Marine nacionalni park koji predstavlja prelijepi mali arhipelag od kojih su neka od ostrva povezana pješčanim sprudom i može se pješke preći sa jednog na drugo ostrvo. Plaže su divlje i odišu nevjerovatnom ljepotom. Povratak u smještaj. Noćenje!

Smještaj

Coral Strand Smart Choice Hotel 4* 1 noć

Mjesto

 • Ostrvo Mahe

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje soba u prijepodnevnim satima i slobodno vrijeme do polaska. Transfer do aerodroma i let za Dohu u 19.35h (QR 679). 

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma

Mjesto

 • Ostrvo Mahe
 • Doha

Hrana

 • Doručak × 1

Dolazak u Dohu u 23.15h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Sarajevo u 06.50h (QR 293). Dolazak u Sarajevo u 11.10h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Mahe - Doha - Sarajevo, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem

Mjesto

 • Doha
 • Sarajevo

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Cijene aranžmana objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici ili uplatu na transakcijski račun agencije.

Prilikom prijavljivanja plaća se avans u iznosu od 400 KM, a ostatak sume plaća se u agenciji ili putem banke najkasnije 30 dana pred put. 

Nudimo vam mogućnost plaćanja NA RATE karticama UniCredit banke. Mogućnost odabira plaćanja od 2 do 24 rate. 

Za kartično plaćanje primjenjuju se regularne cijene aranžmana, bez mogućnosti ostvarivanja popusta za gotovinsko plaćanje i vrijedi za sva putovanja ukoliko putnik aranžman plaća u poslovnici karticom -  jednokratno ili shopping karticom na rate.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno

Smještaj

Coral Strand Smart Choice Hotel 4 Primjer 7 noći

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Sarajevo - Doha - Mahe, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Mahe - Doha - Sarajevo, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem

Hrana

7 × Doručak

Ostalo

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • 7 izleta na Sejšelima * 1. Viktorija city tour, 2. Takamaka destilerija ruma, 3. Eden Viewpoint, 4. Anse Royale Beach, 5. Nacionalni park Morne, 6. Port Glaud Lagoon, 7. Port Launay Beach.

Nije uključeno u cijenu

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Osiguranje u slučaju zaraze COVID-19 virusom na destinaciji
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Boravišna taksa - 7,00 EUR po osobi po noći (plaća se u hotelu)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

SEYCHELLES TOUR - 7 IZLETA UKLJUČENO U CIJENU

SEYCHELLES TOUR - 7 IZLETA UKLJUČENO U CIJENU
Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

IZLETI UKLJUČENI U CIJENU

 1. Viktorija City Tour
 2. Takamaka destilerija ruma
 3. Eden Viewpoint
 4. Anse Royale Beach
 5. Nacionalni park Morne
 6. Port Glaud Lagoon
 7. Port Launay Beach

 

Anse Major plaža

Anse Major plaža
Cijena: 65,00 EUR

Anse Major je jedna od najljepših skrovitih plaža na Maheu. To je zaliv na sjeveru ostrva s dvije prekrasne bijele koralne plaže i slatkovodnom lagunom. Plaža je mala, ali definitivno prelijepa, s nekoliko palmi i puno vegetacije. U vodu možete ući bilo gdje duž pješčane plaže. Greben u blizini plaže je pogodan da se oprobate u ronjenju. Ovdje možete vidjeti najrazličitije vrste riba koje se ubrajaju među najživopisnije vrste koje žive oko Mahea. Fakultativni izlet će se organizovati u popodnevnim časovima. 

Cijena izleta uključuje: transfere prema predviđenom itineraru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ručak.

Praslin i La Digue

Praslin i La Digue
Cijena: 195,00 EUR

Dan započinemo jutarnjim krstarenjem do susjednog ostrva Praslin, drugog po veličini na Sejšelima gdje ćemo posjetiti čuvenu Vallee de Mai. Valle de Mai je „srce Praslina” i dom ostataka prvobitnih džungli palmi na Sejšelima i često je opisivan kao „rajski vrt” zahvaljujući svojoj izolovanoj i mističnoj prirodi. Park je stavljen pod zaštitu još davne 1966. godine, sa preko 1.400 stabala jedinstvene palme Coco de Mer, koja je pod zaštitom sejšelske vlade zbog svoje lokacije i jedinstvenosti. Kada su Sejšeli bili dio superkontinentske Gondvane, mnogo godina prije nego što su se razdvojili na postojeće kontinente, područje je bilo preplavljeno jedinstvenom biljnom i životinjskom raznolikošću. U ovoj netaknutoj džungli, nepromijenjenoj milionima godina, mogu se pronaći svih šest endemskih vrsta palmi, od kojih je najpoznatija Coco de Mer. Raste samo na ostrvima Praslin i Curieuse. Najstariji primjerak drveta star je oko 300 godina i visok 27m sa savršeno ravnim stablom i velikim, lepezastim lišćem. Žensko stablo proizvodi plodove u obliku srca do 25 kg – najveći i najteži plod na svijetu. Međutim, palma Coco de Mer je danas ugrožena vrsta i na crvenoj listi Svjetske unije za očuvanje prirode, jer da se njen broj u poslednjih 50 godina smanjio za oko 30%. Vallee de Mai je takođe i dom za rijetku vrstu papagaja – crni papagaj. Iako se zove crni papagaj, on nije u potpunosti crn, više je braon-sive boje. Mnogi stručnjaci za ptice tretiraju ga kao lokalni oblik vrste koja se nalazi na Madagaskaru i Komorima, ali neki misle da je to posebna vrsta koja se ne nalazi nigdje drugo osim na Sejšelima. Veoma su stidljivi i obično se mogu samo čuti. Nakon obilaska Praslina, vraćamo se na brod i krstarimo ka La Digue-u. Ako tražite opuštenu ostrvsku atmosferu, sa predivnim plažama i samo jednim dodirom lokalnog života, La Digue je savršeno mjesto za vas. Najmanji od tri glavna naseljena ostrva, La Digue ima malu populaciju od samo 2.000 ljudi. Bez aerodroma i sa samo šačicom drumskih vozila, ovo je krajnje ležerno mjesto sa nekim od najfascinantnijih plaža na Sejšelima. Plaže na La Digueu su nešto što se nikako ne smije propustiti. Bez obzira da li više volite duge lukove netaknutog bijelog pijeska ili prekrasne obale uokvirene masivnim granitnim stijenama, ove plaže će vam oduzeti dah. Na jugu grada u okviru kompleksa L'Union Estate nalazi se Anse Source D'Argent – najpoznatija plaža na Sejšelima. Na ovoj plaži se nalazi i park u kojem možemo vidjeti muzej, stare mlinove za kokos i divovske kornjače. Jedinstvena mješavina plitke vode, čistog bijelog pijeska i impresivnih granitnih stijena donosi pravi užitak, koji će posjetioci dugo pamtiti. Osim toga, ovdje ćemo imati priliku i da se vozimo tradicionalnim kamiončićem i da uživamo u ukusnoj kreolskoj kuhinji. Cijena izleta uključuje: transfere prema predviđenom itineraru, ručak, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za Anse Source D'Argent plažu.

Petite Anse, Anse Soleil i Anse Intendance plaže

Petite Anse, Anse Soleil i Anse Intendance plaže
Cijena: 35,00 EUR

Ovo su jedne od najljepši plaža svijeta sa bijelim pijeskom i tirkiznim morem. Ukoliko želite nekog napraviti ljubomornim zašto nije krenuo sa vama, garantujemo da ćete ga slikama sa Petite Anse, Anse Soleil ili Anse Intendance plaže učiniti da zažali. Nakon kupanja i uživanja u poslijepodnevnim satima povratak u smještaj. 

Cijena izleta uključuje: transfere prema predviđenom itineraru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

St. Anne Marine National Park

St. Anne Marine National Park
Cijena: 85,00 EUR

Prelijepi mali arhipelag koji se nalazi istočno od Mahea. Neka od ovih ostrva su povezani pješčanim sprudom što za vrijeme oseke daje posebnu ljepotu i mogućnost da peške pređemo od ostrva do ostrva. Plaže su divlje, a lokalci nam pružaju ugođaj tako što nam spremaju hranu i dodatno dočaravaju ljepotu ovog arhipelaga. Imat ćemo priliku da se susretnemo sa raznovrsnim podvodnim svijetom i uživat ćemo u panoramskom razgledanju iz broda ostrva Mahea. Cijena izleta uključuje: transfer brodom sa providnim dnom, ručak, ulaznicu u nacionalni park, snorkeling (na dva mjesta) i lokalnog vodiča.

Smještaj

Coral Strand Smart Choice Hotel 4*

Coral Strand Smart Choice Hotel 4*
Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Coral Strand Smart Choice Hotel je smještajni objekat na Sejšelima sa 4* prema lokalnoj kategorizaciji. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica https://www.coralstrand.com/

Adresa Beau Vallon
Mahe Island
Seychelles

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Od 01.12.2022. za ulazak na Sejšele nije potrebno imati ni PCR test, ni dokaz o potpunoj vakcinaciji, dakle ulaz je slobodan za sve turiste.

Svi putnici moraju popuniti Health Travel Authorisation na https://seychelles.govtas.com/ koja ne smije biti stariji od 72 sata od trenutka ukrcavanja na let za Sejšele. Formular se plaća online kreditnom karticom i iznosi 10eur. Za popunjavanje aplikacije sada će vam biti potrebna slika pasoša, detalji leta, slika vaučera za hotel (dobićete od nas vaučer i avio karte par dana pred put), selfie slika i kontakt informacije. Kada završite sa popunjavanjem, dobićete QR code koji je potrebno da sačuvate u telefonu ili da ga odštampate i ponesete sa sobom na putovanje.

Vaučer/potvrda rezervacije smještaja za cijeli period boravka je obavezan da se pokaže pri dolasku. Mjerenje temperatura se vrši po ulasku u zemlju. Ukoliko postoje putnici sa simptomima Covid 19, oni moraju da urade dodatni test na aerodromu (trošak snosi putnik). Putnici sa pozitivnim rezultatom moraju da budu u karantinu, zavisno od zdravstenih uslova i odluke smještajnog objekta, u objektima namjenjenim od strane lokalnih vlasti. Trošak liječenja, karantina i produženog boravka u smještaju, u slučaju pozitivnog testa, snosi putnik.

Detaljnije pročitati na http://tourism.gov.sc/covid-19-guidelines/

Obavezno je da putnici uplate zdravstveno osiguranje, koje pokriva Covid19.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL d.o.o Sarajevo sa licencom 07-02-22-9594/19.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPĆIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.