Iskustvo plivanja sa ajkulama na Maldivima

Dan započinjemo odlaskom u luku i ukrcavanjem na brzi brod kojim krećemo u novu avanturu. Nova avantura? Ne samo “još jedna u nizu”, već jedna od onih koju pamtite do kraja života! Koliko novog iskustva možete doživjeti u svega nekoliko sati..? Ja cu Vam dati odgovor. 

Zastajemo u Indijskom okeanu, da nam najljepši sisari probude i najljepše emocije. Zaustavit ćemo se i svu pažnju usmjeriti na posmatranje delfina. Ni poslije nebrojeno mnogo puta na istom mjestu, ne prestajem da im se radujem. Najnježnije reakcije svojih putnika imam priliku da vidim upravo u ovom momentu. Ostanemo bez daha posmatrajući ih.  

 

Vožnju nastavljamo do jednog od lokalnih ostrva - Fulidhoo. Reći cu Vam po čemu je ostrvo poznato i zbog čega smo i mi ovdje.

 

Stingray. Pripada parodici raza. Ovo je jedno od mjesta gdje Vas suret sa njima može izgledati upravo ovako. Iskoristite priliku da ih pomazite, nahranite, ali i napravite lijepu fotografiju za uspomenu. 

Naš izlet nastavljamo do najuzbudljivijeg pointa za ovaj dan. Konačno dolazimo do mjesta gdje imamo priliku da zaplivamo sa ajkulama. Naravno da niste u opasnosti! I naravno da je adrenalin na maksimalnom nivou! Nakon što dobijete sve neophodne informacije, krećemo u jednu od najluđih avantura. Spremite peraja, maske, jer mi smo spremili GoPro kamere da zabilježimo Vaše nezaboravno iskustvo. Ajkule su dužine 2 do 3 metra, njihovi zubi nisu veliki niti previše oštri, a hrane se ribama. Dakle, vi niste njihov ručak! 

 

Da li ste sada Vi ogladnili? Vjerujte da jeste! Odlazimo na jedno od najljepših prirodnih formacija. Na jedan od onih nestvarnih pješčanih sprudova u sred okeana. Tamo gdje Vas beskrajno plavetnilo okružuje sa svih strana. Nakon zajedničkog ručka na plaži slijedi kupanje, fotografisanje i potpuni doživljaj rajskih ostrva - Maldiva! 

Došao je trenutak da naš izlet privedemo kraju i spremimo se za novo iskustvo!