Holandija putovanja

Putovanje u Holandiju će vam otkriti zašto je ova zemlja jedna od najomiljenijih putničkih destinacija u Evropi. Ona je spoj tradicije i inovacija, njen duh će vas razoružati, a duž cijele zemlje vas čekaju čuveni muzeji, naročito u njenom glavnom gradu Amsterdamu - koji je upravo i poznat kao grad sa najvećim brojem muzeja po kvadratnom metru. Kako zakoračite u ovaj grad bit ćete praktično već okruženi vrijednim eksponatima u nekoj zanimljivoj istorijskoj priči i nekom od najčudnovatijih ili najbogatijih muzeja na svijetu. Nacionalni muzej Rijks, Muzej Van Goga i Muzej savremene umjetnosti Stedelijk stoje u balansu sa muzejem Hajnikena, muzejima seksa, erotike i marihuane, a to je tek sam početak avanture u gradu muzeja. 
Ovo je i zemlja bicikla. Bicikliste ćete vidjeti u svim vremenskim prilikama, na kraju ćete sigurno i sami poželjeti da Holandiju pređete baš ovim prevoznim sredstvom. 
Sama vožnja holandskim putevima je doživljaj za sebe. Polja lala, šafrana, narcisa i zumbula u periodu od marta do maja od holandskih polja prave boje duge.   

Polasci

Putovanja