Finska putovanja

Sjever Europe krase ljepote Finske (Finland). Zaleđena jezera, irvasi, hevi metal bendovi, finska sauna i polarno svjetlo - najbolje su asocijacije na ovu nordijsku zemlju. 
Finska je i zemlja nacionalnih parkova - ima ih čak 40! Od njih su najljepši i najpoznatiji Palas-Jljastunturi, Nuksio i Urho Kekonen. 

U Finskoj nas čeka i čuvena Laponija - polarna svjetlost i arktički pejzaži, ova pokrajina je jedna od najvećih svjetskih divljih i netaknutih regiona. A ako ste se pitali gdje živi Deda Mraz odgovor je jednostavan - baš u Laponiji. Posjetu Finskoj čini unikatnom baš posjeta Santaparku i upoznavanje Deda Mraza. 

Helsinki moderan i kosmopolitski grad, glavni grad Finske. Uticaj Istoka i Zapada preovladava u arhitekturi, dok je hrana potpuno unikatna i uzbudljiva. Otkrit ćemo bogatstvo historijskih znamenitosti i gastronomskih čuda ovog grada bezbrojnih mogućnosti.

Polarna svjetlost u Finskoj je pravi spektakl za sve ljubitelje jedinstvenih putovanja. Takva magija je jedinstveno životno iskustvo.