Austrija putovanja

Austrija (Austria), država centralne Europe, tokom cijele godine privlači na Alpe i uživanje u ski centrima, ali i u netaknutoj prirodi. Pogledi na Dunav (Danube) su nezaboravni, a čisti alpski vazduh je prava blagodat gdje god na njenoj teritoriji bili. Ova zemlja se može pohvaliti i time da je zemlja valcera, umjetnosti, prelijepih parkova, ukusne saher torte. Raj za kupovinu do mile volje u dugim shopping ulicama. Veličanstvena zemlja sa bogatim arithektonskim i kulturnim nasljeđem, po svom šarmu i raskoši, bliska Francuskoj i Italiji. Pogotovo njen glavni grad Beč. 

Beč (Vienna) je jedna od najstarijih metropola u centralnoj Europi, carski grad, mjesto na kome su se vijekovima ukrštale kulture i miješali uticajni brojnih naroda, grad koji je bio je sjedište imperatora Svetog rimskog carstva i pijrestolnica Habzburške monarhije, a krajem 19.vijeka na vrhuncu slave – 4. Grad po veličini na svijetu. 

Pored najposjećenijih znamenitosti grada kao što su Šenbrun palata (Schönbrunn Palace), Hofburg, katedrala Stefansdom (Stephansdom), Trg Marije Terezije, Muzejska četvrt, čekaju brojne zanimljivosti: gdje se čuva "koplje sudbine" kojim je navodno legionar Longin probo Isusa i zbog koga je Hitler anektirao Austriju, koja je prva kafeterija na svijetu iz 1685.godine, šta sve možete kupiti na pijaci Nahmarkt (Nachmarkt). 

Jedna od naših omiljenih destinacija za izlete je i Hallstatt. Kada vidite fotografije ovog gradića, već naslućujete magiju. Halštat se nalazi na obali istoimenog jezera iznad koga se uzdižu vrhovi Alpa. Najveća atrakcija gradića je njegova ljepota i arhitektura u stilu romanike, gotike i baroka koja ga je uvrstila na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine.

Krenite sa nama u zemlju Mocarta, skijanja, nestvarne prirode i bogate historije!