Austrija putovanja

Austrija, država centralne Evrope, tokom cijele godine privlači na Alpe i uživanje u ski centrima, ali i u netaknutoj prirodi. Pogledi na Dunav su nezaboravni, a čisti alpski vazduh je prava blagodat gdje god na njenoj teritoriji bili. Ova zemlja se može pohvaliti i time da je zemlja valcera, umjetnosti, prelijepih parkova, ukusne saher torte. Raj za kupovinu do mile volje u dugim shopping ulicama. Veličanstvena zemlja sa bogatim arithektonskim i kulturnim naslijeđem, po svom šarmu i raskoši, bliska Francuskoj i Italiji. Pogotovo njen glavni grad Beč. 
Beč je jedna od najstarijih metropola u centralnoj Evropi, carski grad, mjesto na kojem su se vijekovima ukrštale kulture i miješali uticajni brojnih naroda, grad koji je bio je sjedište imperatora Svetog rimskog carstva i prijestolnica Habzburške monarhije, a krajem 19. vijeka na vrhuncu slave – 4. Grad po veličini na svetu. Pored najposećenijih znamenitosti grada kao što su Šenbrun palata, Hofburg, katedrala Stefansdom, Trg Marije Terezije, Muzejska četvrt, čekaju brojne zanimljivosti: gde se čuva "koplje sudbine" kojim je navodno legionar Longin probo Isusa i zbog koga je Hitler anektirao Austriju, koja je prva kaferetija na svijetu iz 1685. godine, šta sve možete kupiti na pijaci Nahmarkt. 
Jedna od naših omiljenih destinacija za izlete je i Halštat. Kada vidite fotografije ovog gradića, već naslućujete magiju. Halštat se nalazi na obali istoimenog jezera iznad koga se uzdižu vrhovi Alpa. Najveća atrakcija gradića je njegova ljepota i arhitektura u stilu romanike, gotike i baroka koja ga je uvrstila na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine.

Polasci

Putovanja