Zimbabve putovanja

U srcu Afrike čeka vas Zimbabve, dom entuzijstičnih lokalaca, mjesto gdje Viktorijini vodopadi prave najljepšu vodenu zavjesu između dvije zemlje gdje su najljepši zalasci sunca i priroda koja ostavlja bez daha. 
Putovanje u Zimbabve donosi obilazak nacionalnih parkova i uživanje u pogledu na nilske konje dok se brčkaju u jezeru, tu negdje su i krokodili – majstori kamuflaže, mazit ćete lavove, pokušati da fotografišete brze i plašljive antilope, iskoristiti jedinstvenu priliku da vidite ugrožene nosoroge. Preletit ćete helikopterom Viktorijine vodopade ili ćete probati paraglajding iznad vodopada, zip lajn ili bandži skok. 
Čeka vas Nedži supu od pečuraka, kapeta sušena riba, koja je odličan izbor uz jelo od kukuruza slično palenti, a na kraju se možete rashladiti uz Zambezi pivo.
Šona pleme će vas dočekati uz ples i muziku. Baš od njih potiče većina Zambabveanaca. Kući možete ponijeti proizvode od izrezbarenog kamena, posteljinu ili stolnjak ukrašen batik tehnikom ili CD s muzikom koja će vas uvijek vraćati uspomenama iz Zimbabvea.

 

Polasci

Putovanja