Provansa polja lavande

Provansa polja lavande

Putovanje u Provansu - cvjetanje lavande!

Novo u Jungle Tribe-u, prelijepa Provansa: Avignon, Marseille, Aix-en-Provence uz obilaske Verone i Padove!

8 dana - autobus+hotel u Avignonu --> 320 KM! 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA DO 11.05.2019. godine
Nakon 11.05. cijena se povećava za
40 KM!

Period putovanja: 14.06.-21.06.2019. godine

Mirisi mediteranskih polja, cvjetanje lavande, inspiracija za umjetnike poput Pikasa, Van Goga i Sezana, simbol je za opušten i jednostavan život ili kako bi Francuzi rekli "Art de Vivre". Neobični krajolici, igre svjetlosti koja je po riječima slikara ovdje jača nego u drugim dijelovima Francuske, gastonomski specijaliteti, kvalitetna vina i očaravajući gradovi, potpuno će vas uvesti u novi svijet putovanja...

Prva stanica na našem putu biće Verona, legendarni grad zabranjene junaka Šekspirove drame, Romea i Julije. Putnici često, zaslijepljeni najpopularnojom ljubavnom pričom svih vremena, zaborave da Verona i mnogo štošta da ponudi: 50 sačuvanih crkava romanskog, gotskog i renesansnog stila, prelijepe palate, vidikovce, mostove i vrtove. Iako nikada nije potvrđeno da su Romeo i Julija zaista postojali, Julijina kuća sa balkonom je najposjećenija atrakcija grada. Od nedavno su počela da se organizuju i vjenčanja na ovom mjestu. Verona je osnovana u 4. vijeku p.n.e. i dugo je bila pod rimskom vlašću, iz kod perioda potiče velelijepna rimska arena gdje su koncerte održavali Pavaroti i Tina Tarner. Pulsirajuća pijaca, Piazza delle Erbe, uske uličice, stari most Pietra i vidikovac sa dvorca San Pietro potpuno će vas opčiniti.

Provansa je nekadašnja rimska provincija na jugoistoku Francuske i region koji je danas u sklopu regiona Provansa-Alpi-Azurna obala. Dobila je ime upravo po riječi provincija, jer je bila prva tog tipa van područja Italije. Provansa je čuvena po poljima lavande (koja počinje da cvjeta sredinom juna) i umjetnicima koji su stvarali na njenom tlu.

Prva stanica u Provansi nam je Aix-enProvance. Nekadašnje sjedište aristokratije čijim su ulicama šetali plemići i kraljevi, danas je šarmantni univerzitetski grad. Osnovan je 122. godine p.n.e., a dobio je ime po rimskom generalu Caius Sextius Calvinu. Nazivaju ga "grad hiljadu fontana", od kojih se tri nalaze na šetalištu Mirabo. U ovom gradu rodio se Pol Sezan, jedan od najznačanijih slikara postimpresionizma.

Avignon, kulturna prijestolnica Južne Francuske, bio je centar moći katoličke crkve kada je francuski kralj Filip IV Lepi 1305. godine preselio sjedište pape u ovaj grad. Najposjećenija turistička atrakcije je Papska palata koja predstavlja najveću palatu gotičku palatu na svijetu. Danas je Avignon grad impoznatne arhitekture, a istorijski centar grada nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Zidine grada duge su 4 km, a podignute su tokom srednjeg vijeka kada je grad pripadao papama da bi se zaštitio od epidemije kuge. Krivudave ulice, kafići i restorani daju gradu poseban šarm. Avignon je univerzitetski grad, pa se posebna enrgija osjeti i u večernjim satima.

Fakultativno obilazimo male gradove Provanse prolazeći kroz polja lavande: Sen Remi, Le Bo i Il Sur la Sorže. Sen Remi de Provans je mjesto u kome se rodio francuski astrolog Mišel de Notr Dam poznatiji kao Nostradamus. Napisao je čuvenu knjigu "Proročanstva" pa ga masovno smatraju navećim prorokom na svijetu. Kada je u oktobru 1554. godine zavladala epidemija kuge u Provansi, Nostradamus je nesebično pomagao ljudima kako bi spasio što više života. Mjesto je poznato i po čuvenom holandskom slikaru Vinsentu Van Gogu koji je tu naslikao više od 150 radova između ostalog i njegovo najpopularnije djelo "Zvjezdana noć" - pogled sa prozora sobe sanatorijuma.

Les Baux je gradić na stijeni sa tvrđavom iz 10. vijeka i predstavlja jedno od najljepših manjih mjesta regiona Provansa-Alpi-Azurna obala. Godišnje ga posjeti više od 1,5 miliona ljudi zbog spektakularnog pogleda na očaravajući prirodu Francuske.

Il Sur la Sorž ili "Venecija Provanse" je mjesto gdje možete uživati pored rijeke u šarmantnim kafićima ukrašenim cvijećem. Pored rijeke Sorž, u gradiću se nalazi i nekoliko kanala sa mostićima preko njih. Gradić je poznat po sajmu antikviteta koji je najposjećeniji na svijetu poslije londonskog sa preko 450 izlagača.

Fakultativno obilazimo gradove Nimes i Arlles. Nimes je grad bogate istorije, još iz doba Rimljana kada se zvao Nemausus što znači "od izvora". Bio je jedan od najbogatijih gradova Galije, a iz tog perioda u gradu se mogu posjetiti: Arena rimski hram, Mezon Kare ili kvadratna kuća, akvadukt Pon di Gar i rimska kula na brdu.

Arlles je grad koji, poslije Rima, ima najviše kulturno-istorijskih spomenika iz rimskog perioda. Osnovao ga je Julije Cezar 46. godine p.n.e. Pored nalazišta iz antičkog perioda, grad je poznat po Van Gogu koji je ovdje odsekao sebi uho nakon svađe sa Polom Gogenom. U gradu se nalazi žuta kuća u kojoj je on živio i koju je ovjekovječio na jednoj svojoj slici.

Marseille, jedan od najvećih francuskih gradova i druga po veličini luka u Evropi. Od Stare luke do kvarta Réformésu proteže se Canebière, ulica koja predstavlja “srce” grada i u kojoj je ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević. Šetamo prored Opere iz XVIII vijeka i crkve Notre Dame de la Garde koja je okružena olupinama čamaca. Čut ćete priču o čuvenom grofu Monte Kristu, junaku  Aleksandra Dime. On je bio zatočen na Ile d'If, jednom od ostrva arhipelaga nedaleko od Marseja. Marsej je kombinacija bogatog i jedinstvenog naslijeđa i jako dinamičnih kulturnih aktivnosti, a uz sve to grad je smješten na izuzetno povoljnom mjestu, u zalivu s mnogo prelijepih uvala. Grad se može pohvaliti i brojnim muzejima – 22, kao i pozorištima, koncertnim dvoranama i operom iz 18. vijeka. Ljubitelji gastronomije probajte Bouillabaisse – jedinstveni riblji specijalitet na Mediteranu!

Padova, grad u kome se nalazi najveći italijanski trg (90 kvadratnih metara), malo zeleno ostrvo - Prato dela Vale. Kanal okružuje ostrvo, a preko njega se nalaze četiri mosta, dok je u sjedištu smještena fontana. Padova ima dobro očuvano staro gradsko jezgro koje je UNESCO uvrstio na spisak svjetske kulturne baštine. Univerzitet u padovi osnovan je 1222. godine pa je grad jedan od univezitetskih centara Italije što mu daje posebnu energiju kako u dnevnim tako i u noćnim satima.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon:  +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

Dan 1: Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cvijeća) u 20:00h. Vrijeme za upoznavanje i planiranje dobrog provoda. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2: Dolazak u Veronu, legendarni grad zabranjene ljubavi Romea i Julije, gdje pravimo desetosatnu pauzu. Fakultativni obilazak grada: Veronska arena, Dvorac Vekio sa istoimenim mostom, Julijina kuća, Toranj Lamberti, Trg Erbe, Katedrala, Zamak Svetog Petra na brdu, rimsko nalazište. Slobodno vrijeme za shoping, muzeje, italijansku pizzu i pastu. Polazak za Aix en Provance u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3: U prijepodnevnim satima prolazimo polja lavande, masline i vino i stoljetna inspiracija za umjetnike kao što su Pikaso, Van Gog, Pol Sezan koji se rodio upravo u ovom gradu. Parkovi prirode Verdon i Luberon puni su polja na kojima cvjeta lavanda u ovom period godine. Mi ćemo obići dio Plato de Valensol. Slobodno vrijeme do polaska u Avignon. Dolazak u Avignon, nekadašnji centar moći katoličke crkve, u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: Papska palata – najveća atrakcija grada pod zaštitom UNESCO-a i najveća palata na svijetu u stilu gotike, katedrala, Avignonski most, Daladijev most, Rocher des Doms – mjesto najstarijeg naselja. Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od najljepših gradova Provanse. Noćenje.

Dan 4: Fakultivni izlet u mala mjesta Provanse gdje ćemo osjetiti pravi duh ovog dijela Francuske. Prvo obilazimo St. Remi, rodno mjesto najpopularnijeg proroka na svijetu Mišela de Nostradamusa i mjesto koje je inspirisalo Vinsenta Van Goga da naslika "Zvjezdano nebo". Fakultativni obilazak gradića: crkva Svetog Martina, Grand Marche, Nostradamusova kuća i fontana. Slobodno vrijeme. Polazak za Les Baux, gradić izgrađen na stijeni sa tvrđavom iz 10. vijeka. Nakon kratkog zadržavanja u Le Bou i fotografisanja, nastavljamo put do Il sur La Sorgue, mjesta koje zovu „Venecija Provanse“ sa prelijepim kafićima ukrašenih cvijećem na obali rijeke. Slobodno vrijeme za potpuni užitak uz najukusnije francuske sireve i najkvalitetnije vino. Povratak u Avignon. Noćenje.

Dan 5: Fakultativni izlet u kojem najprije obilazimo Pont du Gard, rimski akvadukt koji se zbog svoje ljepote nalazi na listi UNESCO-ve kulturne baštine. Nastavljamo put u Nimes gdje obilazimo impozantnu arenu - simbol grada, rimski hram i arheološko nalazište – Mezon Kare (kvadratna kuća), gradsku biblioteku, katedralu, prelijepu Baštu fontana sa hramom boginje Dijane. Slobodno vrijeme u gradu koji datira još iz doba Rimljana. Nastavljamo put do Arlesa, grada koji je osnovan od strane starih Grka u 6. vijeku p.n.e. Smješten je na mjestu gdje se rijeka Rhona račva u dva rukavca, a najpoznatiji je kao glavni grad Galije i mjesto gdje je Van Gog živio u žutoj kući I odsjekao sebi uho. Obilazimo: crkvu Svetog Trofima, amfiteatar, arenu, Van Gogovu žutu kuću koju je naslikao 1888. godine. Slobodno vrijeme. Povratak u Avignon. Noćenje.

Dan 6: Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i uživanje u prelijepom gradu srednjovekovne arhitekture. Popodne krećemo u prijestolnicu Provanse. Dolazak u Aix an Provance. U ovom univerzitetskom gradu ili kako ga često nazivaju „grad hiljadu fontana“ fakultativno obilazimo katedralu, trg Albetras, bulevar Mirabo i crkvu Saint-Jean-de-Malte. Polazak za Padovu u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 7: Dolazak u Padovu u prijepodnevnim satima, gdje pravimo desetosatnu pauzu. Fakultativni obilazak grada Antonija Padovanskog: crkva Sv. Antonija, Prato della Valle, šetanje korzom i trg Kavur. Slobodno vrijeme za shoping, muzeje, italijansku pizzu i pastu. Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 8: Dolazak u Beograd u prijepodnevnim satima. Kraj putovanja! 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA DO 11.05.2019. godine --> 320 KM! 

Nakon 11.05. cijena se povećava za 40 KM!

Prilikom prijave plaća se avans od 100 KM. Posljednja rata se plaća najkasnije do mjesec dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Prevoz visokopodnim autobusima opremljenim klimom, video i audio uređajima, na navedenim relacijama
 • 3 noćenja u hotelu "F1" u 1/2 i 1/3 krevetnim sobama

Aranžman NE obuhvata:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti najkasnije do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice

 • fakultativne obilaske i ulaznice za muzeje i lokalitete
 • turističku taksu - 5,00 KM za sve dane boravka (plaća se u agenciji!)
 • individualne troškove u hotelu i za vrijeme putovanja

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nije moguće  refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promijena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABiH standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promijena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vrijemena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše Bosne i Hercegovine dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

Provansa je nekadašnja rimska provincija na jugoistoku Francuske i region koji je danas u sklopu regiona Provansa-Alpi-Azurna obala. Dobila je ime upravo po riječi provincija, jer je bila prva tog tipa van područja Italije. Provansa je čuvena po poljima lavande (koja počinje da cvjeta sredinom juna) i umjetnicima koji su stvarali na njenom tlu kao što su Pikaso, Van Gog i Pol Sezan.

Avignon se nalazi na obali rijeke Rhone. Bježeći iz Rima, papa Klement V je 1309. preselio katoličko sjedište moći u Avinjon pa danas ovdje možete vidjeti najveću palate u stilu gotike na svijetu - Papsku palatu. Pored nje najveća atrakcija grada koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a je Avinjonski most (most Svetog Benezea) iz 12. vijeka. Pored kulturno-istorijskog bogatstva, Avinjon je i grad zabave sa brojnim kafićima, restoranima, barovima i noćnim klubovima.

 

OPISI SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV nalazi se 3 km od najužeg centra Avignona. Sobe su 1/2 i 1/3, a kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. http://www.hotelf1.com/gb/hotel-2309-formule-1-hotelf1-avignon-centre-courtine-gare-tgv/index.shtml 

ST. REMI - LE BO - IL SUR Le SORGUE

St. Remi de Provance je mjesto u kojem se rodio francuski astrolog Michel de Notre Dam poznatiji kao Nostradamus. Napisao je čuvenu knjigu "Proročanstva" pa ga masovno smatraju navećim prorokom na svijetu. Kada je u oktobru 1554. godine zavladala epidemija kuge u Provansi, Nostradamus je nesebično pomagao ljudima kako bi spasio što više života. Mjesto je poznato i po čuvenom holandskom slikaru Vincentu Van Goghu koji je tu naslikao više od 150 radova između ostalog i njegovo najpopularnije djelo "Zvjezdana noć" - pogled sa prozora sobe sanatorijuma. Les Baux je gradić na stijeni sa tvrđavom iz 10. vijeka i predstavlja jedno od najljepših manjih mjesta regiona Provansa-Alpi-Azurna obala. Godišnje ga posjeti više od 1,5 miliona ljudi zbog spektakularnog pogleda na očaravajući prirodu Francuske. Il Sur le Sorgue ili "Venecija Provanse" je mjesto gdje možete uživati pored rijeke u šarmantnim kafićima ukrašenim cvijećem. Pored rijeke Sorgue, u gradiću se nalazi i nekoliko kanala sa mostićima preko njih. Gradić je poznat sajmu antikviteta koji je najposjećeniji na svijetu poslije londonskog sa preko 450 izlagača.

NIMES - ARLES

Nimes je grad bogate istorije, još iz doba Rimljana kada se zvao Nemausus što znači "od izvora". Bio je jedan od najbogatijih gradova Galije, a iz tog perioda u gradu se mogu posjetiti: Arena rimski hram, Mezon Kare ili kvadratna kuća, akvadukt Pon di Gar i rimska kula na brdu. Arles je grad koji, poslije Rima, ima najviše kulturno-istorijskih spomenika iz rimskog perioda. Osnovao ga je Julije Cezar 46. godine p.n.e. Pored nalazišta iz antičkog perioda, grad je poznat po Van Goghu koji je ovdje odsjekao sebi uho nakon svađe sa Polom Gogenom. U gradu se nalazi žuta kuća u kojoj je on živio i koju je ovjekovječio na jednoj svojoj slici.

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV nalazi se 3 km od najužeg centra Avignona. Sobe su 1/2 i 1/3, a kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. http://www.hotelf1.com/gb/hotel-2309-formule-1-hotelf1-avignon-centre-courtine-gare-tgv/index.shtml