Amsterdam Kings Day

Amsterdam Kings Day

Putovanje u Amsterdam - KING`S DAY!

ALL HAPPY - EVERYTHING ORANGE!

8 dana - autobus+hostel u samom centru grada + obilazak Munchena i Praga

UPDATE 04.03.2019. godine: POPUNJENO!

A&O ZUIDOOST HOSTEL - VAN CENTRA GRADA
ULTRA FIRST MINUTE CIJENA
400 KM važi za prijave do 02.03.2019. godine*
Nakon 02.03.2019. cijena se povećava na 440 KM!
*cijena važi do 02.03. ili do popune mjesta zbog ogromnog interesovanja!

HANS BRINKER HOSTEL – CENTAR GRADA  
ULTRA FIRST MINUTE CIJENA 360 KM važi za prijave do 03.02.2019.
Nakon 03.02.2019. cijena se povećava na 400 KM!

Period putovanja: 24.04.-01.05.2019. godine

Kraljev rođendan ili King`s Day je najpopularniji praznik u Holandiji kada se svi oblače u nacionalnu boju - narandžastu i prave nezaboravan party na ulicama Amsterdama. Poslije više od jednog stoljeća vladavine kraljica, kraljica Beatrix je 30. aprila 2013. godine (na Queen`s Day) abdicirala u korist svog sina, Villiama Aleksandra i od tada se slavi King`s Day (27.aprila). Najbolja zabava na kanalima, odlična hrana i oko 250.000 turista koji dolaze u Amsterdam! Zašto ne biste bili dio najvećeg narandžastog partyja na svijetu?!

Prva stanica na putu do Amsterdama, je prijestolnica bavarske, Munchen. Čist i otmjen grad na rijeci Izar, sa čuvenim pivom i bijelim kobasicama. Obilazimo Karlsplatz, crkvu Svetog Mihaila, Frauenkirche sa tornjevima visokim 99 metara iznad kojih je zabranjena gradnja u užem centru grada, Staru i Novu vijećnicu, najstariju crkvu u gradu Peterskirche, renesansnu baštu Hofgarten, legendarnu Hitlerovu pivnicu Hofbrauhaus. Slobodno vrijeme provodimo u Rezidenciji bavarskih kraljeva, najvećem evropskom parku Engleskoj bašti, na Olimpijskom selu pored jezera, u Aliannz areni ili dvorcu Ninfemburg.

Proljeće u Amsterdamu izgleda ovako: "Amstel" i "Heineken", kofišopovi (High times in Amsterdam!), "Red Light District", skvotovi, biciklisti, kanali, nesvakidašnja naselja, netaknuta arhitektura iz 17. stoljeća, muzeji Van Gogh i Rijks, kuća Ane Frank, prvi gay spomenik na svijetu... Neobična priča Nasmijanog plemena kroz prostor i vrijeme. A gdje? U epicentru svijeta, u najslobodnijem gradu u Evropi i svijetu, u Amsterdamu!

Amsterdam je grad sa najvećim brojem muzeja po kvadratnom metru, pa kako zakoračite praktično ste već okruženi vrijednim eksponatima u nekoj zanimljivoj historijskoj priči i nekom od najčudnovatijih ili najbogatijih muzeja na svijetu. Nacionalni muzej Rijks, Muzej Van Gogha i Muzej savremene umjetnosti Stedelijk stoje u balansu sa muzejem Heinekena, muzejima sexa, erotike i marihuane, a to je tek sam početak avanture u gradu muzeja.

Za Amsterdam kažu da je grad koji živi u grijehu, dok drugi tvrde da je grad potpune slobode, gdje se ruše tabui i razbijaju mnoge predrasude. Svakome ko posjeti ovaj grad nevjerovatno djeluju kofišopovi, smartšopovi i oskudno odjevene djevojke koje se smiješe i zavode iz izloga pod crvenim svjetlima.

Amsterdamski skvotovi su domovi umjetnika, koji su zaposjeli napuštene zgrade i pretvorili ih u kreativne oaze, koje funkcionišu kao galerije, kina, pozorišta, kulturni centri, ateljei i klubovi. Nezvanično, u gradu se nalazi oko milion bicikala što znači da ih ima više nego stanovnika. Voze ih lokalci, voze ih turisti, mladi, stari i djeca, bilo gdje i u bilo koje doba dana. Okretanje pedala je tradicija, stil života i recept za sreću Amsterdamaca.

Fakultativno krstarenje kanalima grada, posmatramo nagnute kuće iz 16. stoljeća i kuće na vodi iz druge perspektive i futurističku arhitekturu novog dijela grada sa druge strane rijeke IJ. Fakultativni obilazak do Zaanse Schansa, tradicionalnog holandskog sela, vjetrenjača, sa fabrikama čuvenog holandskog sira i radionicama u kojoj se ručno izrađuju klompe, po kojima je Holandija poznata.

Fakultativni izlet: Haag – prijestolnica Holandije, obilazak Kraljevske palate, Palate Mira, Haškog tribunala i šarmantnog centra grada sa brojnim prodavnicama i kineskom četrvrti; Scheveningen, najpopularnije holandsko ljetovalište i šetnja dugom pješčanom plažom koju zapljuskuju talasi Sjevernog mora i Rotterdam – jedna od najvećih svjetskih luka, grad svemirske arhitekture, simboli grada Kuba kocke i impozantni Erazmov most, grad čuven po oblakoderima čudnih boja i oblika, koji paraju nebo.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon: +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

Dan 1: Polazak iz Beograda sa parkinga autobusa u Bloku 42 na Novom Beogradu u 16:00h. Vrijeme za upoznavanje i planiranje dobrog provoda. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2: Dolazak u Munchen u prijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za šetnju, klopu i obilaske. Fakultativni obilazak grada: Karlsplatza, najveća renesansna crkva van Italije - Crkva Svetog Mihaila, Frauenkirche sa tornjevima koji dominiraju centrom, stara i nova vijećnica, Rezidencija bavarskih kraljeva, najpoznatija pivnica na svijetu Hofbrauhaus, Engleska bašta... Polazak za Amsterdam u večernjim satima. Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3: Stižemo u Amsterdam u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: pulsirajući trg - Leidseplein, Pijaca lala, pojas kanala, fascinantna arhitektura, bicikle, mjesto gdje je nastao Amsterdam – Trg Dam sa Nacionalni spomenikom, kraljevskom palatom i Novom crkvom, Četvrt crvenih fenjera, Rembrantov trg sa Rembrantovom statuom i likovima iz Noćna straže, klubovima, coffeshopovima, muzejska četvrt – Rijks muzej, Van Gogov muzej, Stedelijk, Koncertna dvorana … Smještaj u hostel u popodnevnim satima. Fakultativno krstarenje kanalima grada - Amsterdam iz druge perspektive. U večernjim satima, provod u nekom od barova i klubova, coffeshopova i šetnja čuvenim Red Light District-om. Noćenje.

Dan 4: Doručak. KING`S DAY! Oblačimo se u narandžasto, nosimo balone, perike, šešire, krune i što je najbitnije od svega OSMIJEH! Cijela Holandija slavi kraljev rođendan, čitava zemlja je u narandžastom, u Amsterdamu nekoliko desetina hiljada turista, žurke na čamcima, mostićima, koncerti na otvorenom… Žurke na svakom uglu i tokom čitavog dana. Noćenje.

Dan 5: Doručak. Fakultativni izlet u Scheveningen, Haag i Rotterdam. “Holandija u malom prstu”. Najposjećenije turističko ljetovalište na Sjevernom moru – Scheveningenska plaža, Palata mira UN, Tribunal, centar Haaga i grad moderne i svemirske arhitekture – Rotterdam! Povratak u hostel. Izlazak u provod po želji. Noćenje.

Dan 6 (28.04.2017.): Doručak, pakovanje stvari i napuštanje soba. Stvari se ostavljaju u hostelu, a mi imamo cijeli dan slobodan za aktivnosti i obilaske. Fakultativni obilazak tipičnog holandskog sela Zaanse Schans sa vjetrenjačama, sirevima i klompama dok oko nas miriše kakao. Povratak u  Amsterdam. Pakovanje stvari u bus. Polazak za Salzburg u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Njemačku i Austriju sa usputnim kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 7: Dolazimo u Prag u prijepodnevnim satima, gdje ćemo napraviti tehničku pauzu od 10 sati za razgledanje “Zlatnog grada”. Fakultativni obilazak grada: Staro mesto, Karlov most, Hradčani, crkva Svetog Vita, Zlatna ulica. Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 8: Dolazak u Beograd u prijepodnevnim satima. Kraj putovanja! 

 

A&O ZUIDOOST HOSTEL - VAN CENTRA GRADA
ULTRA FIRST MINUTE CIJENA
400 KM važi za prijave do 02.03.2019. godine*
Nakon 02.03.2019. cijena se povećava na 440 KM!
*cijena važi do 02.03. ili do popune mjesta zbog ogromnog interesovanja!

HANS BRINKER HOSTEL – CENTAR GRADA - POPUNJEN! 
ULTRA FIRST MINUTE CIJENA 360 KM važi za prijave do 03.02.2019.
Nakon 03.02.2019. cijena se povećava na 400 KM!

Prilikom prijave plaća se 100 KM. Posljednja rata se plaća najkasnije mjesec dana pred put.

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Prevoz visokopodnim autobusima opremljenim klimom, video i audio uređajima
 • 3 noćenja sa doručkom (buffet) u hostelu Hans Brinker u Amsterdamu (centar grada) u 1/3, 1/4, 1/5,1/6 i 1/8 krevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom; 

Aranžman NE obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti najkasnije do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice

 • Fakultativne obilaske i ulaznice za muzeje i lokalitete
 • Turističku taksu u iznosu od 3,00 € za sve dane boravka
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama, ukoliko postoji mogućnost - 100,00 KM po osobi za sve dane 
 • Individualne troškove u hostelima i za vrijeme putovanja

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

Amsterdam je grad karakteristične holandske arhitekture, kanala, brodića i mostova. Mnoge evropske prijestolnice obiluju historijskim znamenitostima, ali ono što Amsterdam čini posebnim je to što je gotovo svaka gradjevina u užem centru grada u isto vrijeme kulturni spomenik i nečiji životni prostor. Glavni grad Holandije ima sve odlike metropole, živost i ritam velikog grada.

OPIS SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hans Brinker hostel se nalazi u centru Amsterdama udaljen je 5 minuta od Leidsepleina i na 15 minuta hoda od trga Dam. Sobe u hotelu su sa 2 i 6 kreveta. Gostima je na raspolaganju bar, recepcija, lokeri i praonica. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (buffet). http://hansbrinker.com/amsterdam/

A&O Amsterdam Zuidoost je novi moderni hostel lanca A&O (otvoren 2015. godine), koji se nalazi kod Amsterdam Arene, stadiona fudbalskog kluba Ajax, na stanici metroa. Metro linijom 54 se do centra stiže za 15-ak minuta, dok do Glavne željezničke stanice treba 20-ak minuta. Sobe su 1/4 sa svojim kupatilom (dva single kreveta i krevet na sprat). Peškiri se mogu iznajmiti u hostelu za 1,50 eura po komadu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

https://www.aohostels.com/en/amsterdam/amsterdam-zuidoost

Rotterdam je treća najveća luka na svijetu i grad moderne ("cyber") arhitekture, poznat kao veliki industrijski i ekonomski centar Holandije. Grad je za vrijeme Drugog svjetskog rata bio uništen i opustošen pa je u periodu poslije rata naglo krenuo razvitak ovog grada i njegova ekspanzija. Poznat  je po svojim čudnim i neobičnim zgradama kao što su Kuba Kocke, zgrada Olovka i zgrada Biblioteke. 

Haag je administrativni centar Holandije gdje se danas nalaze i mnogobrojne evropske i svjetske institucije. Bitno se razlikuje od Amsterdama i Rotterdama, dosta je mirniji i u njemu ne boravi previše turista pa ovdje možete osjetiti pravu čar Holandije. Veoma je bogat kulturno historijskim spomenicima.

Scheveningen se nalazi na obalama Sjevernog mora i bio je prvo uređeno ljetovalište u Holandiji. Velika plaža i ogromno šetalište uz obalu, čist vazduh i veliki broj restorana uz obalu privlače turiste svake godine.

Krstarenje kanalima

Jedna od najvećih atrakcija grada - krstarenje kanalima pokazat će vam zašto ovaj grad nazivaju "zapadnom Venecijom". Muzej Rijks, pivnica Heineken Experience, staro gradsko jezgro okruženo Singelom, kuća Ane Frank, Zapadna crkva, četvrt Jordan, najveći parking bicikala na svijetu, amsterdamska luka, filmski muzej, muzej Nemo, rijeka Amstel... Holandska prijestolnica iz druge perspektive!

Zaanse Schans
Holandija je zemlja vjetrenjača, klompi i sireva. Sve to možete videti na jednom mjestu, u holandskom selu namijenjenom turistima, Zaanse Schans. Vjetrenjače pored jezera, degustacija sireva i procedura pravljenja istih, miris kakaa, prezentacija ručne izrade klompi, šarenilo suvenira, malih privatnih vrtova i tradicionalnih holandskih seoskih kuća...

Hans Brinker hostel se nalazi u centru Amsterdama udaljen je 5 minuta od Leidsepleina i na 15 minuta hoda od trga Dam. Sobe u hotelu su sa 2 i 6 kreveta. Gostima je na raspolaganju bar, recepcija, lokeri i praonica. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (buffet). http://hansbrinker.com/amsterdam/

A&O Amsterdam Zuidoost je novi moderni hostel lanca A&O (otvoren 2015. godine), koji se nalazi kod Amsterdam Arene, stadiona fudbalskog kluba Ajax, na stanici metroa. Metro linijom 54 se do centra stiže za 15-ak minuta, dok do Glavne željezničke stanice treba 20-ak minuta. Sobe su 1/4 sa svojim kupatilom (dva single kreveta i krevet na sprat). Peškiri se mogu iznajmiti u hostelu za 1,50 eura po komadu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

https://www.aohostels.com/en/amsterdam/amsterdam-zuidoost