Lloret de Mar

Lloret de Mar

Ljetovanje u Lloret de Maru - Costa Brava 2019!

12 dana - autobus+hotel 3* (punih pansiona) + obilasci Nice i Cinque Terre-a

*FIST MINUTE DO 08.06.2019. godine:
TERMIN 1: 18.07.- 29.07.2019.
TERMIN 2:  25.07.- 05.08.2019.

CIJENA 720 KM 

​TERMIN 3: 22.08.- 02.09.2019.
CIJENA 700 KM

*NAKON 08.06. REGULARNA CIJENA: 

TERMIN 1: 18.07.- 27.07.2019.
TERMIN 2: 25.07.- 05.08.2019.

CIJENA 800 KM

TERMIN 3: 22.08.- 02.09.2019.
CIJENA 780 KM

Ljetovanje na Costa Bravi, u Lloret de Maru, najpopularnijem ljetovalištu nedaleko od Barcelone, sa prelijepim plažama, čistim morem i odličnim noćnim provodom. Gradska plaža, plaža Fenals i Santa Cristina, pune ulice suvenirnica, restorana, kafića, turista iz cijelog svijeta... Smještaj u hotelu Hawai/Montevista 3*, 7 noćenja sa punim pansionom (doručak, ručak, večera) po najnižoj cijeni!

Prva stanica na prelijepom putovanju je obala Ligurskog mora i Cinque Terre, pet šarenih sela pod zaštitom UNESCO-a kroz koja je jedino moguće proći pješice ili vozom. Pet sela čine Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Tokom vijekova starosjedioci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more. Mjesta se u istoriji prvi put spominju u 11. vijeku. Danas su jedna od najljepših turističkih atrakcija Italije.

Fakultativni izlet u Barcelonu, "kraljicu Mediterana", šareni i energični Gaudijev grad, koji najprije obilazimo panoramski, ali imamo i dovoljno slobodnog vremena za uživanje i kupanje. Grad backpackera i najbolje zabave na Mediteranu, grad u kome živi oko 270.000 stranaca i koji posjećuje preko milion ljudi nedjeljno... Četiri i po kilometra pješčane plaže i uživanje na moru... Do 1992. godine na mjestu današnje Barcelonete bila je industrijska zona. Olimpijske igre održane tog ljeta dale su Barceloni novi sjaj.

Fakulatativni izlet u nevjerovatni Dalijev muzej u Figerasu. Čovjek neobičnih brkova za života je sagradio još neobičniji muzej, spoljašnjosti dekorisane stilizovanim hljebom, u kome je kasnije i sahranjen. Čuveni umjetnik je ostavio svoj pečat nadrealizma u moru preteča instalacija, holograma, varijacija raznih epoha i stilova.

Nakon Figerasa idemo u Empuriabravu, "špansku Veneciju" na rashlađivanje od julskog i avgustovskog sunca... Kupamo se na prostranoj pješćanoj plaži, šetamo pored vila i kanala punih jahti.

Nastavljamo istraživanje katalonskih plaža i idemo na fakultativni izlet u Canet de Mar i Sant Pol del Mar. Canet de Mar, mirno mjesto u kome je sniman film “Tres metros sobre el cielo” gdje se kupamo na prostranoj plaži pa nastavljamo izlet u Sant Pol de Mar na Costa del Maresme, mjesto u kome nema mnogo turista, a more je čisto i prozirno.

Imat ćete dovoljno vremena da se odmorite i ležite na plažama Lloret de Mara uz koktele i svježe voće, ali i da obiđete dio obale Mediterana gdje se miješaju španska i francuska kultura. U povratku ćemo čekirat i Azurnu obalu i njenu nezvaničnu prijestolnicu Nicu, gdje obilazimo dio uz more Englesko šetalište, Stari grad, cvijetnu pijacu, vidikovac sa kog se pruža idiličan pogled na grad i more.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 Telefon:  +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

1. dan: Polazak autobusa sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cvijeća) u 16:00h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju do La Specije sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2. dan: Dolazak u La Speciju u prijepodnevnim satima, mjesto na obali Ligurskog mora odakle kreće voz za Cinque Terre. Fakultativni obilazak pet šarenih sela, gdje se možete kupati, uživati u šarmantnim restoranima i prelijepoj prirodi. Nakon desetosatne tehničke pauze, nastavljamo put za Lloret de Mar u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Francusku sa usputnim pauzama na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3. dan: Dolazak u Lloret de Mar u popodnevnim satima. Chekiranje u hotel. Ručak. Smještaj u sobe i slobodno vrijeme za kupanje. Večera. Noćenje.

4. dan: Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje, sunčanje i obilazak jednog od najpopularnijih mjesta na Kosta Bravi. Ručak. Slobodno vrijeme. Fakultativni izlazak u provod u neki od popularnijih klubova. Večera. Noćenje.

5. dan: Doručak. Fakultativni izlet u Barcelonu, Gaudijev grad nevjerovatne energije. Panoramsko razgledanje grada: Kolumbov spomenik, Ciutadela park, Sagrada Familia, park Guell, stadion Camp Nou, brdo Monjuic sa Magičnim fontanama. Slobodno vrijeme za šetnju La Ramblom, cijeđene sokove na pijaci St. Jozef, gotsku četvrt – Bairro Gotico sa katedralom, uskim ulicama, suvenirnicama. Možete se kupati na plaži Barceloneta, koja je nastala 1992. godine za Olimpijske igre. Povratak u Lloret de Mar u kasnim popodnevnim satima. Večera. Noćenje.

6. dan: Doručak. Fakultativni izlet u Figeras, gdje obilazimo neobični muzej Salvadora Dalija. Nakon obilaska muzeja, nastavljamo put do Empuriabrave, “španske Venecije”, primorskog gradića na kanalima i sa ogromnom pješčanom plažom. Slobodno vrijeme za kupanje, sunčanje i odmor. Povratak u Lloret de Mar u kasnim popodnevnim satima. Večera. Noćenje.

7. dan: Doručak. Slobodno vrijeme u Lloret de Maru. Ručak. Slobodno vrijeme. Idemo Fakultativni izlazak u provod. Večera. Noćenje.

8. dan: Doručak. Fakultativni izlet u Canet de Mar, mirno mjesto u kojem je sniman film “Tres metros sobre el cielo”. Nakon kupanja na prostranoj plaži i slobodnog vremena, nastavljamo izlet u Sant Pol de Mar na Costa del Maresme, mjesto u kojem nema mnogo turista, a more je čisto i prozirno. Slobodno vrijeme. Povratak u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

9. dan: Doručak. Fakultativni izlet u Barcelonu. Još jednom dolazimo u katalonsku prijestolnicu da obiđemo sve što ismo stigli prvi put. Slobodno vrijeme. Povratak u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

10. dan: Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, još malo kupanja, sunčanja, odmora. Polazak za Nicu u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

11. dan: Stižemo u Nicu u prijepodnevnim satima.  Fakultativni obilazak grada: Englesko šetalište, Stari grad, trg Masena, katedrala, cvijetna pijaca, tvrđava na brdu sa koje se pruža fantastičan pogled na grad. Slobodno vrijeme za šetnju i razgledanje prelijepog grada na Azurnoj obali. Nakon desetosatne pauze u nezvaničnoj prijestolnici Azurne obale, krećemo za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja kroz  Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

12. dan: Dolazak u Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja! 

 

TERMIN 1

18.07.-29.07.

7 punih pansiona

TERMINI 2

25.07.-05.08.

7 punih pansiona

TERMIN 3

22.08.-02.09.

7 punih pansiona

FIRST MINUTE DO 08.06.2019.

1/2+1

1/2

1/2+1

1/2

1/2+1

1/2

MONTEVISTA 3*

648 KM

720 KM

648 KM

720 KM

630 KM

700 KM

REGULARNA CIJENA   1/2+1   1/2     1/2+1    1+2    1/2+1     1+2
MONTEVISTA 3* 720 KM 800 KM 720 KM 800 KM 700 KM

780 KM
 

Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 100 KM. Posljednja rata plaća se najkasnije do mjesec dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Prevoz visokopodnim autobusom turističke klase (A/C,audio i video prema) na navedenim relacijama
 • 7 punih pansiona (doručak, ručak, večera) na bazi švedskog stola (svi termini) u hotelima 3* u sobama 1/2 i 1/3 (u danima kada se organizuju fakultativni izleti uzima se ručak za ponijeti – lunch paket)

Aranžman NE obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti najkasnije do 5 dana pred put)
 • *** zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice
 • Dnevnu voznu kartu kroz Cinque Terre – 18,00 eura
 • Turističku taksu koja se plaća u hotelima prilikom chekiranja – 5,00 eura za sve dane
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike (Barcelona+Panoramica 25,00 eura, Barcelona 15,00 eura, Dalijev muzej Figeras+Empuriabrava 35,00 eura, Canet de Mar+Sant Pol de Mar 20,00 eura)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

Lloret de Mar se nalazi na Costa Bravi i važi za jedno od najatraktivnijih ljetovališta u toj španskoj regiji. Pješčane plaže, ogroman broj diskoteka, resotrana, hotela i kafića i čisto more doprinose njegovoj sve većoj ekspanziji. Mjesto je idealno za mlade ljude i za aktivan odmor.

 

OPISI SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hotel Hawai/Montevista 3* se nalazi na 700 metara od plaže i 800 metara od centra mjesta, gdje se nalaze restorani, kafići, klubovi. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, klimom, terasom, tv-om i sefom. Hotel ima otvoreni bazen. Wi-fi je besplatan u lobiju hotela i baru. Usluga je na bazi punog pansiona (doručak, ručak, večera) – švedski sto (u danima kada se organizuju fakultativni izleti uzima se ručak za ponijeti – lunch paket) www.eveniahotels.com/hotelmontevista 

BARCELONA - 15 eura

Barcelona se nalazi na sjeveroistoku Pirinejskog poluostrva i glavni je grad Katalonije. Ima oko četiri miliona stanovnika zajedno sa mnogobrojnim doseljenicima. Po mnogima je jedan od najljepših gradova Evrope. Brojne znamenitosti poput Gaudijevih remek-djela: Sagrada Familia, Casa Mila, Casa Batllo, Park Guelj, brda Monjuic i Tibidabo, Magične fontane, trgovi Espanya i Catalunya, La Rambla glavno šetalište, plaža Barceloneta.. Grad umjetnika i neiscrpne inspiracije, grad svih stilova, grad odličnog provoda, backpackera.

BARCELONA+PANORAMICA - 25 eura

Kolumbova statua (Mirador de Colom) oko koje se vodi polemika ka kom gradu najpoznatiji moreplovac svih vremena upire prstom, plaža Barceloneta koja je nastala 1992. godine za OI na mjestu nekadašnje industrijske zone, Citadela park - mjesto na kome je po legendi nastala Barcelona sa zoo vrtom, parlamentom Katalonije i jezercetom sa labudovima, Sagrada Familia - simbol grada, nedovršeno Gaudijevo remek-djelo, park Guelj koji je trebalo da bude potpuno novo naselje, ali su sazidane samo 4 kućice, Gaudi ge je radio za svog mecenu Euzebija Guelja, Kamp Nou - najveći stadion u Evropi (nekada uz Marakanu i najveći na svijetu), Monjuic - brdo na kome se nalaze: Špansko selo, Magične fontane ispred Muzeja katalonske umjetnosti i Olimpijsko selo sa obnovljenim stadionom...

DALIJEV MUZEJ U FIGERASU+EMPURIABRAVA - 35 eura

Čovjek neobičnih brkova za života je sagradio još neobičniji muzej, spoljašnjosti dekorisane stilizovanim hljebom, u kome je kasnije i sahranjen. Čuveni umjetnik je ostavio svoj pečat nadrealizma u moru preteča instalacija, holograma, varijacija raznih epoha i stilova. Na samom ulazu je instalacija koja se sastoji od Cadillaca, stuba od automobilskih guma, čamca Dalijeve supruge Gale i nekoliko statua. Hologram  Naga Gala gleda na more / Abraham Lincon izloženo je na centralnom mjestu u kupoli. Na plafonu možete vidjeti 3D iluzije Dalije i njegove supruge koja mu je bila životna opsesija. Nakon obilaska muzeja, nastavljamo put do Empuriabrave, “španske Venecije”, primorskog gradića na kanalima i sa ogromnom pješčanom plažom.

CANET DE MAR I SANT POL DEL MAR - 20 eura

Canet de Mar, mirno mjesto u kome je sniman film “Tres metros sobre el cielo” gdje se kupamo na prostranoj plaži pa nastavljamo izlet u Sant Pol de Mar na Costa del Maresme, mjesto u kome nema mnogo turista, a more je čisto i prozirno.