Barcelona Madrid Lisabon

Barcelona Madrid Lisabon

Putovanje Barcelona, Madrid, Lisabon 2019!

Miks kupanja na moru i oceanu uz obilaske najljepših gradova Južne Evrope!

15 dana - autobus+hotel/hosteli --> 800 KM!

FIRST MUNUTE CIJENA 800 KM DO 20.04.2019. godine

NAKON 20.04. CIJENA SE POVEĆAVA ZA 60 KM!

Period putovanja: 02.08.-16.08.2019. godine

Como, Milano, Lugano, Barcelona, Sitges, Madrid, Lisabon, Estoril, Kaskais, Sintra, Zaragosa, Genova, Santa Margarita, Porto Fino… Putovanje koje će ispuniti sve vaše snove i prevazići sva vaša očekivanja. Obilazak Mediterana i evropskih gradova uz nevjerovatnu zabavu.

Putovanje na kome se kupate na usputnim plažama, a ujedno obilazite i najljepše gradove Južne Evrope: izlazite u najluđu četvrt “starog kontinenta” Bairro Alto i u fantastične klubove Barcelone, jedete najukusniju paelju i morske plodove, pijete sangriju na točenje i veliko pivo (1 eura), kupate se u moru i surfate na oceanu…

Barcelona, grad koji posjeduje nevjerovatan duh, jedan od najkompletnijih i najljepših gradova na svijetu. Nestvarne Gaudijeve građevine, Gotska četvrt, prelijepa i uređena plaža u centru grada Barceloneta, šetalište pored mora, mali pubovi gdje ćemo često piti domaću sangriju, Magične fontane, park Guelj, najveći evropski stadion Camp Nou…

Street art, ogroman broj umjetnika i druženje sa ljudima iz cijelog svijeta. Grad u kome svaki turista želi da ostane duže, grad u kome mnogi žele da žive, grad nevjerovatne energije i duha, sredozemne klime, koji nikad ne spava, gdje se miješaju arhitektonski stilovi, načini života – od luksuza do skvotiranja!

Usputni obilazak prijestolnice Španije – Madrida. Uživanje u Retiro parku, u umjetnosti Prada i Muzeja kraljice Sofije, u veličanstvenosti Kraljevske palate. Šunka i pivo na glavnom trgu Puerta del Sol, šoping u okolnim ulicama, glamur na Plaza Mayor. Ljubitelji fudbala, ne propustite stadione Santjago Bernabeu i Visente Kalderon!

Portugal, zemlja na ivici Evrope, nekomercijalna turistička destinacija i njen glavni grad – Lisabon, jedna od najljepših i najživljih prijestolnica na svijetu. Kula Belem, Spomenik otkrićima, Manastir Svetog Jeronima, Oceanarijum, utvrđenje iznad grada, lud noćni provod u Bairo Altu i zvuci fada na ulicama Alfame. Kaldrma, penjanje uz uske i strme ulice, veš na žicama usred starog grada, jeftino piće!

Obilazimo obalu Portugala, kupanje na plaži u Kaskaisu, Estorilu (gdje je i najveći kasino u Evropi), fotografisanje sa surferima na Ginsu plaži, pečat i sertifikat da ste bili na najzapadnijoj tački Evrope – Cabo da Roca, okean koji udara u stijene, pjenušavi talasi…

Mistična Sintra, masonsko mjesto iznad koga se često ujutru nadvijaju oblaci i magla kao da žele da sakriju ovo mjesto i ujedno nestaju sa prvim jačim zracima sunca… Palace da Pena – čarobni šareni dvorac na vrhu brda sa koga se pruža fantastičan pogled, vrtovi, uske uličice, šarmantni kafići…

U povratku dolazimo u Saragosu, prelijepi grad na rijeci Ebro. Obilazimo Nuestra Senora del Pilar, mavarsku palate Aldžaferiju, kupamo se u fontanama i šijemo kafu u mističnim prolazima.

Provod kakav još niste doživjeli. Zabavni i aqua-parkovi, panoramsko razgledanje metropola, fakultativni obilasci turističkih destinacija i gradova u Španiji i Portugaliji, muzeji, kulturno istorijski spomenici, barovi, pubovi, shoping i još mnogo toga. Smještaj u centru gradova, u novim i čistim hostelima gdje Jungle Travel već par godina vodi svoje putnike željne dobrog provoda i druženja sa mladima iz cijele Evrope. Ne propustite ovu priliku da obiđete preko 10 predivnih mjesta! Za sam kraj putovanja čekiramo obalu Ligurskog mora, Santa Margaritu i Porto Fino, zelenkastu boju mora, brodiće, uvale, šarene fasade…

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon:  +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

Dan 1: Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cvijeća) u 16:00h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2: Dolazak u gradić Como, na istoimenom italijanskom jezeru, u prijepodnevnim satima, gdje pravimo desetosatnu tehničku pauzu. Fakultativni obilasci, slobodno vrijeme za šoping, šetnju i upoznavanje grada. Mogućnost individualnog odlaska do prijestolnice mode Milana ili šarmantnog švicarskog grada Lugana. Polazak za Barcelonu u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3: Dolazak u Barcelonu, temperamentnu mediteransku metropolu u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: La Rambla, Kolumbov spomenik, Trg Katalunja, Gaudijeve kuće: Casa Mila i Casa Batllo, katedrala, Gotska četvrt… Smještaj u hostel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za kupanje u Sredozemnom moru. Uveče uživanje u paelji i sangriji. Noćenje.

Dan 4: Doručak. Fakultativno BARCELONA PANORAMICA: Ciutadela park, veličanstvena Sagrada Familia, Park Guelj, najveći evropski stadion Camp Nou, brdo Monžuik sa Magičnim fontanama i Španskim selom, plaža Barceloneta. Slobodno vrijeme za kupanje. Fakultativni izlazak u neki od klubova. Noćenje.

Dan 5: Doručak. Fakultativni odlazak u Sićes, modensko mjesto na obali Sredozemnog mora poznato po filmskom festivalu. Uživanje na plaži, kupanje, sunčanje. Povratak u Barcelonu. Noćenje.

Dan 6: Doručak. Napuštanje soba i polazak za Madrid u jutarnjim satima.  Dnevna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima na 2-3 sata radi odmora putnika. Dolazak u Madrid. Deset sati slobodnog vremena u glavnom gradu Španije. Fakultativni obilazak grada: Trg Sibeles, Muzej Prado, Muzej kraljice Sofije, Puerta del Sol - centar grada i noćnog života španske prijestonlice, glavni trg (Plaza Mayor), Kraljevska palata. Polazak za Lisabon u ranim jutarnjim satima narednog dana.

Dan 7: Dolazak u Lisabon. Smještaj u hostel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 8: Doručak. Fakultativni obilasci turističkih atrakcija Lisabona autobusom sa lokalnim vodičem LISABON CITY TOUR – Kula Belem, Spomenik otkrićima, Manastir Svetog Žeronima, Bairro Alto, Alfama. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 9: Doručak. Fakultativani obilasci gradova Portugala – mistična masonska Sintra, šarmantni KaškaišEštoril sa prelijepom plažom gdje se kupamo na oceanu, surferska plaža Ginšu, Cabo da Roca – najzapadnija tačka Evrope i kupanje u Atlantskom oceanu. Povratak u Lisabon. Preporuka izlaska u provod u Bairro Alto gdje mladi sjede na ivičnjacima, provode se ispred klubova, gdje ulazite besplatno u načičkane male klubove iz kojih možete čuti muziku najrazličitijih pravaca. Noćenje.

Dan 10: Doručak. Fakultativni izlet na plažu Karkaveloš. Sunčanje i bacanje u talase. Noćenje.

Dan 11: Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vrijeme. Fakultativni odlazak do outlet-a Freeport gdje možete kupovati po najpovoljnijim cijenama. Polazak za Saragosu u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 12: Dolazak u Saragosu u prijepodnevnim satima, gdje pravimo desetosatnu tehničku pauzu. Slobodno vrijeme za odmor, šoping, šetnju i fakultativne obilaske: mavarska palata Aldžaferia, katedrala Nuestra Senora del Pilar, kompleks Expo 2010.  Polazak za Genovu u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 13: Dolazak u Genovu u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za šetnju, fakultativne obilaske i upoznavanje jedne od najvećih luka u Evropi. Noćenje.

Dan 14: Doručak. Napuštanje soba i stavljanje stvari u bus. Fakultativni odlazak u Santa Margaritu i Porto Fino, kupanje u uvalama, uživanje u prelijepoj plavo-zelenoj boji mora, savršenoj prirodi, šarenim kućicama, luksuznim vilama… Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 15: Dolazak u Beograd u poslijepodnevnim satima. Kraj putovanja! 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA 800 KM DO 20.04.2019. godine

NAKON 20.04. CIJENA SE POVEĆAVA ZA 60 KM!

Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 200 KM. Posljednja rata se plaća najkasnije mjesec dana pred put.

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • 3 noćenja sa doručkom (buffet) u višekrevetnim sobama (6, 8 ležajeva) u hostelu u Barceloni
 • 4 noćenja sa doručkom (buffet)  u višekrevetnim sobama (4, 6, 8 i 10 ležajeva) u hostelu u Lisabonu
 • 1 noćenje sa doručkom (buffet)  u višekrevetnim sobama (6 i 8 ležajeva) u hostelu u Genovi
 • Prevoz visokopodnim autobusima (A/C, audio video aprema) na navedenim relacijama

Aranžman NE obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 01.08)

          ***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema  osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Doplatu za 1/2 sobe 300,00 KM po osobi za sva noćenja (ukoliko postoji mogućnost)
 • Turističku taksu u Barceloni (3,00 € za sve dane)
 • Turističku taksu u Lisabonu (4,00 € za sve dane)
 • Turističku taksu u Genovi (1,00 € po danu)
 • Dodatna posteljina 2,20 eura, peškiri 2,20 i deke 3,30 eura u hostelu Sun&Moon u Barceloni
 • Individualne troškove u hostelima i za vrijeme putovanja

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

Barcelona se nalazi na sjeveroistoku Pirinejskog poluostrva, glavni grad Katalonije. Ima oko četiri miliona stanovnika zajedno sa mnogobrojnim doseljenicima. Po mnogima jedan od najljepših gradova Evrope. Nalazi se na obalama Mediterana na nekih 120 km od Pirineja i granice sa Francuskom.

Lisabon je glavni grad Portugala. Nalazi se na obali Atlantika na ušću rijeke Tejo. Grad obiluje lijepim građevinama svih stilova, uglavnom nastalih nakon zemljotresa (1755. godine). Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Lisabonska katedrala potiče iz 1147. godine. Izdvaja se i Kula Belem, koja je podignuta u čast prekomorskih otkrića. Brojni su i muzeji od kojih se ističu oni posvećeni morima i okeanima.

Genova je grad i velika luka u Italiji, koja je tokom srednjeg vijeka bila središte države poznate pod imenom Genovljanska republika (Republika Genova). Glavni je grad regije Ligurija. Jedan dio starog grada nalazi se na Uneskovom spisku svjetske baštine. U tom dijelu u 16. vijeku su nastale palate najbogatijih familija grada u manirističkom stilu.

OPIS SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Sun and Moon hostel se nalazi u centru Barselone, u Gotskoj četvrti na 2 minuta (100 m) od glavnog šetališta – La Ramble i 2 km od plaže Barceloneta. Sobe su 1/2, 1/6 1/8 i svaka ima svoje kupatilo (u višekrevetnim sobama krevetu su na sprat). U hostelu se rentaju posteljina (2,20 eura), peškiri (2,20 eura) i deke (3,30 eura), a u dvokrevetnim sobama su uključeni u cijenu. Kako je hostel smješten u najužem centru grada, autobus se ne može parkirati blizu i potrebno je ići pješice oko 20-ak minuta. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.hostelbcn-sunmoon.com/en/ 

Old Town hostel se nalazi u centru Lisabona, 300 m od centra noćnog provoda Bairro Alto. Sobe su 1/2,1/4,1/6,1/8 i 1/10 (u višekrevetnim sobama krevetu su na sprat). Kupatila su zajednička na spratu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.lisbonoldtownhostel.com/en/ 

Hostel Castle je dio lanca “The hostel” koji se nalazi u širem centru grada, 700 metara od trga Nunziata, okružen zelenilom.  Katedrala je udaljena 1,5 km od hostela, odnosno oko 20 minuta hoda. Sobe su 1/2, 1/4 i 1/6 sa zajedničkim kupatilima. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.thehostel.it/en/castle/ 

Milano je prijestolnica italijanske mode, grad glamura. Nakon dolaska na jezero Como, možete individualno vozom otići do Milana. Ne treba propustiti katedralu - Milanski Duomo, zgradu opere - Skalu i crkvu Santa Maria delle Grazie u kojoj se nalazi čuvena Leonardova slika "Posljednja večera" (obilazak je potrebno rezervisati unaprijed)

Lugano je prava prilika da na ovom divnom putovanju obiđete još jednu zemlju - Švicarsku. Po dolasku u gradić Como možete se odlučiti za odlazak vozom u ovaj grad koji nazivaju švicarskim Monte Karlom zbog velikog broja kasina. Nalazi se na obali jezera Lugano, gdje se možete kupati uz kontrast vrhova Alpa i palmi uz obalu jezera

Sitges je turistički centar Kosta Brave poznat po filmskom festivalu, karnevalu i prelijepoj plaži. U vrijeme Frankove diktature zvali su ga "mala Ibiza". Zanimljivo je da oko 35% stanovništva čine Holanđani, Britanci, Francuzi i Skandinavci. Definitivno ćete uživati na suncu, u koktelima, Sredozemnom moru...

Barcelona panoramica predstavlja obilazak grada autobusom uz zanimljivu priču vodiča o najvećim atrakcijama "kraljice Mediterana". Kolumbov spomenik (Mirador de Colom) visine 60 metara sa prstom uperenim ka Genovi, rodnom gradu najpoznatijeg moreplovca svih vremena, postavljen je na srediti kružnog toka u znak zahvalnosti kraljici Izabeli I i kralju Ferdinandu V koji su omogućili prvu ekspediciju ka Americi. Plaža Barceloneta je gradska plaža nastala pred Olimpijske igre u Barceloni 1992. godine. Umjesto industrijske zone nastala je duga pješčana plaža sa barovima, restoranima, kao i Port Olimpico. Ciutadela park je jedan od najljepših parkova u gradu (u XIX vijeku jedina zelena oaza u gradu) gde možete videti Parlament Katalonije, Zoo vrt sa oko 7.000 životinja, jezerce sa čamcima i labudovima. Sagrada Familia, simbol Barselone, remek-delo Antonija Gaudija, koje još uvijek nije završeno. Godišnje je posjeti oko 2,26 miliona ljudi što je čini najposećenijom turističkom atrakcijom Španije ispred Prada i Alhambre. Park Guelj se nalazi na brdu El Karmel, a projektovao ga je Gaudi za svog mecenu Euzebija Guelja. Dorski stubovi, neobični krivi oblici, stil izlomljenih pločica - trenkadis, klupa bez kraja, kućice iz bajke, strme padine, krivudavi putići, palme... Kamp Nou je najveći stadion u Evropi (kapaciteta preko 90.000 mjesta) na kome igra FC Barcelona. Monjuic, brdo na kome se nalaze Magične fontane, Muzej istorije katalonske umjetnosti, Olimpijski stadion, Špansko selo i sa koga se pruža fantastičan pogled na Trg Espanja i veliki dio Barcelone.

Lisabon city tour - obilazak grada autobusom sa lokalnim vodičem. Kula Belem na obali reke Težo, iz ranog XVI vijeka, danas se nalazi na listi UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Spomenik otkrićima je u obliku karavana sa Princom Henrijem na brodu i slikama čuvenih moreplovaca koji su učestvovali u zlatnom dobu pomorskih otkrića. Manastir Geronimo je nastao na mjestu monaške pustinje Ermida do Restelo koju je osnovao Henrik Moreplova 1450.godine. U ovom samostanu je posljednju noć proveo Vasko da Gama pred plovidbu za Indiju. Bairro Alto je srce grada sa mnoštvom klubova poppločanim uličicama gdje ćete osjetiti pravu duh Portugala. Alfama (arapsa riječ - vruća fontana ili kupatilo), najstarija četvrt Lisabona, koja je nastala u podnožju tvrđave Svetog Đorđa. Atmosfera i boje iz starih dana, zvuci fada, veš koji se suši na prozorima, tramvaji; Oceanarijum - uživanje u svijetu Atlantika

Gradovi Portugala: Sintra, mistični grad sa kućom masona, tvrđavom i Nacionalnom palatom, osnovana jeod strane Mavara početkom IX vijeka; Cabo da Roca - najzapadnija tačka Evrope gdje se talasi odbijaju o stijene i gdje možete dobiti certifikat da ste bili na krajnjem zapadu starog kontinenta; Kaskais - grad na obali Atlantika i Estoril sa prelepom plažom i ogromnim talasima, mjesto gde se nalazi i najveći kazino u Evropi; Ginsu - surferska plaža gdje se boja pijeska utapa u boju oceana

Karkaveloš - turističkom mjesto nedaleko od Lisabona na obali oceana, najbolje za cjelodnevni odmor uživanje u čarima Portugala

Freeport Leisure je outlet tržni centar koji se nalazi na periferiji Lisabona. Imat ćete priliku da pored dobrog shopinga i pređete most Vasko da Gama

Santa Margarita i Porto Fino su turistička mjesta na Ligurnijskoj obali, sa uvalama, šarenim fasadama i brodićima, sa najukusnijim ribljim specijalitetima i italijanskom pizzom. Nekadašnje ribarsko selo, danas je ekskluzivni turistički centar. Porto Fino je bio inspiracija za tokijski Diznilend - Disney Sea.