Andaluzija

Andaluzija

Putovanje u Andaluziju 2019!

Ljetovanje u Španiji na neobičan način!

Obilazimo Barcelonu, Malagu, Sevillu, Granadu, Cordobu, Almeriju, Cadiz, Valenciju, jezera Coma i Genove…

16 dana - autobus+hosteli --> 800 KM!

FIRST MINUTE cijena do 03.06.2019. godine, nakon toga 840 KM!

Period putovanja: 26.07.- 10.08.2019. godine

Miks klasičnog ljetovanja sa kupanjem i sunčanjem na najljepšim plažama Mediterana i edukativne ture sa obilascima kulturno-istorijskih spomenika, naravno sve to uz notu nasmijanog Jungle Tribe-a, noćni provod, izlasci i dobra atmosfera sa nasmijanim ljudima.

"Kraljica Mediterana" - Barcelona! Ulični umjetnici u glavnoj pješačkoj zoni La Rambla, Gotska četvrt sa pravim duhom primorskog grada, katedrala, Pikasov muzej, Brdo Tibidabo, park Guelj sa klupom bez kraja, Gaudijevom kućom i gušterom urađenim tehnikom trenkadis (polomljene keramičke pločice), četvrt Gracia, brdo Monžuik, Magične fontane, čuvena Sagrada Familia, Citadela park sa jezercima po kojima plutaju čamci, plaža Barceloneta, luka sa “vratima Evrope”… samo u jednom gradu… Barceloni!

Pikasov rodni grad, stotine starih kuća, uske ulice sa radnjicama, kafićima i restoranima. MALAGA! Krovovi u ulici Svete Lucije, glavne pješačke zone, preko dana su povezani sajlama koje drže bijele prekrivače kako bi se štitili od jakog sunca. Uveče se prekrivači skidaju da bi pogled ka zvijezdama bio pravi. Plaža Malageta, Pikasov trg, Katedrala „Jednoruke dame“ samo su neki od lokalite koje treba obići. Kupanje na plažama Mediterana, nabacivanje boje uz obilazak gradova koji su obilježili istoriju Španije…

Alhambra, dvorac i utvrđenje mavarskih vladara u Granadi. Na listi UNESCO-ve kulturne baštine kao nekadašnje sjedište muslimanskih vladara. Crvena tvrđava je jedini u potpunosti sačuvani srednjevijekovni islamski utvrđeni grad. Vladar Nasrid je 1238. godine je započeo gradnju, a njegovi nasljednici su dodali dosta dijelova u 14. stoljeću. Strateški je napravljena na brdu sa koga se pruža pogled na cijelu okolinu.

Uz Alhambru obilazimo i centar Granade, veoma starog grada sa marokanskim čajdžinicama, španskom pršutom i mirisom nargila. Granada je bila pod muslimanskim carstvom oko 8 stoljeća, a uticaj mavarske kulture se i danas osjeti. U Granadi na pojedinim mjestima uz piće dobijate besplatne tapase. Probat ćemo ih svakako!

Cordoba, grad koji su osnovali Kartaginjani, osvajali Rimljani, središte islamske kulture i umjetnosti u kome je jedna od najznačajnih građevina Velika džamija (jedna od najviših džamija na svijetu). Zanimljivo je da nijedan od stubova nije bio iste visine i da je završetak džamije predstavljao pravi izazov za arhitekte. U gradu na rijeci Gvadalvikir ćemo još vidjeti srednjevijekovni Alcázar de los Reyes Cristianos, Rimski most iz 1. stoljeća, renesansnu kapiju Puerta del Puente, kulu Calahorra.

Sevilla. Stari kvartovi El Arsenal, La Macarena, Santa Cruz imaju svoju priču koju vam žele ispričati. Čuvena pjesma Makarena koja je bila hit 1996. godine potiče iz Seville. Lavirint ulica, ulice obojene u bijelo, Trg pobede, katedrala sa kulom Hiralda, Lavlja vrata koja razdvajaju užurbani trg od mira dvorca…

Grad u kome se sudaraju dve kulture i samim tim i ahitektonski stilovi Mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz, Sevilla! Sangrija i flamenko! Otkrijte mjesto odakle je Kolumbo krenuo ka Americi, mjesto u Evropi koje je prvo otkrilo ukus krompira, paradajza i duhana.

Pomorski muzej, nekadašnja Zlatna kula, Trg pobede pun fijakera, jedna od najvećih crkava na svijetu Katedrala sa zvonikom zvanim Hiralda i grobom Kristifora Kolumba, kraljevski dvorac Alkazar, Gradska kuća inspiracija za operu “Karmen”, Španski trg sa vodoskocima, kanalima, gondolama, mostićima, lukovima…

Modensko ljetovalište  Obale sunca (Costa del Sol), Marbella je nalik andaluzijskoj Ibizzi – preplanula i zategnuta tijela, kokteli, beach partys. Glamur Španije, fancy restorani, terase sa prelijepim pogledom na more, luksuzni hoteli! 

Najstariji grad na Iberijskom puluostrvu i najstariji grad Zapadne Evrope, Cadiz, osnovan je 80 godina nakon Trojanskog rata! Katerdala, crkve, pijace, Playa de la Caleta… U njemu je sniman jedan od filmova o čuvenom tajnom agentu 007, Jamesu Bondu i grad je predstavljen kao Havana. Inače, njegovo ime u prevodu sa arapskog znači "zid".

Valencija, jedna od najativnijih trgovačkih luka u srednjem vijeku, doživjela je brz ekonomski razvoj. Sada dolazite u moderni grad sa cyber arhitekturom. U nekadašnjem koritu rijeke Turije su napravljena igrališta, parkovi, Palata muzike i „Grad umjetnosti i nauke“, remek-djelo moderne umjetnosti. Poznata je i po tome što je u njoj rođen Santijago Kalatrava, jedan od najpoznatijih arhitekata današnjice.

Najveća luka Italije sa gradskim jezgrom pod zaštitom UNESCO-a, Genova je nekadašnja najjača pomorska sila svijeta (uz Mletačku republiku). Stari svjetionik, akvarijum, Kolumbova kuća, srednjevijekovna vrata Genove, katedrala Sv Lorenca… fakultativni izlet u Portofino i Santa Margaritu, na kupanje u uvalama i plažicama, u moru prelijepe plavo-zelene boje.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon:  +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

 

Dan 1: Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cvijeća) u 16:00h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika svaka  3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2: Dolazak na jezero Como u prijepodnevnim satima (u zavisnosti od zadržavanja na granicama i dužine pauza). Slobodno vrijeme za razgledanje, šetnju, upoznavanje grada i kupanje na jezeru. Mogućnost individualnog odlaska vozom u italijansku prijestolnicu mode Milano ili šarmantni švicarski gradić Lugano. Polazak za Barcelonu u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnika svaka 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3: Dolazak u Barcelonu, Gaudijev grad i katalonsku prijestolnicu. Fakultativni obilazak grada: La Rambla, Kolumbov spomenik, Trg Catalunja, Gaudijeve kuće „Casa Mila“ i „Casa Batllo“, Ciutadela park, Gotska četvrt, plaža Barceloneta. Smještaj u hostel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za uživanje u “šarenoj kraljici mediterana”. Noćenje.

Dan 4: Doručak. Fakultativni izlet u Canet de Mar, mirno mjesto u kojem je sniman film “Tres metros sobre el cielo”. Nakon kupanja na prostranoj plaži i slobodnog vremena, nastavljamo izlet u Sant Pol de Mar na Costa del Maresme, mjesto u kojem nema mnogo turista, a more je čisto i prozirno. Slobodno vrijeme. Povratak u Barcelonu. Noćenje.

Dan 5: Doručak. Pakovanje stvari, napuštanje soba. Slobodno vrijeme za uživanje prelijepoj Barceloni. Polazak za Malagu u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Španiju sa usputnim zaustavljanjima i radi odmora putnika svaka 2-3 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 6: Lagano buđenje u busu u osvit zore. U susret nam dolaze suncokreti, isušena zemlja, specifičan miris mora, doline i brda Andaluzije, flamenko i  originalni ukusi Španije. Dolazak u Malagu u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: Plaza de la Constitucion, glavna ulica Larios sa čaršafima koji zaustavljaju jake zrake sunca, katedrala sa nadimkom “Jednoruka”, Pikasov muzej, rimski amfiteatar, trg Merced i Pikasova kuća, vidikovac Gibralfaro sa koga se pruža nevjerovatan pogled na arenu, luku i plažu Malageta. Smještamo se u hostel u Malagi u popodnevnim satima. Malaga će biti naša baza za istraživanje jedne od najljepših regija Evrope. Slobodno vrijeme za šetnju, kupanje i chill. Noćenje.

Dan 7: Doručak. Fakultativni izlet do La Linea de la Koncepsion, vozimo se uz živopisnu obalu Andaluzije, pored vjetrenjača, gledamo Afriku, fascinantna brda do Gibraltara. Kupamo se na plažama gdje se Sredozemlje spaja sa Atlantikom ispred stijene koja pripada Ujedinjenom kraljevstvu. La Linea je mjesto još uvijek osjeća netrpeljivost između Britanaca i Španca oko Gibraltara. Nastavljamo put do Marbelle gdje ostajemo do večernjih sati i povratka u Malagu. Modensko ljetovalište sa Starim gradom jedno je od najljepših mjesta na Kosta del Sol. Povratak za Malagu u večernjim satima. Noćenje.

Dan 8: Doručak. Fakultativni izlet u Granadu. Pijemo čaj u marokanskim čajdžinicama, udišemo miris nargila, slušamo ulični flamenko, kupujemo suvenire u Albizinu, istorijskom centru grada sa maorskom arhitekturom. Obilazimo katedralu i kapelu u kojoj su sahranjeni katolički kraljevi (Reyes Catolicos) Izabela i Fernando. Mediteransko uživanje uz špansku pršutu i dobra vina… Individualno možete obići Alhambru*, “crvenu tvrđavu” koja se uzdiže na brdu iznad Granada i odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Posljednje utočište Mavara je najposjećeniji turistički objekat Španije u koji se plaća ulaz. Možete obići prelijepe vrtove Heneralife, Nasridovu palate, dvorac Karla V, baštu i izvor Lavova, brojne kule… Povratak u Malagu. Noćenje.

*ulaznice za Alambru je potrebno kupiti najkasnije do 01.07. zbog velikih gužvi, u dijelu “fakultative” na sajtu jungletribe.com možete naći uputstvo za kupovinu ulaznica.

Dan 9: Doručak. Fakultativni izlet u Antekeru, tipično andaluzijsko mjesto sa bijelim kućama. Idemo do vidikovca sa koga se prave fotografije prave Andaluzije. Nastavak puta do Cordobe i popodnevno šetanje kraljevskim gradom sa nevjerovatnim šarmom, arhitekturom i jako prijatnim lokalcima. Obilazimo Veliku džamiju i rimski most preko rijeke Gvadalvikir. Povratak u Malagu. Noćenje.

Dan 10: Doručak. Fakultativni izlet u Cadiz, značajni lučki grad odakle su isplovaljavali španski brodovi kroz istoriju u želji za kolonijalnom dominacijom. Obilazimo katedralu, kej uz ocean, lokalnu pijacu, park Henoves. Kupamo se u oceanu na plaži La Caleta i uživamo u najukusnijim morskim plodovima. Povratak u Malagu. Noćenje.

Dan 11: Doručak. Fakultativni izlet do najbogatijeg grada Andaluzije - Seville. Obilazimo prelijepi trg sa simbolima svih gradova Španije -  Plaza de Espana, zatim Kulu zlata pored rijeke Gvadalvikir, arenu za borbe bikova, katedralu u kojoj je sahranjen najčuveniji moreplovac svih vremana, Kristifor Kolumbo. Šetamo prepunim ulicama, uživamo uz kafu i sladoled kao pravi Andalužani, odmaramo se pored rijeke. Povratak u Malagu. Noćenje.

Dan 12: Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Slobodno vrijeme u Malagi, kako bismo još malo osjetili energiju Pikasovog i Banderasovog grada. Polazak za Valenciju u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja kroz Španiju sa usputnim pauzama radi odmora putnika svaka 2-3 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 13: Dolazak u Valenciju u jutarnjim satima. Idemo na ogromnu pješčanu plažu Malvarosa, gdje se kupamo u more uz prve zrake sunca. Smještaj u hostel u popodnevnim satima.  Fakultativni obilazak grada: katedrala, kula Seranovih, „La Llotja de la Seda“, Centralna pijaca, Plaza del Ayuntaminento, arena za borbu bikova. Slobodno vrijeme. Izlazak u provod. Noćenje.

Dan 14: Doručak. Napuštamo sobe, slobodno vrijeme do popodnevnog polaska ka Italiji. Obilazimo Park nauke i umjetnosti: Okeanarijum i Hemisferu. Imamo vremena za shoping. Polazak za Genovu u popodnevnim satima. Vozimo se Azurnom obalom i uživamo u laganoj noćnoj vožnji sa usputnim pauzama svaka 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinskih stanica.

Dan 15: Dolazak u Genovu u prijepodnevnim satima. Fakultativni izlet u Santa Margaritu i Portofino, prelijepa primorska mjesta na obali Ligurskog mora. Slobodno vrijeme za kupanje na pješčanim i šljunkovitim plažama, u uvalicama. Vile italijanskog jet-seta, mala pješačka zona, restorančići sa najukusnijim pizzama, pastama i sladoledom. Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika svaka 2-3 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 16: Stižemo u  Beograd u popodnevnim satima. Kraj jedne nevjerovatne avanture!

FIRST MINUTE CIJENA 800 KM! – za prijave do 03.06.2019. godine!

Nakon 03.06. cijena se povećava za 40 KM!

Moguće plaćanje na rate!

Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 200 KM. Ostatak se plaća najkasnije do mjesec dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Prevoz visokopodnim autobusima (audio, video, klima) na relacijama navedenim u planu puta
 • Smještaj u hostelu u Barceloni na bazi 2 noćenja sa doručkom (buffet) u višekrevetnim sobama 1/6 i 1/8
 • Smještaj u hostelu u Malagi na bazi 6 noćenja sa doručkom (buffet) u višekrevetnim sobama 1/8, 1/10 ili u hotelu Ibis Centro Malaga u 1/2 sobama (bez doručka, dvije sobe na raspolaganju uz doplatu)
 • Smještaj u hostelu u Valenciji na bazi 1 noćenja sa doručkom (buffet) u višekrevetnim sobama 1/4, 1/6 i 1/8

Aranžman NE obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije)
 • Turističku taksu u Barceloni (3,00 KM za sve dane - plaća se uz aranžman u agenciji!)
 • Turističku taksu u Malagi (12,00 KM za sve dane - plaća se uz aranžman u agenciji!)
 • Turističku taksu u Valenciji (2,00 KM za sve dane - plaća se uz aranžman u agenciji!)
 • Doplate za 1/2 sobe - ukoliko ih ima na raspolaganju (300,00 KM po osobi za svih 9 noćenja)
 • Posteljinu (2,20 eura), peškire (2,20 eura) i deke (3,30 eura) u hostelu u Barceloni
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

Barcelona, katalonska prijestolnica, jedan od najljepših i najposjećenijih gradova u Evropi. Grad koji ne prestaje da vas iznenađuje, Gaudijeva djela, moderna arhitektura, gotske građevine... Plaža Barceloneta, luka sa Akvarijumom i shoping centrom Mare Magnum, Monžuik brdo sa magičnim fontanama, trgovi puni ljudi Katalunja i Espanja, Casa Milla i Casa Batllo, park Guelj, Sagrada Familia... Rambla sa uličnim umjetnicima, sangrija, pubovi, mlada lica i odličan noćni provod!

Malaga je poslije Seville drugi po veličini grad Andaluzije i peti u cijeloj Španiji. Okružena je planinskim vijencima, na obali Sredozemnog mora i leži na dvije rijeke koje se ulivaju u more. Pikasov rodni grad, stotine starih kuća, uske ulice sa dućanima, kafićima i restoranima. Krovovi u ulici Svete Lucije, glavne pješačke zone, preko dana su povezani sajlama koje drže bijele prekrivače kako bi se štitili od jakog sunca. Uveče se prekrivači skidaju da bi pogled ka zvijezdama bio pravi. Plaža Malageta, Pikasov trg, Katedrala „Jednoruke dame“ samo su neki od lokalite koje treba obići.

Valencija je treći grad po važnosti i broju stanovnika u Španiji. Leži na rijeci Turiji koja je stoljećima zbog izlivanja pravila probleme u gradu, dok u drugoj polovini 20. stoljeća nije promijenjen tok rijeke. U koritu su napravljena igrališta, parkovi, Palata muzike i „Grad umjetnosti i nauke“, remek-djelo moderne umjetnosti (nalik sidnejskoj „Školjki“). Trg Virhen i Nuestra Segnora de los Desamparados (zaštitnica beskućnika) i Katedrala koja dominira Kraljičinim trgom nezaobilazna su mjesta za posjete turista.

 

OPIS SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Sun and Moon hostel se nalazi u centru Barcelone, u Gotskoj četvrti na 2 minuta od glavnog šetališta – La Ramble. Sobe su 1/2, 1/6 1/8 i svaka ima svoje kupatilo. U hostelu se rentiraju posteljina (2,20 eura), peškiri (2,20 eura) i deke (3,30 eura), a u dvokrevetnim sobama su uključeni u cijenu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.hostelbcn-sunmoon.com/en/

Hostel Oasis backpackers Malaga se nalazi u centru Malage, 300m od katedrale i 10 minuta hoda do plaže. Prostrani krov na kome svi mladi gosti vole da uživaju, piju kafu, chilliraju. Sobe su 1/8 i 1/10 sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.oasismalaga.com/malaga-hostel

Hotel Ibis Centro Ciudad Malaga se nalazi u centru Malage. Sobe su dvokrevetne sa francuskim ležajem. Kupatila se nalaze u sobama. Wi-fi je besplatan. Usluga je na bazi noćenja. http://www.accorhotels.com/gb/hotel-5585-ibis-malaga-centro-ciudad/index.shtml

River Hostel Valencia se nalazi u centru grada, 600 m od katerdale. Sobe su 1/2, 1/4, 1/6, 1/8 krevetne. Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://riverhostelvalencia.com/en/ 

1. VILANOVA I LA GELTRU - mali grad na Obali sunca, oko 50 kilometra udaljen od Barcelone, sa lukom opkoljenom pješčanim plažama. Ribes Roges, Viladekans i Faro de Sant Kristifol su samo neke od njih. Glavno šetalište ili Rambla Principal je ispunjeno kafićima i restoranima gdje možete uživati uz sangriju i paelju.                                                                

2. GIBRALTAR - Britanska teritorija na jugu Pirinejskoj poluostrva, na mjestu koje dijeli evropski od afričkog kontinenta, koje je bilo važna strateška tačka u Prvom i Drugom svjetskom ratu -Gibraltar! Gibraltarski  moreuz spaja Sredozemno more sa Atlantskim okeanom i širok je 14 km, u antičkom periodu poznat kao “Herkulovi stubovi”. Na Gibraltaru živi 28.000 stanovnika. Španija smatra da bi Gibraltar morao njoj pripasti, ali britanska vladavina je i dalje čvrsta.

3. GRANADA***** - Granada je glavni grad provincije Granada u autonomnoj pokrajini Andaluzija u južnoj Španiji. Takođe podrazumijeva i teritoriju nekadašnje mavarske kraljevine, Taife Granada. Granada leži nedaleko od Sijera Nevade u dolinama rijeka Daro i Henil i Beiro na visini od 670 metara. Grad ima oko 241.000 stanovnika, od kojih većina radi u turizmu ili poljoprivredi. Granada je veoma star grad. Zbog zaštićenog položaja između okolnih brda, kao i zbog neuobičajeno plodnog zemljišta, ovo područje bilo je veoma rano naseljeno. Prvo je postojao kao ibersko naselje po imenu Ilturir koje je imalo kontakte sa Feničanima, Kartaginjanima i Grcima. Granada je poznata po istorijskim građevinama kako iz doba Mavara, tako i iz doba gotike i renesanse. Najznačajnija građevina iz doba Mavara je utvrđenje Alhambra, što znači "crvena tvrđava" (stijene od kojih je sagrađeno utvrđenje su crvene). Podignuto je u 13. i 14. stoljeću kao rezidencija mavarskih kraljeva. Alhambra je poznata po Lavljem bunaru. U utvrđenju se takođe nalazi manastir iz 15. stoljeća. Druga znamenitost je vila Generalife (što znači nebeski raj na zemlji), ljetnja rezidencija kalifa, kao i gradska četvrt Albajsin, UNESCO je 1984. godine proglasio Alhambru kulturnom baštinom. U centru se nalazi katedrala iz doba renesanse. Tu se nalazi i Kraljevska Kapela završena 1521. godine u u kojoj su sahtranjeni Katolički kraljevi, Izabela i Fernando, kao i njihova ćerka, Huana Luda i njen muž, Filip Lepi. Granada takođe posjeduje arheološki muzej i naučni park.

4. CORDOBA - Cordoba ili Cordova je grad u autonomnoj pokrajini Andaluziji u Španiji, i glavni grad provincije Cordoba. Nalazi se na rijeci Gvadalkivir, u podnožju planinskog vijenca Sijera Morene. Cordoba je do danas sačuvala karakterističnu mavarsku urbanu arhitekturu s brojnim građevinama sačuvanim iz doba arapske vlasti. Velika Abd-ar-Rahmanova džamija, građena od 785. godine, jedan je od najveličanstvenijih spomenika islamske umjetnosti. Grad su osnovali Kartaginjani. Danas je veliko središte istoimene pokrajine i veliko turističko odredište. Cordoba je rodni grad Seneke Starijeg, Seneke Mlađeg, kao i Averoesa i  Majmonidesa u 12. stoljeću.                                                                                               

5. CADIZ - glavni grad istoimene provincije i gradski centar zaliva Cadiz, treći po veličini grad Andaluzije i jedan od najaktivnijih gradova Andaluzije u ekonomskom i industrijskom smislu. Grad je od nesumnjivo velikog turističkog značaja zbog svoje duge i značajne istorije koja traje više od 3.100 godina. Gadir - prvobitno feničansko ime grada etimološki znači "tvrđava" ili "utvrđenje". Odgovara imenu "Agadir" koje je često na sjeveru Afrike kao na primjer Agadir u Maroku. I dan danas, kod Berbera "agadir" znači "zid". Gadir je bila najznačajnija feničanska enklava u antičko doba na Iberijskom poluostrvu. Kasnije je grad bio poznat po svom grčko-atičkom imenu - "Gadeira". Cadiz je osnovan oko 80 godina poslije Trojanskog rata. Grad su onovali Feničani, i dali mu ime Gadir. Cadiz se smatra jednim od najstarijih gradova u Zapadnoj Evropi. Tradicionalno, datum njegovog osnivanja se smiješta u 1104. godinu p.n.e.                                                                     

6. SEVILLA - Na raskršću između Istoka i Zapada, legenda kaže da je grad osnovao grčki heroj Herakle. Sevilla je smještena na rijeci Gvadalkivir. U Sevilli možete vidjeti najveću gotičku katedralu na svijetu, Zlatni toranj, Trg Španije, Arheološki muzej, Muzej savremene umjetnosti, Manastir Kartuha koje su glavne atrakcije Seville! Plaza de Torros de la Maestranza je arena za borbu bikova koju možete posjetiti u pratnji stručnog vodiča. Sevilla je bila najveći grad u Španiji u 16. i 17. stoljeću. Grad je smješten duboko na kopnu, ali samo 6 metara iznad nivoa mora. Sevilla je dugo bila važna morska luka pošto je sa morem povezana rijekom Gvadalkivir. U Sevilli je Magelan dobio brodove za svoj put oko svijeta. Impresivna nova željeznička stanica Santa Husta (gdje ultrabrzi AVE voz povezuje Sevillu s prijestolnicom) ili sjajni prošireni aerodrom je prvo što ugledate kada stignete u Sevillu. Ali, imajte u vidu to da u Sevilli ljudi ne ustaju od stola i po dva-tri sata pošto su završili sa svojim posluženjem, a i naplaćivanje računa može od vas zahtjevati dodatno strpljenje i ponovljene pokušaje poziva krajnje nonošarlantnih konobara, koji kao da ne mare za profit i naplatu. No, ništa čudno u gradu ljepote; tržište je uvijek bilo na začelju prioriteta.              

7. MARBELLA  I LA LINEA DE KONCEPSION - Modensko ljetovalište Obale sunca - Kosta del Sol, Marbelja je nalik andaluzijskoj Ibici – preplanula i zategnuta tijela, kokteli, beach partys. Glamur Španije, fancy restorani, terase sa prelijepim pogledom na more, luksuzni hoteli! Ovaj grad raspolaže sa više luka za jahte i jednom ribarskom lukom. Brojne su znamenitosti u ovom glamuroznom mjestu, od kojih se ističu: Stari centar grada, Arapski zid, Muzej Bonsai, Muzej Grabado Espanjol, Trg Salvadora Dalija. La Linea de Koncepsion se nalazi na jugu Španije i graniči se sa britanskom teritorijom Gibraltarom. Kupamo se na plaži gdje se voda Sredozemnog mora miješa sa vodom iz Atlantika.

8. SANTA MARGARITA je opština u pokrajini Genovi u italijanskom regionu Ligurija, koje se nalazi oko 35 km jugoistočno od Genove, u tradicionalnom Tigullio području. U srcu italijanske rivijere, prijestolnice zaliva - Golfo del Tigullio - Santa Margerita je divan obalski grad, koji se graniči sa opštinama: Camogli , Portofino , Rapalo . Ima luku, koju koristi i za turistički i ribolov. Dio teritorije opštine uključen je u Regionalni prirodni park Portofino, italijansko ribarsko selo i skup centar poznat po svojim živopisnim lukama i istorijskom povezanošću sa slavnim posjetiocima. To je opština koja se  nalazi u provinciji Genovi na italijanskoj rivijeri. Grad okružuje svoju malu luku, tijesno je povezan sa Paraggi plažom, koja je nekoliko minuta do obale. Drugi plaže u blizini su: Camogli, Chiavari, Lavagna i Sestri Levante.

 

***** DAN KADA IDEMO U GRANADU 06.08. INDIVIDUALNO MOŽETE KUPITI ULAZNICE ZA ALHAMBRU NA SLJEDEĆI NAČIN:

 • kliknite na sljedeći link kako biste posjetili portal Alhambre: http://www.ticketmaster.es/en/recintos/la-alhambra-de-granada/ 
 • izaberite opciju ALHAMBRA GENERAL i kliknite na "BUY"
 • u okvirenom dijelu ALL THE EVENTS FOR ALHAMBRA GENERAL, kliknite na "CALENDAR"
 • izaberite mjesec AUGUST i datum 06.08.2016.
 • kliknite na "CHECKOUT" i pojavit će Vam se prozor sa opcijama za plaćanje:
 1. How many tickets do you want? - obilježite koliko karata želite (maksimalno 10) i kliknite na "CONTINUE"
 2. What time do you want to visit? - ovdje treba da izaberete sljedeće dvije opcije: AREA: de 14h a 18h i FRANJA HORARIA: 1500-15:00h. Izlazi Vam cijena 15.4 eura. Nakon što ste izabrali kliknite na "CONTINUE"
 3. See the special offers and compare prices! U okvirenom dijelu crvenom bojom imate prikazanu konačnu cijenu. Kliknite na " CONTINUE"
 • popunite lične podatke koji se traže od Vas: Ime (name), srednje ime (middle name), prezime (last name), email, mobilni telefon (mobile phone). Zatim popunite podatke sa kartice: Broj kartice (credit card number), datum isteka kartice (expiration date) i izaberite mjesec i godinu isteka, zaštitni kod (security code) - CVV i unesite kod sa kartice
 • kada sve to popunite kliknite na kvadrat ispred "I ACCEPT GENERAL CONDITIONS"
 • kliknite na "CONTINUAR"
 • potvrda o kupljenoj karti će Vam stići na e-mail koji ste poslali (obavezno provjerite da li je novac skinut sa kartice, jer se dešava da potvrda ne stigne u istom danu)
 • OBAVEZNO MORATE NOSITI KARTICU KOJOM STE IZVRŠILI TRANSAKCIJU SA SOBOM KAKO BISTE MOGLI DA PODIGNETE SVOJU KARTU U ALHAMBRI!