Amalfi obala

Amalfi obala

Ljetovanje na Amalfi obali 2019!

Napoli, Alberobelo, Padova, Rimini uz izlete na Kapri, Procidu, u Sorento, Salerno, Pompeju i Vezuv, San Marino...

12 dana - autobus+hotel --> 640 KM!

FIRST MINUTE CIJENA DO 20.04.2019. godine!

NAKON 20.04.2019. godine CIJENA JE 680 KM!

Period putovanja: 02.08.–13.08.2019. godine

Amalfi obala poznata kao zemlja limuna obuhvata oko 40 km obale oko Sorentskog poluostrva. Cijela obala nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine od 1996. godine. Cijela obala je dobila ime po gradiću Amalfi.

Padova, studentski grad u kome su stvarali brojni umetnici poput Donatela i Giota, Lorda Bajrona, u kome se čuvaju ostaci svetaca Svetog Luke i Svetog Antuna naša je prva stanica na novom neobičnom putovanju do Amalfi obale. Kapela Skrovenji sa Giotovim freskama iz perioda renesanse, bazila Il Santo, veličanstvenii trg Prato dela Vale, palata Ragione, samo su neka od mjesta koja morate obavezno posjetiti u ovom gradu.

Napulj, grad nedaleko od vulkana Vezuv, kolijevka je najpopularnije svjetske hrane - pizze. Grad su osnovali Grci još u 7. vijeku p.n.e je za vrijeme Rimskog carstva njegovao lokalne običaje i grčki jezik. Danas se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, svjetske kulturne baštine. Dvorci i crkve, a sa druge strane puni trgovi i riblje pijace daju Napulj šmek nestašnog grada…

Fakultativni obilazak ostrva Kapri, mjesta o kome mnogi maštaju. Brdašca, uvale, plažice, zamastke radnje sa sandalama od kože... Na ostrvu živi oko 12.000 ljudi, koje tokom ljeta posjeti i 20.000 turista dnevno. Najpoznatiji i najpopularniji trg je Piazza Umberto I sa šarmantnim kafićima i restoranima, nekadašnja riblja pijaca. O Kapriju je pjevao i Frenk Sinatra "Isle of Capri" na albumu "Come Fly with Me".

Po mitologije, ovde je nekada bilo sjedište sirena. Obavezno probajte kapri salatu sa svježim paradajzom, mocarelom, bosiljkom i maslinovim uljem, Caprese čokoladnu tortu i sladoled u poslastičarnici Buonocore sa domaćim kornetima. 

Sorento, gradić na obali stjenovitog poluostrva, romantično mjesto sa kućama pastelnih boja, uskim prolazima sa lukovima i mediteranskim baštama sa palmama i kamenim statuama. Šetamo do gradske plaže, pijemo limonćelo liker, uživamo na septembarskom suncu.

Procida je najmanje ostrvo u arhipelagu pokrajine Kampanija sa oko 4 km kvadratna i jedno od najživopisnijih na cijelom Mediteranu. Po legendi, ispod ostrva spava div Mimant. Poznat po romanu Else Morante "Arturovo ostrvo".

Rimini, popularno italijansko ljetovalište na Jadrankom moru je mjesto koje posjećujemo u povratku iz Napulja. More turista i prava ljetnja atmosfera. Kupanje, sunčanje (ukoliko vremenski uslovi dozvole) i odličan provod. Možete posjetiti San Marino, minijaturnu državu na obodu Apenina. U pitanju je jedna od najstarijih država na svijetu, osnovana 301. godine u sastavu Rimskog carstva. U njoj živi oko 30.000 stanovnika.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon:  +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

1. dan: Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cvijeća) u 18:00h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2. dan: Dolazak u Padovu u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: jedan od najstarijih univerziteta u Evropi, bazilika Sv. Antonija, kapela Skrovenji sa Đotovim freskama, veličanstveni trg Prato dela Vale. Slobodno vrijeme. Nakon desetosatne tehničke pauze nastavljamo put do Napulja u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3. dan: Dolazak u Napulj u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: srednjevijekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata na najvećem trgu u gradu Piazza del Plebiscito, trgovačka ulica Toledo koja prolazi kroz centar starog grada, Danteov trg, zamak San Elmo sa koga se pruža fantastičan pogled na grad i vulkan Vezuv. Smještaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Doručak. Fakultativni izlet brodom do čuvenog italijanskog ostrva Kapri*. Brdašca, prelijepe plaže, zanatske radnje sa sandalama od kože... Najposjećenija atrakcija je Grotta Azzurra, pećina otkrivena od strane turista. Uživamo uz Limunćelo likeru na italijanskom suncu. Povratak u Napulj. Noćenje.

*putnici se prilikom prijave izjašnjavaju da li idu na izlet do ostrva Kapri!

5. dan: Doručak. Fakultativni izlet u Sorento, jedan od najljepših gradova Napuljskog zaliva. Obilazimo Duomo, Via della Pietta, centralni trg – Tasso, Crkvu Sv. Antonija... Slobodno vrijeme za uživanje u nekom od prelijepih kafića sa terasama odakle se pruža divan pogled na grad. Iz Sorenta, lokalnim mini busevima vijugavim putevima uz more možete otići do Pizitana, najljepšeg mjesta na cijeloj obali. Povratak u Napulj. Noćenje.

6. dan: Doručak. Fakultativni izlet u Pompeju, grad iz 6. vijeka prije nove ere, koji je davno zatrpan erupcijom vulkana Vezuv 79. godine. Poslednja erupcija ovog vulkana desila se 1944. godine, a mi ćemo nakon obilaska Pompeje imati priliku da vidimo i čuveni vulkan. Povratak u Napulj. Noćenje.

7. dan: Doručak. Fakultativni izlet u Salerno, najveći grad Amalfi obale, centar kulture, umjetnosti i nauke, mjesto gde je osnovan prvi Medicinski fakultet i otvorena prva botanička bašta Giardino della Minerva. Fakultativni obilazak grada: katedrala u kojoj se nalazi grobnica Sv. Mateje, jednog od Hristovih apostola,  stari grad, Chiesa della SS. Annuziata, ulica Lungomare Trieste sa prelijepim pogledom na more, zamak Castello di Arechi u vizantijskom stilu. Iz Salerna lokalnim mini busevima možete obići prelijepa mjesta i plaže na Amalfi obali: Vietri sul Mare, Minori, Amalfi. Povratak u Napulj. Noćenje.

8. dan: Doručak. Fakultatvni izlet brodom do šarenog ostrva Procide, najmanjem u arhipelagu Kampanije, poznatog po limunu i grožđu. Povratak u Napulj. Noćenje.

*putnici se prilikom prijave izjašnjavaju da li idu na izlet do ostrva Procide!

9. dan: Doručak. Slobodan dan u Napulju. Noćenje.

10. dan: Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Odlazak u Alberobelo, mjesto nedaleko od Barija, gdje ćemo se zadržati nekoliko sati i gdje ćemo imati priliku da vidimo jedinstvenu arhitekturu živopisnog mjesta. Polazak za Rimini u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

11. dan: Dolazak u Rimini u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme u najpopularnijem ljetovalištu na Jadranskom moru. Po želji možete obići San Marino, minijaturnu državu na brdu, možemo se i sunčati na dugoj plaži. Nakon desetosatne tehničke pauze krećemo za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

12. dan: Dolazak u Beograd u prijepodnevnim satima. Kraj putovanja! 

FIRST MINUTE CIJENA 640 KM DO 20.04.2019. godine 

NAKON 20.04.2019. godine CIJENA JE 680 KM!

Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 200 KM. Ostatak iznosa moguće je plaćati na rate sve do mjesec dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Prevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na navedenim relacijama
 • 7 noćenja u hotelu sa 3* u centru Napulja (1/3 i 1/4 krevetne sobe)

Aranžman NE obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice

 • Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Turističku taksu 5,00 KM po osobi po danu, odnosno 35,00 KM  ukupno za sve dane boravka (plaća se u agenciji!)
 • Obaveznu doplatu za 1/2 krevetne sobe - 80,00 KM po osobi, za sve dane!
 • Individualne troškove u hostelima i za vrijeme putovanja

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

Napulj je grad na jugu Italije na obali Tirenskog mora, u podnožju čuvenog Vezuva čija je erupcija uništila Pompeju, grad nedaleko do Napulja. Specifičnost jezika i kulture grada, burni život na ulici i centar pod zaštitom UNESCO-a, privlače turiste iz cijelog svijeta u Napulj.

OPIS SMJEŠTAJNOG OBJEKTA:

Garden hotel 3* se nalazi na Garibaldi trgu u srcu Napulja. Udaljen je 500m od centra starog grada i 1800m od Danteovog trga. Hotel ima odličnu povezanost sa gradskim prevozom (metro, autobus). Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4 krevetne, svaka ima svoje kupatilo, kablovsku TV, mini bar. Wi-fi postoji u lobiju hotela. Usluga je na bazi noćenja.

KAPRI

Kapri je jedno od najpopularnijih istalijanskih ostrva, mjesto o kome mnogi maštaju: brdašca, uvale, plažice, zamastke radnje sa sandalama od kože... Na ostrvu živi oko 12000 ljudi, koje tokom ljeta posjeti i 20.000 turista dnevno. Najpoznatiji i najpopularniji trg je Piazza Umberto I sa šarmantnim kafićima i restoranima, nekadašnja riblja pijaca. O Kapriju je pjevao i Frenk Sinatra "Isle of Capri" na albumu "Come Fly with Me". Po mitologiji, ovdje je nekada bilo sjedište sirena. Obavezno probajte kapri salatu sa svježim paradajzom, mocarelom, bosiljkom i maslinovim uljem, Caprese čokoladnu tortu i sladoled u poslastičarnici Buonocore sa domaćim kornetima. 

SORENTO

Sorento, gradić na obali stjenovitog poluostrva, romantično mjesto sa kućama pastelnih boja, uskim prolazima sa lukovima i mediteranskim baštama sa palmama i  kamenim statuama. Najukusniji gelato, skučene uličice, prelijepi trg Tasso (koji je dobio ime po poznatom piscu koji je ovdje živio Torquato Tasso), legende o plemićima i naravno kupanje pored litica u azurnoj boji mora. Po legendi sirene su u predjelu između ostrva Gali i Sorrenta naslonjene na strmu obalu pjevale zanosnim glasom i tako očaravale mornare koji su gubili kurs plovidbe. Iz Sorenta lokalnim mini busevima možete individualno obići prelijepa mjesta i plaže na Amalfi obali: Pozitano, Prajano, Furore, Grotta dello Smeraldo (cijena dnevne karte se kreće oko 7,00 eura).

POMPEJA I VEZUV

Pompeja je antički grad u blizini Napulja iz 6. vijeka p.n.e. koji je potpuno uništen u erupciji Vezuva 79. godine. Arheološka istraživanja su otpočela u 18. vijeku kada je grad ponovo otkriven. Iskopan je veći dio grada, uključujući forume, hramove, pozorišta, kupatila i veliki broj kuća. Ovo otkriće je u Evropi dovelo do kulturnog šoka. Pronađeni primjeri erotske umjetnosti preokrenuli su poglede na rimsku umjetnost i antičku kulturu. U vezi sa nađenom erotskom umjetnošću pojavila su se mišljenja o „Božjoj kazni“ koja je poslana na Pompeju. Na osnovu današnjeg znanja, Pompeja se nikako nije razlikovala od ostalih gradova u Rimskom carstvu.

PROCIDA

Procida je najmanje ostrvo u arhipelagu pokrajine Kampanija sa oko 4 km kvadratna i jedno od najživopisnijih na cijelom Mediteranu. Po legendi, ispod ostrva spava div Mimant. Poznat po romanu Else Morante "Arturovo ostrvo". Procida je ukupana pastelnim bojama sa idiličnom lukom i očuvanim antičkim građevinama. Jedno je od najfotografisaniji mjesta u Evropi i možete je naći na mnogim razglednicama iz Italije... Prava Bella Italia...

SALERNO

Najveći grad Amalfi obale, centar kulture, umjetnosti i nauke, mjesto gdje je osnovan prvi Medicinski fakultet i otvorena prva botanička bašta Giardino della Minerva. Salerno je pravi turistički centar zbog blizine Amalfi obale, a glavna turistička atrakcija grada je katedrala u kojoj se nalazi grobnica Sv. Mateje, jednog od Hristovih apostola. Obići ćemo stari grad, Chiesa della SS. Annuziata, ulicu Lungomare Trieste sa prelijepim pogledom na more, zamak Castello di Arechi u vizantijskom stilu, živopisnu pijacu. Šetat ćemo kaldrmisanim ulicama, videti vile italijanske aristokratije, uživati u gastronomskim specijalitetima. Iz Salerna lokalnim mini busevima možete individualno obići prelijepa mjesta i plaže na Amalfi obali: Vietri sul Mare, Erći, Minori, Amalfi (cijena dnevne karte se kreće oko 7 eura).

SAN MARINO

Malenu državu možete obići individualno lokalnim prevozom iz Riminija. San Marino je jedna od najmanjih država na svijetu (treća najmanja u Evropi) koja se prostire na samo 60 kilometara kvadratnih. Prema legendi, San Marino je 301. godine osnovao klesar Marin sa ostrva Raba koji je sa prijateljem pobegao u Rimini. Zbog progona hrišćana sakrio se na obližnje brdo Titano, gdje je sagradio kapelicu koja danas čini jezgro grada San Marina. Bazilike i dvorci, Muzej oružja, Muzej imigranata, Muzej voštanih figura… Pored obilazaka možete uživati u specijalitetima njoke sa artičokama i ribom, domaće raviole sa aromatičnim biljem, razne vrste torti „tre monti“ ili „tortina tre monti“.

Garden hotel 3* se nalazi na Garibaldi trgu u srcu Napulja. Udaljen je 500m od centra starog grada i 1800m od Danteovog trga. Hotel ima odličnu povezanost sa gradskim prevozom (metro, autobus). Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4 krevetne, svaka ima svoje kupatilo, kablovsku TV, mini bar. Wi-fi postoji u lobiju hotela. Usluga je na bazi noćenja.