Island

Island

Putovanje na Island 2019

11 dana - Reykjavik - 1780 KM  (uključena aviokarta, sve takse, smještaj, transferi)

Polasci: 04.09.2019. godine  

Od Jules Verna do svjetski poznatog serijala 'Igra prijestola', Island je svojom opčinjavajuće oštrom prirodom uspio da nadahne brojne književne i naučne poduhvate. Zemlja Vikinga posljednja je država u Evropi koju su naselili emigranti iz Skandinavije i Velike Britanije. Ona je i dalje jedna od najrazuđenijih država na svijetu, sa svega 3 stanovnika po kilometru kvadratnom. Aktivni vulkani, jarke zelene doline, glečeri i fjordovi, crne pješčane plaže i zaglušujuće rijeke čine Island svojim, karakternim i avanturističkim.

Istkana nitima nepredvidljivošću prirode, sudaru leda, vatre, vode i vazduha, ovo vulkansko ostrvo predstavlja i 'najzeleniju' zemlju na svijetu sa netaknutom prirodom i tendencijom ka smanjenju upotrebe fosilnih goriva i motora sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Avanturu počinjemo u Reykjaviku, prijestolnici zemlje ponoćnog sunca. On će nam biti polazna tačka za dalje avanture, ali i topao dom nakon povratka iz središta zemlje. Mjesto u kojem Islanđani tvrde da svako zna svakoga, ali i mjesto gdje se pravi najbolje lokalno pivo i rakija. Arhitektonsko zdanje crkve Hallgrimskirkja podsjeća na oblike bazaltnih stijena koje pravi lava pri hlađenju, a može se i vidjeti iz svih dijelova grada. Harpa koncertna dvorana predstavlja kulturni centar glavnoga grada, ali je i dom brojnim buticima, restoranima i muzičkim prodavnicama. Za ljubitelje muzeja i galerija tu je varijetet Open Air muzeja, Nacionalnog Muzeja, Nacionalne galerije portreta, vulkankih muzeja, ali i jedinog Falološkog muzeja na svijetu koji ne smijete propustiti!

Solfar Sun Voyager - svojim dizajnom možda podsjeća na vikinški brod, ali je ono zapravo brod snova, oda suncu i obećanje jedne neistražene i divlje teritorije u svojoj težnji ka vječnom poimanju slobode i povezanosti s prirodom.

Gejzir - Zamislite vodu koja ključa i eksplodira u kipućem bazenu, a zatim mlaz bijelih sitnih vodenih čestica koje se uzdižu do visine petospratnice - veličanstveni prizor koji traje sedam-osam minuta. Primirje, pa eksplozija koja mlaz dovodi na 30 metara u vis. Gejzir se nalazi u šumovitoj dolini, zajedno sa još pedesetak vrućih izvora čije ključanje može da se čuje iz podzemlja. Island ima još 3000 vrelih izvora, mjesta gdje izbija podzemni gas, banja sa ljekovitim blatom i gejzira. Island inače, zbog tektonskih poremećaja i vulkanskih aktivnosti ima još 3000 vrelih izvora, mjesta gdje izbija podzemni gas, banja sa ljekovitim blatom i gejzira. Pravi mali raj za vulkanologe i geologe! Takođe, posjećujemo Keriđ jezero koje se nalazi u u vulkanskom krateru, ali i veličanstveni ‘Zlatni vodopad’ Gullfoss, smješten na glacijalnoj rijeci Hvitá. Upoznajemo se sa prirodom ove fascinantne zemlje oblikovane vulkanskim erupcijama.

Nacionalni park Thingvellir - pored svog velikog političkog i istorijskog značenja, je takođe i mjesto na kojem se nalaze tektonske ploče Srednjo-Atlantskog rova i mjesto gdje brojni geolozi i geografi mogu posmatrati prirodne fenomene izazvane pomijeranjem i odvajanjem masivnih tektonskih ploča Evrope i Amerike. Planina Esja - dominira gradskim pejzažem. Savršena je lokacija za dnevne izlete jer pogled sa 914 metara visoke planine oduzima dah. Sa stazama prilagođenim različitim nivoima fizičke spremnosti, nikoga neće ostaviti uskraćenim avanture. Pored planinarenja vozit ćemo bicikle, a za ljubitelje konja tu su i poznati islandski konji, za koje se vjeruje da su originalna pripitomljena životinja u ljudskoj civilizaciji. Od Vikinga, koji su ih prvi pripitomili, vijekovima su bili jedino prevozno sredstvo na ostrvu. S obzirom na njihovu konstituciju mogli su ljude i tovar prenositi po neravnom terenu, planinama, nabujalim rijekama, poljima ohlađene lave pa čak i glečerima.

Seljalandsfoss vodopad - preko plodnog zemljišta, do tipičnih islandskih seoceta, slušajući bogatu istoriju Vikinga dolazimo do vodopada, nekadašnje morske litice. Prilično blizu možete prići ovom veleljepnom vodopadu i uz to u daljini videti Eyjafjallajökull i Hekla vulkane koji se i dalje dime.

Bazaltna plaža Reynisfjara - legenda kaže da su ovi bazaltni oblici nastali kada su dva trola zbog svojih nestašluka pretvorena u kamen. Ova zagasito crna plaža je još jedan u nizu spomenika koje nam je podarila erupcija okolnih vulkana.

Snaefellsnes nacionalni park - mjesto koje je inspirisalo Julesa Verna da napiše svoje djelo ''Put u središte zemlje''. Prolazimo kroz tipična ribarska sela Islanda i posmatramo moćni Snaefellsjökull vulkan. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snaefellsjökull glečer, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, družimo se sa lokalcima, jedemo lokalnu hranu i posmatramo moćni Snaefellsjökull vulkan.

Plava laguna - Spa centar najpoznatiji po svojim toplim izvorima u sred sniježnog pejzaža. Nakon visokih planina i pješačenja, ostaje nam da jedan dan posvetimo tijelu i duši u oazi gdje temperatura vode ide od 36-39 stepeni celzijusovih i navodno ima magična, podmlađujuća svojstva.

Prije nego što krenemo nazad za Beograd i suočimo se sa realnošću, ostaje nam uživanje u lokalnim barovima, piću i iću, ali i uživanju u noćnom životu Reykjavika koji nimalo ne zaostaje za ostalim evropskim prijestolnicama. Posmatranje kitova, vožnja bicikala, jahanje islandskih konjića i brojne druge znamenitosti vam nudi prijestolnica sjevera, na vama je krenuti u jednu neobičnu i nezaboravnu avanturu.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon: +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

1. dan: Večernji polazak iz Beograda i transfer do aerodroma u Budimpešti.

2. dan: Čekiranje za let za Rejkjavik. Let W6 2427 u 07:05h. Dolazak u Rejkjavik u 09:45h, grad ponoćnog sunca gdje ćemo imati prilike da uživamo u više od 20 sati dnevne svjetlosti. Fakultativni izlet - obilazak Reykjavika, Falološki muzej, Höfđi kuća, Tjornin Pond, crkva Hallgrimskirkja, Solfar Sun Voyager, Harpa koncertna dvorana i konferencijski centar. Upijamo kulturu i raznobojnost civilizacije sa dalekog sjevera, potomaka Vikinga, ali i prisustvujemo stvaranju istorije na mjestu gdje je prekinut Hladni rat. Adaptiramo se na temperaturu, pijemo poznato domaće islandsko pivo i isprobavamo neki od lokalnih specijaliteta. Za najhrabrije tu je marinirano meso ajkule, ukiseljeni ‘bijeli bubrezi’ ovna i meso od kita. Noćenje.

3. dan: Fakultativni izlet u takozvani Golden circle koji čini Thingvellir Nacionalni park - geološka podloga na kome se odvajaju masivne tektoske ploče Evrope i Amerike i gejzir, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara. Gejzir se nalazi u dolini, zajedno sa još pedesetak vrućih izvora čije ključanje može da se čuje iz podzemlja. Na svakih osam minuta ćemo imati priliku da se divimo erupciji ovog diva, čiji mlaz izlazi čitavih 30 metara u vis! Island inače, zbog tektonskih poremećaja i vulkanskih aktivnosti ima još 3000 vrelih izvora, mjesta gdje izbija zemni gas, banja sa ljekovitim blatom i gejzira. Pravi mali raj za vulkanologe i geologe! Takođe, posjećujemo i veličanstveni ,,Zlatni vodopad'' Gullfoss, smješten na glacijalnoj reci Hvitá. Upoznajemo se sa prirodom ove fascinantne zemlje oblikovane vulkanskim erupcijama. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Fakultativni izlet na sam jug Islanda. Obilazimo Seljandsfoss i Skógafoss vodopade, formaciju nekadašnje morske litice koja prosto oduzima dah, dok u daljini posmatramo Eyjafjallajokul i Hekla aktivne vulkane, ali i Sólheimajökull glečer. Posjećujemo bazaltnu plažu Reynisfjara, čija legenda kaže da je nastala okamenjivanjem nestašnih trolova. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan: Slobodan dan u Rejkjaviku. Probat ćemo čuvene hot-dogove od jagnjetine, fermentinasano meso ajkule, dimljeno meso kita naravno pivo ,,Viking’’. Mogućnost fakultativnog organizovanja posmatranja kitova. Noćenje.

6. dan: Fakultativni izlet u Snaefellsnes nacionalni park. Mjesto koje je inspirisalo Žila Verna da napiše svoje djelo ,,Put u središte zemlje''. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snaefellsjökull glečer, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, družimo se sa lokalcima, jedemo lokalnu klopu i posmatramo moćni Snaefellsjökull vulkan. Povratak u smještaj. Noćenje.

7. dan: Fakultativni izlet za Jokulsarlon glečersku lagunu, obilazak popularne dijamantske plaže poznate po gromadama leda po kojima je dobila ime, divimo se plavetnilu vode i glečera i idemo u turu života. Povratak u smještaj. Noćenje.

8. dan: Dan posvećen fakultativnom izletu gdje ćemo imati prilike da jašemo tadicionalne islandske konjiće. Islandski konj je čistokrvna rasa nastala od drevnih vikinških konja, poznata po svojoj izuzetno jakoj konstituciji i specifičnom načinu hoda. Jašemo kroz nepregledna polja mahovine. Za kraj dana uživamo u pejzažu i noćnom životu prestonice sjevera. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan: Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog planinarenja na planini Esja, koja dominira pejzažem Rejkjavika. Noćenje.

10. dan: Fakultativni izlet za poluostrvo Rejkjanes i plavu lagunu. Nakon visokih planina i pešačenja obilazimo figurativni most između Evrope i Amerike ali i Gunnuhver tople izvore. Na kraju nam ostaje da se posvetimo tijelu i duši u oazi gdje temperatura vode ide od 36-39 stepeni celzijusovih i navodno ima magična i podmlađujuća svojstva. Uživamo u pejzažu odmarajući u izvorima tople vode. Povratak u smještaj. Noćenje.

11. dan: Transfer do aerodroma i čekiranje na let W6 2428 u 10:30h za Budimpeštu. Dolazak u Budimpeštu u 16:55h. Transfer iz Budimpešte za Beograd. Kraj putovanja!

Polasci: 04.09.2019. godine  

*U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

 Termin 

04.09.2019.

 PROMO cijena: 

1980 KM 

 First minute cijena:

2080 KM

 Regularna cijena:

2280 KM

**Promo cijena važi za prvih 5 prijava ili do popune mjesta!

*First minute cijena važi do 01.06.2019. godine, nakon toga važi regularna cijena.

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 1000 KM. Ostatak sume plaća se u agenciji najkasnije 6 sedmica pred put. 

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Avioprevoz na relaciji Budimpešta – Rejkjavik – Budimpešta sa svim taksama
 • Čekirani prtljag težine 10 kg i ručni prtljag (dimenzije: 40x30x20cm)
 • Transfer na relaciji Beograd-Budimpešta-Beograd
 • Transfere prema planu i programu puta
 • 9 noćenja u hostelu u višekrevetnim sobama (1/4, 1/6, 1/10, 1/12, 1/14)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Aranžman NE obuhvata:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno-istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Doplatu za dodatni prtljag do 20 kg – 220,00 KM za sve letove (izjasniti se isključivo pri prijavi za aranžman!)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Zbog sve učestalijih provjera u zemljama EU putnicima se preporučuje OBAVEZNO međunarodno putno osiguranje, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za nepredviđene okolnosti nastale tokom putovanja i putnik je dužan da plati sve novonastale troškove.

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Hostel je smještajni kapacitet namijenjen prije svega mladim ljudima i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Gostima je na raspolaganju locker, recepcija, kuhinja i spratna kupatila. Usluga je na bazi noćenja. Smještaj je u višekrevetnim sobama, 1/4, 1/6, 1/10, 1/12, 1/14.

Fakultativni izleti:

Golden Circle tour: Thingvellir Nacionalni Park, Gejzir i Gulfos vodopad – geološka podloga na kojoj se odvajaju masivne tektonske ploče Evrope i Amerike i gejzir, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara. Imat ćemo prilike da svjedočimo erupciji vrelog mlaza vode jednog od najpoznatijih i najimpoznatnijih gejzira na Islandu ali i u svijetu, takođe obilazimo i ‘Zlatni vodopad’ Gulfos smješten na glacijalnoj rijeci Hvita (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel – 8 sati; polazak je oko 09:00h ujutru) 

Južni Island: Vodopad Seljalandsfoss, Skogafoss, Reynisfjara crna bazaltna plaža i Vik – Obilazimo Seljalandsfoss i Skogafoss vodopade, formaciju nekadašnje morske llitice koja prosto oduzima dah, dok u daljini posmatramo Eyjafjallajokul i Hekla aktivne vulkane koji još uvijek povremeno izbacuju dim, ali i Solheimajokull glečer. Posjećujemo bazaltnu plažu Reynisfjara čija legenda kaže da je nastala okamenjivanjem nestašnih trolova. (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel – 11 sati; polazak oko 08:00-09:00h ujutru) 

Poluostrvo Snaefellsnes: Gerđuberg litice – Arnastapi – Hellnar – Djupalonssndur – Hellissandur – mjesto koje je inspirisalo Žil Verna da napiše svoje djelo ‘’Put u središte zemje’’. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snaefellsjokull glečer, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, posmatramo moćni Snaefellsjokul vulkan. Obilazimo i Djupalonssndur plažu i Hellissandur, jedno od primarnih ribarskih mjesta u zapadnom Islandu. (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel 13 sati; polazak oko 07:00-08:00h ujutru) 

Jokullsarlon glečerska laguna – cjelodnevni izlet na sam jug ostrva gdje ćemo imati prilike da zađemo u lagunu i držimo gromade leda na dijamantskoj plaži (trajanje izleta 14 sati, polazak oko 8 sati ujutru). 

Plava laguna: Nakon visokih planina i pješačenja, ostaje nam da jedan dan posvetimo tijelu i duši u oazi gdje temperatura vode ide od 36-39 stepeni celzijusovih i navodno ima magična, podmlađujuća svojstva. Uživamo u sniježnom pejzažu odmarajući u izvorima tople vode. (cijena uključuje ulaznicu u Plavu lagunu i obilazak poluostrva Reykjanes) 

Jahanje islandskih konja: Odlazak na farmu islandskih konja. Islandski konj je čistokrvna rasa nastala od drevnih vikinških konja, poznata po svojoj izuzetno jakoj konstituciji i specifičnom načinu hoda. Jašemo kroz nepregledna polja lave i mahovine.

 

NAPOMENE:

 • Opisi i cijene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložni su promjenama.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta i dužan je da o uslovima obavjesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.