Meksiko Nova godina

Meksiko Nova godina

Novogodišnje putovanje u Meksiko 2020!

15 dana – Mexico City, Merida, Playa del Carmen – 3780 KM  (uključene aviokarte, sve takse, smještaj, transferi, predstavnik)

Polazak: 24.12.2019. godine 

Vodimo Vas na odmor u magični Meksiko – idemo pravo na Karibe u prelijepu Playu del Carmen odakle ćemo posjetiti i čuvenu Chichen ItzuValladolid, kupati se u cenotama i posjetiti nestvarni Tulum Cobu. Zatim idemo u prijestolnicu Jukatana - Meridu gdle ćemo posletiti čuveni Uxmal, a potom i u najveći grad na svijetu – Mexico City, upoznajemo se sa prijestolnicom, posjećujemo Teotihuakan, ploveće pijace, obilazimo kuću Fride Kalho i istražujemo lokalne markete i isprobavamo meksičku hranu. Istražujemo majanska božanstva, običaje i divimo se njihovim dostignućima. Učimo majanski kalendar, isprobavamo njihovu hranu i začine...

Prijestolnica Meksika je trenutno najveći grad na svijetu, prebogat naslijeđem carstva Asteka i prelijepim zgradama iz kolonijalnog perioda španske vladavine. Izleti u Teotihuacán, piramide Sunca i Mjeseca, bogati Muzej arheologije i muzej čuvene slikarke Fride Kahlo i njenog muža umjetnika Diega Rivere.

Idemo južnije - u Playu del Carmen, prelijepo mjesto na obali Karipskog mora u državi Quintana Roo. Beskrajna pješčana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike vidjeti, lijepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariachi, barovi...

Iz Playa del Carmen imat ćemo priliku obići čuvenu Chichen Itzu, grad Maja koji je proglašen za novo svjetsko čudo . Usput se kupamo u cenotama - prirodnim jezerima u špiljama, a obilazimo i tradicionalni grad Valladolid.

Tulum glasi za jednu od najljepših lokacija na Yucatanu, kako zbog nestvarne plaže, tako i zbog majanske tvrđave na samoj obali. Uz kupanje, imat ćemo priliku posjetiti i arheološki lokalitet - Cobu i s vrha piramide promatrati nepreglednu džunglu oko nas. 

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon: +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

1. dan (24.12.2018.): Polazak iz Beograda i transfer do aerodroma u Budimpešti. Ukrcavanje na let AF 1695 do Pariza u 06:00. Dolazak u Pariz u 08:30 i presedanje na let do Kankuna (Cancun) u 12:00 (AF 650). Dolazak u Kankun u 17:15h. ¡Hola Mexico! Transfer do Plaje del Karmen (Playa del Carmen), prelepo mesto na obali Karipskog mora u državi Kintana Ro. Beskrajna peščana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike da vidite, lepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariači, barovi... Smeštaj u hotel. Uveče, po želji, idemo na tradicionalnu meksičku večeru, pa potom u bar na nekoliko pića (tekila, pivo, kokteli, odlučite sami). Noćenje.

2. dan (25.12.2019.): Fakultativni izlet u Čičen Icu, grad Maja i jedno od novih svetskih čuda. Ovo će sigurno biti jedno od najimpresivnijih mesta koje ćete videti u životu, a priča o Majama, njihova kultura i način života će vas bar malo trgnuti i naterati vas da odete duboko u razmišljanje. Usput ćete imati priliku da se kupate u cenoti,  prirodnom jezeru koje se nalazi u pećini. Po povratku sa izleta, pravimo kratku pauzu da bismo videli grad Valjadolid. Povratak u Plaju Del Karmen. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (26.12.2019.): Fakultativni izlet za Tulum, grad Maja na obalama Kariba. Iguane raznih boja i veličina će slobodno šetati pored vas, a posle obilaska arheološkog lokaliteta Koba, idemo na jednu od najlepših plaža na Karipskom moru i sigurno jednu od najlepših plaža na svetu. Imamo celo popodne za uživanje u ovom raju. Uveče se vraćamo u Plaju del Karmen. Noćenje.

4. dan (27.12.2019.): Fakulatativni izlet do Isla Muheresa (Isla Mujeres), malog i mirnog ostrva u Karipskom moru. Transfer do luke u Kankunu, a zatim vožnja brodom do Isla Muherasa. Nekada je „ostrvo zena“ bilo malo ribarsko naselje, raj za ronioce i pustolove, a danas je to divno malo mesto za bekpekere i putnike koji žele da u potpunom miru i tišini uživaju u Karipskom moru. Povratak u Plaju Del Karmen. Noćenje.  

5. dan (28.12.2019.): Prilika za fakultativni izlet „Tri cenote”. U ovoj avanturi posetićete tri magične cenote: veliku cenotu, otvorenu cenotu i drevnu cenotu. U njima ćete uživati u dubokom plavetnilu i osvežavajućoj vodi. Nakon toga odlazimo i do jedne od najlepših plaža Kariba. Nekada su u ovim cenotama Maje prinosile darove svojim bogovima a sada cenote važe za prekrasne, prirodom izvajane, atrakcije. Ove prirodne jame nastale propadanjem krečnjaka su najpopularniji prirodni bazeni na svetu. Povratak u Plaju Del Karmen. Noćenje.

6. dan (29.12.2019.): Dan za odmor u Plaji del Karmen. Za zaljubljenike u krstarenja Karibima prilika da fakultativno otputuju na ostrvo Holboš (Isla Holboix). Noćenje.

7. dan (30.12.2019.): Napuštanje soba i transfer Meride. Dolazak u Meridu, glavni grad države Jukatan. Transfer do smeštaja. Obilazak i slobodno vreme u “belom gradu” poznatom po svojoj kolonijalnoj arhitekturi, folkloru kao i ukusnoj kuhinji sa Jukatana. Noćenje.

8. dan (31.12.2019.): Slobodan dan ili fakultativni izlet - obilazak Uxmala, jednog od najvećih majanskih gradova na Jukatanu. Palate koje se protežu na stotine metara, čudesna priroda i arhitektura koju mnogi upoređuju sa egipatskim ruševinama u Tebi. Povratak u Meridu i slobodno vreme. Pripreme za novogodišnje veče i fiestu koja kreće oko ponoći. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

9. dan (01.01.2020.): Slobodan dan u Meridi i prilika za dodatno istraživanje najlepšeg grada Meksika. Večera u nekom od lokalnih restorana. Noćenje.

10. dan (02.01.2020.): Napuštanje smeštaje i let za Meksiko Siti (Mexico City). Dolazak u jedan od najvećih gradova na svetu i transfer do smeštaja koji se nalazi u blizini Sokalo trga (trećeg najvećeg trga na svetu) i ruševina Tenočtitlana, glavnog grada moćnog carstva Asteka. Noćenje.

11. dan (03.01.2020.): Pre podne krećemo u šetnju glavnim ulicama i trgovima. Fasade iz kolonijalnog perioda će vas ostaviti bez daha, a monumentalne građevine i ulice Meksika će vas očarati svojom lepotom. Fakultativni izlet - odlazak u Muzej antropologije, koji nikako ne treba propustiti. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan (04.01.2020.): Fakultativni izlet do Hočimilka (Xochimilco) i vožnja čamcima po prelepim kanalima. Floating Market (ploveće pijace), marijači... Povratak u Meksiko siti. Fakultativni izlet - odlazak u muzej Fride KaloNoćenje.

13. dan (05.01.2020.): Fakultativni izlet u Teotihuakan, drevni grad koji su i sami Asteci smatrali gradom Bogova, gde ćete videti impresivne piramide Sunca i Meseca i upoznati se malo više sa kulturom i religijom Asteka. Povratak u smeštaj. Noćenje.

14. dan (06.01.2020.): Napuštamo sobe u prepodnevnim satima. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i uživanje u meksičkim ukusima – naćosi, takosi, tortilje, gvakamole i kesadilje. Viva Mexico! Transfer do aerodroma i let za Amsterdam u 21:55 (KL 686).

15. dan (07.01.2020.): Dolazak u Amsterdam u 15:10 i presedanje na let za Budimpeštu 21:05. Dolazak u Budimpeštu u 23:05. Transfer do Beograda. Kraj putovanja!

Polazak: 24.12.2019. godine

**U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

 Termin ►

 24.12.2019.

 First minute cijena

3780 KM

 Regularna cijena

 3980 KM 

*First minute cijena važi za prijave do 24.09.2019. godine. Nakon toga važi regularna cijena.

Uslovi plaćanja:

Prilikom prijavljivanja plaća se 600 KM. Potom se aplicira za vizu u roku od 15 dana po prijavi (a počev od 07.07.2019. godine). Nakon dobijanja vize plaća se još 1400 KM. Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 7 sedmica pred put. 

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Budimpešta –  Cancun
 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Merida - Mexico City
 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Mexico City - Budimpešta
 • Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
 • Smještaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu u dvokrevetnim sobama u Mexico Citiju
 • Smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu u dvokrevetnim sobama u Meridi
 • Smještaj na bazi 6 noćenja sa doručklom u hotelu u dvokrevetnim sobama u Plaji del Carmen
 • Sve transfere prema planu i programu putovanja
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Aranžman NE obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Viza za Meksiko (državljani BiH lično podnose zahtjev u Beogradu)
 • Individualne troškove za vrijeme trajanja putovanja
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-historijske spomenike

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

OPISI SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hotel Las Golondrinas u Playi del Carmen prema lokalnoj kategorizaciji posjeduje 3*. Opremljen je bazenom, dvokrevetnim sobama sa klima uređajem i sopstvenim kupatilom. Poseduje još i LCD TV, frižider i sef. Pozicioniran je u centru Playe del Carmen.

Hotel Colon u Meridi prema lokalnoj kategorizaciji posjeduje 3*. Opremljen je dvokrevetnim sobama sa klima uređajem i sopstvenim kupatilom kao i sa LCD TV. Pozicioniran je u istorijskom centru Meride.

Hotel Premier u Mexico Cityu prema lokalnoj kategorizaciji poseduje 3*. Opremljen je dvokrevetnim sobama i sopstvenim kupatilom kao i sa LCD TV. Pozicioniran je na pola sata hoda od Zocalo trga.

 

Mexico City je najveći i glavni grad države Meksiko. Ima oko 28 miliona stanovnika i jedan je od najposjećenijih turističkih centara u Srednjoj Americi. Ima bogato kulturno - historijsko naslijeđe, a poznat je kao grad koji se nalazi na vodi i konstantno tone. Grad Tenochtitlan čije se ruševine nalaze u samom centru je bio prijestolnica carstva Asteka.

Merida je glavni i najveći grad savezne države Yucatan. Poznat je po nevjerojatnoj majanskoj arhitekturi i kolonijalnim građevinama u samom gradu.

Playa del Carmen je jedno od najpoznatijih i najljepših ljetovališta u Meksiku. Nalazi se na čuvenoj Rivijeri Maja, a od aerodroma u Cancunu je udaljena svega 45 minuta vožnje. Prelijepe plaže, savršeno toplo more, bogata ponuda hotela i restorana, a zanimljivi izleti u okolini su glavni razlog zašto je Playa del Carmen glavna baza mnogih putnika.

MEXICO CITY:

 • Teotihuakan - na ovom izletu krećemo da se upoznajemo sa kulturom  prije-španskog perioda. Prvo odlazimo na Trg tri culture - gdje na jednom mjestu možete vidjeti ostatke astečkog grada, crkvu koju su podigli Španci kao i zgradu iz predhodnog vijeka podignute od strane Meksikanaca. Nakon toga posjetit ćemo najveće svetilište u Meksiku - baziliku Svete Guadalupe, koju godišnje posjeti oko 20 miliona turista. Nakon toga očekuju nas prve piramide na ovom putovanju! Čuveni grad Teotihuakan je bio najveći prije-španski grad na ovom prostoru sa 125-150 hiljada ljudi! Popet ćemo se na piramidu Sunca i piramidu Mjeseca, prošetati “Avenijom mrtvih” i saznati interesantne činjenice o kulturi Teotihuakana koja je ovdje postojala mnogo prije Astečke! 
 • Cijena izleta obuhvata prevoz, ulaznice i lokalnog vodiča.                                                                                                                          
 • CIJENA: 45,00 EUR
 • Xocimilco i Coyoacan - upoznavanje sa drugim dijelom Mexico Citija. Prvo ćemo obići kampus Univerziteta koji se nalazi i pod zaštitom UNESCO-a prije svega zbog interesantnih murala na biblioteci Univerziteta koji opisuju istoriju Meksika. Nakon toga čeka nas obilazak Kojoakana, rezidencijalnog dijela Mexico Citija u kom ćemo posjetiti kuću čuvene slikarke Fride Kalo. Na kraju nas čeka vožnja drvenim brodićima po kanalima Xoćimilko, gdje ćemo moći da slušamo marijače ili da trgujemo na plutajućoj pijaci! 
 • Cijena izleta obuhvata prevoz, ulaznice i lokalnog vodiča.                      
 • CIJENA: 45,00 EUR

 

PLAJA DEL CARMEN:

 • Čičen Ica - posjetit ćemo jednu od najčuvenijih Majanskih piramida, koja je proglašena za jedno od Sedam Svjetskih Čuda! Na ovom izletu saznat ćemo nešto o kulturi Maja, obići cijeli kompleks koji pored piramide obuhvata i teren za “majanski fudbal”, observatorij i druge hramove. Takođe, imat ćete priliku da se kupate i u jednoj od najljepših cenota na poluostrvu Jukatan, cenotu Ik Kil. 
 • Cijena izleta obuhvata prevoz, ulaznice za arheološki kompleks i cenote, lokalnog vodiča i ručak. 
 • CIJENA: 80,00 EUR
 • Tulum i Coba - Tulum je jedan od posljednjih izgrađenih majanskih gradova prije dolaska Španaca. Takođe ovo je napoznatiji grad koji se nalazio na samoj obali. Grad je ostao očuvan i stoga ovdje možete vidjeti kule osmatračnice, hramove posvećene bogu Čaku, rezervoare sa vodom koji su koristili Majanci. Koba je manje poznato turističko odredište ali izuzetno interesantno i predstavlja skriveni biser Yucatana. Od čitavog nekadašnjeg grada koji je po nekim proračunima na vrhuncu moći imao između 50 i 100 hiljada stanovnika danas je otkriveno svega 5%. U ovom gradu imat ćete priliku da se popnete na 42 metra visoku piramidu (u ostalim arheološkim nalazištima je zabranjeno penjanje na piramide) i da uživate u pogledu na nepreglednu džunglu. Takođe, na ovom izletu imat ćete priliku i da se okupate na jednoj od najljepših plaza na Karibima - plaži Tulum! 
 • Cijena izleta obuhvata prevoz, ulaznice za arheološka nalazišta, lokalnog vodiča i ručak.   
 • CIJENA: 60,00 EUR
 • Tri cenote – U ovoj avanturi posetićete tri magične cenote: veliku cenotu, otvorenu cenotu i drevnu cenotu. U njima ćete uživati u dubokom plavetnilu I osvežavajućoj vodi. Nakon toga odlazimo i do jedne od najlepših plaža Kariba. Nekada su u ovim cenotama Maje prinosile darove svojim bogovima a sada cenote važe za prekrasne, prirodom izvajane, atrakcije. Ove prirodne jame nastale propadanjem krečnjaka su najpopularniji prirodni bazeni na svetu. 
 • Cijena izleta obuhvata prevoz, pristup za cenote, lokalnog vodiča i ručak.  
 • CIJENA: 50,00 EUR
   
 • Isla Mujeres - Plovimo katamaranom po Karibima i uživamo u suncu, snorkelingu i otvorenom baru našeg broda. Iskrcavamo se pravo na buffet ručak na samom ostrvu. Možemo posetiti i Playa Norte koja je najčuvenije mesto ostrva. Usput ćemo imati vremena da biramo suvenire u lokalnoj luci i posetimo jedinstveno naselje na samom ostrvu. Uživanje i najlepše kupanje na ostrvu koje je posvećeno majanskoj boginji rađanja Išel. Ovo ostrvo je udaljeno od jukatanskog poluostrva samo trinaest kilometara te je vrlo pristupačno za ljubitelje odličnog kupanja u vodama tirkiznih Kariba. 
 • Cijena izleta obuhvata prevoz do luke, snack po dolasku u luku, vožnju katamaranom, posjetu Isla Mujeres i snorkeling.  
 • CIJENA: 85,00 EUR

 

MERIDA:

 • Uxmal -  ovo nalazište je jedno od najboljih predstavnika takozvanog puuc stila tipičnog za ovaj region. Najznačajnija stuktura jeste Piramida čarobnjaka jer je po legendi čarobnjak magijom sagradio za jednu noć. Ova piramida je jedna od jedinstvenih  struktura na Jukatanu, jer ima zabljene ivice što je atičino! 
 • Cijena izleta obuhvata prevoz, loklanog vodiča i ulaznicu za lokalitet.
 • CIJENA: 50,00 EUR

 

NAPOMENE:

 • Opisi i cijene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložni su promjenama.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta i dužan je da o uslovima obavjesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

1. OPŠTI PODACI

Meksiko ili, službeno, Sjedinjene Meksičke Države nalazi se u Sjevernoj Americi, zauzima površinu od blizu 2 miliona km2 i graniči se na sjeveru sa Sjedinjenim Američkim Državama, a na jugoistoku sa Gvatemalom i Belizeom. Meksiko takođe izlazi svojim obalama na Tihi ocean na zapadu i Meksički zaliv i Karipsko more na istoku. Ukupan broj stanovnika je blizu 130 miliona dok u Meksiko Sitiju, glavnom i najvećem gradu, živi oko 22 miliona stanovnika. U pretkolumbovskom Meksiku postojale su mnoge indijanske kulture koje su stvorile napredne civilizacije kao što su Olmeci, Tolteci, Zapoteci, Maje i Asteci. Španija je 1521. godine pokorila ovu teritoriju i organizovala je u Novu Španiju. Meksiko je stekao nezavisnost od Španije 1821.godine. Period poslije sticanja nezavinosti obelježile su privredne nestabilnosti, Američko-meksički rat i teritorijalni ustupci SAD, građanski rat, dva carstva i diktatura. Diktatura je 1910. godine dovela do Meksičke revolucije, što je dovelo do donošenja Ustava iz 1917. i uspostavljanja današnjeg političkog sistema. Danas je Meksiko demokratska, federalna republika koja se sastoji od 32 države, tačnije od 31 države i jednog federalnog okruga. Službeni jezik u Meksiku je španski ali je u upotrebi još 62 indijanska jezika, dok je katoličanstvo zvanična religija.

2. VIZE

Za državljane Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore je potrebna viza za ulazak u zemlju. Državljanima Hrvatske viza nije potrebna.

Državljani Bosne i Hercegovine lično apliciraju za izdavanje vize u ambasadi Meksika u Beogradu!

* Putnicima koji posjeduju važeću vizu SAD, nije potrebna viza za Meksiko.

* Prilikom slijetanja u Meksiko, na aerodromu dobijate formulare koje je potrebno popuniti prije imigracione kontrole. Dio formulara zadržavate i čuvate sve do izlaska iz zemlje.

3. ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Nije potrebna vakcina za ulazak u zemlju. Preporučuje se konzumiranje flaširane vode. Poželjno je ponijeti lijekove za stomak (probiotike) i ferveks ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj.

4. VREMENSKA ZONA

Meksiko se nalazi u UTC - 6 vremenskoj zoni, -7h u odnosu na Srbiju, BiH, Hrvatsku...

5. KLIMA

Meksiko je klimatski raznolika zemlja. Klimatski se dijeli na tri visinska pojasa. Najniži tierra caliente (vruća zemlja) obuhvata tropske ravnice u istočnom primorju sa visokom temperaturom i velikom količinom padavina. Iznad tog vrućeg pojasa nalazi se tierra templada (umjerena zemlja) sa umjerenom klimom koja je povoljna za život i rad čoveka. Iznad 2.000 m je tierra fría (hladna zemlja) gdje su godišnja doba, a naročito ljeto i zima, izrazita. Unutrašnje zavale i ravnice imaju karakterističnu kontinentalnu klimu sa toplim ljetima i hladnim zimama. Na jugoistoku zemlje su tropske oblasti sa 8–10 vlažnih mjeseci godišnje. Glavni grad, Ciudad de Mexico, se nalazi na nadmorskoj visini od blizu 2300 m sa prosječnom temperaturom od 15 stepeni.

6. HRANA

Hrana u Meksiku je veoma ukusna ali i egzotična i u potpunosti se razlikuje od meksičke kuhinje na koju smo navikli u našim restoranima. Meksičku hranu bije glas da je izuzetno pikantna. Istina, ali napominjemo da hrana u originalu nije začinjena i ljuta, več joj pikantnost daju različiti sosevi koji se naknadno dodaju. Mi vam svakako savjetujemo da probate meksičke spcijalitete kao što su takosi, buritosi, gorditas, kesadilje sa različitim nadjevima i vrstama mesa. U Meksiku takođe postoje i internacionalni restorani, za sve one koji nisu ljubitelji meksičke kuhinje. Najpopularnija pića su svježi voćni sokovi, pivo, tekila i meskal.

7. BEZBIJEDNOST

Meksiko spada u zemlje srednjeg rizika. Preporučuje se da se u Meksiko Sitiju ne krećete u određenim zonama grada, van plana i programa puta kao i u nekim dijelovima države Chiapas, Oaxaca kao i graničnim područjima sa Gvatemalom. Karipska regija je bezbijedna i sigurna zona.

8. ODJEĆA

Bez obzira u kom periodu putujete u Meksiko, savjetuje se slojevito oblačenje sa akcentom na ljetnjoj odjeći i udobna obuća za šetnje.

9. NOVAC

Meksički pezos, 1 €=18 pezosa, 1$=17 pezoza

10. STRUJA

Struja je 110 V, potrebno je koristiti adapter sa 2 tanka, pljosnata ulaza (kao za američku teritoriju).

11. SUVENIRI

Tekila, različiti komadi odjeće, obuće i nakita sa meksičkim motivima, tečna vanila, sombrero :) 

PLAYA DEL CARMEN

Hotel Las Golondrinas u Playi del Carmen prema lokalnoj kategorizaciji posjeduje 3*. Opremljen je bazenom, dvokrevetnim sobama sa klima uređajem i sopstvenim kupatilom. Posjeduje još i LCD TV, frižider i sef. Pozicioniran je u centru Playe del Carmen. Link: hotellasgolondrinas.com/en/ 

MERIDA

Hotel Colon u Meridi prema lokalnoj kategorizaciji posjeduje 3*. Opremljen je dvokrevetnim sobama sa klima uređajem i sopstvenim kupatilom kao i sa LCD TV. Pozicioniran je u istorijskom centru Meride. Link: www.hotelcolonmerida.com/index 

MEXICO CITY

Hotel Premier u Mexico Citiyu prema lokalnoj kategorizaciji posjeduje 3*. Opremljen je dvokrevetnim sobama i sopstvenim kupatilom kao i sa LCD TV. Pozicioniran je na pola sata hoda od Zocalo trga. Link: premierhotel.mx