Meksiko, Belize, Gvatemala

Meksiko, Belize, Gvatemala

Putovanje u Meksiko, Belize i Gvatemalu 2019!

18 dana - Isla Mujeres, Playa del Carmen, Belize City (Caye Caulker), Flores, Antigua – 3380KM (uključene aviokarte, sve takse, smještaj, transferi)

Polasci: 25.01.2019. godine

Nevjerovatan svijet Maya Srednje Amerike uz odmor na Karibima! Vodimo Vas u avanturu po Srednjoj Americi - krećemo iz magičnog Meksika - malog raja Isla Mujeres gdje plivamo s delfinima, a potom i u Playu del Carmen - odakle ćemo posjetiti i čuvenu Chichen Itzu, Valladolid, kupati se u cenotama, i posjetiti nestvarni Tulum i Cobu . Nastavljamo naš put prema Belizeu i nestvarnom otoku Caye Caulker gdje ćemo posjetiti čuvenu plavu rupu - Blue Hole, roniti i jedriti po beskrajnom plavetnilu. Iz neobičnog Belizea upućujemo se prema Gvatemali i gradu Flores. Uživamo u gradiću na jezeru i posjećujemo Tikal - jedno od najvećih i najljepših nalazišta Maya na svijetu. Odatle idemo u Antiguu, kolonijalni grad okružen sa tri vulkana - Pacaya, Agua i Fuego, a posjećujemo i jezero Atitlan.

Isla Mujeres je mal i miran otok u Karipskom moru. Nekada je "otok žena" bio malo ribarsko selo, raj za ronioce i pustolove, a danas je to divno mjesto za backpackere i putnike koji žele u potpunom miru i tišini uživati na Karibima. Plivanje s delfinima, tuljanima i morževima, snorkling i koraljni grebeni, pelikani, iguane i jos mnogo neobičnih biljaka i životinja.

Idemo južnije - u Playu del Carmen, prelijepo mjesto na obali Karipskog mora u državi Quintana Roo. Beskrajna pješčana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike vidjeti, lijepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariachi, barovi...

Iz Playa del Carmen imat ćemo priliku obići čuvenu Chichen Itzu, grad Maya koji je proglašen za novo svjetsko čudo . Usput se kupamo u cenotama - prirodnim jezerima u pećinama, a obilazimo i tradicionalni grad Valladolid.

Tulum glasi za jednu od najljepših lokacija na Yucatanu, kako zbog nestvarne plaže, tako i zbog majanske tvrđave na samoj obali. Uz kupanje, imat ćemo priliku posjetiti i arheološki lokalitet - Cobu i s vrha piramide promatrati nepreglednu džunglu oko nas.

Belize. Dva susjedna otoka, Caye Caulker i San Pedro predstavljaju mirne motive života na Karibima. Drvene kuće, jake boje, rastafarijanci, ribari... Bicikli se voze umjesto automobila, kojih nema na otoku, kao ni puteva. Cijeli otok je koraljni greben koji se može prepješačiti. Mirno je i po cijeli dan se čuje reggae muzika. Ovo je ujedno i jedno od najboljih mjesta za ronjenje na svijetu gdje se nalazi i poznata Blue Hole, jedinstveni podvodni fenomen u svijetu. 

Gvatemala - zemlja gdje mnogo alternativnih putnika dolazi da bi uživalo u Tikalu, jednom od najvećih i najljepših mayanskih nalazišta na svijetu. Slično kao Angkor Wat u Kambodži, ove prelijepe piramide su obrasle u gustu džunglu. Mistične šume, obilazak palača, hramova, javnih zgrada kroz džunglu. Interakcija sa životinjama, pticama...

Antigua je grad po mnogo čemu poseban i predstavlja jedno od najljepših turističkih odredišta središnje Amerike. Kolonijalni grad čistih ulica okružen sa tri vulkana, prepun života, preplitanja modernog, tradicionalnog i kosmopolitskog. Odlični restorani, noćni klubovi, druženje i upoznavanje. Ručamo na lokalnoj tržnici Maja.

Aktivni vulkan Pacaya na 2500m nadmorske visine. Lokalna atrakcija je pečenje munchmallowa na vrelim stijenama. Zalazak sunca i pogled na susjedna tri vulkana Agua (3766m), Fuego (3763m) i Acatenango (3976m). Naveče izlazak na živu muziku i začinjeno pivo, lokalni specijalitet iz Antigue.

Jezero Atitlan - zabačen i sakriven svijet gdje vrijedi neko drugo vrijeme i drugi odnosi. Udaljenost od civilizacije čini ovo mjesto drugačijim. Sedam vulkana okružuje jezero koje nastanjuju primitivna plemena Maya, koja žive po nekim svojim zakonitostima.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon: +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

1. dan: Polazak iz Beograda i transfer do aerodroma u Budimpešti. Let do Guatemala Citija sa presijedanjem. Dolazak u Guatemalu. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan: Transfer do Antigue, grada koji po mnogo čemu poseban i predstavlja jedno od najljepših turističkih odredišta srednje Amerike. Kolonijalni grad čistih ulica okružen sa tri vulkana, prepun života, preplitanja modernog, tradicionalnog, kosmopolitskog. Odlični restorani, noćni klubovi, druženje i upoznavanje. Pijemo najkvalitetniju kafu na svijetu, kako bar lokalci ovdje kažu. Imaju i zašto, zaista se na brdima oko Antigve zbog izuzetne klime gaji jedna od najboljih kafa na svijetu. Za sve one koji žele da osjete i dožive proces kreiranja tog magičnog napitka gorkog ukusa, pripremili smo fakultativni izlet na plantažu kafe sa degustacijom i zanimljivom animacijom. Noćenje.

3. dan: Fakultativni izlet na jezero Atitlan - zabačen i sakriven svijet gdje vrijedi neko drugo vrijeme i drugi odnosi. Udaljenost od civilizacije čini ovo mjesto drugačijim. Sedam vulkana okružuje jezero koje nastanjuju primitivna plemena Maya, koja žive po nekim svojim zakonima. U San Pedru koji ćemo posjetiti često se organiziraju razni kursevi meditacije, reikija, yoge, spa i masaža. Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan: Fakultativni izlet na aktivni vulkan Pacaya na 2500 m nadmorske visine. Lokalna atrakcija je pečenje munchmallowa na vrelim stijenama. Zalazak sunca i pogled na susjedna tri vulkana Agua (3766m), Fuego (3763m) i Acatenango (3976m). Naveče izlazak na živu muziku i ljuto pivo, lokalni specijalitet iz Antigue. Noćenje.

5. dan: Napuštamo smještaj u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme do večernjeg polaska za Flores. Noćna vožnja.

6. dan: Dolazak u Flores. Smještaj i slobodno vrijeme za odmor i uživanje u ovom simpatičnom gradiću na otoku u središtu jezera okruženog gustom džunglom. Gledamo zvijezde s nekog od krovova ili obale jezera. Noćenje.

7. dan: Buđenje u ranim jutarnjim satima za fakultativno istraživanje ove oblasti. Ovi dijelovi Gvatemale su donedavno bili pod gerilom i nedostupni turistima. Sada je ovdje mirna situacija i mnogo alternativnih putnika dolazi da bi uživalo u Tikalu, jednom od najvećih i najljepših mayanskih nalazišta na svijetu. Slično kao Angkor Wat u Kambodži, ove prelijepe piramide su obrasle u gustu džunglu. Mistične šume, obilazak palača, hramova, javnih zgrada kroz džunglu. Interakcija sa životinjama, pticama... Povratak u smještaj. Noćenje.

8. dan: Napuštamo smještaj i upućujemo se ka Belizeu. Dolazak u Belize City. Kraća šetnja od glavne autobuske stanice do centra grada i dokova. Šetnja po historijskom centru otoka, koji je tek 1981.godine dobio svoju nezavisnost. Ovo je zemlja gdje žive ljudi poput onih sa Jamajke, sa dredovima, i priča se engleski jezik. Transfer brodićem do Caye Caulkera. Dva susjedna otoka Caye Caulker i San Pedro predstavljaju mirne motive života na Karibima. Drvene kuće, jake boje, rastafarijanci, ribari... Bicikli se voze umjesto auta, kojih nema na otoku, kao ni puteva. Cijeli otok je koraljni greben koji se može prepješačiti. Otok je miran i po cijeli dan se čuje reggae muzika. Ovo je ujedno i jedno od najboljih mjesta za ronjenje na svijetu. Ovdje se nalazi i neobična i čuvena plava rupa (Blue Hole), jedinstveni podvodni fenomen u svijetu. Živopisno koraljno more... Naveče večera s ribljim specijalitetima... Noćenje.

9. dan: Totalni chill i dan za opuštanje u mirnoj atmosferi. Slobodan dan ili fakultativni odlazak na ronjenje u Blue Hole. Noćenje.

10. dan: Fakultativni izlet na San Pedro, susjedni otok koji je prerastao u party centar. Bijele plaže, palme i fini tonovi... Noćenje.

11. dan: Transfer brodićem nazad do Belize Citija i ukrcavanje na noćni bus za Meksiko. Noćna vožnja.

12. dan: Stižemo u Playa del Carmen, prelijepo mjesto na obali Karipskoga mora u jednoj od saveznih država Quintana Roo. Beskrajna pješčana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike vidjeti, lijepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariachi, barovi... To je Playa del Carmen. Smještaj u hotel koji se nalazi u blizini glavne ulice. Nestvarna boja Kariba i bijeli pijesak udaljeni su svega nekoliko metara od vas. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Naveče, po želji možemo otići na tradicionalnu meksičku večeru, pa potom u bar na nekoliko pića - tekila, pivo, kokteli… odlučite sami! :) Noćenje.

13. dan: Fakultativni izlet u Chichen Itzu, grad Maya i jedno od novih svjetskih čuda. Ovo će sigurno biti jedno od najimpresivnijih mjesta koje ćete vidjeti u životu, a priča o Mayama, njihovoj kulturi i načinu života će Vas barem malo trgnuti i natjerati da odlutate u svojim razmišljanjima. Usput ćete imati priliku kupati se u prirodnome jezeru, cenotama, koje se nalazi u pećini. Po povratku s izleta, uzima se pauza da bi vidjeli grad Valladolid. Povratak u Playu del Carmen. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14. dan: Fakultativni odlazak u Tulum (ne na zabavu, već gradić), grad Maya na obalama Kariba. Iguane raznih boja i veličina slobodno će šetati pored Vas, a poslije obilaska arheološkog nalazišta, idemo na jednu od najljepših plaža u Karipskom moru i sigurno jednu od najljepših plaža na svijetu. Imamo cijelo popodne kako bismo uživali u ovome raju. Naveče se vraćamo u Playu. Noćenje.

15. dan: Transfer do luke u Cancunu i vožnja brodom do Isla Mujeresa, malog i mirnog ostrva u Karipskom moru. Nekada je „ostrvo zena“ bilo malo ribarsko naselje, raj za ronioce i pustolove, a danas je to divno malo mjesto za backpeckere i putnike koji žele da u potpunom miru i tišini uživaju u Karipskom moru. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

16. dan: Slobodno vrijeme za kupanje i obilazak ostrva. Fakultativni odlazak u „Dolphin Discovery“ gdje ćete imati mogućnost da plivate sa delfinima, fokama i morževima. Noćenje.

17. dan: Transfer do aerodroma u Cancunu i let za Budimpeštu sa presijedanjima.

18. dan: Dolazak u Budimpeštu. Transfer do Beograda. Kraj putovanja!

Polazak: 25.01.2019. godine

** U rijetkim slučajevima moguće je pomijeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirani polazak. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

 Termin

 25.01.2019.

 Promo cijena: 

3380 KM

 First Minute cijena:

 3500 KM

 Regularna cijena:

 3700 KM

*Promo cijena važi za prvih pet prijavljenih putnika. First minute cijena važi za prijave do 25.10.2018. godine. Nakon tog datuma važi regularna cijena.

Uslovi plaćanja:

Prilikom prijavljivanja plaća se 200 KM,  nakon dobijanja viza uplaćuje se još 1400 KM, 780 KM u dolarima se plaća inopartneru na samom putovanju (uključeno u navedenu cijenu aranžmana). Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put. 

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Budimpešta – Guatemala City
 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Cancun – Budimpešta
 • Smještaj na bazi 1 noćenja u Guatemala Citiju u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Smještaj na bazi 3 noćenja u Antigvi u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Smještaj na bazi 2 noćenja u Floresu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Smještaj na bazi 3 noćenja na Ki Kokeru u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Smještaj na bazi 3 noćenja u Plaji del Carmen u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Smještaj na bazi 2 noćenja na Isli Mujeres u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Sve transfere prema planu i programu putovanja
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Aranžman NE obuhvata:

 • Izlazne takse iz Meksika (20 eura) i Belizea (15 eura)
 • Troškove vize za SAD i Gvatemalu 
  Važna napomena: Za ovo putovanje neophodno je da putnici imaju važeću vizu SAD. Letovi će biti preko SAD-a, a sa ovom vizom nije potrebna viza za Meksiko i Belize.
  Viza za Gvatemalu se radi u Rimu.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja putovanja
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-historijske spomenike
 • Hranu

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nije moguće  refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promijena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABiH standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promijena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vrijemena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše Bosne i Hercegovine dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

Hostel je smještajni kapacitet namijenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su višekrevetne 1/6, 1/8, 1/10 sa etažnim kupatilima. Usluga u hostelima je na bazi noćenja.

Hotel (2*) je smještajni objekat koji raspolaže 1/2 i 1/3 sobama. Sve sobe su klimatizovane i posjeduju T/WC. Hotel se nalazi u neposrednoj blizini plaže. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela na Isla Mujeresu i u Playi del Carmen bit će potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije nedjelju dana pred put.  

 

Isla Mujeres je malo ostrvo koje se nalazi u Karipskom moru preko puta poznatog turističkog centra Cancuna. Mirno ribarsko naselje je vremenom postalo raj za ronioce i mlade putnike iz cijelog svijeta.                                                

Playa del Carmen je jedno od najpoznatijih i najljepših ljetovališta u Meksiku. Nalazi se na čuvenoj Rivijeri Maja, a od aerodroma u Cancunu je udaljena svega 45 minuta vožnje. Prelijepe plaže, savršeno toplo more, bogata ponuda hotela i restorana, a zanimljivi izleti u okolini su glavni razlog zašto je Playa del Carmen glavna baza mnogih putnika.

Belize City je najveći grad male tropske države Belize u Centralnoj Americi. Nalazi se na ušću rijeke Belize koja se ulijeva u Karipsko more. Nekada je bio Britanska kolonija, a ti utjecaji se i danas veoma osjećaju.

Caye Caulker je mali vapnenački otok u Karipskome moru veličine svega 13km kvadratnih. Otok je udaljen 32km od Belize Cityja i zbog svojih prelijepih plaža predstavlja pravi raj za turiste.

Flores je grad  koji se nalazi u oblasti El Peten, u Gvatemali, najpoznatijoj oblasti prije svega zbog izuzetno bogatog kulturno-historijskog naslijeđa Maya. Ovaj grad turisti najčešće posjećuju zbog neposredne blizine Tikana, najpoznatijih i najbolje očuvanih ostataka civilizacije Maya.

Antigua je grad u Gvatemali i po mnogo čemu je poseban, a predstavlja jedno od najljepših turističkih odredišta središnje Amerike. Kolonijalni grad čistih ulica okružen trima vulkanima, prepun života, crossovera modernog, tradicionalnog i kosmopolitskog.