Ekvador

Ekvador

Putovanje u Ekvador 2019!

16 dana – Quito, Banos, Cuenca i Montanita – 2700 KM (uključene aviokarte, sve takse, smještaj, transferi)

Polazak: 17.06.2019. godine

Nevjerovatni svijet Južne Amerike u Ekvadoru. U Ekvadoru su na relativno maloj teritoriji smješteni Andi, obala Pacifika i Amazon tako da ćemo imati priliku da istražimo najviše aktivne vulkane na planeti,  bogate španske kolonijalne gradove, pijace Inka, kulturu Inka, tajne Anda, plemena iz džungle, tajne rijeke Amazon, odmorimo se na Pacifiku, učimo surfanje... Odličan miks za upoznavanje sa cjelokupnom kulturom Latinske Amerike na jednom mjestu... Inke, Amazon, Andi i Pacifik... 

Quito je glavni grad Ekvadora, i nalazi se na visini od 2800 m nadmorske visine, i drugi je najviši grad na svijetu. Nalazi se na istočnim padinama Pičinče, aktivnog stratovulkana na Andima. Istorijski centar Quita ima jedan od najvećih i najbolje očuvanih istorijskih centara u Americi, sa 130 zgrada i preko 5000 stanovika. Centralni trg se nalazi na 25 kilometara južno od ekvatora, a spomenik i muzej u gradu zovu „centrom svijeta“. U gradu se nalaze ruševine grada Inka, a sam grad osvojili su španski kolonizatori 1534. godine. Istorijski centar grada je, zajedno sa centrom Krakowa u Poljskoj, prvi stavljen na UNECO-vu listu Svjetske baštine 18. septembra 1978. godine.

Iz Quita se upućujemo ka Banosu koji zovu gradom „svete vode“ i nalazi se u centralnom dijelu Ekvadora. Grad je okružen vodopadima koji se obrušavaju sa Anda i privlače avanturiste iz čitavog svijeta. Nazivaju ga i „kapijom Amazona“, a mi ćemo uživati u adrenalinskim aktivnostima – raftingu, vožnji kajacima, pješačenju, vožnji biciklima, jahanju konja, bandži skakanje, zip line... Nakon uzbudljivih aktivnosti odmaramo u hot springsu, i uz masaže...

Montanita je mali grad koji se nalazi na obalama Pacifika u Ekvadoru, i od Gvajakivila je udaljen oko 180 kilometara. Poznat je kao surferski grad, a u njemu se često organizuju i festivali pa ga nazivaju i latinoameričkom Ibizom.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon:  +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

1. dan (17.06.2019): Okupljanje grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Let iz Beograda do Pariza u 06:40h (let AF 6291). Dolazak u Pariz u 09:15h. Let za Panama City (let AF 474) u 13:55h. Dolazak u Panama City u 17:45h po lokalnom vremenu. Let za Kito (Quito) u 18:53h po lokalnom vremenu (let CM 272). Dolazak u Kito u 20:55h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja. Noćenje.

2. dan (18.06.2019): Fakultativni izlet - obilazak španskog kolonijalnog centra grada. Kito je bio prestonica španske imperije za teritoriju cele Latinske Amerike. Ovde ćete videti najveće i najimpozantnije katedrale, upravne zgrade, raskošne fasade, koje čine Kito jednim od najinteresantijih gradova na ovom kontinentu. Posle podne odlazak do Centra Sveta, linije ekvatora, gde je najmanja razdaljina između sunca i Vas. Povratak u Kito. Noćenje.

3. dan (19.06.2019): Fakultativni izlet u Otavalo. Još od vremena Inka, Otavalo je market gde su sva plemena trgovala voćem, povrćem, predmetima, suvenirima. Danas, Otavalo je jedna od najinteresantnijih i najvećih pijaca Latinske Amerike, gde se mogu kupiti autentični suveniri i upoznati kultura različitih plemena sa Anda. Slobodno vreme.  Povratak u Kito. Noćenje.

 4. dan (20.06.2019): Fakultativni izlet na vulkan Pičinču, preko 4100 metara nadmorske visine, odakle se pruža prelep pogled na Kito, vožnja žičarom i treking po planini. Pogled na neverovatne Ande i vulkane koji okružuju Quito. Oblaci vam nikad nisu bili bliži. Uveče se vraćamo u Quito. Slobodno vreme zanoćni život, restorane, diskoteke... Noćenje.

5. dan (21.06.2019): Transfer autobusom do Banjosa grada koji okružuje preko 60 vodopada, koji se obrušavaju sa Anda.  Pre toga, fakultativno obilazimo prelepu lagunu Kilatoa, jezero u vulkanskom krateru. Silazimo u sam krater, ispod oblaka, sve do same vode, uživamo u nestvarnim prizorima. Nakon obilaska i pauze za ručak, nastavljamo dalje ka “kapiji Amazona”. Banjos je grad savršen i za one željne avanture i adrenalina, kao i za one koji bi uživali i odmarali. Transfer do smeštaja i šetnja lepim kolonijalnim gradom, opuštanje na loklanim pijacama, kupanje u vrelim izvorima... Relaksacija za dane pune akcije koji slede. Noćenje.

6. dan (22.06.2019): Fakultativni izlet mini busem do “kraja sveta”, drvene kuće na velikoj visini odakle se na samo 2.5 km razdaljine vazdušnom linijom nalazi misteriozni vulkan Tungurahua iz kojeg neprestano kulja dim. Nakon “kondorovog leta” i ljuljanja prema vulkanu, idemo dalje u dolinu vodopada, gde ćemo imati priliku da uživamo u prirodnom bogatstvu ove regije. Obilazi se nekoliko vodopada, od kojih je najlepši i najpoznatiji “Pailon del Diablo”. Da bi došli do njega idemo na blaži  treking. Za one željne avanture i adrenalina, postoji mogućnost zip line-a ili connopy ride-a preko kanjona. Povratak u Banjos. Slobodno vreme, po želji, fakultativno, relaksacija u vrelim izvorima mineralne vode gde je temperatura vode od 25 do 58 stepeni. Noćenje.

7-8 dan (23-24.06.2019): Slobodani dani u Banjosu. Mogućnost za fakultativni izlet, jahanje konja, rafting, vožnju biciklima ili grad Pujo koji se nalazi u pravcu Amazona. 2 noćenja.

9. dan (25.06.2019): Pakujemo stvari i idemo ponovo na jug u Kuenku, u jedan od najlepših kolonijalnih gradova Latinske Amerike. Noćenje.

10. dan (26.06.2019): Fakultativni izlet: razgledanje grada. Katedrale, trgovi, kolonijalno nasleđe. Slobodno popodne. Noćenje.

11. dan (27.06.2019): Posle Anda, kolonijalnih gradova i amazonske džungle, krećemo na drugu stranu Ekvadora ka Tihom okeanu. Vožnja do Montanjite (Montanita) - latinoameričke Ibice. Nova kulutra, istetovirani ljudi, žurke na plaži, voćni kokteli i sveže ceđeni sokovi od ananasa i marakuje, surf, neverovatno lepe peščane plaže, topao okean, zalasci sunca, vrele latino noći, salsa... Smeštaj u hostel. Slobodno vreme. Noćni provod. Noćenje.

12. dan (28.06.2019): Dan za kupanje i relaksaciju. Škola surfa, časovi joge, meditacija, sveža riba... Noćenje.

13. dan (29.06.2019): Fakultativni izlet u nacionalni park Mačalilju na plažu“Los Frailes”i u luku Puerto Lopez gde možete u organizovanoj turi sa malim ribarskim čamcem ići na posmatranje kitova (period jun - septembar). Povratak u Montanjitu. Slobodno vreme. Noćenje.

14. dan (30.06.2019): Slobodan dan za uživanje na obalama Pacifika ili fakultativno izlet u Salinas, jedan od najpoznatijih turističkih centara u Ekvadoru. Noćenje.

15. dan (01.07.2019): Napuštanje smeštaja. Transfer do aerodroma u Gvajakilu i let za Panama Siti u 15:01h (let CM272). Dolazak u Panama Siti u 17:14h. Let za Pariz u 20:00h (let AF 475).

16. dan (02.07.2019): Dolazak u Pariz u 13:20h. Let za Beograd u 20:30h (let AF6292). Dolazak u Beograd u 22:50h. Kraj putovanja.

Polazak: 17.06.2019. godine

U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirani polazak. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

 Termin ►

17.06.2019.

 PROMO cijena 

2700 KM

 First minute cijena:

2780 KM

 Regularna cijena:

2980 KM

*Promo cijena važi za prijave do 28.03.2019. godine. Nakon tog datuma važi First minute cijena koja je validna za prijave do 18.04.2019. godine. Nakon tog datuma važi regularna cijena aranžmana.

Uslovi plaćanja:

Prilikom prijavljivanja plaća se 400 KM, nakon formiranja grupe plaća se još 1200 KM, 780 KM u dolarima se plaća inopartneru na samom putovanju (uračunato u cijenu aranžmana), a ostatak sume plaća se u agenciji najkasnije 6 sedmica pred put.

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Aviokartu Budimpešta – Quito, Gvajakil – Budimepšta
 • Transfer Beograd-Budimpešta-Beograd                                                                                                                           
 • Sve aerodromske takse
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Smještaj na bazi noćenja u guesthouse-ima/hotelima/hostelima u dvokrevetnim sobama prema planu i programu puta (4 noći u Quitu, 3 noći u Banosu, 2 noći u Cuenci, 4 noći u Montaniti)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Aranžman NE obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nije moguće  refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promijena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABiH standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promijena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vrijemena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše Bosne i Hercegovine dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

Hostel/Guesthouse/Hotel je smještajni kapacitet namijenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su 1/2 krevetne sa etažnim kupatilima. Usluga u hostelu je na bazi noćenja.Quito je glavni grad Ekvadora, i nalazi se na visini od 2800 m nadmorske visine. U gradu se nalaze ruševine grada Inka, a sam grad je poznat po mnogobrojnim znamenitostima.

Banos je grad koji još zovu i Banos Svete Vode (Banos de Agua Santa) i nalazi se u centralnom dijelu Ekvadora. Grad je okružen vodopadima koji se obrušavaju sa Anda i privlači avanturiste iz čitavog svijeta.

Montanita je mali grad koji se nalazi na obalama Pacifika u Ekvadoru, i od Gvajakivila je udaljen oko 180 kilometara. Poznat je kao surferski grad, a u njemu se često organizuju i festivali.

Cuenca je grad u južnom dijelu Ekvadora i po mnogima jedan od najljepših kolonijalnih gradova Južne Amerike. Veliki broj turista posećuje grad, a pored znamenitosti u gradu, postoji i veliki broj prirodnih ljepota.

EKVADOR

OPŠTI PODACI O ZEMLJI

Republika Ekvador je država u Južnoj Americi. Glavni grad je Quito, dok je najveći grad Gayaquil. Ekvador ukupno ima malo više od 13,000,000 ljudi. Graniči se sa Kolumbijom i Peruom, izlazi na Pacifik.

Površina zemlje: 283560 km2

Glavni grad: Quito

Nacionalnost: većina Mestizosi

Zvanični jezik: Španski, Kečuanski

Vjeroispovest: Katolici

VIZA

Za državljane Bosne i Hercegovine NIJE potrebna viza za boravak do 90 dana. 

VREMENSKA ZONA

Vremenska zona je UTC -5

KLIMA

U Ekvadoru ima više klimatskih područja i vrijeme je veoma promjenljivo. Temperatura je ljetnja (visoka) na obalama Pacifika tokom cijele godine dok u oblasti oko Quita i na planinama može da bude dosta hladno tokom noći i u prelaznom periodu. Kiše su česte i učestale u području Amazona i na planinama. Na velikim visinama je razuđen vazduh, i dosta teže se diše. Postoji opasnost od visinske bolesti i preporučuje se sporije kretanje.

HRANA I PIĆE

Hrana je vrlo raznovrsna i bogata. Ima puno kukuruza, graha, riže, ribe, piletine, voća i povrća. Postoji i dosta začinjene hrane, kao i dosta uticaja evropske kuhinje. U velikim gradovima i u turističkim mjestima ima dosta restorana sa internacionalnom kuhinjom. Vodite računa ako ne jedete ljuto da to naglasite konobaru. Ulične hraneima ali ne tako puno, uglavnom se može naći na lokalnim marketima. Cijene su u restoranima su na nivou cijena u Evropi.

Svježe voće i cijeđene voćne sokove ćete naći na svakom koraku, i to po vrlo povoljnim cijenama. Bitno je napomenuti da vodu obavezno treba piti flaširanu!

ZDRAVLJE

Vakcinacija nije obavezna osim za putnike koji idu u Amazon. Naši putnici individualno odlučuju da li žele da se vakcinišu ili ne. Najbolje je pozvati Institut za tropske bolesti i proveriti. Poželjno je ponijeti lekove za stomak (probiotike), ferveks ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se moze kupiti i u apotekama. Takođe, tamo ima komaraca, pa bi bilo dobro da ponesete i Autan, a možete i tamo uzeti sredstva protiv komaraca.

OSIGURANJE

Osiguranje nije obavezno, ali je preporučljivo. Možete ga uzeti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas u agenciji do 5 dana pred put - SARAJEVO osiguranje, do 15.000 eura ste osigurani.

SIGURNOST I BEZBJEDNOST

Situacija u Ekvadoru je generalno stabilna, bezbijedna i mirna. Savjetuje se oprez od sitnih krađa i džeparenja u velikim gradovima i turističkim centrima. Šetanje ulicom je slobodno i bez problema čak i u večernjim satima u svim turističkim mjestima, dok u kasnim večernjim satima nije preporučljivo samo u vangradskim opštinama velikih gradova. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom, i zatvorom.

ODJEĆA

Spakujte se slojevito i ponesite što manje stvari! Svuda možete da perete veš. Ta usluga je jako povoljna, otprilike 1,00 euro po kilogramu, veš vam brzo bude gotov i lijepo ga operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Treba vam duks ili neka lagana jakna i neke duge nogavice jer se vreme često i brzo mijenja, uveče ume da bude hladnije. Ponesite neke udobne patike za tracking. Kod obilaska kulturno – istorijskih znamenitosti, konkretno katedrala, hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakovanja.

Ako bilo šta zaboravite, od garderobe, kozmetike, obuće, bez brige, sve tamo imate da kupite.

LOKALNA VALUTA

U Ekvadoru se koristi američki dolar.

KREDITNE KARTICE I BANKOMATI

Bankarski sistem je jako razvijen, tako da ćete brojne banke i bankiomate naći na svakom koraku. Provizija korićenja bankomata treba da se proveri sa bankom koja je izdala kartice. Naša preporuka je da ponesete gotovinu.

Korištenje kreditnih kartica je moguće, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema sa blokiranjem kartice.

KOMUNIKACIJA

Naše mobilne mreže funkcionišu u Ekvadoru, a svakako možete i kupiti lokalnu SIM karticu. WiFi imate u svim smještajima i restoranima, tako da ćete na taj način održavati kontakt sa porodicom i prijateljima.

TOPLA PREPORUKA

Ekvador je jedna od prirodno najbogatijih zemalja sveta sa preko 80 aktivnih vulkana i mnogobrojnim hidrografskim resursima. Postoji mnogo mogućnosti za sve vrste aktivnosti, kao destinacija zadovoljava sve vrste potreba od najrazličitijih turista, sve je dobro organizovano pa se može reći da ova zemlja ima jednu od najkompletnijih turističkih ponuda na svijetu (razvijeni gradovi, odlična infrastruktura, bogato kulturno istorijsko naslijeđe, mnogobrojni muzeji, lijepo i čisto more, pješčane plaže, vrhunski noćni život, planine preko 6000 metara nadmorske visine sa mnogobrojnim stazama za tracking, ukusna hrana, kanjoni i rijeke za ekstremni turizam...) Takođe, u Ekvadoru postoji mnogo jedinstvenih stvari poput centra svijeta (linije Ekvatora), silaska u vulkanski krater ispunjen vodom, razgledanja kitova...