Porodično osvajanje Tajlanda

Porodično osvajanje Tajlanda

JUNGLE KIDS - PORODIČNO OSVAJANJE TAJLANDA! 

12 dana - Bangkok i Krabi ili samo uživanje na Krabiju - 2500 KM!  (avion, sve takse, smještaj, transferi, vodič)

Polazak: 06.02.2019. godine

Putovanje na Tajland prilagođeno porodicama sa djecom!

Da li ste spremni za jedinstveno porodično iskustvo? Za porodično putovanje koje ćete rado pamtiti i kojeg ćete se rado sjećati?

Vodimo Vas na Tajland, Krabi - rajsko mjesto za djecu svih uzrasta. Kajaking, thai ples, penjanje po stijenama, hranjenje slonova, plivanje u čistoj i prozirnoj vodi, trčanje po širokim plažama i igranje u sitnom pijesku je samo dio onoga što možete doživjeti na Tajlandu.

Krabi je poznat po svojim divnim plažama i ostrvima koji ga okružuju i mjesto gdje se nalaze neke od najljepših plaža na svijetu. Ao Nang je jedna od najpoznatijih plaža na Krabiju, odakle je sve dostupno i gdje pravo uživanje može da počne. To je ujedno i mjesto gdje ćemo biti smješteni na našoj jedinstvenoj porodičnoj avanturi i odakle ćemo se upoznati sa ovim divnim mjestom, ali i njegovom okolinom. Na našem porodičnom putovanju posjetit ćemo hram ušuškan u pećini i upoznati se sa kulturom ove zemlje, obići ćemo okolna ostrva i uživati u prirodi, kupati se u termalnim izvorima, družiti sa slonovima i ispuniti svaki dan nekom novom porodičnom avanturom.

Na našim putovanjima, a posebno na putovanjima namijenjenim porodicama sa djecom, želimo da omogućimo sticanje što više stvarnih iskustava kojih će se rado sjećati. Sa stručnim i iskusnim licima osmislili smo poseban program aktivnosti namijenjenih djeci, a u skladu sa okruženjem u kojem se nalazimo, kako bi vaši najmlađi potpuno doživjeli mjesto u kojem se nalazimo, a kako bi roditelji mogli da se opuste i imaju malo vremena i za sebe. Igre u pijesku, igre bez granica, sportski poligoni i Porodični dani u kojima će učestvovati i roditelji i djeca, samo su dio onoga što vas očekuje na ovom nezaboravnom porodičnom putovanju. Aktivna djeca su zdrava i sretna djeca, a mi vam garantujemo da se na osmijehu i zabavi neće štedjeti.

U okviru naših posebno osmišljenih porodičnih putovanja koja su u potpunosti prilagođena djeci, upustite se u nove avanture i steknite nove prijatelje!

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon:   +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

PROGRAM 1: BANGKOK + KRABI

Dan 1 (06.02.): Sastanak na aerodromu ''Nikola Tesla'' u Beogradu dva sata prije leta. Let za Dohu u 11:40h – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:45h i presijedanje na let za Bangkok u 20:10h – let QR 830.

Dan 2 (07.02.): Slijetanje u Bangkok u 06:55h. Transfer do smještaja. Bangkok - “Grad anđela”- pruža vam potpuno novu dimenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada doživjeli. Grad nalik New Yorku, upakovan u istočnjačku filozofiju, paprene mirise i drugačiju atmosferu. Veče provodimo u nekom od najpoznatijih nebodera za pogledom na nepregledna svjetla Bangkoka. Zabava i osmijesi. Noćenje.

Dan 3 (08.02.): Dan rezervisan za fakultativno razlgedanje grada - Kraljevska Palata čija je izgradnja započeta 1782. godine, tokom vladavine kralja Rame I, osnivača Čakri dinastije, a potom postaje kraljevska rezidencija. U okviru Palate smješten je i Hram Smaragdnog Bude, najveća tajlandska svetinja, figura Bude isklesana od zelenog žada. Potom posjećujemo Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho) sa ogromnom statuom dužine 46 metara i visine 15 metara, koja predstavlja prelazak Bude u nirvanu. Na kraju obilazimo Jim Thompson House -  kompleks koji se sastoji od 6 tradicionalnih kuća od tikovog drveta, čiji su dijelovi dovoženi iz različitih dijelova Tajlanda. Sve u ovom kompleksu je autentično i odiše duhom i tradicijom Tajlanda.  Kućice su okružene baštom i predstavljaju pravu oazu u centru Bangkoka. Noćenje.

Dan 4 (09.02.): Slobodan dan. Mogućnost odlaska u Dream World zabavni park. U ovom zabavnom parku postoje sadržaji za sve uzraste, bitno je samo da volite avanturu. Ovakvi zabavni parkovi pružaju savršen bijeg od svakodnevnice. Dream World je veliki park za zabavu sa prelijepo uređenim vrtom, fontanama i neponovljivim roler kosterima, vrteškama i drugim raznovrsnim zabavnim vožnjama. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 5 (10.02.): Transfer do aerodorma. Let za Krabi u 09:10h – let PG 261. Dolazak na Krabi u 10:40h. Transfer do smještaja. Smješteni smo na plaži Ao Nang. Ao Nang je najpoznatija plaža u provinciji Krabi. Kupanje, masaže, prelijepe plaže, bijeli pijesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih plaža i ostrva, učinit će da se osjećate kao u raju. Vrijeme rezervisano isključivo za uživanje! Noćenje.

Dan 6 (11.02.): Fakultativni izlet na ostrvo Pi Pi (Koh Phi Phi), na kojem je sniman film ''Plaža''. Egzotični prizori koji potpuno ostavljaju bez daha. Okruženi plavetnilom Maya zaliva (Maya Bay), snorklingom u prozirnoj vodi sa ribicama neobičnih boja, upijamo ljepotu prirode oko nas… Povratak na Krabi u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 7 (12.02.): Fakultativni obilazak rezervata sa slonovima. Provodimo dan igrajući se sa slonovima, pravo uživanje za sve mališane. Hranit ćemo ih bananama i šećernom trskom, uživat ćemo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji opciona mogućnost jahanja slonova. Povratak u smještaj, slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 8 (13.02.): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog cjelodnevnog izlet na 4 ostrva. Na ovom izletu posjećujemo Rilay beach, Chicken Island, Poda Island i Tub island. U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Uživamo u piknik ručku koji će nam biti poslužen na jednoj od plaža. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 9 (14.02.): Dan rezervisan za fakultativni izlet gdje obilazimo Tager Cave Temple (Wat Tham Suea), Hot springs i Emrald pool. Kod Tiger Cave Tample slušamo priče o budizmu i kulturnom naslijeđu Tajlanda. Uživamo u najljepšem pogledu na provinciju Krabi. Zatim svraćamo da se osvježimo i okupamo u nekom od dva prirodna bazena u među stijenama. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 10 (15.02.): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog odlaska na pravu avanturu. Dan drugačiji od ostalih, prevaziđite strah od visine, budite fizički aktivni uz mnogo uzbuđenja. Posjetit ćemo avantura park koji ima prepreke različite po težini, dužini i načinu prelaska (zip line, penjačke stijene, viseće mostove...). Zabava za cijelu porodicu. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 11 (16.02.): Izlazak iz soba. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma i let za Bangkok u 15:10h – let PG268. Dolazak u Bangkok u 16:40h. Konekcija i let za Dohu u 21:00h – let QR 835.

Dan 12 (17.02.):  Dolazak u Dohu u 00:50. Slobodno vrijeme. Let iz Dohe u 06:50h za Beograd – let QR 231. Dolazak u Beograd u 10:40h. Kraj putovanja!

 

PROGRAM 2: KRABI

Dan 1 (06.02.): Sastanak na aerodromu ''Nikola Tesla'' u Beogradu dva sata prije leta. Let za Dohu u 11:40h – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:45h i presijedanje na let za Bangkok u 20:10h – let QR 830.

Dan 2 (07.02.): Slijetanje u Bangkok u 06:55h i presijedanje na let za Krabi u 09:10h – let PG 261. Dolazak na Krabi u 10:40h. Transfer do smještaja. Smješteni smo na plaži Ao Nang. Upoznajemo se sa ovim neobičnim mjestom. Noćenje.

Dan 3 (08.02.): Ao Nang je najpoznatija plaža u provinciji Krabi. Kupanje, masaže, prelijepe plaže, bijeli pijesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih plaža i ostrva, učinit će da se osjećate kao u raju. Vrijeme rezervisano isključivo za uživanje! Noćenje.

Dan 4 (09.02.): Fakultativni izlet na ostrvo Pi Pi (Koh Phi Phi), na kojem je sniman film ''Plaža''. Egzotični prizori koji potpuno ostavljaju bez daha. Okruženi plavetnilom Maya zaliva (Maya Bay), snorklingom u prozirnoj vodi sa ribicama neobičnih boja, upijamo ljepotu prirode oko nas… Povratak na Krabi u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 5 (10.02.): Fakultativni obilazak rezervata sa slonovima. Provodimo dan igrajući se sa slonovima, pravo uživanje za sve mališane. Hranit ćemo ih bananama i šećernom trskom, uživat ćemo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji opciona mogućnost jahanja slonova. Povratak u smještaj, slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 6 (11.02.): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog cjelodnevnog izleta na 4 ostrva. Na ovom izletu posjećujemo Rilay beach, Chicken Island, Poda Island i Tub island. U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Uživamo u piknik ručku koji će nam biti poslužen na jednoj od plaža. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 7 (12.02.): Dan rezervisan za fakultativni izlet gdje obilazimo Tager Cave Temple (Wat Tham Suea), Hot springs i Emrald pool. Kod Tiger Cave Tample slušamo priče o budizmu i kulturnom naslijeđu Tajlanda. Uživamo u najljepšem pogledu na provinciju Krabi. Zatim svraćamo da se osvježimo i okupamo u nekom od dva prirodna bazena u među stijenama. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 8 (13.02.): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog odlaska na pravu avanturu. Dan drugačiji od ostalih, prevaziđite strah od visine, budite fizički aktivni uz mnogo uzbuđenja. Posetit ćemo avantura park koji ima prepreke različite po težini, dužini i načinu prelaska (zip line, penjačke stijene, viseće mostove…). Zabava za cijelu porodicu. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 9-10 (14.-15.02.): Slobodani dani koji možemo provesti na Railay plaži ili nekoj drugoj koju nismo imali prilike da posjetimo. Za one koji su radije za dodatne aktivnosti, mogućnost organizovanja nekih od fakultativnih izleta (Krabi town, Monkey trail). 2 noćenja.

Dan 11 (16.02.): Izlazak iz soba. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma i let za Bangkok u 15:10h – let PG268. Dolazak u Bangkok u 16:40h. Konekcija i let za Dohu u 21:00h – let QR 835.

Dan 12 (17.02.):  Dolazak u Dohu u 00:50. Slobodno vrijeme. Let iz Dohe u 06:50h za Beograd – let QR 231. Dolazak u Beograd u 10:40h. Kraj putovanja!

Polazak: 06.02.2019. godine

U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cijena aranžmana:

 Termin

06.02.2019.

 First minute cijena:

2500 KM

 Regularna cijena:

2700 KM

**First minute cijena važi za prijave do 06.12.2018. godine. Nakon ovog datuma važi regularna cijena aranžmana.

CIJENE ZA DJECU:

 Termin 

06.02.2019.

 Dijete do 2 godine uz 2 odrasle osobe (u ležaju sa roditeljima)

200 KM

 Dijete od 2 do 4 godina uz 2 odrasle osobe (u ležaju sa roditeljima)

1500 KM

 Dijete od 2 do 12 godina  uz 2 odrasle osobe  (sopstveni ležaj)

1780 KM

 Dijete od 2 do 12 godina  uz 1 odraslu osobu  (sopstveni ležaj) 

2300 KM

 

 

 

 

 

 

 

 

**Za porodice sa više članova, cijene na upit!

 

DOPLATA ZA BLUESOTEL KRABI (PROGRAM BANGKOK+KRABI)

Usluga ►

Polupansion

Puni pansion

Odrasli

170 KM

340 KM

Djeca 4-12 godina

90 KM

170 KM

Djeca do 4 godine*

BESPLATNO

BESPLATNO

*Roditelji (2 odrasle osobe) koji doplaćuju za polupansion ili punpansion imaju pravo na istu uslugu besplatno za najviše dvoje djece do 4 godine starosti!

DOPLATA ZA BLUESOTEL KRABI (PROGRAM KRABI)

Usluga ►

Polupansion

Puni pansion

Odrasli

250 KM

500 KM

Djeca 4-12 godina

130 KM

260 KM

Djeca do 4 godine *

BESPLATNO

BESPLATNO

*Roditelji (2 odrasle osobe) koji doplaćuju za polupansion ili punpansion imaju pravo na istu uslugu besplatno za najviše dvoje djece do 4 godine starosti!

Uslovi plaćanja:

Prilikom prijavljivanja plaća se 200 KM. Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put. 

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Povratnu aviokartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Bangkok - Krabi – Beograd ili Beograd – Krabi – Beograd
 • Smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Bangkoku za program 1.
 • Smještaj na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Ao Nangu za program 1.
 • Smještaj na bazi 9 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Ao Nangu za program 2.
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Aranžman NE obuhvata:

 • Vizu za Tajland sa jednim ulaskom (140,00 KM)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
 • Fakultativne obilaske i ulaznice za lokalitete i kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

*Ime smještaja bit će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije sedam dana pred put.

Primjeri smještaja:

Hotel Furama Silom 4* u Bangkoku je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizovana i ima sopstveni T/WC. Hotel posjeduje otvoreni bazen. Besplatni WI-FI je na usluzi gostima hotela. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto). https://www.furama.com/silom/

Bluesotel Krabi je hotel sa 4* koji se nalazi na 5 minuta hoda od Ao Nang plaže. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizovana, posjeduje flat TV, mini bar, sef, fen i T/WC. Besplatan Wi-FI je dostupan gostima hotela. Hotel raspolaže otvorenim bazenom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto), polupansiona i punog pansiona (opciono). https://www.bluesotelkrabi.com/

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

BANGKOK:

1. OBILAZAK BANGKOKA (Bangkok City tour)

Na ovom izletu ćete imati prilike da vidite sve najbitnije i najljepše znamenitosti grada Bangkoka, a ovo je planirani itinerer: Polazak iz hotela u jutarnjim satima i transfer do Kraljevske palate (Grand Palace) i Hrama smaragdnog Bude (Wat Phra Kaew). Kraljevska palata predstavlja najveću turističku atrakciju u Bangkoku. Kratka šetnja do sljedećeg lokaliteta - Hrama ležećeg Bude (Wat Pho). Ovaj hram se nalazi odmah pored Kraljevske palate i jedan je od najstarijih i najvećih hramova u Bangkoku sa površinom od 8 hektara. U Wat Pho-u možete vidjeti preko 1000 prikaza Bude!  Ipak, najveća atrakcija je statua „Ležećeg Bude“ po kojoj čitav kompleks i nosi naziv. Statua je duga 46 metara i visoka 15 metara i predstavlja Budu u stanju nirvane, na kraju svojih reinkarnacija. Wat Pho je takođe poznat po tradicionalnoj školi tajlandske masaže. Kratka šetnja do reke i prelazak brodićem na drugu stranu do Hrama Zore (Wat Arun). Ovaj hram je jedan od najpoznatijih simbola cijelog Tajlanda i vrlo često prati svako njegovo predstavljanje. Transfer do Jim Tompson's house-a. Ovaj muzejski kompleks se sastoji od 6 tradicionalnih kuća od tikovog drveta, čiji su dijelovi dovoženi iz različitih dijelova Tajlanda. Sve u ovom kompleksu je autentično i odiše duhom i tradicijom Tajlanda. Kućice su okružene baštom i bujnim neobičnim rastinjem, pa predstavljaju pravu oazu u centru Bangkoka. Povratak u hotel u popodnevnim satima.

2. Dream World zabavni park  

U ovom zabavnom parku postoje sadržaji za sve uzraste, bitno je samo da volite avanturu. Ovakvi zabavni parkovi pružaju savršen bijeg od svakodnevnice. Dream World je veliki park za zabavu sa prelijepo uređenim vrtom, fontanama i neponovljivim roler kosterima, vrteškama i drugim raznovrsnim zabavnim vožnjama.

 

KRABI:

1. PI PI OSTRVA (Koh Phi Phi)

Polazak u jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Stižemo na arhipelag ostrva Phi Phi, na kojima je sniman film ,,Plaža''. Obilazimo Maya zaliv (Maya bay), dragulj i simbol ovih ostrva i svraćamo da vidimo Pilej lagunu (Pileh lagoon), tj. mjesto odakle je Leonardo di Caprio skočio u more u samom filmu. Dolazimo na Ostrvo bambusa (Bamboo island) i uživamo u kupanju i tirkiznom moru. Prolazimo pored Vikingške pećine (Viking cave) i slušamo priče o drevnim gusarima, stižemo  na Monkey beach, gdje postoji mogućnost da hranimo majmune. Slobodno vrijeme za snorkling u prozirnoj vodi sa ribicama neobičnih boja. Pauza za ručak na Pi Pi Don-u (Phi Phi Don) i povratak u smještaj u popodnevnim satima. 

2. ČETIRTI OSTRVA

U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Obilazimo ostrva koja se nalaze u neposrednoj blizini Krabija i omiljena su među posjetiocima ove regije.  

Polazak u jutarnjim satima i dolazak na Koh Gai, ostrvo poznatije kao Pileće ostrvo (Chicken island) zbog svog interesantnog oblika. Uživamo u magičnom prelivanju zelene i plave boje mora. Potom krećemo ka ostrvima Poda i Tub, gdje ćemo imati kupanje i snorkling. Ostrvo Ko Poda je pješčanim sprudom spojeno sa ostrvcetom Ko Mor i ta staza se na tajlandskom naziva ,,Thaleh waek”, tj. ,,Odvojeno more’’. Pauza za piknik ručak na jednom od ova dva ostrva. Nakon ručka odlazimo na kupanje do Pećine falusa (Phranang cave). Sakrivena među oštrim visokim stijenama i ušuškana na kraju plaže Railay, nalazi se Princezina pećina, tj. Pećina falusa, u kojoj su se još od davnina ribari poglanjali boginji Šiva, dok  danas tu dolaze djevojke kako bi zaželjele sreću u ljubavi. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

3. TEMPLE CAVE, EMERALD POOL I HOT SPRINGS

Transfer do Temple cave-a (Wat Tham Suea) i avanturističko penjanje uz 1237 stepenika do vrha planine Kao Panom (Khao Phanom). Legenda kaže da je ovde nekada živio veliki tigar, čije je otiske šapa pronašao i monah Ajahn Jumnean, osnivač ovog hrama i predstavnik vipasana meditacije. Ovo mistično sveto mjesto okružuje gusta vegetacija, džungla i mnoštvo majmuna koji nam presreću put. Na samom vrhu se nalazi 99 metara visoka statua Bude i otisak stopala Bude. Slušamo priče o budizmu i kulturnom naslijeđu Tajlanda. Pred nama se pruža pogleda na cijelu provinciju Krabi. Nakon obilaska Temple cave-a vožnja do  Smaragdnog bazena (Emerald pool).  Rezervat prirode Khao Phra Bang u svojoj dubokoj šumi krije najljepše slatkovodno jezero na čitavom Krabiju. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Za kraj ovog aktivnog dana ostavljamo prirodni spa – Vrele izvore (Hot springs). Priroda je kao iz bajke izvajala kaskade sa vulkanskom podlogom iz kojih bez prestanka izvire topla termalna voda (35-50°) koja je obogaćena solima i mineralima. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

4. DRUŽENJE SA SLONOVIMA

Transfer u jutarnjim satima do mjesta u džungli gdje se nalaze slonovi. Provodimo dan igrajući se sa slonovima. Hranićemo ih bananama i šećernom trskom, uživat ćemo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji opciona mogućnost jahanja slonova. Indokineski slon je jedna od 3 vrste slonova koje postoje danas u svijetu. Vrlo je uobičajeno da ih sretnemo na Tajlandu, a za slonove važi da su jedna od najinteligentnijih vrsta životinja, da imaju veoma dobro pamćenje i da mogu pokazivati različite emocije (sreća, tuga, radost, igra...).

5. AVANTURA PARK

Dan drugačiji od ostalih, prevaziđite strah od visine, budite fizički aktivni uz mnogo uzbuđenja.  Posjetit ćemo avantura park koji ima prepreke različite po težini, dužini i načinu prelaska (zip line, penjačke stijene, viseće mostove…). Zabava za cijelu porodicu!

 

 

NAPOMENE:

Opisi i cijene fakultativnih izleta na sajtu su informativnog karaktera.

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

TAJLAND

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI

Tajland, službeno Kraljevina Tajland, je država u jugoistočnoj Aziji; na jugozapadu izlazi na Andamansko more (dio Indijskog oceana), a na jugoistoku na Tajlandski zaliv (dio Južnog kineskog mora). Graniči na zapadu sa Myanmarom (Burmom), na sjeveru i istoku sa Laosom, na istoku sa Kambodžom i na jugu sa Malezijom.

Površina zemlje: 513,120 km2, 51. po veličini u svijetu;

Broj stanovnika: 67,97 miliona stanovnika

Glavni grad: Bangkok ( 9,27 miliona stanovnika)

Nacionalnost: Tajlanđani (95.9%), manje etničke grupe: Burmanci 2%, ostali 1,3%;

Zvanični jezik: Thai; Engleski je drugi po važnosti i stepenu korištenja;

Vjeroispovest: Budizam (93.6% Budista, 4.5% Muslimana, 1.2% Hrišćana)

2. VIZA​

Za državljane Bosne i Hercegovine neophodna je viza za posjetu i boravak  u Kraljevini Tajland. Dokumentacija koja je potrebna za viziranje:

 • pasoš (koji važi 6 meseci nakon planiranog ulaska na Tajland)
 • jedna fotografija (format za pasoš ili ličnu kartu)
 • fotokopija prve strane pasoša
 • kopija rezervisane ili kupljene avio karte
 • popunjen formular koji dobijate u našoj agenciji
 • Viza se radi mjesec dana pred put, kada dobijate sve informacije od strane agencije.

3. VREMENSKA ZONA

Vremenska zona je UTC +7, znači 6 sati unaprijed u odnosu na Srbiju.

4. KLIMA

U Tajlandu preovladava tropska monsunska klima. Kišovita sezona traje od sredine Maja do Oktobra, dok je suha sezona u periodu od Novembra do Aprila. Temperatura je ljetnja (visoka) tokom cijele godine. Registrovane temperature kreću se između najniže 20°C i najviše 38°C. Zbog visoke vlažnosti vazduha niže temperature se teško podnose. Na sjeveru je vlažnost vazduha značajno manja, a klima blaža. Jugozapadni monsuni koji stižu između maja i jula (izuzev na jugu) signalizaju dolazak kižne sezone (ruedu fon). Ona traje do oktobra i oblaci redukuju temperaturu. Vlažnost vazduha u to vrijeme je visoka. Novembar i december označavaju dolazak suhe sezone i noćne temperature u predjelima se velikom nadmorskom visinom mogu povremeno da padnu do nivoa blagog mraza. Temperature počinju da se penju u januaru, kada mogu dostići i 40°C.

5. HRANA I PIĆE ​

Hrana je vrlo raznovrsna, takoreći tipično azijska. Ima puno riže, ribe, nudli, piletine, voća i povrća. Thai kuhinja spada među najbolje kuhinje svijeta i proizvod je tradicionalnog istočnjačkog, ali i sve češće i zapadnog kulinarskog uticaja. Obilježja te egzotične kuhinje su čili papričice, bijeli luk, korijander, tajlandski bosiljak, limeta, metvica, limunova trava, galangal, tamarind i maštoviti kari - crveni, zeleni i žuti - mašaman kari, ali i kombinacija riže, kokosa, banane, ananasa, papaje, manga, kikirikija, mesa, lignji, škampa i morskih plodova. Specijalitet tajlandske kuhinje je Pad Thai – jelo od rižnih nudli, povrća, mesa i obogaćeno tajlandskim začinima. Osim toga, na Tajlandu možete probati razne supe, uprženu rižu sa dodacima i razne egzotične kombinacije slanog i slatkog, mesa i voća. Vodite računa ako ne jedete ljuto da to naglasite konobaru, jer je čili jako zastupljen u tajlandskoj hrani. Ulična hrana je, prema mišljenju mnogih, najukusnija, a imate i veliki broj restorana domaće i internacionalne kuhinje, tako da nećete ostati gladni. Hrana je jako povoljna.

Sviježe voće i cijeđene voćne sokove ćete naći na svakom koraku, i to po vrlo povoljnim cijenama. Za ljubitelje slatkiša, tu su Mango sticky rise (Mango sa slatkom rižom) i Roti – neka vrsta palačinke.

Bitno je napomenuti da vodu obavezno treba piti flaširanu!

6. ZDRAVLJE

Vakcinacija nije obavezna. Naši putnici individualno odlučuju da li žele da se vakcinišu ili ne. Najbolje je pozvati Institut za tropske bolesti i provjeriti. Poželjno je ponijeti lijekove za stomak (probiotike), ferveks ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u apotekama. Takođe, tamo ima komaraca, pa bi bilo dobro da ponesete i Autan, a možete i tamo uzeti sredstva protiv komaraca, iz iskustva, njihova sredstva su jača pa to možete kupiti u Bangkoku.

Zdravstvene institucije:     
- Bumrungrad  International Hospital u Bangkoku (tel. +662 667 1000 
www.bumrungrad.com)
- Phuket International Hospital (+6676249-400 www.phuket-inter-hospital.co.th

7. OSIGURANJE

Osiguranje nije obavezno, ali je preporučljivo. Možete ga uzeti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas u agenciji do 5 dana pred put - SARAJEVO osiguranje, za cijenu/osiguranu sumu/broj dana, pozovite agenciju.

8. SIGURNOST I BEZBIJEDNOST

Na Tajlandu je 01. aprila 2015. godine ukinuto vanredno stanje. Situacija na Tajlandu je generalno stabilna i mirna. Građanima, ukoliko su u posjeti Tajlandu, savjetuje se da budu oprezni. Preporučuje se brižljivo čuvanje ličnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom, i zatvorom.

9. ODJEĆA

Spakujte što manje stvari! Svuda možete da perete veš. Ta usluga je jako povoljna, otprilike 1,00 euro po kilogramu, veš vam brzo bude gotov i lijepo ga operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Treba vam duks ili neka lagana jakna i neke duge nogavice za sjever kada budete išli u Chang Mai, pošto naveče bude hladnije. Ponesite neke udobne patike za tracking. Kod obilaska kulturno – istorijskih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakovanja.

Ako bilo šta zaboravite, od garderobe, kozmetike, obuće, bez brige, sve tamo imate da kupite.

10. LOKALNA VALUTA

Što se novca tiče, odnos dolara i eura na Tajlandu je vrlo sličan kao i kod nas, tako da ako imate eure, nema potrebe da ih mijenjate, oni ce vam biti ok za Tajland. Opet, ako imate dolare i to je sasvim u redu, jer ćete svakako svuda morati da mijenjate novac i plaćate u lokalnoj valuti. Lokalna valuta je tajlandsi bat i trenutni odnos eura i bata je oko 1,00 EURA = 37,00 THB , i dolara i bata je 1,00 USD = 35,00 THB.

Za sve fakulativne izlete potrebno je oko 150,00 eura. Dugovanje tj. dio aranžmana koji se plaća na putovanju plaćate u eurima.

11. KREDITNE KARTICE I BANKOMATI

Bankarski sistem je jako razvijen, tako da ćete brojne banke i bankomate naći na svakom koraku. Provizija korištenja bankomata se kreće oko 180 – 200 BHT (6,00 eura), ali za manju visinu provizije bi trebalo da provjerite sa matičnom bankom. Naša preporuka je da ponesete gotovinu.

Korištenje kreditnih kartica je moguće, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema sa blokiranjem kartice. Mjenjačnice takođe imate na svakom koraku, dostupne tokom cijelog dana.

12. KOMUNIKACIJA

Naše mobilne mreže funkcionišu na Tajlandu, a svakako možete i kupiti lokalnu SIM karticu. WiFi imate u svim smještajima i restoranima, tako da ćete na taj način održavati kontakt sa porodicom i prijateljima.

13. TOPLA PREPORUKA

U poslednjih 10 godina kraljevina Tajland postala je obećana zemlja za sve one koji veruju u alternativnu medicinu. Zato možete posjetiti neki od mnogih spa centara, pohađati kurs meditacije i utrenirati vaš um i tijelo da postanu opušteni. Tu je i čuvena tajlandska masaža (Thai), koja je postala popularna u cijelom svijetu. Salone masaže ćete naći na svakom koraku i to po jako povoljnim cijenama.

*Ime smještaja bit će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije sedam dana pred put.

Primjeri smještaja:

Hotel Furama Silom 4* u Bangkoku je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizovana i ima sopstveni T/WC. Hotel posjeduje otvoreni bazen. Besplatni WI-FI je na usluzi gostima hotela. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto). https://www.furama.com/silom/

Bluesotel Krabi je hotel sa 4* koji se nalazi na 5 minuta hoda od Ao Nang plaže. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizovana, posjeduje flat TV, mini bar, sef, fen i T/WC. Besplatan Wi-FI je dostupan gostima hotela. Hotel raspolaže otvorenim bazenom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto), polupansiona i punog pansiona (opciono). https://www.bluesotelkrabi.com/