Velika Transsibirska Tura

Velika Transsibirska Tura

Velika Transsibirska tura 2019! 

17/23 dana - St. Peterburg, Moskva, Kazanj, Ekaterinienburg, Irkuts, Ulan Ude, Vladivostok - 3180 KM  (aviokarte, voz, takse, transferi, smještaj, vodič) 

Polazak: 17.07.2019./23.07.2019. godine

Samo uz Nasmijano Pleme, Jungle avantura velikom Transsibirskom rutom. Krećemo od Sankt Petersburga i nastavljamo ka dalekom istoku. St. Petersburg je drugi po veličini grad Rusije koji se nalazi na ušću Neve u Finski zaliv. Osnovao ga je Petar Veliki 1703. godine na močvarnom zemljištu u blizini mora čime je želio da osigura ruski pristup Baltiku. Ušće Neve se nalazi približno na nivou mora, tako da su njene obale u početku učvršćene granitnim stijenama. Ove stijene štite grad od vode ali i daju gradu specifičan karakter. Puškin ga je opisao riječima: „Grad obučen u granitu“. Od XVIII do XX vijeka bio je prijestolnica Ruskog carstva. Iako vlada vjerovanje da je Petar Veliki ovaj grad nazvao po sebi, nije bilo tako – ime je dobio po svecu zaštitniku Simonu Petru. Po završetku Prvog svjetskog rata dobija ime Petrograd, a od 1924. do 1991. godine Lenjingrad (mjesto odakle je Lenjin započeo Oktobarsku revoluciju).

Sankt Peterburg je najseverniji od velikih gradova svijeta – nalazi se na 59°57′ sjeverne geografske širine. Zbog geografskog položaja, tokom ljeta možete uživati u “bijelim noćima”. St. Petersburg je nevjerovatan grad u koji dolazi sve veći broj turista i koji ima 221 muzej, 80 pozorišta, 342 mosta, više od 200 snimljenih filmova (između ostalih Ana Karenjina i Onjegin), 2 magazina na engleskom jeziku. Obilazimo i Carsko selo, veleljepnu palatu Katarine Velike (kćerke Petra Velikog) – nekadašnju ljetnu rezidenciju ruskih careva. Carica je živjela u ovoj palati i umrla u njoj. Palata je skoro potpuno uništena tokom Drugog svhetskog rata, a današnji izgled duguje italijanskom arhitekti Bartolomeu Rastreliju. Vidjet ćete elitnu školu u kojoj je studirao Puškin, Aleksandrovsku palatu – omiljenu kuću posljednjeg ruskog cara Nikolaja II Romanova.

Muzej Ermitaž smješten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva, a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli, smjestivši ga na obalu rijeke Neve tačno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Ermitaž je jedna od najvećih, najljepših i najstarijih umjetničkih galerija u ljudskoj istoriji. Unutrašnjost je ispunjena bijelim mermerom, raskošnim prostorijama sa stubovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom  muzeju možete uživati u djelima Leonarda da Vinčija, Mikelanđela, Rafaela, Ticijana, Rembranta, Rubensa, Renoara, Van Goga, Gogena… Po računici statističara za obilazak cijelog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetio samo jedan minut, bilo bi potrebno čitavih 10 godina.

 

Moskva - prijestolnica Ruske federacije, ''grad na pet mora'' i najveći grad Rusije. Situiran u Ruskoj niziji, na obalama rijeke Moskve na oko 120 metara nadmorske visine glavni je politički, ekonomski, kulturni i naučni centar Rusije. Obilazimo Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, crkvu Svetog Vasilija Blaženog, crkvu Hrista Spasitelja, spomenik Petru Velikom ali i jedan od najstarijih ulica Moskve - Arbat.

Idemo dalje na Istok gdje se kultura Rusije miješa sa kulturom Tatara koji su vijekovima naseljavali ove prostore. Kazanj leži na ušću rijeke Kazanke u Volgu i imao veoma dobar geografski položaj, glavni je grad Tatarstana, ima oko milion stanovnika i oduvijek je bio centar Islama u Rusiji i jedan od najljepših gradova na transsibirskoj ruti. Iz Kazanja krećemo se ka Ekaterinienburgu, velikom industrijskom centru smještenom na planini Ural na samoj granici između Azije i Evrope, grada koji je bio posljednja destinacija ruske porodice Romanov. Danas je četvrti najveći grad u Rusiji i mjesto sa veoma bogatom kulturnom scenom. Imat ćemo prilike da vidimo gradsku kuću, Crkvu na krvi, dramsko pozorište, Boris Jelcinj centar...

Idemo na trodnevnu vožnju kroz Sibir do Bajkalskog jezera, gdje ćemo usput se diviti prirodnim ljepotama i uživati u vožnji uz druženje sa ljudima iz svih krajeva svijeta. Dolazimo u Irkutsk, Pariz Sibira i de facto glavnog grada Sibira. Udaljen je 70 kilometara od najvažnijih gradova u Sibiru i u samom gradu živi oko 500 000 stanovnika. Smješten je na desnoj obali rijeke Angare i nastao je kao kozačko utvrđenje, a danas predstavlja jedan od najvažnijih turističkih centara u Sibiru.

Nastavljamo avanturu na drugoj strani Bajkalskog jezera, smještamo se u Ulan Ude gdje ćemo imati prilike da posjetimo tradicionalnu rusku porodicu gdje ćemo probati tradicionalnu rusku hranu, uživati u plesu i starim ruskim pjesmama. Sa Bajkala upućujemo se na krajnju granicu transsibirske rute, Vladivostok! Posljednja stanica na Transibirskoj željeznici i najveća luka Rusije na Pacifiku. Centar Primorske pokrajine i grad koji se nalazi na krajnjem istoku Rusije, blizu granice sa Kinom i Sjevernom Korejom. Stvaramo neke nove slike, upoznajemo krajnji istok Rusije i vozimo se najdužom željeznicom na svijetu! Avanturu koju ne smijete propustiti.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon: +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

OPCIJA 1- Plan i program puta:

01. dan (17.07.2019.): Okupljanje grupe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dva sata pre leta. Let SU2019 u 00:50h za Moskvu. Dolazak u Moskvu 04:35h po lokalnom vremenu i konekcija za let SU1460 u 09:15h za Novosibirsk. Dolazak u Novosibirsk u 17:10h po lokalnom vremenu i konekcija za let SU5691 u 22:30h za Vladivostok.

02. dan (18.07.2019.): Dolazak u Vladivostok u 07:05h po lokalnom vremenu. Vladivostok - poslednja stanica na Transsibirskoj železnici i  najveća luka Rusije na Pacifiku a naša prva luka na ovom putovanju. Grad ima dosta muzeja, prelepe parkove i zanimljivo okruženje. Smeštamo se u hotel u popodnevnim časovima, pa krećemo u šetnju i obilazak grada. Noćenje.

03. dan (19.07.2019.): Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do popodnevnog polaska na železničku stanicu. Noćna vožnja vozom.

04. dan (20.07.2019.): Dnevno noćna vožnja vozom.

05. dan (21.07.2019.): Dnevno noćna vožnja vozom.

06. dan (22.07.2019.): Dolazak u Ulan Ude. Ulan Ude – grad u Rusiji i administrativni centar republike Burjatija. Poznat je i po svom nekadašnjem imenu Verhneudinsk i nalazi se 100 kilometara jugoistočno od Bajkalskog jezera. Treći je po veličini u istočnom Sibiru gde živi oko 400 000 stanovnika. Grad su osnovali ruski kozaci 1666. i zbog svog geografskog položaja postao je veliki trgovački centar koji je povezivao Rusiju sa Kinom i Mongolijom. Fakultativni izlet u tradicionalnu rusku porodicu. Prilika da probamo tradicionalnu rusku hranu, uživamo u plesu i starim ruskim pesmama. Posećujemo muzej starih zanata i alatki. Transfer do smeštaja. Noćenje.

07. dan (23.07.2019.): Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska na železničku stanicu. Stižemo u Irkutsk, ‘’Pariz Sibira’’ kako ga još nazivaju. Grad je de facto glavni grad istočnog Sibira i najpopularniji grad na transsibirskoj ruti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

08. dan (24.07.2019.): Fakultativni obilazak grada (Ulica Uritskogo, manastir Princa Vladimira, Moskovska kapija, Kazanjska crkva, Katedrala, drvene kuće koje su zaštićene i u kojima su živele razne istorijske ličnosti, Istorijski muzej...) Slobodno vreme. Noćenje.

09. dan (25.07.2019.): Fakultativan izlet u Listvjanku, šarmantni gradić na obali Bajkalskog jezera, najstarijeg i najdubljeg jezera na svetu kojeg krasi jedinstvena bioraznolikost. Bajkalsko jezero se nalazi u Jugoistočnom Sibiru i Rusi ga smatraju najvećim prirodnim čudom i simbolom države. Povratak u smeštaj. Noćenje.

10. dan (26.07.2019.): Slobodan dan u Irkutsku. Noćenje.

11. dan (27.07.2019.): Slobodno vreme do popodnevnog polaska na železničku stanicu. Dnevno noćna vožnja vozom.

12. dan (28.07.2019.):  Dnevno noćna vožnja vozom kroz Sibir.

13. dan (29.07.2019.): Dolazak u Ekaterinienburg. Krećemo u fakultativni obilazak ovog velikog industrijskog centra smeštenog na planini Ural na samoj granici Azije i Evrope, grada koji je bio poslednje mesto za rusku carsku porodicu, tj. mesto gde su oni ubijeni. Danas je to četvrti najveći grad u Rusiji, mesto sa veoma bogatom kulturnom scenom, sa dosta pozorišta, kafića, restorana... Imaćemo prilike da vidimo gradsku kuću, Crkvu na krvi, dramsko pozorište, Boris Jeljcin centar. Slobodno vreme. Noćenje.

14. dan (30.07.2019.): Odjavljujemo se iz hotela i idemo na stanicu gde se ukrcavamo na voz za Kazanj. Celodnevna vožnja. Dolazak u Kazanj u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Noćenje.

15. dan (31.07.2019.): Stižemo u grad gde se kultura Rusije pomešala sa kulturom Tatara koji su vekovima naseljavali ove prostore. Kazanj leži na ušću reke Kazanke u Volgu i ima veoma dobar geografski položaj kao i dosta znamenitosti poput Kremlja, Sajumbike toranj, Kul Šarif džamija, Katedrale, Bauman ulice... Ulazak u sobe u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

16. dan (01.08.2019.): Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do transfera do železničke stanice gde se ukrcavamo u naš voz za MoskvuNoćna vožnja vozom.

17. dan (02.08.2019.): Stižemo u prestonicu Ruske Federacije. Posle kraćeg odmora, napuštamo sobe i krećemo u fakultativni obilazak ‘’grada na 5 mora’’: Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, obilazak jedne od najstarijih ulica Moskve-Arbat, Puškinovog muzeja likovne umetnosti, katedrale Hrista Odrešnika na obali reke Moskve. Slobodno vreme. Noćenje.

18. dan (03.08.2019.): Fakultativni izlet do muzeja Borodinske bitke, crkve Svetog Vasilija Blaženog, crkve Hrista Spasitelja, spomenika Petru Velikom... Noćenje.

19. dan (04.08.2019.): Napuštanje smeštaja i transfer do železničke stanice. Dnevna vožnja vozom do Sankt Peterburga. Upoznajemo se sa prestonicom Carske Rusije. Slobodno vreme. Kasni večernji odlazak na obalu Neve kako bismo uživali u jedinstvenom prizoru uplovljavanja brodova uz dizanje mostova. Noćenje.

20. dan (05.08.2019.): Fakultativno razgledanje grada: Nevski prospekt, Kazanjska crkva, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Isakijevska crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom... Slobodno vreme. Noćenje.

21. dan (06.08.2019.): Fakultativni izlet u Carsko selo. Poseta velelepnoj palati Katarine Velike koja je tokom dva veka predstavljala letnju rezidenciju ruskih careva. Posle Oktobarske revolucije, kompleks dvoraca i parkova je pretvoren u muzej. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativno krstarenje Nevom. Noćenje.

22. dan (07.08.2019.): Fakultativni izlet u Ermitaž, jedan od najvećih muzeja na svetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva. Oko 60.000 eksponata je izloženo u više od 350 prostorija. Oko 4 miliona turista godišnje poseti ovaj muzej u kome se nalaze i neka od najznačajnijih dela Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Van Goga, Pikasa... Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta do Peterhofa, dvorca na obali Finskog zaliva.Noćenje.

23. dan (08.08.2019.): Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let SU47 u 07:10h za Moskvu. Dolazak u Moskvu u 08:25h po lokalnom vremenu i konekcija na let za Beograd. Let SU2090 u 10:25h za Beograd. Dolazak u Beograd u 12:25h. Kraj putovanja!

 

OPCIJA 2 - Plan i program puta:

01. dan (23.07.2019.): Okupljanje grupe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dva sata pre leta. Let SU2093 u 00:50h za Moskvu. Dolazak u Moskvu u 04:335h po lokalnom vremenu i konekcija na let za Irkutsk. Let SU1444 u 07:40h za Irkutsk, dolazak u Irkutsk u 18:20h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Irkutsk - ‘’Pariz Sibira’’ kako ga još nazivaju. Grad je de facto glavni grad istočnog Sibira i najpopularniji grad na transsibirskoj ruti. Slobodno vreme. Noćenje.

02. dan (24.07.2019.): Fakultativni obilazak grada (Ulica Uritskogo, manastir Princa Vladimira, Moskovska kapija, Kazanjska crkva, Katedrala, drvene kuće koje su zaštićene i u kojima su živele razne istorijske ličnosti, Istorijski muzej...) Slobodno vreme. Noćenje.

03. dan (25.07.2019.): Fakultativan izlet u Listvjanku, šarmantni gradić na obali Bajkalskog jezera, najstarijeg i najdubljeg jezera na svetu kojeg krasi jedinstvena bioraznolikost. Bajkalsko jezero se nalazi u Jugoistočnom Sibiru i Rusi ga smatraju najvećim prirodnim čudom i simbolom države. Povratak u smeštaj. Noćenje.

04. dan (26.07.2019.): Slobodan dan u Irkutsku. Noćenje.

05. dan (27.07.2019.): Slobodno vreme do popodnevnog polaska na železničku stanicu. Dnevno noćna vožnja vozom.

06. dan (28.07.2019.):  Dnevno noćna vožnja vozom kroz Sibir.

07. dan (29.07.2019.): Dolazak u Ekaterinienburg. Krećemo u fakultativni obilazak ovog velikog industrijskog centra smeštenog na planini Ural na samoj granici Azije i Evrope, grada koji je bio poslednje mesto za rusku carsku porodicu, tj. mesto gde su oni ubijeni. Danas je to četvrti najveći grad u Rusiji, mesto sa veoma bogatom kulturnom scenom, sa dosta pozorišta, kafića, restorana... Imaćemo prilike da vidimo gradsku kuću, Crkvu na krvi, dramsko pozorište, Boris Jeljcin centar. Slobodno vreme. Noćenje.

08. dan (30.07.2019.): Odjavljujemo se iz hotela i idemo na stanicu gde se ukrcavamo na voz za Kazanj. Celodnevna vožnja. Dolazak u Kazanj u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Noćenje.

09. dan (31.07.2019.): Stižemo u grad gde se kultura Rusije pomešala sa kulturom Tatara koji su vekovima naseljavali ove prostore. Kazanj leži na ušću reke Kazanke u Volgu i ima veoma dobar geografski položaj kao i dosta znamenitosti poput Kremlja, Sajumbike toranj, Kul Šarif džamija, Katedrale, Bauman ulice... Ulazak u sobe u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

10. dan (01.08.2019.): Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do transfera do železničke stanice gde se ukrcavamo u naš voz za MoskvuNoćna vožnja vozom.

11. dan (02.08.2019.): Stižemo u prestonicu Ruske Federacije. Posle kraćeg odmora, napuštamo sobe i krećemo u fakultativni obilazak ‘’grada na 5 mora’’: Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, obilazak jedne od najstarijih ulica Moskve-Arbat, Puškinovog muzeja likovne umetnosti, katedrale Hrista Odrešnika na obali reke Moskve. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan (03.08.2019.): Fakultativni izlet do muzeja Borodinske bitke, crkve Svetog Vasilija Blaženog, crkve Hrista Spasitelja, spomenika Petru Velikom... Noćenje.

13. dan (04.08.2019.): Napuštanje smeštaja i transfer do železničke stanice. Dnevna vožnja vozom do Sankt Peterburga. Upoznajemo se sa prestonicom Carske Rusije. Slobodno vreme. Kasni večernji odlazak na obalu Neve kako bismo uživali u jedinstvenom prizoru uplovljavanja brodova uz dizanje mostova. Noćenje.

14. dan (05.08.2019.): Fakultativno razgledanje grada: Nevski prospekt, Kazanjska crkva, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Isakijevska crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom... Slobodno vreme. Noćenje.

15. dan (06.08.2019.): Fakultativni izlet u Carsko selo. Poseta velelepnoj palati Katarine Velike koja je tokom dva veka predstavljala letnju rezidenciju ruskih careva. Posle Oktobarske revolucije, kompleks dvoraca i parkova je pretvoren u muzej. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativno krstarenje Nevom. Noćenje.

16. dan (07.08.2019.): Fakultativni izlet u Ermitaž, jedan od najvećih muzeja na svetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva. Oko 60.000 eksponata je izloženo u više od 350 prostorija. Oko 4 miliona turista godišnje poseti ovaj muzej u kome se nalaze i neka od najznačajnijih dela Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Van Goga, Pikasa... Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta do Peterhofa, dvorca na obali Finskog zaliva.Noćenje.

17. dan (08.08.2019.): Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let SU47 u 07:10h za Moskvu. Dolazak u Moskvu u 08:25h po lokalnom vremenu i konekcija na let za Beograd. Let SU2090 u 10:25h za Beograd. Dolazak u Beograd u 12:25h. Kraj putovanja!

Polazak: 17.07.2019./23.07.2019. godine

U rijetkim slučajevima moguće je pomijeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirani polazak. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin 17.07.2019./23.07.2019.
First minute cijena:  23 dana - 4380 KM / 17 dana - 3180 KM
Regularna cijena  23 dana - 4580 KM / 17 dana - 3380 KM

*First minute cijena važi za prijave do 10.05.2019. godine ili do popune mjesta! Nakon tog datuma važi regularna cijena aranžmana.

Uslovi plaćanja: 

Prilikom prijavljivanja plaća se 1000 KM, a nakon formiranja grupe uplaćuje se još 1600 KM. Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put. 

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Aviokartu na relaciji Beograd – Vladivostok/Beograd – Irkutsk sa svim taksama
 • Aviokartu na relaciji St. Petersburg – Beograd sa svim taksama
 • Sve transfere po planu i programu puta
 • Smještaj na bazi 1 noćenja u Vladivostoku u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
 • Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Vladivostok – Ulan Ude
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja u Ulan Udeu u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
 • Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Ulan Ude – Irkutsk
 • Smještaj na bazi 4 noćenja u Irkutsku u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
 • Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Irkutsk – Ekaterinienburg
 • Smještaj na bazi 1 noćenja u Ekaterinienburgu u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
 • Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Ekaterinienburg – Kazanj
 • Smještaj na bazi 2 noćenja u Kazanju u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
 • Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Kazanj – Moskva
 • Smještaj na bazi 2 noćenja u Moskvi u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
 • Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Moskva – Sankt Peterburg
 • Smještaj na bazi 4 noćenja u Sankt Peterburgu u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
 • Noćenja prema planu i programu u dvokrevetnim sobama u hotelima sa dve ili tri zvezdice po lokalnoj kategorizacijii
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Aranžman NE obuhvata:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

RUSIJA

 • Rusija (Ruska Federacija) se prostire u dijelu istočne Evrope i sjeverne Azije i sa površinom od preko 17 000 000 kilometara kvadratnih, Rusija je najveća država na svijetu gdje pokriva dvostruko veću teritoriju od Kanade, Kine, ili SAD, uzete pojedinačno. Graniči se sa 18 država i po broju stanovnika je na devetom mjestu na svijetu. Zvanični jezik je ruski, a glavni i najveći grad je Moskva.
 • Transsibirska željeznica je mreža željeznica koja spajaju Moskvu i evropski dio Rusije sa Ruskim dalekim istokom, Mongolijom, Narodnom Republikom Kinom i Japanskim morem. Glavna trasa saobraća između Moskve i Vladivostoka preko Sibira. Željeznica je dugačka 9 288 km i građena je između 1891 – 1916. Godine. Proteže se preko 8 vremenskih zona i potrebno je sedam dana da se pređe cijela dužina željeznice. Izgradnjom željeznice došlo je do razvoja poljoprivrede u Sibiru, gdje se javila mogućnost izvoza ka evropskoj Rusiji i evropskim zemljama spojivši, ne samo mjesta oko željeznice, već i teritorije i gradove na rijekama preko kojih prelazi pruga.
 • Vize: Za državljane BiH nije potrebna viza za boravak do 30 dana. 
 • Zdravstvena situacija: Za ulazak u zemlju nije potrebna vakcina. Preporučuje se konzumiranje flaširane vode.
 • Vremenska zona: Sankt Petersburg, Moskva, Kazan se nalaze u UTC+03:00 vremenskoj zoni, odnosno + 1h u odnosu na BiH. Ekaterinienburg se nalazi u UTC +05:00 vremenskoj zoni, odnosno +3h u odnosu na BiH. Irkutsk I Ulan Ude se nalaze u UTC +08:00 vremenskoj zoni, odnosno +6h u odnosu na BiH. Vladivostok se nalazi u UTC +10:00h vremenskoj zoni, odnosno +8h u odnosu na BiH.
 • Klima: Usljed uticaja Atlantika, većina regiona koji pripadaju Evropskoj Rusiji, u nekim dijelovima Sibira i ruskog dalekog istoka, uključujući Moskvu i Sankt Petersburg, posjeduju blažnu kontinentalnu klimu. Većina sjevernih područja evropske Rusije i Sibira, između Skandinavije i Pacifika imaju subarktičku klimu koju karakteriše oštra zima.
 • Hrana i piće: Kuhinja je usko vezana za društvene promjene koje su se dešavale kroz njenu istoriju i danas ona čini spoj svih naroda koji je okružuju. Žitarice i povrće predstavljali su osnovu ishrane većine sanovništva, kao i usoljena jela, kaše, supe, hleb i pecivo. Hljeb se pravio isključivo od raženog brašna, čistog, ili sa dodacima ječmenog. Neka od najpoznatijih jela su svakako boršč, piroški, kisel, blini, gogol mogul, paška i šarlotka.
 • Sigurnost: Bezbjedonosna situacija je stabilna, uz primjetno povišen stepen bezbjedonosne kontrole i pojačane mere i aktivnosti ruskih organa bezbjednosti. Povećano je prisustvo policije na stanicama metroa, aerodromima, željezničkim i drumskim saobraćajnicama, kao i na turističkim lokacijama i u tržnim centrima. Preporučuje se poseban oprez na javnim mjestima, izbegavanje masovnih skupova i mjesta većeg okupljanja, kao i posjete većim tržnim centrima. Našim građanima se savjetuje da prate informacije u sredstvima javnog informisanja i da se pridržavaju uputstava lokalnih organa i da sarađuju sa njima.
 • Odjeća: Bilo da putujete u Rusiju u proljeće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savjetujemo da ponesete udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.
 • Lokalna valuta: Zvanična valuta u Rusiji je rublja (RUB) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno. Prema posljednjem kursu 1e = 73 rublje, 1$ = 62 rublje. Mogu se koristiti platne kartice American Express, VISA, Diners Club i Master ali vam savjetujemo i da se oslonite na gotovinu. Postoji široka mreža mjenjačnica, ali treba voditi računa o kursnim razlikama i naplati provizije.
 • Struja: Nije potrebno nositi adapter za električnu energiju. Struja u Ruskoj Federaciji je 220 volti i možete koristiti naše standardne punjače.