Velika Kineska tura

Velika Kineska tura

VELIKA KINESKA TURA 2019!

18 dana - Peking, Ljetna Palata, Kineski zid, Sian, Muzej Ratnika Terakote, Suzhou, Hangzhou, Šangaj!

PROMO CIJENA - 3180 KM (avioprevoz, sve takse, smještaji, transferi, vodič)

Polazak: 19.09.2019. godine

Upoznajemo najstariju civilizaciju na svijetu, šetamo Kineskim zidom, obilazimo Zabranjeni grad, Nebeski hram, Ptičije gnijezdo, Ljetnu palatu kraljice Ci Ši... 

Peking - jedan od najvećih gradova u Kini, odmah poslije Šangaja, grad koji je veliki politički, kulturni i obrazovni centar. Obilazimo Zabranjeni grad, kompleks u samom centru starog dijela Pekinga koji je nekada bio carska palata kineskih dinastija Ming (1368-1644) i Ćing (1644-1911), a danas je muzej koji se prostire na više od 720 000 metara kvadratnih i sastoji se od 800 zgrada. Uvršten je na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Obilazimo i Nebeski hram posvećen bogu neba, mjestu gde su kineski carevi prinosili žrtve bogu neba. Obilazak završavamo posjeti Ljetnoj palati Kraljici Ci Ši - nekadašnjoj carskoj rezidenciji, a danas najvećim nacionalnim parkom u Kini površine 270 hektara. Ljetni dvorac potiče iz 17. vijeka i više puta je dograđivan, posljednji put za vrijeme carice Ci Ši kada je iskopano vještačko jezero, a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mermera.

Kineski zid je po nekim procjenama dug oko 5000 kilometara, visine između 5 i 10 metara, a širina mu je tako projektovana da četiri konjanika mogu uporedo jahati. Gradile su ga mnoge carske porodice i konstantno produžavale. Danas predstavlja najprepoznatljiviji spomenik Kine, a dio Kineskog zida kod Badalinga godišnje posjeti preko dva miliona turista.

Sian (Xian) - administrativni centar pokrajine Šensi. Jedan od najpoznatijih istorijskih i kulturnih centara Kine. Star je više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanima na Putu Svile. Bio je prijestolnica u vrijeme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije epohe dinastija Džou, Ćin, Han i Tang. Jedan je od četiri tradicionalne prijestolnice Kine. Fakultativno obilazimo grad: gradske zidine koje su izgrađene 1374. godine i predstavljaju jedne od najčuvanijih zidina u Kini; obilazimo i dva tornja u samom centru Siana, The Bell Tower i Drum Tower; muslimansku četvrt grada sa najvećom džamijom u Sianu. Obilazimo i dva spektakularna tornja Wild Goose Pagoda i Small Wild Goose Pagoda gdje se nalazi i jedna od najvećih fontana u Aziji.

Mauzolej cara Ćin Šija i muzej ratnika terakote. Davne 1974. godine zemljoradnici su otkopavajući bunar nekih 40 km dalje od Siana naletjeli na misteriju koja i dan danas nije riješena. Jedno od najznačajnijih i najmisterioznijih arheoloških nalazišta u svijetu. Za vrijeme vladavine Ćin Šija do tada nezavisne feudalne državice prvi put su objedinjene u veliko carstvo. Navodno, car je za potrebe izgradnje grobnice iskoristio 700 000 radnika, kada je car umro, njegov sin i nasljednik ga je pokopao zajedno sa njegovim konkubinama koje nisu imale djecu, kao i one radnike koji su znali za zakopano blago. Za razliku od grobnice, ratnici terakote se ne spominju nigdje u zapisima, njihovo otkriće je zbog toga bilo i velika senzacija čak i za stručnjake. Obilazimo kompleks sa više hiljada ratnika terakote u borbenom položaju, gdje ni jedan ratnik nije kopija onog drugog.

Suzhou - jedan je od većih gradova Istočne Kine u Jiangsu Provinciji i nalazi se na nekih 100 kilometara od Šangaja. Značajni je ekonomski centar i drugi najveći grad svoje provincije nakon Nanđinga (Nanjing). Grad se nalazi na donjem toku rijeke Jangce na obali jezera Tai. Grad je osnovan 514. godine prije nove ere i tokom vladavine Han dinastije bio je jedan od deset najvećih gradova na Svijetu. Tokom dinastije Ming i Ćing, Sudžou je bio nacionalni ekonomski, kulturni i komercijalni centar kao inajveći grad na svijetu koji nikada nije bio prijestolnica. Grad je poznat i pod nazivom ''Venecija Istoka'' i ''Kineska Venecija'' zbog svoje karakteristične arhitekture, mreže kanala, kamenih mostova, pagoda i brojnih bašta.

Fakultativno obilazimo Statuu Velikog Bude u Ling Shanu kraj jezera Tai. Statua Velikog Bude nalazi se na južnim obroncima Longshan planine i jedna je od najvećih statua Bude u Kini i predstavlja bronzanu statuu uspravnog Bude. Statua teži više od 700 tona, visoka je 88 metara u totalu zajedno sa 9 metara postoljem u obliku lotusa i izgradnja statue je završena 1996. godine. Obilazimo duhovnu tačku kineskog budizma kraj jezera Tai. Jezero Tai je najveće slatkovodno jezero na delti rijeke Jangce i sa površinom od preko 2250 kilometara kvadratnih i dubinom od 2 metara je treće najveće slatkovodno jezero u Kini, nakon Pojanga i Dongtinga. Na jezeru se nalazi oko 90 ostrva različitih veličina i povezan je sa Velikim Kanalom koji je među najbolje umreženim kanalima rijeka u Kini.

Hangzhou - nekadašnja prijestonica Zhejiang provincije u Istočnoj Kini. Nalazi se na razmeđi Hangdžou zaliva koji odvaja Šangaj i Ningbo. Istorijski značajan grad prepun prirodnih ljepota i jezera i jedan je od najljepših gradova u Kini koji je uprkos urbanom razvoju uspio da održi svoje kulturne korene. Fakultativno obilazimo Lingyin Hram - budistički hram poznatiji još i pod nazivom ''hram gdje duša odmara'' i predstavlja jedan od najbogatijih budističkih manastira u Kini sa brojnim pagodama i religioznim uklesima u stijeni; Hupao ili ''Izvor Tigra koji sanja'' predstavlja izvor vode koji izbija iz kvarcita najfinijeg u Kini. Voda s ovog izvora je popularna pri spravljanju poznatog lokalnog Longjing čaja dok se sam lokalitet vezuje i za monaha Jigong čiji se posmtrni ostaci ovdje nalaze.

Šangaj – jedan od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Jangce. Najveći je saobraćajni, trgovinski i industrijski centar zemlje. Jedan od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avanturizam i bogatstvo. Svjetski trgovinski centar, šangajski muzej lociran na glavnom trgu, Yoyuan bašta – locirana u centru zabranjenog grada i oličenje je tradicionalnizma, ali obilazimo i Francusku koncesiju – dio grada nazvan ‘’Mala Francuska’’ zbog zadržavanja svog kolonijalnog izgleda. 

Fakutlativno obilazimo Oriental Pearl Tower - televizijski toranj visine 468 metara u Pudong parku oktužen Yangpu mostom sa severoistočne strane i Nanpu mostom sa jugozapadne strane koji konstruišu sliku dva zmaja u igri sa biserom. Cjelokupna struktura se oslanja na okolno zelenilo i daje utisak bisera koji sija na postolju od žada. Waitan (The Bund) je popularni Šangajski dok odakle se pruža pogled na cjelokupni moderni dio grada: Jin Mao Toranj, Svetski Trgovinski centar, Ulica Nanjing - 5 kilometara dugačka ulica koja počinje na Bundu, a završava se na raskrsnici Jing'an Hrama. Nakon Opijumskog rata (1839-1842) Šangaj je postao luka za sklapanje pregovora i Nanjing je prva Britanska koncesija gdje je vršen import raznih inostranih dobara. Danas sadrži više od 600 prodavnica i šoping centara, zanatskih prodavnica i šoping centara, zanatskih prodavnica i hotela. Jurimo kroz budućnost u prizorima svemirske arhitekture.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon: +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

1. dan: Okupljanje na aerodromu ,,Nikola Tesla’’ u Beogradu dva sata pre leta. Priče o egzotičnim krajevima i smeškanje dook čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu. Let iz Beograda za Peking sa presedanjem.

2. dan: Dolazak u Peking (Beijing), glavni grad Narodne Republike Kine. Grad ima 7 miliona stanovnika i od 13. veka je pripadao Mongolskom carstvu. Drugi je najveći grad u Kini posle Šangaja i veliki je saobraćajni centar sa mnoštvom pruga, puteva i autoputeva. Najznačajniji je politički, kulturni i obrazovni centar Narodne Republike Kine, dok su Šangaj i Hong Kong značajniji ekonomski centri od Pekinga. Grad koji će Vas iznenaditi svojom veličinom, brojem hramova, muzeja, restorana... Dobrodošli u Kinu, kolevku civilizacije! Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: Fakultativni izlet – vozimo se put Zabranjenog grada gde ćemo imati prilike da posetimo ovaj velelepni kompleks koji se nalazi u samom centru starog dela Pekinga. Nekada je bio carska palata kineskih dinastija Ming (1368-1644) i Ćing (1644-1911), a danas je muzej koji se prostire na više od 720 000 metara kvadratnih, sastoji se od 800 zgrada i ima oko 9999 prostorija. Nalazi se severno od trga Tjenanmen i do koga se prolazi prolaskom kroz istoimenu kapiju. Uvršten je na UNESKO-voj listi svetske kulturne baštine. Nakon toga put nastavljamo ka Nebeskom hramu (Temple of Heaven), hramu posvećenom kineskom bogu neba – građevina datira iz petnaestog veka, a obnovljena je u osamnaestom veku. Obilazimo trg Tjenanmen, prostor u srcu Pekinga sa Mauzolejom osnivača kineske komunističke partije Mao Ce Dunga i veličanstvenim mermernim lavovima; grobnice Minga. Uveče idemo u neki od lokalnih restorana na preukusnu kinesku klopu. Noćenje.

4. dan: Fakultativni izlet do Letnje Palate kraljice Ci ŠI – nekadašnjoj carskoj rezidenciji, a danas najvećem nacionalnim parkom u Kini, površine 270 hektara. Letnji dvorac potiče iz 17. veka, i više puta je dograđivan. Poslednji put za vreme carice Ci Ši, kada je iskopano veštačko jezero, a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mermera. Dogradnje koje su izvršene za vreme ove carice ubrajaju se u vrhunska dostignuća kineske arhitekture i građevinarstva. Nakon posete Letnjoj Palati put završavamo u fabrici za obradu bisera gde ćemo naučiti nešto više o tradicionalnoj upotrebi i uzgoju školjki i bisera koji se vezuju za brojne kulturološke aspekte Kine. Povratak u Peking. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet do Kineskog zida u Badalingu. Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara. Visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektovana tako da četiri konjanika mogu uporedo jahati na njemu. Kineski zid je najveća građevina na svetu i proteže se od stepa srednje Azije do Žutog mora i predstavlja najveći odbrambeni objekat napravljen od kamena, cigle sabijene zemlje, drveta i drugih materijala generalno izgrađenih duž linije u pravcu istok-zapad duž istorijskih severnih granica Kine radi zaštite kineske države i carstva od racija i invazija različitih nomadskih grupa evroazijskih stepa. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne suvenire od porcelana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi. Nastavljamo ka fabrici žada gde ćemo imati prilike da nešto novo naučimo o ovom specifičnom mineralu i njegovoj vezi sa kulturom Kine. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6. dan: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme u prestonici Kine do noćnog voza za Sian. Noćna vožnja.

7. dan: Dolazak u Sian u jutarnjim časovima. Sian (Xian) je administrativni centar pokrajine Šensi i jedan je od najpoznatijih istorijskih i kulturnih centra Kine. Star je više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanima na Putu Svile. Bio je prestonica u vreme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije epohe dinastija Džou, Ćin, Han i Tang. Jedan od četiri tradicionalne prestonice Kine. Fakultativni obilazak grada: obilazimo muslimanksu četvrt gde se nalazi jedna od najvećih džamija u Sianu izgrađene tokom rane Ming dinastije u sklopu koje se nalazi više od 20 zgrada unutar 5 tradicionalno izgrađenih dvorišta; obilazimo i dva spektakularna tornja Wild Goose Pagoda i Daci’en Hram – kompleks budističkih hramova i pagoda sagrađenih tokom dinastije Tang (618-907). Transfer do smeštaja. Noćenje.

8. dan: Fakultativni izlet u Mauzolej  cara Ćin Šija i muzej ratnika terakote. Davne 1974. godine zemljoradnici su otkopavajući bunar nekih 40km dalje od Siana naleteli na misteriju koja i dan danas nije rešena. Jedno od najznačajnijih i najmisterioznijih arheoloških nalazišta u svetu. Za vreme vladavine Ćin Šija do tada nezavisne feudalne državice prvi put su objedinjene u veliko carstvo. Navodno, car je za potrebe izgradnje grobnice iskoristio 700 000 radnika, kada je car umro, njegov sin i naslednik ga je pokopao zajedno sa njegovim konkubinama koje nisu imale decu, kao i one radnike koji su znali za zakopano blago. Za razliku od grobnice, ratnici terakote se ne spominju nigde u zapisima, njihovo otkriće je zbog toga bilo i velika senzacija čak i za stručnjake. Obilazimo kompleks sa više hiljada ratnika terakote u borbenom položaju, gde ni jedan ratnik nije kopija onog drugog. Pričamo o drevnim vremenima dok se vraćamo u Sian. Noćenje.

9. dan: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do noćnog voza za Sudžo (Suzhou). Noćna vožnja.

10. dan: Sudžou (Suzhou) – jedan od većih gradova Istočne Kine u Jiangsu Provinciji, lociran nekih 100 kilometara od Šangaja. Značajni je ekonomski centar i drugi najveći grad svoje provincije nakon Nanđinga (Nanjing). Grad se nalazi na donjem toku reke Jangce na obali jezera Tai. Grad je osnovan 514. godine pre nove ere i tokom vladavine Han dinastije bio je jedan od deset najvećih gradova na Svetu. Tokom dinastije Ming i Ćing, Sudžou je bio nacionalni ekonomski, kulturni i komercijalni centar kao i najveći grad na svetu koji nije glavni, sve do 1860. i Taiping Pobune. Grad je poznat i pod nazivom ‘’Venecija Istoka’’ i ‘’Kineska Venecija’’ zbog svoje karakteristične arhitekture, mreže kanala, kamenih mostova, pagoda i brojnih bašta. Fakultativni obilazak Sudžoa: Lingering Garden – jedna od poznatijih kineskih bašti u Sudžou koja je uvrštena na UNESKO-voj listi zaštićene svetske kulturne baštine koja je poznata po svojoj pejzažnoj arhitekturi. Pingjiang ulica – istorijski distrikt Sudžoa koji je 2009. godine proglašen istorijski značajnom i kulturnom prestonicom Kine. 18 kamenih mostova krasi ovaj istorijski deo grada zbog kojeg je grad i dobio naziv ‘’Venecija Istoka’’. Tigrovo Brdo (Tiger Hill) – jedno od najlepših prirodnih formacija u Sudžou koji je svoje ime dobio po stavu belog tigra koji čuči dok motri na pokop poznatog Kralja Helua. U sklopu parka nalazi se Junjuan sedmospratna pagoda i muzej bonsaija. Hanshan Hram – u bukvalnom prevodu ovaj hram označava ‘’Hram Hladne Planine’’ i jedan je od najpoznatijih budističkih manastira Sudžoa. Beisi Pagoda – pagoda osmougaone forme koja se uzdiše čak devet spratova gde dostiže visinu od čak 76 metara a predstavlja kombinaciju gradnje cigle, kamena i drveta. Noćenje.

11. dan: Fakultativni izlet do statue Velikog Bude u Ling Shanu i jezero TaiStatua Velikog Bude nalazi se na južnim obroncima Longshan planine i jedna je od najvećih statua Bude u Kini i predstavlja bronzanu statuu uspravnog Bude. Statua teži više od 700 tona, visoka je 88 metara u totalu zajedno sa 9 metara postoljem u obliku lotusa i izgradnja statue je završena 1996. godine. Obilazimo duhovnu tačku kineskog budizma kraj jezera Tai (Taihu) . Jezero Tai je najveće slatkovodno jezero na delti reke Jangce i sa površinom od preko 2250 kilometara kvadratnih i dubinom od 2 metara je treće najveće slatkovodno jezero u Kini, nakon Pojanga (Poyang) i Dongtinga. Na jezeru se nalazi oko 90 ostrva različitih veličina i povezan je sa Velikim Kanalom koji je među najbolje umreženim kanalima rekama u Kini. Povratak u Sudžou. Noćenje.

12. dan: Napuštanje smeštaja i transfer do železničke stanice. Transfer lokalnim vozom. do  Hangdžoua (Hangzhou). Hangdžou, nekadašnja prestonica Zhejiang provinicje u Istočnoj Kini. Nalazi se na razmeđi Hangdžou zaliva koji odvaja Šangaj i Ningbo. Istorijski značajan grad prepun prirodnih lepota i jezera i jedan je od najlepših gradova u Kini koji je uprkos urbanom razvoju uspeo da održi svoje kulturne korene. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

13. dan: Fakultativni izlet u Hangdžou gde ćemo obići najpoznatije hramove, pagode i izvore Hangdžoua i diviti se tradicionalnoj kineskoj arhitekturi. Lingyin Hram – budistički hram poznatiji još i pod nazivom ‘’hram gde duša odmara’’ i predstavlja jedan od najbogatijih budističkih manastira u Kini sa brojnim pagodama i religioznim uklesima u steni. Leifeng Pagoda – originalna pagoda je sagrađena 975 godine nove ere u periodu Pet Dinastija i Deset Kraljevstava po naredbi Kralja Ćan Čua povodom rođenja njegovog sina sa Kraljicom Ju. Tokom dinastije Ming napali su je japanski pirati jer su mislili da predstavlja skladište oružja i gotovo su je spalili u celosti. Baochu Pagoda – još jedna pagoda posvećena Kralju Čuu, karakteristična po tome što je sagrađena od cigle i kamena i ne sadrži unutrašnje stepenište što joj daje elegantan izgled.Hupao ili ‘’Izvor Tigra koji sanja’’ predstavlja izvor vode koji izbija iz kvarcita najfinijeg u Kini. Voda s ovog izvora je popularna pri spravljanju poznatog lokalnog Longjing čaja dok se sam lokalitet vezuje i za monaha Jigong čiji se posmtrni ostaci ovde nalaze. Povratak u smeštaj. Noćenje.

14. dan: Fakultativni izlet u Ćingefang (Qinghefang) ulicu, jednu od najpoznatijih i najživopisnijih ulica starog dela grada. Nalazi se na samo nekoliko stotina metara od prelepog Jezera Vest (West Lake) i pripada očuvanom delu starog grada pod površinom od preko 13 hektara u kome se ogleda duga istorija ovog grada. Ona objedinjuje istorijski i kulturološki karakter Hangdžoua i sadrži bezbroj starovekovnih prodavnica, zanatskih radnji, apoteka tradicionalne narodne medicine, kuća čaja i porcelana. Fakultativno odlazimo u kuću čaja gde ćemo videti demonstraciju spremanja ovog napitka, ručamo u tradicionalnim restoranima i posećujemo tradicionalnu prodavnicu narodne medicine. Slobodno vreme. Noćenje.

15. dan: Napuštanje smeštaja i transfer do železničke stanice. Transfer lokalnim vozom do Šangaja (Shanghai). Šangaj – jedan je od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću reke Huangpu u reku Jangce. Najveći je saobraćajni, trgovinski i industrijski centar zemlje. Jedan je od ekološki najugroženijih gradova na svetu, sinonim za greh, avanturizam i bogatstvo. Može se pohvaliti jedinstvenom kolonijalnom prošlošću jer su ga kolonizovali Britanci, Francuzi, Amerikanci, Nemci i Rusi izgradivši brojne trgovine, kuće i vile, ostavljajući fizičkog odraza na lokalnu arhitekturu. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

16. dan: Idemo u fakultativni izlet u moderni deo Šangaja, obilazimo Oriental Pearl Tower – Televizijski toranj visine 468 metara u Pudong parku okružen Yangpu mostom sa severoistočne strane i Nanpu mostom sa jugozapadne strane koji konstruišu sliku dva zmaja u igri sa biserom. Celokupna sruktura se oslanja na na okolno zelenilo i daje utisak bisera koji sija na postolju od žada. Waitan (The Bund) – popularni Šangajski dok odakle se pruža pogled na celokupni moderni deo grada: Jin Mao Toranj, Svetski Trgovinski Centar Šangaja... Idemo i u ulicu Nanjing, 5 kilometara dugačku ulicu koja počinje na Bundu a završava se na raskrsnici Jing’an Hrama. Nakon Opijumskog rata (1839-1842) Šangaj je postao luka za sklapanje pregovora i Nanjing je prva Britanska koncesija gde je vršen import raznih inostranih dobara. Danas sadrži više od 600 prodavnica i šoping centara, zanatskih prodavnica i hotela. Jurimo kroz budućnost u prizorima svemirske arhitekture. Slobodno vreme. Noćenje.

17. dan: Napuštanje smeštaja. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Beograd sa presedanjem.

18. dan: Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 Polazak: 19.09.2019. godine

** U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin

19.09.2019.

PROMO cijena:

3180 KM

First Minute cijena:

3300 KM

Regularna cijena:

3500 KM

**PROMO cijena važi za sve prijave do 01.04.2019. godine. Nakon toga važi First Minute cijena za prijave do 2 mjeseca pred put. Potom važi regularna cijena aranžmana. 

Uslovi plaćanja:

Prilikom prijavljivanja plaća se 200 KM, nakon formiranja grupe dodatnih 800 KM. Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put. 

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Peking
 • Smještaj na bazi noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima prema planu i programu puta (4 noći u Pekingu, 2 noći u Sianu, 2 noći u Suzhou, 3 noći u Hangzhou, 2 noći u Šangaju)
 • Voznu kartu na relaciji Peking – Sian prema planu i programu puta
 • Voznu kartu na relaciji Sian – Suzhou prema planu i programu puta
 • Voznu kartu na relaciji Sudžou – Hangzhou prema planu i programu puta
 • Voznu kartu na relaciji Hangzhou – Šangaj prema planu i programu puta
 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Šangaj – Beograd
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Aranžman NE obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

Hotel je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela bit će potvrđena nakon formiranja grupe, a najkasnije 7 dana pred putovanje.

 

Peking (Beijing) - glavni grad najmnogoljudnije države na svijetu. Glavni je kulturni, politički i prosvjetni centar zemlje. Grad bogate kraljevske prošlosti, aristokratskih hramova, parkova i palata.

Šangaj  (Shanghai) – jedan od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Jangce. Najveći je saobraćajni, trgovinski i industrijski centar zemlje. Jedan od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avanturizam i bogatstvo.

KINA

 • Kina, zvanično Narodna Republika Kina je država u istočnoj Aziji. Ima obalu od 14 500 km i graniči se sa Vijetnamom, Laosom, Mjanmarom, Indijom, Butanom, Nepalom, Pakistanom, Avganistanom, Tadžikistanom, Kirgizijom, Kazahstanom, Rusijom, Mongolijom i Severnom Korejom. Glavni grad je Peking. Četvrta je po veličini zemlja u svijetu i najmnogoljudnija sa preko 1.5 milijardi stanovnika. Jednopartijska je država sa vladajućom Komunističkom partijom Kine. Administrativno je podijeljena na 22 provincije, pet autonomnih regiona, četiri opština sa direktnom konstrolom i dva regiona sa specijalnim statusom (Hong Kong i Makao).
 • Vize: Za državljane Bosne i Hercegovine NIJE potrebna viza za boravak do 30 dana.
 • Zdravstvena situacija: Sanitarna situacija u Kini je dobra, bez područja na kojima bi vladale epidemije ili zarazne bolesti. Zdravstvena služba je dobro organizovana, a izbor medicinskih ustanova je širi što je i grad veći. Prilikom posjete Tibetu, zbog niskog pritiska i razređenog vazduha na nadmorskoj visini platoa, neophodna je posebna pažnja. Moguća je pojava poteškoća sa disanjem, vrtoglavice, nervoze, ubrzanog rada srca, krvarenja iz nosa, bolova u mišićima i slično. Inače se preporučuje, pored adekvatne ishrane i laganih vježbi, sporije kretanje sa manje prtljaga, a u slučaju reakcije organizma na nadmorsku visinu, treba se zaustaviti i uzeti kiseonik. U ozbiljnijoj situaciji pomoć treba potražiti u bolnicama koje se nalaze na nižoj nadmorskoj visini. Licima koja imaju srčana oboljenja, visok krvni pritisak ili astvmu ne preporučuje se putovanje na plato.
 • Vremenska zona: Kina se nalazi u UTC+08:00 vremenskoj zoni, odnosno + 6h u odnosu na BiH.
 • Klima: Kina se najvećim dijelom nalazi u umjerenoj klimatskoj zoni pod uticajem monsuna. Od septembra/oktobra do marta/aprila pušu vjetrovi iz pravca Sibira i Mongolije. Što se ide južnije, njihova snaga je manja. Izazivaju suhu i hladnu zimu i dovode do velikih temperaturnih razlika (i do 40 stepeni celzijusa) u odnosu na jug zemlje. Lheti, monsoon puše sa okeana donoseći topao, vlažan vazduh i kiše. Veličina teritorije i raznolikost reljefa dovode do velikih razlika u klimi pojedinih dijelova zemlje. Tako, na primjer, sjeverni dio provincije Heilongjiang (sjeveroistok Kine) nema pravo ljeto, dok provincija Hainan nema zimu. Dolina Huaihe ima četiri godišnja doba. Zapadni dio Tibetanske visoravni je prekriven snijegom cijele godine, a južnmi dio visoravni Yunan-Guizhou ima proljetnu klimu tokom cijele godine. Sjeverozapadni dio unutrašnjih regiona Kine karakterišu velike oscilacije temperature u toku dana. Duž istočne obale količina padavina iznosi oko 1500 milimetara, dok u unutrašnjim, sjeverozapadnim krajevima, dostiže jedva 50 milimetara.
 • Hrana i piće: Kuhinja se bazira prvenstveno na riži, povrću i mesu koji se služe uz raznovrsne priloge uz svaki obrok, kao i varijacije nudli, supa i povrća. U pripremi jela se najčešće koristi susamovo ulje, fermentisana pasta od graha, soja sos, so, beli luk, đumbir, biber, fermentisana čili pasta i kupus. Najjeftiniji obrok možete da pojedete u restoranima brze hrane i gdje će vas obrok koštati od 5-7 eura. Nešto luksuzniji restorani obrok naplaćuju u prosjeku od 10 – 20 eura.
 • Sigurnost: Kina važi za državu visokog nivoa javnog reda i mira, ali svakako treba biti na oprezu od sitnih kriminalaca i krađe.
 • Odjeća: Bilo da putujete u Kinu u proljeće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savjetujemo da ponesete udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.
 • Lokalna valuta: Zvanična valuta u Kini je Juan (CNY) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno. Prema posljednjem kursu 1e=7,5 juana, 1$ = 6,4 juana. Mogu se koristiti platne kartice American Express, VISA, Diners Club i Master Card ali moramo da napomenemo da se česo dešavalo da platne kartice ne prolaze, stoga vam savjetujemo da se oslonite isključivo na gotovinu.
 • Struja: U Kini je standardna voltaža 220 volti i koriste se tri tipa adaptera za električnu energiju: sa dva pljosnata ulaska, sa tri pljosnata ulaska i standardni evropski koji se koristi u BiH.