Filipini

Filipini

Uzbudljivo putovanje na Filipine 2018/2019!

Tropski raj je na dohvat ruke!

14 danaManila i Palavan - 2500 KM (avio+takse+smještaj+transferi+predstavnik agencije)

**Posljednja mjesta! Last minute cijena od 2380 KM važi za sve prijave od 12.12.2018. do 28.12.2018. godine! 

Polazak: 27.01.2019. godine

Dobrodošli na Filipine, bez i malo pretjerivanja, slobodno se može reći raj na zemlji. More najljepše tirkizne boje prepun šarenih ribica zapljuskuje njegove obale, koje krase plaže sa najfinijim bijelim pijeskom. Tropska priroda, koralni sprudovi, skrivene pećine i naravno nasmijani mještani, čine ovo ostrvo posebnim. Filipinci su izuzetno ljubazni, miroljubivi i blagi ljudi. Uživat ćete u njihovom društvu, sjedeći u sjenci neke palme i posmatrajući okolinu. Zadivit će Vas njihova skromnost i jednostavnost.

Izležavat ćemo se na plažama najljepšeg i najpoznatijeg ostrva na Filipinima - Palvana. Palavan, netaknuta priroda, nepregledne plaže i brojne aktivnosti koje će Vam samo zagolicati maštu tako da ćete poželiti da se ubrzo ovdje i vratite. Ko voli šoping tu su i brojne pijace, koje nude najveći izbor suvenira, možda čak i na cijelim Filipinima. Suvenire uglavnom izrađuju lokalci i mogu se naći razne statue napravljene od školjki, ogrlice i narukvice, torbe pletene od pruća živih boja, pamučne haljine i majice, magneti, drveni predmeti… Najinteresantniji dio je svakako onaj sa morskim plodovima. Prodaje se i kupuje sve što živi u moru okolo: ribe, školjke, rakovi, hobotnice, meso ajkule, peraja, sipe i sve odmah može i da se proba po vrlo pristupačnim cijenama. Dani rezervisani za uživanje...

Fakultativno obilazimo Nacionalni Park Puerto Princesa gdje ćemo imati prilike da se zavučemo u najdublji kraj džungle, idemo na avanturu najpoznatijom podzemnom rijekom i zavlačiti se u pećine, prelaziti ziplajnom tropske razdaljine, roniti u Honda Bay, ali i imati prilike fakultativno da posjetimo jedno od najstarijih domorodačkih plemena na Filipinima - Batak pleme! Pleme staro više od 50 000 godina i jedno od najstarijih plemena na Filipinima. Prelazimo džunglu i brzake da bismo se upoznali sa kulturom ovog plemena, maloj zajednici koja broji jedva više od par stotina pripadnika i koji će nam pokazati pravi smisao života, odsječeni od civilizacije, gdje će nas djeca naučiti lokalnim društvenim igrama i gdje ćemo se vratiti onom iskoskom u sebi.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon: +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

1. dan: Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnim krajevima i smješkanje dok čekamo naš let. Idemo na Istok u susret Suncu. Let za Manilu sa presijedanjem.

2. dan: Dolazak u Manilu u popodnevnim satima. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Napuštanje smještaja i transfer do aerodroma. Let do Palavana. Transfer do smještaja u blizini Puerto Princese. Noćenje.

4. dan: Dobrodošli u tropski raj! Palavan, netaknuta priroda, nepregledne plaže i brojne aktivnosti koje će Vam samo zagolicati maštu tako da ćete poželiti da se ubrzo ovdje i vratite. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet za Nacionalni Park Puerto Princesa, zaštićeno područje koje se nalazi na nekih 80 kilometara od gradskog centra. Nacionalni park je poznat po svojoj rijeci koja je zavredila naziv Podzemne rijeke ‘Puerto Princesa Underground River’. Nacionalni park se nalazi na zapadnoj obali ostrva u planinskom vijencu Svetog Pavla i sa sjeverne strane se graniči sa Zalivom Svetog Pavla i Bauyan rijekom na istoku. Obilazimo poznatu rijeku, Sabang šumu mangrova i opciono idemo na zipline u Sabangu. Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan: Fakultativni izlet za Honda Bay. Cjelodnevni izlet brodom, idemo na snorkeling, obilazimo najljepše plaže u arhipelagu i ukoliko nam vremenske prilike dozvole obilazimo Starfish Island, Luli Island i Cowrie Island. Povratak u smještaj. Noćenje.

7. dan: Ranojutarnji fakultativni izlet za Batak pleme, pleme staro više od 50 000 godina i jedno od najstarijih plemena na Filipinima. Prelazimo džunglu i brzake da bismo se upoznali sa kulturom ovog plemena, maloj zajednici koja broji jedva više od par stotina pripadnika i koji će nam pokazati pravi smisao života, odsječeni od civilizacije, gdje će nas djeca naučiti lokalnim društvenim igrama i gdje ćemo se vratiti onom iskoskom u sebi. Povratak u smještaj. Noćenje.

8. dan: Napuštanje smještaja i transfer do smještaja u El Nidu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.-11. dan: Smješteni smo u El Nidu, dijelu Palavana koji je prepoznatljiv po svojoj blizini okolnim ostrvima, tajnim lagunama, uvučenim obalama i nepreglednim plažama. Dane provodimo u obilasku plaža i ostrva, fakultativni izleti za Secret Lagoon, Shimizu ostrvo... Dani ispunjeni odmaranjem, masažama, isprobavanjem lokalne klope i noćnog života. Upuštamo se u kristalno čiste vode i uživamo u ovom malom tropskom raju. 3 Noćenja.

12. dan: Napuštanje smještaja i transfer do smještaja u Puerto Princesi. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan: Napuštanje smještaja u prijepodnevnim satima. Transfer do aerodroma u Puerto Princesi i let za Manilu.

14. dan: Let za Beograd poslije ponoći sa presijedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja!

Polazak: 27.01.2019. godine

** U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin 27.01.2019.
Last minute cijena:  2380 KM
Promo cijena: 2500 KM
First minute cijena: 2580 KM
Regularna cijena: 2780 KM

*Promo cijena važi za prijave za prvih 5 putnika!

**Posljednja mjesta! Last minute cijena od 2380 KM važi za sve prijave od 12.12.2018. do 28.12.2018. godine! 

*First Minute cijena važi za prijave do 12.12.2018. godine. Nakon tog datuma važi regularna cijena aranžmana.

Uslovi plaćanja:

Prilikom prijavljivanja plaća se 400 KM. Ostatak iznosa plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put. 

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Aviokartu Beograd – Manila  – Beograd sa svim taksama
 • Lokalnu aviokartu Manila – Puerto Princesa – Manila sa svim taksama
 • Sve transfere prema planu i program puta
 • Smještaj na bazi 1 noćenja prema planu i programu puta u gesthausima/hotelima (dvokrevetne sobe) u Manili
 • Smještaj na bazi 5 noćenja u gestausima/hotelima u blizini Puerto Princese na Palavanu (dvokrevetne sobe)
 • Smještaj na bazi 5 noćenja u gesthausima/hotelima (dvokrevetne sobe) u El Nidu na Palavanu
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Aranžman NE obuhvata:

 • Troškove vađenja vize za Filipine (150,00 KM)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

Red Planet Makati, Manila je smještajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva kreveta i sopstvenim kupatilom. Nalazi se u centralnom dijelu poslovne regije Manile, Makati i na nekih 30-ak minuta vožnje od aerodroma. Sve sobe su opremljene sefom, klima uređajem i TV. Usluga je na bazi noćenja.

Palawan Uno Hotel, Puerto Princesa je smještajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju i nalazi se u gradu Puerto Princesa na samo desetak minuta vožnje od aerodroma. Sve sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe sadrže sef, telefon, klima uređaj, frižider i TV. Hotel posjeduje bazen. Usluga je na bazi noćenja.

Layanlayang Home, El Nido je smještajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju i nalazi se na 400 metara od Caalan plaže u El Nidu i na samo dva kilometara od El Nido trajektne luke. Sve sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe su klimatizovane i posjeduju TV. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

 

Manila je glavni grad Filipina sa oko 1,6 miliona stanovnika i jedan je od najgušće naseljenih gradova na svijetu. Ima nekoliko atrakcija koje se nalaze na UNESCO-voj listi Svjetske baštine, a poznate su zgrade Nacionalnog muzeja i Pozorišta urađene u art deko stilu. Pod zaštitom su i crkva Svetog Augustina i Rizal park.

Palavan arhipelag ostrva koji se nalaze jugozapadno od obale Bornea. Najveće ostrvo, Palavan, je dugačko 450 kilometara i 50 kilometara široko. Bogato prirodnim rezervama, pećinama, ali i dom brojnih domorodačkih plemena.

  1. NACIONALNI PARK PUERTO PRINCESA I KRSTARENJE PODZEMNOM REKOM (PUERTO PRINCESA)

Nacionalni park Puerto Princesa predstavlja zaštićeno područje koje se nalazi na nekih 80 kilometara od gradskog centra. Poznat je po svojoj reci koja je zavredila naziv Podzemne reke ’Puerto Princesa Underground River’. Sam nacionalni park nalazi se na zapadnoj obali ostrva u planinskom vencu Svetog Pavla i sa severne strane se graniči sa Zalivom Svetog Pavla i Bauyan rekom na istoku. Pod zaštitom je UNESKO-a i predstavlja jedno od novih 7 čuda prirode. Sama reka je najduža podzemna reka na kojoj je moguća navigacija na svetu. Ona meandrira ispod planinskog lanca sistemom pećina i uliva se u Južnokinesko more. Celo područje je poznato po svom biodiverzitetu, biološkoj i geološkoj raznovrsnosti u sred netaknute prirode i džungle. Obilazimo poznatu reku, Sabang šumu mangrova i opciono idemo na zipline u Sabangu.

Cijena po osobi: 50,00 eura

Cijena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete i nacionalne parkove
 • ekološku taksu za boravak u Nacionalnom Parku
 • ručak bez konzumacije pića
 • vožnje brodom
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Cijena izleta ne obuhvata:

 • Opcioni zipline (10,00 eura) – potrebno je da se unapred odlučite da li ćete ići na zipline

2. HONDA ZALIV (PUERTO PRINCESA)

Celodnevni izlet brodom. Obilazimo najlepše plaže u arhipelagu i ukoliko nam vremenske prilike dozvole obilazimo Starfish Ostrvo i Cowrie Ostrvo. Honda zaliv se nalazi na istočnoj obali ostrva Palavan sa jugozapadne strane Filipina i najpoznatije je po snorkelingu gde ćemo imati prilike opciono da posmatramo podvodni svet. Starfish ostrvo je najpoznatije po svojoj velikoj populaciji morskih zvezda na celom Palavanu dok je Cowrie ostrvo poznato po populaciji morskih puževa i poznatih letovališta i paviljona koji obiluju ostrvom. Uživamo u kristalno čistoj vodi dok posmatramo podvodni svet dok se nalazimo u moru morskih zvezda. Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u vodi koja nas okružuje, koktelima i hrani. Posmatramo nepreglednu daljinu, iznad nas je plavo nebo prošarano putujućim oblacima, a dan koristimo za sunčanje i kupanje u čarobnoj plavoj vodi koja nas sve mami. Čist hedonizam nas očekuje.

Cijena po osobi: 40,00 eura

Cijena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • ekološku taksu za boravak u Nacionalnom Parku
 • ručak bez konzumacije pića
 • transfer brodom
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Cijena izleta ne obuhvata:

 • opremu za snorkeling (doplaćuje se na licu mesta i iznosi oko 100-150PHP)

3. BATAK PLEME (PUERTO PRINCESA)

Batak pleme, pleme staro više od50 000 godina i jedno od najstarijih plemena na Filipinima. Prelazimo džunglu i brzake kako bismo se upoznali sa kulturom ovog plemena, maloj zajednici koja broji jedva više od par stotina pripadnika i koji će nam pokazati pravi smisao života gde će nas deca naučiti lokalnim društvenim igrama. Dan provodimo u istraživanju i druženju sa lokalcima. Posećujemo i Fort Isabel, utvrđenje poznato još i pod nazivom Taytay utvrdjenje koje se nalazi u gradić Taytay poznato po španskoj kolonizaciji.

Cijena po osobi: 40,00 eura

Cijena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • ekološku taksu za boravak u Nacionalnom Parku
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Cijena izleta ne obuhvata:

 • ručak

4. BIG LAGOON, SECRET LAGOON, SHIMIZU BEACH, 7 COMMANDO BEACH (EL NIDO)

Obilazimo neke od najlepših plaža i laguna na ovom delu ostrva Palavan. Plivamo u kristalno čistoj vodi i zavlačimo se u dubinu laguna do kojih je ponekad moguće doći isključivo plivanjem ili provlačenjem kroz tajne prolaze. Ali, kada se nađete sa druge strane prolaza očekuje Vas nešto neverovatno, kristalno čista voda i tajna plaža s najfinijim peskom, sve okruženo krečnjačkim stanama. Nastavljamo sa hedonizmom kupajući se i kraj plaže zvane 7 Commando – plaži poznatoj po finom pesku i opuštanju uz koktele i sveže ceđene sokove. Opuštamo se dok stotine raznobojnih ribica pliva oko nas.

Cijena po osobi: 40,00 eura

Cijena izleta obuhvata:

 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • vožnju brodom
 • sve ekološke takse
 • ručak bez konzumacije pića
 • oprema za snorkeling
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

5. HELICOPTER ISLAND, HIDDEN BEACH, STAR BEACH, MATINLOC SHRINE (EL NIDO)

Nastavljamo sa još jednim obilaskom najlepših plaža, uvala i ostrva Filipinskog arhipelaga. Obilazimo Helicopter Island, ostrvo poznato po masivnim liticama odevenih u gustu tropsku šumu i prema predanju da je samo ostrvo kreirao Bog. Dolazimo i do skrivene plaže i plaže na kojoj ćemo moći opet da vidimo morske zvezde u svom prirodnom staništu. Dan provodimo u predivnoj prirodi koja nas okružuje, kristalno čistoj vodi i biološkoj raznovrsnosti najpoznatijih delova Filipina. Raj na zemlji!

Cijena po osobi: 40,00 eura

Cijena izleta obuhvata:

 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • vožnju brodom
 • sve ekološke takse
 • ručak bez konzumacije pića
 • oprema za snorkeling
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

6. NACPAN BEACH, NAGKALIT-KALIT VODOPADI (EL NIDO)

Još jedan dan posvećen obilasku plaža i prirodnih lepota. Prva stanica su nam Nagkalit-Kalit vodopadi, očekuje nas kraći polučasovni treking kroz džunglu i brzake gde ćemo imati prilike da se upustimo u avanturu istraživajući i unutrašnjost ovog rajskog ostrva. Nakon toga nastavljamo ka Nacpan plaži, četiri kilometara dugačkoj plaži belog peska koja je savršeno mesto za odmor i opuštanje, sunčanje i izležavanju pod palmama.

Cijena po osobi: 35,00 eura

Cijena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • sve ekološke takse
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku 

 

NAPOMENE:

 • Opisi i cijene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložni su promjenama.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta i dužan je da o uslovima obavjesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta. 

Filipini

 • Država u jugoistočnoj Aziji. Obuhvata arhipelag sa više od 7000 ostrva koji čine tri celine. Sjeverno od Filipina nalazi se Tajvan; Vijetnam se nalazi sa zapadne strane Južnokineskog mora; prema jugozapadu Sulusko more odvaja Filipine od ostrva Borneo. S obzirom na to da se nalazi u Vatrenom pojasu Pacifika i blizine ekvatora, Filipini su izloženi zemljotresima i tajfunima ali obiluju velikim prirodnim bogatstvom što ih svrstava među zemlje za najraznovrsnijom florom i faunom. Zahvaljujući svom vulkanskom porijeklu ostrva obiluju rudama i procjenjuje se da su Filipini, poslije Južnoafričke Republike, na drugom mjestu po rezervama zlata i jedna od zemalja sa najvećim rezervama bakra na svijetu ali zbog velike gustine stanovništva i brige za očuvanje životne sredine, sva rudna bogatstva su uglavnom neiskorištenja. Pored ruda, zahvaljujući vulkanskom zemljištu, zemlja obiluje geotermalnom energijom.
 • Površina zemlje: 298.170 km2, 64. zemlja po veličini u svijetu
 • Broj stanovnika: 102 miliona stanovnika
 • Glavni grad: Manila
 • Viza: Za nosioce BH pasoša potrebna je viza za turistički boravak na Filipinima i pribavlja se prije samog putovanja. Agencija može posredovati u izdavanju iste, a cijena viziranja sa uslugom obrade dokumentacije je 150,00 KM. 
 • Vremenska zona: UTC +8, znači 7 sati unaprijed u odnosu na BiH.
 • Klima: Filipini imaju umjereno tropsku klimu koju karakteriše velika vlažnost i vrućina i prisutna su tri godišnja doba: suho i veoma toplo godišnje doba koje traje od marta do maja; kišna sezona koja traje od juna do novembra i suho godišnje doba koje traje od decembra do februara. Temperature se kreću u rasponu od 21 do 32 stepeni celzijusovih mada mogu biti i znatno više ili niže u zavisnosti od godišnjeg doba.
 • Hrana i piće: Hrana je vrlo raznovrsna, takoreći tipično azijska. Ima puno riže, ribe, nudli, piletine, voća i povrća.
 • Zdravlje: Vakcinacija nije obavezna. Naši putnici individualno odlučuju da li žele da se vakcinišu ili ne. Poželjno je ponijeti lijekove za stomak (probiotike), ferveks ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u apotekama tamo. Takođe, tamo ima komaraca, pa bi bilo dobro da ponesete i Autan, a možete i tamo uzeti sredstva protiv komaraca, iz iskustva, njihova sredstva su jača.
 • Osiguranje: Osiguranje nije obavezno ali ga svakako preporučujemo za daleke destinacije. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući i ponijeti na put, ili ga možete uplatiti kod nas u kancelariji do 5 dana pred put - Sarajevo osiguranje, a imate pokriće do 30.000 eura.
 • Sigurnost i bezbjednost: Svim posjetiocima se savjetuje da budu oprezni. Preporučuje se brižljivo čuvanje ličnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojavai kao takva kažnjiva zakonom i zatvorom.
 • Odjeća: Spakujte što manje stvari! Svuda možete da perete veš. Ta usluga je jako povoljna, otprilike 1 euro po kilogramu, veš vam brzo bude gotov i lijepo ga operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Treba vam duks ili neka lagana jakna i neke duge nogavice za vožnju autobusima (koji su klimatizovani). Ponesite neke udobne patike za obilaske. Kod obilaska kulturno – istorijskih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakovanja. Ako bilo šta zaboravite, od garderobe, kozmetike, obuće, bez brige, sve tamo imate da kupite.
 • Lokalna valuta: Valuta na Filipinima je filipinski pezos, a odnos valuta je 1 EUR=59.8 PHP. Takođe, ne preporučujemo da se oslanjate na plaćanje karticama, pa je bolje da novac ponesete u gotovini.
 • Kreditne kartice i bankomati: Bankarski sistem je razvijen, tako da ćete brojne banke i bankomate naći u zemlji. Za tačnu visinu provizije bi trebalo da provjerite sa matičnom bankom. Naša preporuka je da ipak ponesete gotovinu. Korištenje kreditnih kartica je moguće, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema sa blokiranjem kartice. Mjenjačnice takođe imate na svakom koraku, dostupne tokom cijelog dana.
 • Komunikacija: Naše mreže funkcionišu na Filiipinima, a najlakše će Vam biti da uzmete lokalnu SIM karticu. Takođe, internet kafea ima svuda i wi-fi je dobro rasprostranjen.

Red Planet Makati, Manila je smještajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva kreveta i sopstvenim kupatilom. Nalazi se u centralnom dijelu poslovne regije Manile, Makati i na nekih 30-ak minuta vožnje od aerodroma. Sve sobe su opremljene sefom, klima uređajem i TV. Usluga je na bazi noćenja.

Palawan Uno Hotel, Puerto Princesa je smještajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju i nalazi se u gradu Puerto Princesa na samo desetak minuta vožnje od aerodroma. Sve sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe sadrže sef, telefon, klima uređaj, frižider i TV. Hotel posjeduje bazen. Usluga je na bazi noćenja.

Layanlayang Home, El Nido je smještajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju i nalazi se na 400 metara od Caalan plaže u El Nidu i na samo dva kilometara od El Nido trajektne luke. Sve sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe su klimatizovane i posjeduju TV. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.