Afrika Big mama

Afrika Big mama

Putovanje u mama Afriku 2019!

BIG MAMA TURA - ETIOPIJA, ZAMBIJA, ZIMBABVE, RUANDA, UGANDA, KENIJA!

25 dana - Makele, Danikil depresija, Arba Minč, Omo dolina, Adis Abeba, Viktorijini vodopadi, Livingstone, Kigali, NP Bwindi, Mombasa - 7180 KM! 

Polazak: 05.10.2019. godine

Povratak u mama Afriku! 

Etiopija je zemlja nevjerovatne prirodne ljepote, mjesto gdje izvire Nil (Plavi Nil), u njoj su kulturne razlike ogromne. Neki dijelovi Etiopije su najneistraženiji i najnenaseljeniji na svijetu.

Etiopija je poznata po pravoslavnim hrišćanima i njihovoj zanimljivoj prošlosti. Bogato kuturno naslijeđe, živopisni predjeli, ljubazni ljudi... Po mnogima, ljudi Etiopije se smatraju najljepšim na svijetu. Posjetit ćemo rituale pravoslavnih hrišćana u Lallibeli, kompleksu crkvi isklesanim u stijenama na sjeveru zemlje.

Na ovoj turi obići ćemo i Danikil depresiju, koja se nalazi na granici sa Eritrejom. Ako vremenski uslovi dozvole, spavat ćemo na obodu vulkana, iznad vrele lave, 150m ispod nivoa mora, okruženi sumpornom pustinjom, kiselim jezerima i milionima zvijezda iznad vns, u sred Afrike, udaljeni dva dana vožnje od bilo kakve civilizacije.

Pored vulkana, sumpornih jezera, pravoslavnih crkava i Adis Abebe, očekuje nas i sama poslastica, Omo dolina, jug Etiopije na granici sa Kenijom. To je mjesto gdje žive plemena kao iz filmova, netaknuti civilizacijom. Vidjet ćemo ljude koji buše usne i stavljaju tanjire u njih, oblače se čudno i imaju čudne frizure. Ovo su posljednje godine, dok ih potpuno ne pretvore u turističku atrakciju, pa koristimo priliku da ih upoznamo dok su još uvijek autentični.

Nakon živopisne Etiopije avanturu nastastavljamo u Zambiji, tačnije u Livingstonu odakle ćemo vidjeti veličanstvene Viktorijine vodopade. Nalaze se na rijeci Zambezi, a svijetu su postali poznati po evropskom istraživaču Davidu Livingstonu za koga se vjeruje da je prvi Evropljanin koji je vidio vodopade 1855. godine. Provodimo dane u ovom nestvarnom okruženju, kupamo se u Devils Pool-u, letimo helikopterom iznad vodopada, podižemo adrenalin na raftingu...

Jedan od dobrih razloga za posjetu Ugandi jeste i čuveni Nacionalni park Bwandi koji je poznat po divljim gorilama tu nas očekuje obilazak jednog od rezervata u kojem ove životinje žive slobodne u divljini. Interakcija sa životinjama i nezaboravno iskustvo koje pamtimo cijeli život.

Put završavamo u Keniji gdje možemo otići na safari u Nacionalni park Tsavo, nastariji i najveći u Keniji, a u njemu su poznate safari potrage za “velikom petorkom Afrike”. Mombasa takođe nudi i mogućnost odmora i uživanja na plaži nakon nevjerovatnog iskustva koje ćemo doživjeti na ovoj Afričkoj avanturi.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon: +38733552552

                 +38733552550

                 +38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

1. dan: Okupljanje grupe na aerodromu u Beču (Vienna), dva sata prije leta. Let iz Beča (VIE) u 22:10h za Adis Abebu – let ET 725.

2.-3. dan: Slijetanje u Adis Abebu (ADD) u 06:00h i presijedanje na lokalni let za Makele (Makele) u 07:00h – let ET 100. Dolazak u Makele (MQX) u 08:15h. Ukrcavanje u džipove i velika afrička avantura počinje. Danikil depresija – jedna od najnepristupačnijih regija na svijetu, a u isto vrijeme i jedan od najspektakularnijih i šarenolikih pejzaža na svijetu. Nekoliko dijelova pustinje leži na nivou od 100 metara ispod nivoa mora, i predstavlja jednu od najnižih tački Afrike. Imat ćemo prilike da vidimo formacije utvrđene lave, bazene sumporne vode, stijene, kamenja i poneku zelenu oazu. Prespavat ćemo na obodu vulkana Erta Ale i posmatrati ključanje lave u njegovom grotlu. Obilazimo kratere, predjele nevjerovatnih sumpornih područja, različitih boja, a posmatrat ćemo i tradicionalno iskopavanje soli. 2 noćenja u prirodi, vožnja džipovima, 6 obroka.

4. dan: Nastavak ture po Danikil depresiji, i dolazak u Makele. Transfer do smještaja. Noćenje.

5. dan: Transfer do aerodroma i let iz Makelea u 08:55h za Adis Abebu – let ET 101. Dolazak u Adis Abebu u 10:10h i presijedanje na let za Arba Minč (Arba Minch) u 12:10h – let ET 135. Slijetanje u Arba Minč (AMH) i transfer do Dorze sela (Dorze Village). Transfer do smještaja. Fakultativni izlet do Dorze plemena, koje je poznato po svojim kućama u obliku košnica koje prave od drveta i bambusa na dva sprata i takve građevine traju i po 80 godina. Poznati su i po tradicionalnoj garderobi od pletenog pamuka, oko svog naselja gaje voće, povrće i duhan, a dominantan je matrijarhat. Povratak u smještaj. Noćenje.  

6.-7.-8. dan: Tura po Omo dolini – posjećujemo neka od plemena sa rijeke Omo: Hammer, Bana, Karo, Mursi, Ari... Prisustvujemo lokalnim ceremonijama, običajima, marketima, ritualima preskakanja krava, tuči štapovima, spremamo lokalnu hranu, spavamo u lokalnim plemenima i komuniciramo sa ovim divnim ljudima sa osmijehom, bez riječi. Nevjerovatno iskustvo u dijelu svijeta u kojem ne postoje autobusi, ne važe pravila užurbanog života 21. vijeka i sve funkcioniše kao u dalekoj prošlosti...  3 noćenja u lokalnim guesthouse-ima i u šatorima u plemenima, vožnja džipovima, dozvole za posjete plemenima, 9 obroka.

9. dan:  Povratak iz Omo doline u Arba Minč (Arba Minch). Transfer do smještaja. Noćenje.

10. dan: Transfer do aerodroma i let u 13:45h za prijestolnicu Etiopije – Adis Abebu – let ET 134. Dolazak u Adis Abebu (Addis Ababa) u 14:50 i transfer do smještaja. Krećemo u fakultativni panoramski obilazak prijestolnice. Noćenje.

11. dan: Transfer do aerodroma i let iz Adis Abebe (ADD) u 08:35h za Viktorijine vodopade (Victoria Falls) – let ET 829. Slijećemo u Viktorijine vodopade (VFA) u 12:15h. Transfer do smještaja u Livingstonu (Livingstone). Noćenje.

12. dan: Fakultativni izlet na Viktorijine vodopade koji se smatraju za najljepše na svijetu i koji se nalaze na rijeci Zambezi, između Zambije i Zimbabvea. Vodopadi su široki 1,5 kilometara i visoki 128 metara. Fakultativni čuveni rafting na rijeci Zambezi - White water rafting.  Povratak u smještaj. Noćenje.

13. dan: Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti – fakultativni let helikopterom iznad vodopada ili nešto ekstremnije – paraglajding iznad vodopada, zip lajn ili bandži skok. Ukoliko nivo vode to dopušta - fakultativna posjeta Devils Pool-u – udubljenju na vrhu vodopada u kojem ćemo se kupati i uživati u zvuku vode koja se ruši ispod nas niz 128 metara visok slap. Povratak u smještaj. Noćenje.

14. dan: Fakultativni izlet na neobični safari u nacionalnom parku u blizini Livingstona gdje pešaka obilazimo park, mazimo lavove i spajamo se sa prirodom. Mogućnost popodnevnog odlaska u obližnje selo i druženje sa lokalnom porodicom, upoznavanje sa običajima i smijeh sa djecom. Povratak u smještaj. Noćenje.

15. dan: Mogućnost fakultativnog odlaska u Bocvanu – Chobe Nacionalni park na safari. Potraga za lavovima, žirafama, slonovima, antilopama, zebrama, impalama i drugim životinjama. Povratak u Livingston. Noćenje.

16. dan: Transfer do aerodroma i let iz Viktorijinih vodopada (VFA) u 13:00h – let ET 829. Dolazak u Adis Abebu u 21:30h i presijedanje na let za Kigali u 22:45h – let ET 821. Slijetanje u Kigali, glavni grad Ruande u 00:15h. Transfer do smještaja. Noćenje.

17. dan: Transfer iz Kigalija do Nacionalnog Parka Bwindi. Smještaj u lodge i odmor. Noćenje.

18. dan: Fakultativna posjeta divljim gorilama i obilazak jednog od rezervata u kojem ove životinje žive slobodne u divljini. Interakcija sa životinjama i nezaboravno iskustvo koje pamtimo cijeli život. Povratak u smještaj. Noćenje.

19. dan: Transfer do Kigalija i fakultativni obilazak grada, posjeta Memorijalnog muzeja genocida. Noćenje.

20. dan: Transfer do aerodroma u ranim jutarnjim satima. Let iz Kigalija u 03:05h za Adis Abebu – let ET 820. Dolazak u Adis Abebu u 06:40h. Presijedanje na let za Mombasu u 09:00h – let ET 322. Dolazak u Mombasu u 11:20h. Transfer do smještaja na obali. Noćenje.

21. dan: Slobodan dan za odmor, uživanje i kupanje. Noćenje.

22. dan: Mogućnost za jednodnevni fakultativni izlet na safari u nacionalni park Tsavo. Ovaj nacionalni park je nastariji i najveći u Keniji, a u njemu su poznate safari potrage za “velikom petorkom Afrike”. Povratak u smještaj. Noćenje.

23. dan: Odmor na plaži ili fakultativni obilazak Mombase, posjećujemo “Mombasa kljove”, poznati simbol ovog grada, Stari grad čija arhitektura svjedoči o arapskim, azijskim i evropskim narodima koji su bili na ovom prostoru, i Jesus Fort, utvrđenje koje su u 16. vijeku sagradili Portugalci. Povratak u smještaj. Noćenje.

24. dan: Napuštamo smještaj u prijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme do večernjeg polaska za aerodrom. Let iz Mombase za Adis Abebu u 18:45h – let ET 323. Dolazak u Adis Abebu u 21:05h. Konekcija na let za Beč.

25. dan: Let iz Adis Abebe u 00:45h – let ET 724. Dolazak u Beč u 05:15h. Kraj velike afričke ture!

Polazak: 05.10.2019. godine

U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

 Termin ►

05.10.2019.

 First minute cijena:

7180 KM

 Regularna cijena:

7380 KM

*First minute cijena važi za prijave do 10.05.2019. godine. Nakon tog datuma važi Regularna cijena.

Za ovo putovanje neophodno je da imate žuti karton (potvrdu o vakcinaciji protiv žute groznice)!

Uslovi plaćanja:

Prilikom prijavljivanja plaća se 400 KM, a nakon formiranja grupe plaća se još 2800 KM. Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put. 

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Za ovo putovanje u pasošu morate imati slobodnih minimum 6 stranica u pasošu, u kontinuitetu, a rok važenja pasoša mora biti minimum 6 meseci od datuma povratka u zemlju. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Beč – Mekele
 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Mekele – Arba Minč
 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Arba Minč – Adis Abeba
 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Adis Abeba – Viktorijini vodopadi
 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Viktorijini vodopadi – Kigali
 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Kigali – Mombasa
 • Aviokartu sa svim taksama na relaciji Mombasa - Beč
 • Trodnevnu turu za Danikil depresiju koja uključuje dva noćenja u prirodi, vožnju džipovima, obilaske prema programu, 6 obroka
 • Smještaj na bazi jednog noćenja u Makeleu u dvokrevetnim sobama u guesthouse-u
 • Smještaj na bazi jednog noćenja sa doručkom u guesthouse-u u Dorze selu u dvokrevetnim sobama
 • Četvorodnevnu turu za Omo dolinu koja uključuje 3 noćenja u lokalnim guesthouse-ima i šatorima u plemenima, vožnju džipovima, dozvole za posjete plemenima, 9 obroka, obilaske prema programu
 • Smještaj na bazi jednog noćenja u guesthouse-u u Arba Minču u dvokrevetnim sobama
 • Smještaj na bazi jednog noćenja u hotelu u Adis Abebi u dvokrevetnim sobama
 • Smještaj na bazi 5 noćenja sa dorukom u hotelu u Livingstonu/Viktorijinim vodopadima u dvokrevetnim sobama
 • Smještaj na bazi 2 noćenja u hotelu u Kigaliju u dvokrevetnim sobama
 • Dvodnevnu turu za NP Bwindi – koja uključuje 2 noćenja u lodge-u (guetshouse-u) na bazi noćenja sa doručkom, transfer na relaciji Kigali – NP Bwindi – Kigali
 • Smještaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu na obali, u blizini Mombase
 • Sve transfere od aerodroma do smještaja i od smještaja do aerodroma prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije tokom putovanja

Aranžman NE obuhvata:

 • Opcionu doplatu za posjetu gorilama u NP Bwindi u iznosu od 600 USD (obavezno naglasiti prilikom prijave)
 • Troškove vize za Etiopiju, Zambiju, Zimbabve, Bocvanu, Ugandu, Ruandu, Keniju
 • Bakšiš za lokalne vodiče, vozače i rendžere
 • Bakšiš za fotografisanje plemena u Omo dolini
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

 

Guesthouse/hotel je smještajni kapacitet koji raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja ili noćenja sa doručkom.

 

Makele je grad koji se nalazi u sjevernom dijelu Etiopije i ima oko 200 hiljada stanovnika. Najčešće je polazna tačka putnicima za posjetu Danikil depresiji, jedinstvenoj prirodnoj cjelini koja ima jaku vulkansku i tektonsku aktivnost.

Arba Minč (Arba Minch) je grad u južnom dijelu Etiopije, poznat po starom imenu Ganta Garo. Nalazi se na oko 500 km južno od prijestolnice Adis Abebe, na visini od oko 1280 metara nadmorkse visine. Iz Arba Minča kreću najpoznatije ture za posjetu Omo dolini u kojoj žive tradicionalna plemena.

Adis Abeba (Addis Ababa) je glavni grad Etiopije, čije ime u prevodu znači „novi cvijet“. Grad je osnovan 1886. godine, a danas je najveći grad Etiopije sa skoro 3 miliona stanovnika. Grad se prostire na nadmorskoj visini od 2500 metara i predstavlja polazište mnogobrojnim turistima za istraživanje kulture i prirode ove zemlje.

Livingston (Livingstone) je grad u Zambiji i nalazi se u južnoj provinciji. Leži na rijeci Zambezi i glavni je turistički centar zemlje zbog blizine Viktorijinih vodopada. Ima 137 hiljada stanovnika, a ime je dobio po britanskom pronalazaču Dejvidu Livingstonu.

Kigali je glavni i najveći Ruande. Predstavlja ekonomski i kulturni centar zemlje i ima oko 1,1 miliona stanovnika.

Nacionalni park Bwindi se nalazi u jugozapadnom dijelu Ugande, ima površinu od 331 kvadratnih kilometara, a najpoznatiji je po Bwindi gorilama, kojih danas ima oko 340, što je polovina ukupnog broja ovih životinja u svijetu.

Mombasa je grad koji se nalazi u jugozapadnom dijelu Kenije, na obali Indijskog okeana. Drugi je grad Kenije po veličini, poslije prijestolnice Najrobija. Grad ima oko 2 miliona stanovnika.