New York iz Zagreba

cijena od
2.720
BAM ,00
trajanje
9 dana
Prijavi se Upit
Upit

Ove te godine očekuje te putovanje u jedan od najuzbudljivijih gradova svijeta, New York. Ovaj je grad beskonačnan izvor zabave, umjetnosti, dobrog provoda i mjesta za istraživanje. U Velikoj ćemo jabuci obići sve značajne simbole grada. Vozit ćemo se brodom do Kipa slobode, s Brooklynskog mosta posmatrat ćemo veličanstveni Manhattan, a pogledu ćemo se diviti i s najpoznatije njujorške zgrade, Empire State Building. Dopustit ćemo da naša osjetila budu preplavljena podražajima na uvijek prometnom Times Squareu, a predah ćemo potražiti u Central Parku. Najbolju pizzu jest ćemo u četvrti Little Italy, a, kao pravi užurbani Amerikanci, kafu ćemo piti u Starbucksu. Na jednom od fakultativnih izleta posjetit ćemo glavni grad SAD-a, Washington. Zaljubljeniku u shopping dat ćemo oduška obilaskom Pete avenije te, ovisno o slobodnom vremenu, posjetom najvećem shopping centru u New Jerseyju. Večeri ćemo provesti opuštajući se u nekom od gradskih barova.

Oduvijek želiš posjetiti New York? Ovo je prilika da svoj san pretvoriš u stvarnost!


Ruta
Zagreb
Istanbul
New York
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Sjedinjene Američke Države
Kod putovanja
US1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske 10. 3. 2023

Okupljanje grupe u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Let za Istanbul u 9:15 sati. Dolazak u Istanbul u 13:25 sati i konekcija na let za New York u 15:20 sati. Dolazak u New York u 18:25 h.

Prevoz

 • Avio karta u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim taksama
 • Avio karta u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – New York s uključenim taksama

Smještaj

Comfort Inn Brooklyn 1 noć

Mjesto

 • Zagreb
 • Istanbul
 • New York

Dobrodošli u jednu od najvećih urbanih džungli na svijetu! Danas idemo na Manhattan. Odlazimo do Times Squarea, Rockefeller centra gdje ćemo potražiti našu zastavu, obići ćemo Radio City Music Hall, NBC studio, St. Patrick katedralu... 

Smještaj

Comfort Inn Brooklyn 1 noć

Mjesto

 • New York

Ujutro krećemo u pohod na grad. Obići ćemo New York Stock Exchange, Trinity crkvu i One World Trade Center. Nakon toga posjetit ćemo neke od najupečatljivijh lokacija; Times Square, Fashion Avenue – 7. Avenija, Madison Square Garden. Stižemo do Empire State Buildinga i penjemo se na 86. sprat najpoznatije zgrade u New Yorku. Na našoj će se turi naći i Nacionalna biblioteka, Library put i Central park. Za kraj dana predlažemo piće u nekom od brojnim barova. Noćenje.

Smještaj

Comfort Inn Brooklyn 1 noć

Mjesto

 • New York

Fakultativni obilazak tj. krstarenje do otoka Liberty i simbola grada, Kipa slobode. Ovaj je spomenik poklon francuskog naroda SAD-u, izgrađen povodom stote godišnjice američke nezavisnosti. Nakon toga odlazimo do otoka Ellis, dolazne tačke za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine. U spomen na taj period, ovdje je sagrađen i Muzej imigracija. Nakon krstarenja nastavljamo razgledavanje grada. Podne ćemo provesti obilazeći neke od najpoznatijih lokacija na kojima su snimani poznati filmovi i serije poput Istjerivača duhova, Seinfelda, Prijatelja, Seks i grada, a za kraj ćemo posjetiti i bar iz filma Djevojke iz Coyote bara. Noćenje.

Smještaj

Comfort Inn Brooklyn 1 noć

Mjesto

 • New York

Ujutro krećemo na fakultativni izlet u Washington. Dolazimo u glavni grad SAD-a. Obilazimo Park National Mall, oko kojega se nalaze sve najveće znamenitosti grada poput The Capitola, Bijele kuće, Washingtonovog spomenika, Lincolnovog memorijala. Šećemo se Avenijom Pennsylvania, obilazimo spomenike podizanja zastave na Iwo Jimu te veteranima Korejskog i Vijetnamskog rata, kao i Nacionalni muzej vazduhoplovstva i astronautike. Navečer predlažemo izlazak i zajednički provod u nekom od klubova grada koji nikada ne spava. Noćenje.

Smještaj

Comfort Inn Brooklyn 1 noć

Fakultativni izleti

Slobodan dan za uživanje u New Yorku. Jutarnja šetnja „Muzejskom miljom“, sa svjetski poznatim muzejima Guggenheim i Metropolitan. Nakon toga posjećujemo po mnogima najljepšu zgradu New Yorka, Chrysler, zgradu stanice Grand Central, izgrađenu u art deco stilu, Petu aveniju, s prestižnim hotelima, dućanima i neboderima. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. Predlažemo obilazak Brooklyna, Queensa, Bronxa i večernji pogled sa zgrade Rockefeller – Top of the Rock, pogled za pamćenje. Noćenje.

Smještaj

Comfort Inn Brooklyn 1 noć

Mjesto

 • New York

Fakultativni odlazak autobusom u najveći shopping centar u New Jerseyju. Ako vam nije do shoppinga, uvijek možete iskoristiti slobodan dan da se vratite na vama omiljena mjesta koja ste posjetili prethodnih dana ili da otkrijete neka sasvim nova. Navečer nas očekuje izlazak i zajednički provod u nekom od klubova grada koji nikada ne spava. Noćenje.

Smještaj

Comfort Inn Brooklyn 1 noć

Mjesto

 • New York

Jutarnje napuštanje smještaja. Pozdravljamo se s Velikom jabukom te odlazimo do aerodroma. Let za Istanbul predviđen je 14:30 sati.

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta u ekonomskoj klasi na relaciji New York – Istanbul s uključenim taksama

Mjesto

 • New York

Dolazak u Istanbul u 06:45 h. Let za Zagreb u 08:15 h. Povratak u Zagreb 08:25 h, kraj putovanja.

Prevoz

 • Avio karta u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim taksama

Mjesto

 • Istanbul
 • Zagreb
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Cijene aranžmana objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici ili uplatu na transakcijski račun agencije.

Prilikom prijavljivanja plaća se avans u iznosu od 400 KM, a ostatak sume plaća se u agenciji ili putem banke najkasnije 30 dana pred put. 

Nudimo vam mogućnost plaćanja NA RATE karticama UniCredit banke. Mogućnost odabira plaćanja od 2 do 24 rate. 

Za kartično plaćanje primjenjuju se regularne cijene aranžmana, bez mogućnosti ostvarivanja popusta za gotovinsko plaćanje i vrijedi za sva putovanja ukoliko putnik aranžman plaća u poslovnici karticom -  jednokratno ili shopping karticom na rate.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno

Smještaj

Comfort Inn Brooklyn Primjer 7 noći

Prevoz

 • Avio karta u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim taksama
 • Avio karta u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – New York s uključenim taksama
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta u ekonomskoj klasi na relaciji New York – Istanbul s uključenim taksama
 • Avio karta u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim taksama

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Prijava na ESTA online obrazac (14 $)
 • Trajekt i ulaznice za otoke Liberty i Ellis (24 $)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Washington

Cijena: 169,00 USD

Rano ujutro krećemo iz New Yorka prema jugu kroz New Jersey, Delaware i Maryland prije nego što stignemo u glavni grad SAD-a. Počinjemo s posjetom svjetski poznatom nacionalnom groblju Arlington, gdje možemo posjetiti grobnicu obitelji Kennedy, a zatim slijedi Capitol Hill.
Obilazimo Kapitol, Senat i Bijelu kuću kako bismo razumjeli srž američke vlade. Nakon toga posjećujemo Lincoln, Korea i Vietnam Memorial.
Kasno poslijepodne krećemo u panoramski razgled grada prije nego što krenemo na sjever prema New Yorku. Povratak u New York u večernjim satima.

Cijena uključuje:
• Klimatizirani autobus ili kombi i lokalnog turističkog vodiča
• Razgledavanje Washingtona
• Ulaz na nacionalno groblje u Arlingtonu (potrebna je putovnica)

Smještaj

Comfort Inn Brooklyn

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Comfort Inn Brooklyn*** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je kapacitet koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Hotel raspolaže Wi-Fi-jem, a u sobama se nalazi TV, fen za kosu i mini-frižider. Hotel ima na raspolaganju sobe s dva ležaja (double bed - svaki 137 cm širine) ili sobu s jednim ležajem (queen size bed - 153 cm širine).

Web stranica https://www.choicehotels.com/new-york/brooklyn/comfort-inn-hotels/ny700

Adresa 150 20th Street
Brooklyn
NY
11232
US

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.