Brazil, Kolumbija, Ekvador

cijena od
5.100
BAM ,00
trajanje
19 dana
Prijavi se Upit
Upit


Avantura po Južnoj Americi! Povezujemo Brazil, Kolumbiju i Ekvador u jednu cjelinu i istražujemo očaravajuće krajolike i znamenitosti ovih zemalja. Upustite se u pravu Jungle Tribe turu na kojoj vas čekaju nezaboravni trekinzi, prašume i džungle, opuštanje u tirkiznim bojama i svjetlucanju Atlantskog okeana.

Upoznajemo stanovništvo Brazila uživajući na plažama Ipanema i Copacabana dok lagano ispijamo kaipirinje. Posjeta Rio de Janeiru ne bi bila potpuna bez posjete glavnim atrakcijama grada – Statua Isusa Hrista i Korvokado, Glava šećera, prašuma Tijuca. Atmosfera koju u gradu prave njegovi stanovnici, karioke, ne može se susresti ni na jednom drugom meridijanu.

Nastavljamo putovanje ka jednoj od najšarenijih zemalja svijeta – Kolumbiji (Colombia). Obilazimo glavni grad Bogotu i nezaboravni Medellin. Pored njih, kroz fakultativni izlet, penjemo se i na autentičnu stijenu El Penol de Guatape, jedinstvenu atrakciju Kolumbije.

Na kraju se upuštamo u avanturu kroz Ekvador. Idemo na treking do vulkana Pichincha, družimo se sa stanovnicima Ekvadora na pijaci Otavalo, obilazimo lagunu Quilotoa, ljuljamo se na “kraju svijeta”, kupamo se u termalnim izvorima, plovimo kanuima dok uživamo u nestvarnoj prirodi i učimo o plemenima Amazona.

Ljepote izvajane magijom južnoameričke prirode, ritmovi sambe i andske muzike, sočni ukusi egzotičnog voća, koktela i klope… Čekamo te!


Ruta
Beograd
Budimpešta
Amsterdam
Rio de Janeiro
Bogota
Medellin
Quito
Banos
Guayaquil
Amsterdam
Budimpešta
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Brazil, Ekvador, Kolumbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Kod putovanja
BCE1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Okupljanje grupe u Beogradu i polazak na transfer do Budimpešte. Let iz Budimpešte (KL 1972)  u 06:30h sa presjedanjem u Amsterdamu. Dolazak u Amsterdam u 08:45h i presjedanje na let za Rio de Žaneiro u 10:45h (KL 705). Dolazak u Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)  u 18:40h i transfer do smještaja. Zagrijevanje u lokalnim barovima za novu južnoameričku avanturu! Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od Beograda do aerodroma u Budimpešti
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Budimpešta - Rio de Janeiro, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Hotel u Rio de Janeiro 1 noć

Mjesto

 • Beograd
 • Budimpešta
 • Amsterdam
 • Rio de Janeiro

Dan koristimo za odmor obilazeći na fakultativnom izletu najpoznatije plaže grada. Uživanje na Copacabani i Ipanemi. Ispijanje kaipirinja i upijanje brazilske energije. Prepoznatljive talasaste šare na šetalištima ove dvije plaže mame kako turiste tako i prodavce neobičnih suvenira širom Južne Amerike. Pored kupanja, na plažama postoje i brojni tereni za fudbal i odbojku na pijesku, ušuškane lažaljke, svježi kokosi i usoljeni morski plodovi. Na kraju dana nezaobilazna preporuka je popeti se na stijenu Arpoador, dom unikatnih kaktusa. Malo poluostvo između Ipaneme i Copacabane pruža prizore za nezaborav dok sunce zalazi iza najveće brazilske favele Rosinje. Karioke aplauzom otpozdravljaju svaki zalazak sunca a mi se na putu do smještaja zadržavamo u njihovim barovima isprobavajući neobične kombinacije amazonskog voća poput asaija i rumova kujući planove za naredne dane.

Smještaj

Hotel u Rio de Janeiro 1 noć

Mjesto

 • Rio de Janeiro

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet: Glava šećera (Pão de Açúcar), Olimpijski bulevar, Selaronove stepenice, Lege park i gurmanski raj - Botafogo. Dan za posjetu najupečatljivijim znamenitostima Rija. Odlazak na drugi kraj Rija i posjeta čuvenoj Glavi sećera koja se nalazi iznad Guanabara zaliva, a čije ime simbolizuje izdizanje ostrva iz zaliva koji je dio Atlantskog okeana. Stijena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vrijedi podsjetiti da  Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Potom slijedi fakultativni obilazak boemske četrvti Rija, Santa Tereze. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Brojne muzičke zvezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovdje. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Rija. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišćeni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Rija u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka Lage gdje se nalazi grandiozna vila s početka prošlog vijeka koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gdje da drži svoje muzičke nastupe. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel u Rio de Janeiro 1 noć

Mjesto

 • Rio de Janeiro

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u Tižuka (Tijuca) prašumu, do statue Isusa Spasitelja (Christ the Redeemer), stadiona Marakana i Sambodroma. Prašuma zauzima gotovo desetinu teritorije Rija i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svijet. Nakon toga nastavljamo do statue Hrista Spasitelja na Korkovado brdu koja spada u sedam novih svjetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog vijeka. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zalivom i blagosilja karioke (stanovnike Rija). Statua je smještena na brdu Korkovado, na visini od 710 metara. Nezaobilzni sportski dragulj Rija je stadion Marakana. Čuveni stadion još uvijek je gorka uspomena kariokama na “Marakanaso tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svjetskog prvaka. Dan ćemo razvedriti bojama posjetom Sambodromu. Mjesto odakle počinje čuveni defile u Riju odnosno karneval koji decenijama važi za planetarni spektakl. Za simboličnu nadoknadu možete obući najotkačenije kostime i zaplesati u ritmu sambe u njima. Ovdje se okupljaju glavne škole sambe u čitavoj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsjećajujući da je Rio prijestonica hedonizma. Povratak u smještaj. Odlazak u neki od noćnih klubova u Riju.

Smještaj

Hotel u Rio de Janeiro 1 noć

Mjesto

 • Rio de Janeiro

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon odjavljivanja iz smještaja slijedi transfer do aerodroma. Let iz Rija za Bogotu. Prijestonica Kolumbije nam želi dobrodošlicu! Transfer do smještaja.

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Rio de Janeiro - Bogota, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Hotel u Bogoti 1 noć

Mjesto

 • Bogota

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet obilaska Bogote, španskog kolonijalnog grada koji je prijestonica Kolumbije.  Ovaj grad je kombinacija moderne arhitekture i kolonijalne zaostavštine Španaca, sa velikim trgovima i katedralama. Obići ćemo stari grad poznatiji pod imenom La Candelaria, na čijem je trgu Chorro de Quevedo po predanju osnovana Bogota u XVI vijeku. Takođe posjetit ćemo i Trg Bolivar, sa glavnom gradskom katedralom i nacionalnim parlamentom i Muzej Zlata, koji posjeduje najveću kolekciju predmeta zlata iz prije-španskog perioda, potom i otići žičarom na brdo Monserat, na 3.152m nadmorske visine, odakle se pruža najbolji pogled na Bogotu. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel u Bogoti 1 noć

Mjesto

 • Bogota

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Transfer do aerodroma i let za Medeljin (Medellin), grad „vječnog proljeća“. Transfer do smještaja.

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Bogota - Medellin, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Hotel u Medelinu 1 noć

Mjesto

 • Medellin

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet obilaska Medellina, drugog najvećeg grada u Kolumbiji, koji je nekada bio poznat kao grad Pabla Eskobara, a danas je urbano središte čitave zemlje. Istražujemo centar Medeljina, pun historije i raspjevanih nota tradicionalne guaska (guasca) muzike koju sviraju muzičari u parku Berio. Odlazimo do trga Botero po kojem je Medeljin postao poznat. Tu se nalaze čuvene figure pozantog likovnog umjetnika Fernanda Botera. Posjetit ćemo i Botaničku baštu i muzej “Casa de la memoria”. Zatim žičarom idemo do brda Santo Domingo odakle počinjemo takozvanu Graffiti turu, koja nas uči o borbi lokalnog stanovništva za boljim životom. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel u Medelinu 1 noć

Mjesto

 • Medellin

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet Guatape i El Penon. Nova prilika da se upoznamo sa prirodnim ljepotama Kolumbije, obilazak jezera i čuvenu stijenu El Penon! Ova stijena se nalazi na ivici jezera i ako ste dovoljno hrabri možete se preko 700 stepenica popeti na njen vrh i uživati u pogledu na dolinu... Takođe obilazimo i selo Guatape koji nazivaju najšarenijim selom u Kolumbiji, sa puno šarenih kuća u kolonijalnom sitilu, uskim uličicama i suvenirnicama. Povratak u Medeljin.

Smještaj

Hotel u Medelinu 1 noć

Mjesto

 • Medellin

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Odjavljivanje iz smeštaja i transfer do aerdoroma. Let za Kito (Quito). Transfer do smeštaja. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Medellin -Qito, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Hotel u Quitu 1 noć

Mjesto

 • Quito

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet - obilazak španskog kolonijalnog centra grada. Quito je bio prijestonica španske imperije za teritoriju poznatu kao Vicekraljevstvo Nova Granada. Ovdje ćete vidjeti najveće i najimpozantnije katedrale, upravne zgrade, raskošne fasade, koje čine Kito jednim od najinteresantijih gradova na ovom kontinentu. Poslije podne odlazak do Centra Svijeta, linije ekvatora, gdje je najmanja razdaljina između sunca i Vas. Povratak u Quito. Noćenje.

Smještaj

Hotel u Quitu 1 noć

Mjesto

 • Quito

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u Otavalo. Još od vremena Inka, Otavalo je market gdje su sva plemena trgovala voćem, povrćem, predmetima, suvenirima. Danas, Otavalo je jedna od najinteresantnijih i najvećih pijaca Latinske Amerike, gdje se mogu kupiti autentični suveniri i upoznati kultura različitih plemena sa Anda. Slobodno vrijeme.  Povratak u Quito. 

Smještaj

Hotel u Quitu 1 noć

Mjesto

 • Quito

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet na vulkan Pichinchu, preko 4100 metara nadmorske visine, odakle se pruža prelijep pogled na Quito, vožnja žičarom i treking po planini. Pogled na nevjerovatne Ande i vulkane koji okružuju Quito. Oblaci vam nikad nisu bili bliži. Uveče se vraćamo u Quito. Slobodno vrijeme za noćni život, restorane, diskoteke...

Smještaj

Hotel u Quitu 1 noć

Mjesto

 • Quito

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Transfer autobusom do Banos grada koji okružuje preko 60 vodopada, koji se obrušavaju sa Anda. Prije toga, kroz fakultativni izlet obilazimo prelijepu lagunu Kilatoa, jezero u vulkanskom krateru. Silazimo u sam krater, ispod oblaka, sve do same vode, uživamo u nestvarnim prizorima. Nakon obilaska i pauze za ručak, nastavljamo dalje ka “kapiji Amazona”. Banos je grad savršen i za one željne avanture i adrenalina, kao i za one koji bi uživali i odmarali. Transfer do smještaja i šetnja lijepim kolonijalnim gradom, opuštanje na loklanim pijacama, kupanje u vrelim izvorima... Relaksacija za dane pune akcije koji slijede. 

Prevoz

 • Transfer od Qita do Banosa

Smještaj

Hostel u Banosu 1 noć

Mjesto

 • Banos

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet mini busem do “kraja svijeta”, drvene kuće na velikoj visini odakle se na samo 2.5 km razdaljine vazdušnom linijom nalazi misteriozni vulkan Tungurahua iz kojeg neprestano kulja dim. Nakon “kondorovog leta” i ljuljanja prema vulkanu, idemo dalje u dolinu vodopada, gdje ćemo imati priliku da uživamo u prirodnom bogatstvu ove regije. Obilazi se nekoliko vodopada, od kojih je najlepši i najpoznatiji “Pailon del Diablo”. Da bi došli do njega idemo na blaži  treking. Za one željne avanture i adrenalina, postoji mogućnost zip line-a ili connopy ride-a preko kanjona. Povratak u Banos. Slobodno vrijeme, po želji, fakultativno, relaksacija u vrelim izvorima mineralne vode gdje je temperatura vode od 25 do 58 stepeni.

Smještaj

Hostel u Banosu 1 noć

Mjesto

 • Banos

Fakultativni izleti

Mogućnost za veliku Jungle avanturu. Fakultativni izlet odnosno plovidba kanuima po rijeci Puji (Puyo). Obilazimo zajednice plemena, uplovljavamo u tribalne svijetove Amazonije… U obližnjim kolibicama se upozanjemo sa egzotičnim napicima I životinjama. Vidikovci, lijane, objašnjenja o rijetkim biljkama i tetoviranje – jungle trekking! Povratak u smještaj.

Smještaj

Hostel u Banosu 1 noć

Mjesto

 • Banos

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Odjavljivanje iz soba i još malo slobodnog vremena do polaska za Gvajakil (Guayaquil). Transfer do smještaja. Prilika da se utisci sa velike avanture saberu u brojnim gradskim latino barovima.

Prevoz

 • Transfer od Banosa do Guayaquil-a

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Guayaquil

Slobodno vrijeme nakon odjavljivanja iz smještaja. Transfer do aerodroma i let u 19:55 (KL 755) za Amsterdam.

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Guayaquil - Budimpešta, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Guayaquil

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dolazak u Amsterdam u 13:20. Presjedanje na let KL 1977 u 14:15 i dolazak u Budimpeštu u 16:15. Transfer do Beograda i kraj putovanja.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma u Budimepšti do Beograda

Mjesto

 • Amsterdam
 • Budimpešta
 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel u Rio de Janeiro Primjer 4 noći
Hotel u Bogoti Primjer 2 noći
Hotel u Medelinu Primjer 3 noći
Hotel u Quitu Primjer 4 noći
Hostel u Banosu Primjer 3 noći
Hotel Primjer 1 noć

Prevoz

 • Transfer od Beograda do aerodroma u Budimpešti
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Budimpešta - Rio de Janeiro, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Rio de Janeiro - Bogota, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Bogota - Medellin, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Medellin -Qito, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od Qita do Banosa
 • Transfer od Banosa do Guayaquil-a
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Guayaquil - Budimpešta, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma u Budimepšti do Beograda

Hrana

15 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Glava šećera, Olimpijski bulevar i Park Lege

Cijena: 80,00 EUR

Odlazak na drugi kraj Rija i posjeta čuvenoj Glavi sećera koja se nalazi iznad Guanabara zaliva, a čije ime simbolizuje izdizanje ostrva iz zaliva koji je dio Atlantskog okeana. Stijena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vrijedi podsjetiti da Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na oblasti Urka, Botafogo i Cdopacabanu. Potom fakultativni obilazak boemske četrvti Rija, Santa Tereze. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama preovladava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Sve je to uokvireno crvenilom pločica koje je vagabundo Selaron marljivo prikupljao iz cijelog svijeta. Brojne muzičke zvijezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovdje. Nakon toga odlazak na obilni brazilski ručak gdje možete probati autentična jela poput feižoade (crni grag), mokeke (“brazilska paelja”), pao de queijao (peciva sa sirom) i još mnogo toga. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Rija. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišteni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Rija u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka laži gdje se nalazi grandiozna vila s početka prošlog vijeka koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gdje da drži svoje muzičke nastupe. 

Cijena uključuje prevoz, vodiča i ulaznicu za Glavu Šećera.

Tijuka, statua Hrista Spasitelja, Marakana i Sambodrom

Cijena: 75,00 EUR

Prašuma zauzima gotovo desetinu teritorije Rija i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svijet. Rijetke biljke, neobične ptice i čudnovate životinjice poput brazilskog rakuna ili kapucinskih majmuna će nam se naći na putu. Prvo se zaustavljamo na vidikovca Vista Chinesa, zdanja koje se začuđujuće nalazi upravo tu, a podigli su ga kineski imigranti na mjestu gdje su uživali opijum bježeći od teških poslova na hacijendama oko Rija. Nakon toga nastavljamo do statue Hrista Spasitelja na Corcovado brdu koja spada u sedam novih svjetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog vijeka. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zalivom i blagosilja karioke (stanovnike Rija). Statua je smještena na brdo Corcovado, na visini od 710 metara, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na živopisne dijelove Rija. Nezaobilzni sportski dragulj Rija je stadion Marakana. Čuveni stadion još uvijek je gorka uspomena kariokama na “Marakanaso tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svjetskog prvaka. Dan ćemo razvedriti bojama posjetom Sambodromu. Mjesto odakle počinje čuveni defile u Riju odnosno karneval koji decenijama važi za planetarni spektakl. Za simboličnu nadoknadu možete obući najotkačenije kostime i zaplesati u ritmu sambe u njima. Ovdje se okupljaju glavne škole sambe u čitavoj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsjećajujući da je Rio prijestolnica hedonizma. 

Cijena uključuje prevoz, vodiča i kartu za voz do statue Isusa Spasitelja.

Bogota City tour

Cijena: 35,00 EUR

Obilazimo historijski centar grada. Prva stanica će biti na Plaza de Bolivar gdje ćemo šetati ulicama i vidjete važne gradske zgrade, kao što je Nacionalni Kapitol, koji je centar zakonodavnog života zemlje; Casa de los Comuneros; Casa de Narino, koja predstavlja predsjedničku kuću; i muzej crkve Santa Klara. Obilazak uključuje posjetu Muzeju zlata, u kojem se nalazi oko 34.000 komada metala različitih hispanskih kultura i posjeta Muzeju Kuinta de Bolivar, odnosno kuće gde je živio Simon Bolivar, južnoamerički revolucionarni vođa. Nakon obilaska muzeja idemo na uspon žičarom do simbola Bogote, brda Monserat, odakle se pruža najbolji pogled na grad. 

Cijena izleta uključuje lokalnog vodiča, kartu za žičaru i ulaznice za muzeje.

Medellin City tour

Cijena: 90,00 EUR

Idemo na cjelodnevnu panoramsku gradsku turu gdje ćemo posjetiti najatraktivnija mjesta u Medeljinu kao što su Pueblito Paisa, Park skulptura i Muzej Antiokuia; tamo se nalaze najvažnija djela kolumbijskog umjetnika Fernanda Botera. Onda ćemo posjetiti Botaničku baštu sa Izložbom orhideja i Muzej "Casa de la Memoria" mjesto posvećeno procesu promjena kroz historiju Medeljina i Kolumbije. Zatim ćemo imati ručak i na kraju posjećujemo popularno naselje "Comuna 13", mjesto gdje ćemo naučiti kako su ulični umejtnici ovog kraja stvorili grafite da bi ispričali priče o nadi dok tragaju za boljim uslovima života za zajednicu uprkos svim nedaćama.

 Cijena izleta uključuje: posjetu Pueblito Paisi, karte za muzeje, kartu za metro i žičaru, Graffiti turu.

Guatape i El Peñol

Cijena: 70,00 EUR

Da bi smo se udaljili od gradske vreve odlazimo u mirni i živopisni Guatape! Ovaj šarmanti grad jedan je od najfotogenijčnijig gradića u Kolumbiji. Proći ćemo kroz gradove Marinilja, gdje ćemo naći kolonijalne zgrade i osjetiti strastvenu religioznu tradiciju ovog kraja; novi El Penjol, opštinu koja je zamijenila stari El Penjol koji je bio poplavljen da bi se izgradio rezervoar El Penjol - Guatape krajem sedamdesetih i Guatape. Ono što je karakteristično za Guatape jeste da su donji dijelovi kuća oslikani različitim detaljima a fasade su u jakim bojama što ovaj gradić čini jednim veselim i opuštenim mjestom. Takođe ono što je glavna atrakcija čitavog regiona jeste i Piedra del Peñol - stijena El Penjol do čijeg vrha vas vodi 740 stepenika! Sa vrha možete uživati u nevjerovatnom pogledu na okolna jezera i čitav region! Penjanje na stijenu je opciono. 

Cijena izleta uključuje: vodiča, transfer, ručak.

Intinan muzej i Mitad del Mundo 

Cijena: 45,00 USD

Poludnevni izlet, 30-ak km od Quita. Krećemo u potragu za linijom Ekvatora. Na mjesto gdje za vrijeme ravnodnevnice na par minuta gubite sopstvenu sjenku. Razotkrivamo mitove i upoznajemo se sa zemaljskim magnetnim silama. Hodamo linijom između južne i sjeverne hemisfere, određujemo satnice po sunčanoj sjenci, balansiramo jaje na vrhu eksera. Tražimo nule na GPS sistemu, pravimo odlične fotografije i dobijamo pečat u pasošu da smo bili u Centru svijeta. 

Cijena ključuje: ulazice, transfer i lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Otavalo pijaca 

Cijena: 45,00 USD

Otavalo pijaca – cjelodnevni izlet. Posjećujemo šarolika pijacu Otavalo, mjesto gdje se prepliću kultura, tradicionalan način života i odijevanja i hiljadu godina staro zanatstvo. Grad gdje žive Otavali, domorodačko stanovništvo, gdje žene u duplim crno-bijelim suknjama, dugim pletenicama i ukrašenim bluzama šetaju glavnim trgom Plaza de los Ponchos. Na trgu se prelivaju boje tekstila, džempera od vune alpaca, figura životinja sa Galapagosa i Amazona, nakita, slika i naravno pončoa. Na putu do Otavala stajemo do San Pablo prirodnog jezera, nastalo topljenjem lednika sa Imbabura planine po kojoj je čitava oblast dobila ime. Pratimo tok vremena po kretanju Sunca na solarnom satu i slušamo priče i legende nastale o položaju planeta, zvijezda i kontinenata. U Cayambe-u degustiramu čuvene biskvite, tek izvađene iz rerne i služene sa sirom umotanim u listove banana. 

Cijena izleta uključuje ulazice, transfer i lokalnog vodiča.

Pichincha vulkan

Cijena: 45,00 USD

Pichincha vulkan – poludnevni izlet. Avanturu započinjemo vožnjom Telefericom/žičarom do 4100m nadmorske visine. Uživano u šetnji aktivnim vulkanom i u pejzažima koje je iskrojila posljednja erupcija 1999. godine. Lokalno stanovništvo u šali povezuje erupciju sa promjenom domaće valute iz Sucre u američki dolar. Hod po vulkanu, dok se oblaci šunjaju među stopalima, završavamo na 4300m od ukupno 4780m visine. Dan nastavljamo povratkom u Quito i posjetom Basílica del Voto Nacional. Najviša bazilika u Ekvadoru i Novom Svijetu sa svojih 75m krasi panoramu grada, naročito ističući svoj neogotski stil i statue koje u obliku armadila, mravojeda, gorilla plaše zle demone da uđu u portu. Iako je započeta 80-ih godina 19. vijeka još uvijek nije završena i lokalci kažu da će završetkom katedrale doći i do kraja svijeta. Potom nastavljamo do brda Panecillo na čijem su vrhu, prije dolaska konkvistadora, Qitunjani obožavali Sunce. Danas se tu nalazi 45m visoka statua Bogorodici sastavljena od 7000 pločica od aluminijuma, koja noću svijetli nad gradom i svakako je jedan od zaštitnih simbola Quita. 

Cijena izleta uključuje: ulazice, transfer i lokalnog vodiča.

Izlet do ,,Kraja svijeta“

Cijena: 55,00 USD

Izlet do ,,Kraja svijeta“ – cjelodnevni izlet – Banos gradić okružen sa 60 vodopada, vulkanom, rekama otkrivamo u danu ispunjenom šetnjama, aktivnostima i prelijepim pejzažima. Ljuljaškom se sa kraja svijeta zalijećemo ka Grlu Vatre poznatijem kao Tungurahua vulkanu iznad kojeg se mistično miješaju dim i oblaci. Vozimo ce žičarom nad rijekom Pastaza, spuštamo se zip line-on nad vodopadom. Šetamo se kroz šumu i viseći most do vodopada Pailon del Diablo i saznajemo zašto se vodopad zove Đavolji kotao. Čekamo zalazak sunca sa vidikovca Belavista sa kog se pruža pogled na Banos, dolinu Pastaze i most San Francisko. 

Cijena uključuje: ulazice, transfer, ručak, žičaru, zip line i lokalnog vodiča.

Jungle

Cijena: 55,00 USD

Jungle – cjelodnevni izlet. U jutarnjim satima krećemo ka mjestu Puyo, vratima Amazona. Idemo u posjetu zajednici Achuar – učimo o njihovom načinu života, odijevanju, pjesmama, lovu i ribolovu. Plešemo sa njima i bojimo se u boje njihovog plemena. Potom plovimo kanuima rijekom Puyo i uživamo u netaknutoj prirodi, obližnjim kolibama na obali, pticama koje prelijeću nad malim adama. Pijemo njihove čajeve i vino. Obilazimo bazene sa džinovskim ribama. Penjemo se do vidikovca odakle se vidi Amazon i ušće rijeke Puyo u Pastazu. Probijamo se šumama i učimo o biljkama i životinjama koje žive u prašumi, tetoviramo se prirodnim bojama sa stabala drveća, pletemo krune od biljaka i kupamo se u vodopadu Hola Vida. 

Cijena uključuje: ulazice, transfer, ručak i lokalnog vodiča.

Smještaj

Hotel u Rio de Janeiro

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel *** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Rio deJaneiru je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sobe posjeduju T/WC. Usluga je na bazi noćenja.

Hotel u Bogoti

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel *** u Bogoti je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel u Medelinu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel *** u Medelinu je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel u Quitu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel ** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Qitu je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i posjeduju T/WC. Usluga je na bazi noćenja sa kontinentalnim doručkom. 

Hostel u Banosu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hostel u Banosu je smještajni kapacitet namenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su dvokrevetne. Usluga je na bazi noćenja sa kontinentalnim doručkom. 

Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel je smještajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe posjeduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije 7 dana pred put. 

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Za ovo putovanje neophodna je vakcina protiv žute groznice.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.