Turska avantura

cijena od
2.780
BAM ,00
sada od
2.580
BAM ,00
trajanje
9 dana
Prijavi se Upit
Upit

Putovanje u kontitnentalni dio Turske - Gaziantep, Kapadokija, Konya, Pamukale. Otkrivamo historiju, čuda prirode i odličnu hranu!

Upuštamo se u pravu avanturu, istražujemo kontinentalni dio Turske. Prva stanica nam je Gaziantep, gradić poznat kao mjesto gde su nastale baklave, a ovdje se nalazi i najpoznatija fabrika baklava u Turskoj. Nakon što zasladimo čula, odlazimo do velelepne tvrđave Rumkale i na krstarenje po moćnoj rijeci Eufrat. Pričama o početcima civilizacije se vraćamo kroz historiju, dok plovimo tradicionalnim brodom.

Slhedeća stanica je grad Adyaman, mesto rođenja civilizacije, jedno od najstarijih naselja na svijetu. Pored ovog grada se nalazi antički grad Pirin, zatim šetamo preko Cendere mosta, a na kraju dana se penjemo na obronke planine Nemrut odakle ćemo da uživamo u najljepšem zalasku sunca, opet uz priče o prošlim vremenima.

Nakon što smo se upoznali sa prvim naseljima na svijetu idemo dalje ka unutrašnosti ka mjestu Urgup i Kapadokiji, pravom čudu prirode. Uživamo u pogledu sa visine, iz balona, na "vilinske dimnjake", istražujemo podzemni grad, pun skrivenih crkava, kuća, ikona nestvarne ljepote, mozajika i drugih čuda. Sve to ćemo začiniti odličnim vinima, jer ovo je regija Turske sa najvećom proizvodnjom vina. Preukusna hrana je neizostavna. 

Avantura se dalje nastavlja ka jugu, ka gradu Konya, koji je religiozni centar Seldžučkog carstva, kao i mjesto hodočašće, jer se ovde nalazi grobnica Rumija, osnivača ovog pravca. Obilazimo najstariji karavansaraj u Turskoj, uživamo u prizorima koji nas vraćaju na put svile. Konya je i grad u kome žive derviši, religiozne askete koji svojim plesom padaju u trans i na taj način se mole za dobro. Upoznajemo njihov način života.

Posljednja stanica našeg putovanje jeste Pamukale, tvrđava od pamuka. Brdo prekriveno bijelim, krečnjačkim traventinama, sa kojih se sliva termo-mineralna voda. Uživamo u zalasku sunca, dok se zraci prelivaju preko vode i prave prelijepe boje. Posejti ćemo i Hierapolis, antički, rimski grad, gdje je i Kleopatra dolazila da uživa u blagodetima ljekovite vode. Pa zašto ne bismo i mi?


Ruta
Beograd
Gaziantep
Adıyaman
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Turska
Kod putovanja
TR4
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Okupljanje grupe u Beogradu na aerodromu Nikola Tesla, let za Gaziantep iz Beograda u 20:20, sa presjedanjem u Istanbulu.  

Prevoz

 • Avio karta na relaciji Beograd – Gaziantep sa svim taksama, u ekonomskoj klasi

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Gaziantep u 02:10. Transfer do smještaja. Nakon odmora, osvježenja i doručka krećemo na fakultativni izlet - jutarnji obilaza grada. Odlazimo do fabrike baklava Kocak, najpoznatije u Turskoj. Probamo najukusnije baklave i upoznajemo se sa načinom njihove izrade. Fakultativni izlet na historijsku tvrđavu Rumkale i krstarenje tradicionalnim brodom. Vidjet ćemo moćnu rijeku Eufrat i ruševine iz Grčkog perioda. Povratak u smještaj. 

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do hotela

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Gaziantep

Nakon doručka se odjavljujemo iz hotela i krećemo ka gradu Adiyaman, obilazimo antički grad Pirin, ruševine i pećine koje su hiljadama godina korištene kao grobnice. Šetamo preko Cendere mosta, starog rimskokg mosta, drugi po veličini, koji se nalazi na 55km od Adiyamana. Odlazimo do drevnog grada Arsemeia, nekadašnjeg sjedišta kraljevstva Komagena. Popodne obilazimo grad Kahtu i tvrđavu. Na planini Nemrut dočekujemo najlepši zalazak sunca.

Prevoz

 • Transfer od Gaziantepa do Adıyamana

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Adıyaman

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Doručkujemo, pakujemo stvari i krećemo prema mjestu Ugrup. Mali grad u centralnoj Anatoliji, u samom središtu čuvene i očaravajuće Kapadokije. Nevjerovtna prirodna čuda i brojna vina učiniće Vaš boravak nezaboravnim. Nakon dolaska planiran je i fakultativni izlet tokom kog ćemo obići podzemni grad, jedno od najinteresantnijih pozemnih naselja u Kapadokiji. Obilazak nastavljamo u Sobessosu, nedavno otrkivenim mozaicima i arheološkom nalazištu. Nakon ovog lokaliteta upćujemo se ka Keslik manastiru, sa starim i očuvanim freskama, a nakon toga idemo u stari grčki grad Mustafapaša. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme za uživanje u specijalitatima i ukusnoj hrani. Slobodno vrijeme. 

Prevoz

 • Transfer od Adıyamana do Ugrupa

Smještaj

Hotel 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet – ranojutarnji let balonom inzad Kapadokije, uz uživanje u izlasku sunca i nevjerovatne prizore. Nakon doručka nastavljamo sa obilaskom Kapadokije. Kada bi se naziv ove historijski važne regije prevo ona naš jezik, značio bi „Zemlja lijepih konja“. Neobične geografske formacije isklesane su u bijelom kamenom, odnosnou bijelom vulkanskom pepelu. Obilazak Devrent doline, bajkovitih dimnjaka, Avanosa – centra terakote i umjetnosti koje traju duže od 3000godina. Obilazimo Goreme – muzeja na otvorenom i uživanje u najljepšim primerima vizantijske umjetnosti. Nastavak ka vidikovcu odakle se pruža najljepši pogled na Kapadokiju. Povratak u smještaj. Slobodno veče. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka, pakujemo stvari i polazimo za Koyu, grad u centralnoj Anadoliji, religiozni centar Seldžučkog carstva, gde je u 13. vijeku osnovan red vrtećih derviša. Obilazimo najveći karavansaraj u Anadoliji, Rumijevu grobnicu i Sile. Uveče odlazimo na ples derviša, asketa koji plesom padaju u trans moleći se za dobro. Ovo nikako ne biste trebali propustiti

Prevoz

 • Transfer od Ugrupa do Konye

Smještaj

Hotel 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet - obilazak Konye. Mevlana muzej, najimpozantnija građevina Konye, u okviru kompleksa se nalaze česma, derviške ćelije, kuhinja, ritualna soba i grobnice Melvane, osnivača derviškog reda, kao i njegovog oca. Obići ćemo prelijepe džamije Semsi, Azizije, Selimije... Aladinovo brdo je vještačko brdo napravljeno kako bi se izgradila palata za seldžučke sultane, uživamo u pogledu na grad i parku sa ružama. Muzej Kemala Ataturka je kuća u centru Konye u kojoj je on boravio kada bi došao u posjetu. Popodne polazimo za Pamukkale. Dolazak u smještaj.

Prevoz

 • Transfer od Konye do Pamukkalea

Smještaj

Hotel 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Krećemo na fakultativni izlet. Prva stanica je antički grad Laodikea. Ovo je jedan od najvećih antičkih gradova u regiji. Grad je bio naseljen od 5500 godine p.n.e, a za vrijeme rimskog perioda imao je preko 150000 stanovnika. Nakon što je preživio nekoliko zemljotresa stanovnici su se preselili u današnji grad Denizli. Sljedeća stanica je antički grad Hierapolis koji je bio lječilišni i vjerski centar antičkog doba. Smatra se svetim mjestom za hrišćanje jer je ovde apostol Pavle proveo svoje posljednje dane. Unutar starog grada nalazi se termalni bazen sa temperaturom vode do 38 stepeni. Vodu je moguće piti ili se kupati u bazenu. Posljednja stanica je Pamukkale i nalazi se odamh pored Hierapolisa. Snježno bijele traventine predstavljaju osmo svjetsko čudo prirode, nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Odavde ćemo uživati u jednom od najlepših zalazaka Sunca i u prelijepim bojama. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Pakovanje stvari i polazak na aerodrom. Let za Istanbul u 08:20. Dolazak u Istanbul u 09:35. Fakultativni izlet - obilazak grada. Upoznajemo čuveni Carigrad, koji svojom burnom historijom i mirisiom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika. Obilazimo Aju Sofiju, Plavu Džamiju, Hipodrom, Topkapi palatu. Popodnevni let za Beograd u 18:45.  Kraj putovanja

Prevoz

 • Avio karta na relaciji Denizli – Beograd u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Beograd

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Prilikom prijave plaća se 400 KM. Ostatak se plaća najkasnije do mjesec dana pred put.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. 

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 8 noći

Prevoz

 • Avio karta na relaciji Beograd – Gaziantep sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do hotela
 • Transfer od Gaziantepa do Adıyamana
 • Transfer od Adıyamana do Ugrupa
 • Transfer od Ugrupa do Konye
 • Transfer od Konye do Pamukkalea
 • Avio karta na relaciji Denizli – Beograd u ekonomskoj klasi

Hrana

7 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Let Balonom

Ranojutarnji let balonom iznad Kapdokije uz izlazak sunca i nevjerovatne prizore! Jedno od najuzbudljivijih doživljaja na ovom putovanju. Sam izlet traje oko 3 sata, od čega je let balonom oko 1 sat. Obično se na izlet polazi izmedju 4 i 5 ujutru i traje do 7/8 časova ujutru. U samo “korpu” balona staje 20 do 28 putnika. Sam plan izleta, trajanje i uopšte mogućnost organizovanja zavisi od vremenskih prilika in a to agencija ne može uticati. U cijenu izleta uračunato je: lokalni vodič na engleskom jeziku, pratnja predstavnika agencije, let balonom, prevoz. U cijenu izleta nije uračunato: hrana i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.       
CIJENA IZLETA: na upit

Smještaj

Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel 3* je smještajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe su klimatizovane i posjeduju T/WC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe,a najkasnije sedmicu dana pred put.

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.