Transilvanija noć vještica

cijena od
180
BAM ,00
sada od
140
BAM ,00
trajanje
5 dana
Upit
Upit

Noć vejštica u Transilvaniji je jedinstvena prilika da se za malo novca vidi prelijepa priroda, srednjovjekovni Brasov, Drakulin dvorac Bran i kraljevski Peles. Naravno uz najluđi provod! Spremite najkreativnije kostime, dobru energiju i krenite na najpopularnije putovanje Jungle Travel-a.


Ruta
Beograd
Brašov
Sibinj
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hostel, Pansion, Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope
Destinacije
Rumunija
Kod putovanja
RO2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da

Plan i program

Polazak autobusa sa parkinga ispred Muzeja historije Jugoslavije (Kuća cvijeća) u 20h. Upoznavanje u busu, muzika, druženje. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Brasova

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Brasov u prijepodnevnim časovima. Ostavljanje stvari u hostelu/hotelu. Fakultativni obilazak grada – Crna crkva, Gradska vijećnica, Strada Sfori – jedna od najužih ulica u Europi, Šei kapija, Crna i Bijela kula. Smještaj u hostel/hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju i upoznavanje grada. Fakultativni izlazak u provod u neki od brašovskih klubova. 

Smještaj

Hostel Kismet Dao ili Hostel Rolling Stone ili Flamingo Pansion ili Pansion Sofie ili Pansion i rezidencija Ambient ili Hotel Long Street 1 noć

Mjesto

 • Brašov

Fakultativni izlet u Bran, gdje ćemo obići dvorac grofa Drakule i Sinaju gdje ćemo obići dvorac Peles, jedan od najljepših dvoraca u Istočnoj Europi. Povratak u Brasov. Fakultativno: Halloween party u klubu, veliki maskenbal! 

Smještaj

Hostel Kismet Dao ili Hostel Rolling Stone ili Flamingo Pansion ili Pansion Sofie ili Pansion i rezidencija Ambient ili Hotel Long Street 1 noć

Fakultativni izleti

Pakovanje stvari i napuštanje soba. Polazak za Sibinj u popodnevnim časovima. Fakultativni obilazak šarmantnog gradića, najznačajnijeg kulturnog centra Rumunije: Nacionalni muzej Brukental, Toranj vijećnice, katedrala Svetog trojstva. Slobodno vrijeme. Nakon 2 sata u Sibinju nastavljamo put za Beograd. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Brasova do Sibinja
 • Autobuski prevoz od Sibinja do Beograda

Mjesto

 • Brašov
 • Sibinj

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Mjesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Prilikom prijave plaća se 60 KM. Ostatak se plaća najkasnije do mjesec dana pred put.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno


Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Brasova
 • Autobuski prevoz od Brasova do Sibinja
 • Autobuski prevoz od Sibinja do Beograda

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Dvorac Bran i dvorac Peles

Cijena: od 20,00 EUR do 25,00 EUR

Obilazimo spoljašnjost prelijepog dvorca Peles koji je u vrijeme kada se zidao bio najmoderniji u Europi – centralni sistem za usisavanje, lift, crveni tepisi, centralno grijajanje… Dvorište u duhu italijanske renesanse, okružen šumom iznad Sinaje jedan je od najljepših dvoraca Europe. Izlet dalje nastavljamo ka Branu. Zamak na stijeni izgrađen od strane tevtonskih vitezova bio je tamnica svirepom grofu Drakuli, junaku istoimenog romana Brama Stokera. U ovom zamku živjela je  kraljica Marija Edinburška, majka srpske kraljice Marije Karađorđević. Šetamo kroz hodnike i nailazimo na bundeve povodom Noći vještica. 

Smještaj

Hostel Kismet Dao

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hostel Kismet Dao se nalazi u centru Brašova, 1300m od glavnog trga. Sobe u hostelu su 1/6 i 1/8. Kupatila su moderno uređena i nalaze se na spratovima. Gostima je na raspolaganju recepcija, bar, zajednička soba za druženje, internet, lokeri, mape. Usluga je na bazi 2 noćenja.

Web stranica http://www.kismetdao.com/

Adresa Str. Democratiei 2B Brasov
500113 Romania

Hostel Rolling Stone

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Rolling Stone hostel se nalazi u centru grada 1200m od glavnog trga. Sobe su 1/2, 1/6, 1/8, 1/11. Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi 2 noćenja. 

Web stranica http://www.rollingstone.ro/

Adresa Str. Piatra Mare 2A
Brasov
Romania

Flamingo Pansion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Flamingo Pansion 3* sa baroknom fasadom i modernim enterijerom, nalazi se u centru Brašova 1000m od glavnog trga. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4 i svaka ima svoje kupatilo. Usluga je na bazi 2 noćenja sa 2 doručka.

Web stranica http://www.pensiuneaflamingo.ro/

Adresa Brașov
str. Lunga
nr. 75
Jud. Brasov

Pansion Sofie

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Pansion Sofie se nalazi u širem centru Brašova, 3km od glavnog trga ili na 15 minuta vožnje gradskim prevozom. Sobe u pansionu su 1/2, 1/3, 1/4 i sve sobe imaju kupatilo i kablovsku TV. Usluga je na bazi 2 noćenja sa 2 doručka. 

Web stranica http://pensiuneasofie.ro/

Adresa Str. Codrii Cosminului Nr. 122 500142 Brasov

Pansion i rezidencija Ambient

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Pansion i rezidencija Ambient 3* se nalazi u centru Brašova, 1100m od glavnog trga. Sastoji se iz dva odvojena dijela, a restoran i recepcija se nalaze u glavnoj zgradi. Sobe su moderno opremljene – 1/2, 1/3, 1/4 (apartman apartman iz dvije dvokrevetne sobe) i svaka ima svoje kupatilo. Usluga je na bazi 2 noćenja sa 2 doručka.

Web stranica http://www.pensiuneambient.ro/

Adresa Strada Iuliu Maniu 62
Brașov 500091
Romania

Hotel Long Street

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Long Street 3* se nalazi u širem centru grada na 2km od Crne crkve. Sobe su 1/3 i 1/2, apartmani 1/5 i 1/4. Sobe imaju TV I besplatan wi-fi. Usluga je na bazi 2 noćenja sa 2 doručka.

Web stranica https://www.hotel-longstreet.ro/cazare_brasov_accommodation/

Adresa Str. Lunga
nr. 193 Brasov

Prijevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namijenjeno prevozu grupa između 48 i 68 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.