Lisabon oktobar

cijena od
640
BAM ,00
sada od
600
BAM ,00
trajanje
13 dana
Upit
Upit

Krajnji zapad ''starog kontinenta'', rustična prijestolnica Portugala kroz koju zuje tramvaji - Lisabon i grad vina i vidikovaca - Porto, u kombinaciji sa ''kraljicom Mediterana'' - Barselonom, duhom Baskije i šarmom Francuske u Bordou iznova oduševljavaju turiste iz svih dijelova svijeta. Kako bi tura bila raj za objektive fotoaparata, obilaze se Verona, grad Romea i Julije, kao i La Specija iz koje kreću vozovi u pet šarenih sela - Cinque Terre. Tura koju se ne zaboravlja, koja prikazuje Evropu u punom sjaju - Lisabon oktobar.


Ruta
Beograd
La Specija
Barselona
Lisabon
Porto
San Sebastijan
Bordo
Verona
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hostel, Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Francuska, Italija, Portugal, Španija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope, Ljetna proputovanja
Kod putovanja
ESPT3
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 58 ,

Plan i program

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cvijeća) u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do La Specije

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u La Speciju (La Spezia) sedište istoimenog okruga u okviru italijanske pokrajne Ligurija, smešten u istočnom dijelu Đenovskog zaliva, dijela Tirenskog mora, u prijepodnevnim časovima. Pravimo tehničku pauzu od deset sati. Mogućnost individualnog odlaska vozom u Cinque Terre, pet šarenih sela na obali mora. Polazak za Barselonu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od La Specije do Barselone

Mjesto

 • La Specija

Dolazak u Barselonu, temperamentnu mediteransku metropolu, u prijepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: šetalište La Rambla, Kolumbov spomenik (Colon), Trg Katalunja (Placa de Catalunya), Gaudijeve kuće: Casa Mila i Casa Batllo, katedrala, Gotska četvrt (Barri Gotic). Smještaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Sun & Moon hostel 1 noć

Mjesto

 • Barselona

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za obilazak Parka Guelj (Parc Guell), predivne panorame sa Tibidaba ili Bunkers de Karmel (Bunkers del Carmel), simbola grada - velelepne crkve Sagrada Familia, prelijepog parka Ciutadela ili vožnju žičarom. Polazak za Lisabon u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnikana 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Barselone do Lisabona

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u Lisabon u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Smještaj u hostel u popodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Park Eduarda VII, Trg Pombal, Avenida Liberdade, vidikovac Sao Pedro de Alcantara, najživahnija četvrt Bairro Alto. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Hans Brinker Hostel Lisabon 1 noć

Mjesto

 • Lisabon

Doručak. Fakultativni obilasci turističkih atrakcija Lisabona autobusom sa lokalnim vodičem. LISABON CITY TOUR – Kula Belem (Torre de Belem), Spomenik otkrićima (Padrao dos Descobrimentos), Manastir Svetog Žeronima (Jeronimos Monastery), Alfama, Lisbon Expo. Slobodno vrijeme.  

Smještaj

Hans Brinker Hostel Lisabon 1 noć

Mjesto

 • Lisabon

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni obilazak mistične masonske Sintre i  najzapadnije tačke Europe - Cabo da Roca. Povratak u Lisabon. Noćenje.

Smještaj

Hans Brinker Hostel Lisabon 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet u outlet Freeport Leasure, gdje možete kupiti robu najpoznatijih svjetskih brendova. Noćenje.

Smještaj

Hans Brinker Hostel Lisabon 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Polazak za Porto u jutarnjim časovima. Dolazak u Porto u popodnevnim časovima, gdje pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Staro gradsko jezgro pod zaštitom UNESCO-a, šetalište Ribeira, Katedrala Se, most Luisa I (Ponte Luis I), manastir “Serra do Pilar”, vinarije u Vila Nova de Gaja (Villa Nova de Gaia)… Slobodno vrijeme za kaficu pored rijeke Duoro i uživanje u šarenim fasadama Porta, šoping. Polazak za San Sebastijan u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Lisabona do Porta
 • Autobuski prevoz od Porta do San Sebastijana

Mjesto

 • Porto

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u San Sebastijan, biser španske atlantske obale u jutarnjim časovima. Imamo vremena da obiđemo baroknu crkvu Svete Marije Elize iz 18. Veka (Basílica de Santa María del Coro), zgrade dominikanskog samostana u stilu pozne gotike u kojoj se danas nalazi muzej San Telmo i da popijemo kafu na glavnom trgu (Konstituzio Plaza). Posle 3-4 sata u San Sebastijanu nastavljamo put do Bordoa. Dolazak u Bordo u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: Veliko pozorište (Grand Théâtre de Bordeaux), katedrala, trg uz reku „Place de la Bourse“, toranj „Pey-Berland”, Kameni most (Pont de Pierre), bazilika Svetog Mihaila (La basilique Saint-Michel). Slobodno vreme.  

Prevoz

 • Autobuski prevoz od San Sebastijana do Bordoa

Smještaj

F1 Bordeaux Nord Lormont 1 noć

Mjesto

 • San Sebastijan
 • Bordo

Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vrijeme za uživanje u prelijepom gradu na obali Atlantika, u čuvenim francuskim vinima i sirevima. Polazak za Veronu u popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Bordoa do Verone

Mjesto

 • Bordo

Dolazak u Veronu, legendarni grad zabranjene ljubavi Romea i Julije, gdje pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada: Veronska arena (Verona Arena), Dvorac Vekio (Castelvecchio) sa istoimenim mostom, Julijina kuća (Casa di Giulietta), Toranj Lamberti (Torre dei Lamberti), Trg Erbe (Piazza delle Erbe), Katedrala, Zamak Svetog Petra na brdu (Castel San Pietro), rimsko nalazište. Slobodno vrijeme za šoping, muzeje, italijansku picu i pastu. Polazak za Beograd  u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Verone do Beograda

Mjesto

 • Verona

Dolazak u Beograd u poslijepodnevnim časovima.

Mjesto

 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno


Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do La Specije
 • Autobuski prevoz od La Specije do Barselone
 • Autobuski prevoz od Barselone do Lisabona
 • Autobuski prevoz od Lisabona do Porta
 • Autobuski prevoz od Porta do San Sebastijana
 • Autobuski prevoz od San Sebastijana do Bordoa
 • Autobuski prevoz od Bordoa do Verone
 • Autobuski prevoz od Verone do Beograda

Hrana

5 × Doručak (buffet)

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Posteljinu (2,20 eur), peškire (2,20 eur) i deke (3,30 eur) u hostelu u Barceloni
 • Dnevna karta za Cinque Terre - 16,00 eura

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Lisabon city tour

Cijena: 25,00 EUR

Obilazak grada autobusom sa lokalnim vodičem. Kula Belem na obali rIJeke Težo, iz ranog XVI vIJeka, danas se nalazi na listi UNESCO-ve svJetske kulturne baštine. Spomenik otkrićima je u obliku karavana sa Princom Henrijem na brodu i slikama čuvenih moreplovaca koji su učestvovali u zlatnom dobu pomorskih otkrića. Manastir Žeronimo je nastao na mJestu monaške pustinje Ermida do Restelo koju je osnovao Henrik Moreplova 1450.godine. U ovom samostanu je posljednju noć proveo Vasko da Gama pred plovidbu za Indiju. Bairro Alto je srce grada sa mnoštvom klubova poppločanim uličicama gdje ćete osJetiti pravI duh Portugala. Alfama (arapsa reč - vruća fontana ili kupatilo), najstarija četvrt Lisabona, koja je nastala u podnožju tvrđave Svetog Đorđa. Atmosfera i boje iz starih dana, zvuci fada, veš koji se suši na prozorima, tramvaji; Okeanarijum - uživanje u svijetu Atlantika

Sintra i Cabo da Roca

Cijena: 30,00 EUR

Sintra, mistični grad sa kućom masona (Quinta da Regaleira), šarenom palatom Pena i Nacionalnom palatom, osnovana je od strane Mavara početkom 9. vijeka. Puna kafića i restorana u kojima se goste brojni turisti čija je Sintra neizbježna stanica na ruti kroz Portugal. Cabo da Roca - najzapadnija tačka Europe gdje se talasi odbijaju o stijene i gdje možete dobiti certifikat da ste bili na krajnjem zapadu "starog kontinenta"

Freeport Leisure

Cijena: 10,00 EUR

Freeport Leisure je outlet tržni centar koji se nalazi na periferiji Lisabona. Imaćete priliku da pored dobrog šopinga i pređete most Vasko da Gama

Smještaj

Sun & Moon hostel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Sun and Moon hostel se nalazi u centru Barcelone, u Gotskoj četvrti na 2 minuta od glavnog šetališta – La Ramble. Sobe su 1/6 i 1/8 i svaka ima svoje kupatilo. U hostelu se rentaju posteljina (2,20 eura), peškiri (2,20 eura) i deke (3,30 eura), a u dvokrevetnim sobama su uključeni u cijenu. Turistička taksa se plaća na samom putovanju. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica https://www.hostelbcn-sunmoon.com/

Adresa Carrer de Ferran
17 08002 Barcelona España

Hans Brinker Hostel Lisabon

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hans Brinker hostel se nalazi u širem centru Lisabona na samo 650m od čuvenog parka Edvarda VII. Stanice metroa (žuta i plava linija ) nalaze se iza ugla od hostela i vode do starog centra grada za 5 do10 min. Sobe u hostelu su sa 2, 4, 6 i 8 kreveta, svaka soba ima svoje kupatilo posteljinu i peškire. Gostima su na raspolaganju bar i recepcija. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica https://hansbrinker.com/lisbon

Adresa R. Pedro Nunes 10
1050-171 Lisboa
Portugal

F1 Bordeaux Nord Lormont

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

HotelF1 Bordeaux Nord Lormont je badžet hotel iz lanca Formula koji se nalazi na periferiji Bordoa, 8,5km od katedrale (30min vožnje tramvajem).U hotelu gosti mogu koristiti besplatan wi-fi. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat), a kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. 

Web stranica http://www.hotelf1.com/gb/hotel-2254-formule-1-hotelf1-bordeaux-nord-lormont/index.shtml

Adresa Rue du Courant
33310 Lormont
France

Prijevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namijenjeno prevozu grupa između 48 i 68 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.