Krakow Nova godina iz Sarajeva

cijena od
290
BAM ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit

Prethodnih godina nekoliko hiljada nasmijanih putnika išlo je u Krakow na doček Nove godine sa Jungle Tribe-om. Svake godine je sve bolji provod i Krakow će opet biti najpopularnija destinacija za mlade u najluđoj noći. Nova godina u Krakowu je nevjerovatan događaj za pamćenje i prepričavanje. Grad magije i energije, zabave, grad koji odiše svojim ponosom i kulturom. Niske cijene u klubovima, mladi ljudi iz Poljske zajedno sa turistima iz cijele Evrope... Pjesnici, umjetnici i naučnici su inspiraciju nalazili u Krakowu. Grad ima oko 780.000 stanovnika od čega polovinu čine studenti! Parkovi i trgovi u centru grada ispunjeni su mladim ljudima i pozitivnom energijom. Četiri prelijepa dana u gradu na obali Wisle, studentskom i kulturnom centru Evrope koji svaki dan posjeti veliki broj turista iz cijeloga svijeta!


Ruta
Sarajevo
Krakow
Sarajevo

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hostel, Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Vrste putovanja
Nova godina
Destinacije
Poljska
Kod putovanja
PL2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 40 , Max 20 ,

Plan i program

Polazak autobusa iz Sarajeva sa parkinga ispred Zemaljskog muzeja u 14:00h. Upoznavanje u busu, euforija i dobra muzika... Vožnja na relaciji Sarajevo - Doboj - Banja Luka gdje se grupi pridružuje još putnika. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Mađarsku i Slovačku sa kraćim usputnim pauzama svaka 3-4 sata radi odmora putnika, ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinskih pumpi, te obavljanju graničnih formalnosti.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Sarajeva do Krakowa

Mjesto

 • Sarajevo

Dolazak u Krakow u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilasci: Florijanska kapija, Barbakan (The Barbican), Kraljevski put (Royal road), glavni trg Rinek (main square), crkva Svete Marije (St. Mary's Basilica), Dom suknarskog ceha, Kanonička ulica (Kanonicza street), kraljevski kompleks Vavel (Wawel castle), Kazimjež (Kazimierz). Smještaj u hostel/hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Fakultativni večernji odlazak u provod – uvertira pred najluđu noć. 

Smještaj

Green hostel ili WM System hotel 1 noć

Mjesto

 • Krakow

Fakultativni izlet u Auschwitz, koncentracioni logor iz Drugog svjetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Poslije toga, obilazak koncentracionog logora Birkenau gdje je sniman film “Šindlerova lista” (Schindler's list). Povratak u hostel/hotel i priprema za najluđu noć u godini. Fakultativno: doček Nove godine u nekom od krakowskih klubova sa najluđom Jungle Tribe ekipom. SRETNA NOVA GODINA!

Smještaj

Green hostel ili WM System hotel 1 noć

Mjesto

 • Krakow

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vrijeme za odmor od najluđe noći, šetnja, klopa tradicionalne poljske hrane, ispijanje najrazličitijih vrsta piva i vodke. Fakultativni odlazak u provod na reprizu novogodišnje noći. 

Smještaj

Green hostel ili WM System hotel 1 noć

Mjesto

 • Krakow

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Napuštanje soba. Fakultativni izlet u Rudnik soli (Wieliczka Salt Mine), na nevjerovatnu avanturu pod zemljom - spuštanje stepenicama do dubine od 130 m, obilazak kapela od soli, slanih jezera, koncertnih dvorana. Polazak za Sarajevo nakon fakultativnog izleta. Noćna vožnja kroz Slovačku, Mađarsku i Hrvatsku sa uputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskim formalnosti i kraćim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Krakowa do Sarajeva

Mjesto

 • Krakow

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Dolazak u Banja Luku jutarnjim satima, a u Sarajevo u poslijepodnevnim satima. Kraj putovanja!

Mjesto

 • Sarajevo
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 100,00 KM. Preostali iznos je moguće plaćati na rate, a isplata cjelokupnog aranžmana je obavezna najkasnije do mjesec dana pred put.

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje preko računa

Šta je uključeno

Smještaj

Green hostel ili WM System hotel 3 noći

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Sarajeva do Krakowa
 • Autobuski prevoz od Krakowa do Sarajeva

Hrana

3 × Doručak (buffet)

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Auschwitz

Cijena: 20,00 EUR

Auschwitz i Birkenau (Auschwitz II) su najpoznatiji koncentracioni logori iz Drugog svjetskog rata. Kažu da ko ne zna istoriju, nije sposoban ni da razumije sadašnjost. Na ovim mjestima je pisana strašna istorija mnogih naroda, ovdje ćete vidjeti nevjerovatne prizore i čuti strašne priče. Imat ćete i priliku da vidite sva zlodjela koja su nacisti počinili nad zatvorenicima. Auschwitz I je u potpunosti očuvan i autentično uređen kao što je izgledao za vrijeme rata. Birkenau je poznat i po tome što je tu sniman kultni film "Šindlerova lista".

Rudnik soli "Wieliczka"

Cijena: 30,00 EUR

Rudnik Soli "Wieliczka" se nalazi 20 km od Krakowa i to je jedan od najpoznatijih rudnika u Evropi. Posjetioci imaju priliku da se spuštaju do dubine od 130 metara ispod zemlje (3 nivoa, a rudnik ima čak 9). Fascinantan je sam prostor ispod zemlje koji je uređen kao najbolji mogući muzej, pa tako možete da vidite podzemna jezera, koncertne dvorane, kapele za vjenčanja, uklesane slike, patuljke... Nikako ne bi trebalo propustiti rudnik, jer će vam to vjerovatno biti jedan od najljepših obilazaka u Evropi.
 

Smještaj

Green hostel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hostel Green se nalazi u centru Krakowa, kod dvorca Wawel, na oko 1 km hoda od glavnog trga. Sobe su 1/1, 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/9 krevetne. Kupatila su u sobi ili dvije sobe dijele jedno kupatilo. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica http://greenhostel.pl/

Adresa Krakowska 1
31-062 Kraków
Poland

WM System hotel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel WM System 3* se nalazi na 4 km od centra grada. Sobe u hotelu su 1/2 krevetne, svaka posjeduje svoje kupatilo, besplatan WI-FI i SAT TV. Gostima hotela su na raspolaganju bazen, sauna i teretana. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica https://www.wmhotelsystem.krakow.pl/pl/

Adresa aleja 29 Listopada 189
31-241 Kraków
Poland

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL d.o.o Sarajevo sa licencom 07-02-22-9594/19.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPĆIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.