Alzas i Švarcvald

cijena od
400
BAM ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit

Regija Alzas se nalazi na istoku Francuske. Historija, pejzaž i kultura ovog dijela Francuske plijene svojom ljepotom i raznolikošću. Gravni grad regije Alzas jeste Strasbourg koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije, sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudska prava. Planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajini Baden-Württemberg, oduvijek je privlačio turiste svojim prelijepim pejzažima, u čijoj plodnoj dolini se nalaze mnogi bajkoviti gradići i sela, specifični za ovaj kraj. 


Ruta
Beograd
Strazbur
Kehl
Strazbur
Donauešingen
Triberg
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope
Destinacije
Njemačka
Kod putovanja
DE3
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da

Plan i program

Sastanak putnika je u Beogradu u 14.30 h. Polazak autobusa u 15.00 h. Polazak iz Novog Sada u 16.15 h ispred željezničke stanice, kod lokomotive. Vožnja kroz Mađarsku.

Prevoz

 • Vožnja preko Austrije i Mađarske do Strazbura

Mjesto

 • Beograd

Noćna vožnja kroz Mađarsku. Nastavak vožnje kroz Austriju do Strasbourga. Odlazak na razgledanje grada gradskim prevozom, u pratnji vodiča. Šetnja sa vodičem kroz historijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notre–Dame u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji dio starog Strasbourga sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svjetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel Europa u mjestu Kehl, 8km od Strasbourga. 

Smještaj

Hotel Europa 1 noć

Mjesto

 • Strazbur
 • Kehl

Fakultativni cjelodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradiću Freiburg koji s pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Danas važi za jedan od najljepših srednjovijekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Njemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116 m, trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do gradića Colmar sa 70000 stanovnika , smještenim u podnožju planine Vogezi na rijeci Lauch, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovijekovnih centar grada nastao u 9. vijeku, glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drevnim građevinama smještene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vrijeme u historijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovijekovnom selu Kajzersbergu, koji je udaljen oko 12km od Colmara, sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gdje je svaka kuća različita a ipak ista. Kraća šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najljepših sela Francuske. Smješteno između uređenih vinograda, sa samo 3000stanovnika, u kom je snimano više historijskih filmova. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.

Smještaj

Hotel Europa 1 noć

Mjesto

 • Kehl

Hrana

 • doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Cjelodnevni fakultativni izlet u Heidelberg, romantični gradić smješten uz rijeku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada koji spada među najimpresivnije objekte u Njemačkoj, a postoji već 700 godina. Ubraja se u red deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Heidelberg (panorama), Rathaus – Gradska kuća, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru, gotička crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najljepši pogled na stari dio grada. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do mjesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama rijeke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom između 14 i 66 °C. Sa svojim ljekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama i prelijepim parkovima, Baden Baden je idealno mjesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svjedoče raskošne palate i vile, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelijepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vrijeme. Povratak u Kehl.

Smještaj

Hotel Europa 1 noć

Mjesto

 • Kehl

Hrana

 • doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Polazak prema gradiću Triberg gdje se nalazi najveći vodopad u Njemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Široko je dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gdje je čovjek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj s mnogo hotela i mjesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do mjesta Donaueschingen poznatog kao mjesto gdje nastaje Dunav. Rijeka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dvije planinske riječice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vrijeme. Polazak za Beograd. 

Prevoz

 • Noćna vožnja kroz Njemačku, Austriju i Mađarsku.

Mjesto

 • Kehl
 • Strazbur
 • Donauešingen
 • Triberg

Hrana

 • doručak (buffet) × 1

Vožnja kroz Mađarsku. Prelazak mađarsko – srpske granice. Vožnja kroz Srbiju. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Prevoz

 • Vožnja kroz Mađarsku do Beograda

Mjesto

 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel Europa Primjer 3 noći

Prevoz

 • Vožnja preko Austrije i Mađarske do Strazbura
 • Noćna vožnja kroz Njemačku, Austriju i Mađarsku.
 • Vožnja kroz Mađarsku do Beograda

Hrana

3 × doručak (buffet)

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Ulaznica za vodopad u Tribergu 4,50 eura

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Alzas i Švarcvald

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: od 20,00 EUR do 30,00 EUR

Izlet Alzas i Švarcvald  u trajanju od oko 12 sati sa posetom mestima: Frajburg, Kolmar, Kajzersberg, Rikvir. Kolmar, bajkoviti gradić u Francuskoj sa oko 67.000 stanovnika, u podnožju planine Vogezi, novi hit među srpskim turistima. Kroz grad protiče reka Lauch, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Mnogobrojni mostovi i kanali doneli su još jedno ime ovom gradu- “la Petite Venise” ili "mala Venecija" (kako se i zove jedna četvrt). Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz osam vekova germanske i francuske arhitekture. Grad je nastao u IX veku, a status slobodnog grada je stekao 1226. godine. Neverovatna arhitektura, novogodišnja atmosfera, miris romantike su dovoljan razlog da ne odolite Kolmaru. Miris vafla, palačinki, peciva koji se širi ulicama prepunih šarenih kućica ostaće Vam zauvek u sećanju! Frajburg, grad koji pored dobrog raspoloženja nudi još mnogo toga: jedno od najlepših starih gradskih jezgara, ispresecano tipičnim, malim kanalima („Bächle”) pored pešačkih staza. Bogatu kulturu i istoriju, brojne kafiće i prijatne gostionice, regionalnu kuhinju i predivnu okolinu i atmosferu, koja je malo opuštenija i rasterećenija - jednom rečju: južnija.

Heidelberg i Baden Baden

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: od 25,00 EUR do 30,00 EUR

Heidelberg je smješten na pola puta između dva najveća njemačka privredna centra, Stuttgarta i Frankfurtha, oduševljava svojim prirodnim ljepotama kao i kombinacijom modernog i tradicinalnog. Ono što očara svakog posetioca jeste i Hajdelberški dvorac, smešten na brdu iznad starog dela grada. Dvorac i njegove sporedne zgrade, zajedno sa Starim mostoma na reci Nekar spadaju u najimpresivnija mesta u Nemačkoj. Baden-Baden, smešten  u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os, poznata je svetska banja, lječilište, ljetovalište. U XVI vijeku postao je sjedište pogranične grofovije Baden i samim tim utočište za bogate i slavne. Predstavlja malu oazu njemačke kulture i historije.

Smještaj

Hotel Europa

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel se nalazi u mjestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od historijskog centra Strazbura 7.5 km dijeli ih samo istoimeni most koji je ujedno i granica između ove dvije države. Postoji učestali gradski prijevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 eura, takođe samo mjesto Kel ima pješačku zonu u blizini hotela kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan. Doručak se služi po principu samoposluživanja. 

Organizator putovanja zadržava pravo zamjene ovog hotela, hotelom iste ili više kategorije.

Web stranica http://www.ates-hotel.de/index.php?id=12

Prijevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namijenjeno prevozu grupa između 48 i 68 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.