Toskana Nova godina

cijena od
300
BAM ,00
sada od
280
BAM ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit

Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem dijelu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Siena, Luka... Toskana je poznata i po zaštićenim predjelima i po velikom broju očuvanih starih gradova, zbog čega se na njenom tlu nalazi nekoliko mjesta stavljeno na spisak baštine UNESCO-a, a sama regija je jedna od turističkih najposjećenijih na svijetu...


Ruta
Beograd
Montekatini
Bolonja
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hotel
Organizator
Calypso Tours International Beograd, Srbija
Destinacije
Italija
Vrste putovanja
Nova godina
Kod putovanja
IT14
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da

Plan i program

Polazak iz Beograda u 18h ( tačno vrijeme i mjesto polaska biće poznato dva dana ranije). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama radi odmora I prelaska državnih granica.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Pize

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Pizu u prijepodnevnim satima. Piza je nekadašnji centar moćne Maritimne Republike, grad u kome se nalazi jedan od najljepših trgova na svijetu – Piazza dei Miracoli, sa remek djelom romano-gotske arhitekture: Krivi Toranj, Katedrala, Krstionica i Groblje svetitelja... Šetnja gradom... Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme polazak za Montekatini. Smještaj u hotel.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Pize do Montekatinija

Smještaj

Hotel Holiday 52 ili Hotel Neptun 1 noć

Mjesto

 • Montekatini

Nakon doručka predviđen je fakultativni izlet u San Gimignano i Sienu. San Gimignano je mali srednjovjekovni grad, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz 13. i 14. vijeka. Po dolasku u San Gimignano razgledanje grada i nakon toga slobodno vrijeme sve do polaska prema Sieni. Po dolasku u Sienu razgledanje grada: Crkva San Domenico, Piazza Salimbeni, Katedrala iz 12.vijeka, šetnja kroz čuvene sienske kontrade... U srcu Siene nalazi se jedan od najljepših trgova Italije, poznat po Paliu - festivalu sa konjskim trkama. Nakon razgledanja slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U starom gradu u Sieni nalazi se veliki broj kantina sa lokalnim proizvodima. U jednoj od njih iskoristit ćemo priliku da probamo čuvena toskanska vina i sienske kolače. Nakon toga okupljanje i polazak prema Montekatiniju. Dolazak u hotel u večernjim satima. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel Holiday 52 ili Hotel Neptun 1 noć

Mjesto

 • Montekatini

Hrana

 • doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka predvišen je fakultativni izlet u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smješten na obali rijeke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svijet Firenca ima ogroman historijski, kulturni, obrazovni i umjetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolijevkom renesanse. U njemu su živjeli i stvarali mnogi umjetnici 15. i 16. vijeka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelandjelo...U dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema Firenci. Na ulasku u Firencu, putnici prelaze na tramvaj, koji ih vodi do centra grada (vožnja tramvajem traje oko 20min, povratna karta za tramvaj je uključena u cijenu izleta). Po dolasku u centar grada, razgledanje u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, Crkva San Lorenzo, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Djotov zvonik, Krstionica, Piazza Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio... Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vrijeme okupljanje u centru grada, vožnja tramvajem do izlaska iz Firence gdje će putnike sačekati autobus. Povratak u Montekatini. Slobodno vrijeme. Izmedju 20h-21h polazak iz Montekatinija prema Firenci na doček Nove godine (fakultativno). SRETNA NOVA GODINA!!!! Slobodno vrijeme do 01h, kada je predviđen povratak prema Montekatiniju.

Smještaj

Hotel Holiday 52 ili Hotel Neptun 1 noć

Mjesto

 • Montekatini

Hrana

 • doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka napuštanje hotela, polazak ka regiji Emilia Romagna i dolazak u njen glavni grad – Bolonju. Po dolasku obilazak starog grada: Katedrala Sv. Petra, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazzo Comunale, Palazzo di Archiginasio - prvobitno sjedište Bolonjskog univerziteta, tornjevi Azineli i Garisenda... Slobodno vrijeme do polaska za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Montekatinija do Bolonje

Mjesto

 • Bolonja

Hrana

 • doručak (buffet) × 1

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima... Kraj putovanja.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Bolonje do Beograda

Mjesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Prilikom prijave plaća se 80 KM. Ostatak se plaća najkasnije do mjesec dana pred put.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. 

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel Holiday 52 ili Hotel Neptun 3 noći

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Pize
 • Autobuski prevoz od Pize do Montekatinija
 • Autobuski prevoz od Montekatinija do Bolonje
 • Autobuski prevoz od Bolonje do Beograda

Hrana

3 × doručak (buffet)

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Obaveznu boravišnu taksu u Montekatiniju - plaća se na recepciji hotela – 1,50€ po osobi po danu za hotel 3*

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

San Gimignano i Siena

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 30,00 EUR

Siena je poznata kao grad i sjedište istoimene provincije u italijanskoj regiji Toskani sa oko 55.000 stanovnika. Zbog svoje bogate kulturno-historijske prošlosti stavljena je pod zaštitu UNESCO-a. U Sieni ćete imati osećaj kao da ste zalutali u neko drugo vrijeme.

Doček Nove godine u Firenci

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 15,00 EUR

Doček Nove godine u Firenci

Fakultativni obilazak Firence

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 25,00 EUR

Fakultativno obilazimo Firencujedan od turistički najpopularnijih italijanskih gradova, oazu za ljubitelje umjetnosti.

Smještaj

Hotel Holiday 52

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Holiday 52 udaljen je 200m od termalnih izvora i 100m od centra grada. Hotelska struktura se sastoji od 23 sobe. Svaka soba ima TV, klimu, grijanje i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Web stranica https://hotelholiday52.business.site/?utm_source=gmb&utm_medium=referral

Hotel Neptun

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Neptun 3* se nalazi u mirnom dijelu Montekatinija. Svaka soba ima TV, klimu, grijanje i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Web stranica http://www.hotelnettunomontecatini.it/

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.