Provansa polja lavande

cijena od
380
BAM ,00
trajanje
8 dana
Prijavi se Upit
Upit

Putovanje u Provansu za cvjetanje lavande! Mirisi mediteranskih polja, cvjetanje lavande, inspiracija za umjetnike poput Pikasa, Van Goga i Sezana, simbol je za opušten i jednostavan život ili kako bi Francuzi rekli " Art de Vivre". Neobični krajolici, igre svjetlosti koja je po riječima slikara ovdje jača nego u drugim dijelovima Francuske, gastonomski specijaliteti, kvalitetna vina i očaravajući gradovi, potpuno će vas uvesti u novi svijet putovanja.


Ruta
Beograd
Verona
Plato de Valensol
Avignon
Eks an Provans
Padova
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Francuska, Italija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope
Kod putovanja
FR3
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 52 ,

Plan i program

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cvijeća) u 18h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograd do Verone

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Veronu, legendarni grad zabranjene ljubavi Romea i Julije, gdje pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada: Veronska arena (Veroa Arena), Dvorac Vekio (Castelveccio) sa istoimenim mostom, Julijina kuća (Casa di Giulietta), Toranj Lamberti (Torre dei Lamberti), Trg Erbe (Piazza delle Erbe), Katedrala (verona Cathedral), Zamak Svetog Petra (Castel San Pietro) na brdu, rimsko nalazište (Roman Theatar). Slobodno vrijeme za šoping, muzeje, italijansku pizzu i pastu. Polazak za Avignon u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Verone do Plato de Valensola

Mjesto

 • Verona

U prepodnevnim časovima prolazimo kroz polja lavande i slikamo se okruženi ljubičastim bojama i opojnim mirisima. Parkovi prirode Verdon i Luberon puni su polja na kojima cvjeta lavanda u ovom period godine. Mi ćemo obići dio Plato de Valensol I iskoristiti oko sat slobodnog vremena za uživanje u ljubičastim nijansama lavande. Nastavak puta do Avignona. Dolazak u Avigno), nekadašnji centar moći katoličke crkve,u popodnevnim časovima. Smještaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: Papska palata (Palais des Papes) – najveća atrakcija grada pod zaštitom UNESCO-a i najveća palata na svijetu u stilu gotike, katedrala (Notre Dame des Doms d ` Avignon), Avinjonski most (Pont d ` Avignon), Daladijev most (pont Edouard Deladier), Rocher des Doms – mjesto najstarijeg naselja. Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od najljepših gradova Provanse.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Plato de Valensola do Avignona

Smještaj

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV 1 noć

Mjesto

 • Plato de Valensol
 • Avignon

Fakultivni izlet u mala mjesta Provanse gdje ćemo osjetiti pravi duh ovog dijela Francuske. Najprije obilazimo Saint-Rémy (Saint-Rémy-de-Provence), rodno mjesto najpopularnijeg proroka na svijetu Michela de Nostradamusa i mjesto koje je inspirisalo Vinsenta Van Goga da naslika „Zvijezdano nebo“. Fakultativni obilazak gradića: crkva Svetog Martina (Saint-Martin Church), trg sa pijacom Grand Marche, Nostradamusova kuća (Maison de Nostradamus) i fontana. Slobodno vrijeme. Polazak za Les Baux (Les Baux-de-Provence), gradić izgrađen na stijeni sa tvrđavom iz 10.vijeka. Slobodno vrijeme za potpuni užitak uz najukusnije francuske sireve i najkvalitetnije vino. Povratak u Avignon.

Smještaj

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u kome najprije obilazimo Pont du Gard, rimski akvadukt koji se zbog svoje ljepote nalazi na listi UNESCO-ve kulturne baštine. Nastavljamo put u Nimes gdje obilazimo impozantnu arenu (Arena of Nimes)- simbol grada, rimski hram i arheološko nalazište –Maison Carree u slobodnom prevodu kvadratnu kuću, gradsku biblioteku (Nimes book store), katedralu (Nimes Cathedral), prelijepu Baštu Fontana (Jardin de la Fontaine) sa hramom boginje Dijane (Temple de Diane). Slobodno vrijeme u gradu koji datira još iz doba Rimljana. Nakon Nimes-a idemo do Arles-a, grada koji je osnovan od strane starih Grka u 6.vijeku p.n.e. Smješten je na mjestu gdje se rijeka Rona račva u dva rukavca, a najpoznatiji je kao glavni grad Galije i mjesto gdje je Van Gog živio u žutoj kući i odsjekao sebi uho. Obilazimo: crkvu Svetog Trofima (Saint-Trophime Primatial Catholic Church), amfiteatar (Arles Amphitheathar), mjesto gde je bila Van Gogova žutu kuću (La Maison Jaune)koju je naslikao 1888.godine. Slobodno vrijeme. Povratak u Avignon. 

Smještaj

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i uživanje u prelijepom gradu srednjovijekovne arhitekture. Popodne krećemo u prijestolnicu Provanse. Dolazak u Aix-en-Provence. U ovom univerzitetskom gradu ili kako ga često nazivaju „grad hiljadu fontana“ fakultativno obilazimo  katedralu (Aix Cathedral), trg Albetras (Place d`Albertas), bulevar Mirabo (Cours Mirabeau) i crkvu Saint-Jean-de-Malte. Poslije kraćeg obilaska Aix-a, nastavljamo put do Padove. Polazak za Padovu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Avignon do Aix-en-Provence
 • Autobuski prevoz od Aix-en-Provence do Padove

Mjesto

 • Eks an Provans

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u Padovu (Padua) u prijepodnevnim časovima, gdje pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada Antonija Padovanskog: crkva Sv. Antonija (The Basilica of St. Anthony), jedan od najljepših trgova Italije Prato della Valle, šetanje korzom i trg Kavur (Via Cavour). Slobodno vrijeme za šoping, muzeje, italijansku pizzu i pastu. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna kroz  Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Padove do Beograda

Mjesto

 • Padova

Dolazak u Beograd u prijepodnevnim časovima.

Mjesto

 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno


Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograd do Verone
 • Autobuski prevoz od Verone do Plato de Valensola
 • Autobuski prevoz od Plato de Valensola do Avignona
 • Autobuski prevoz od Avignon do Aix-en-Provence
 • Autobuski prevoz od Aix-en-Provence do Padove
 • Autobuski prevoz od Padove do Beograda

Hrana

3 × Doručak (buffet)

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (Sarajevo osiguranje, do 30.000 EUR, standard, od 19 do 59 godina)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Saint-Rémy i Les Baux

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 30,00 EUR

Saint-Rémy-de-Provence je mjesto u kome se rodio francuski astrolog Mišel de Notr Dam poznatiji kao Nostradamus. Napisao je čuvenu knjigu "Proročanstva" pa ga masovno smatraju navećim prorokom na svijetu. Kada je u oktobru 1554.godine zavladala epidemija kuge u Provansi, Nostradamus je nesebično pomagao ljudima kako bi spasio što više života. Mjesto je poznato i po čuvenom holandskom slikaru Vinsentu Van Gogu koji je tu naslikao više od 150 radova između ostalog i njegovo najpopularnije djelo "Zvjezdana noć" - pogled sa prozora sobe sanatorijuma.

Les Baux je gradić na stijeni sa tvrđavom iz 10.vijeka i predstavlja jedno od najljepših manjih mjesta regiona Provansa-Alpi-Azurna obala. Godišnje ga posjeti više od 1,5 miliona ljudi zbog spektakularnog pogleda na očaravajući prirodu Francuske.

Nimes, Arles i Pont du Gard

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 35,00 EUR

Nimes je grad bogate historije, još iz doba Rimljana kada se zvao Nemausus što znači "od izvora". Bio je jedan od najbogatijih gradova Galije, a iz tog perioda u gradu se mogu posjetiti: Arena rimski hram, Mezon Kare ili kvadratna kuća, akvadukt Pon di Gar i rimska kula na brdu. 

Arles je grad koji, poslije Rima, ima najviše kulturno-historijskih spomenika iz rimskog perioda. Osnovao ga je Julije Cezar 46. godine p.n.e. Pored nalazišta iz antičkog perioda, grad je poznat po Van Gogu koji je ovdje isjekao sebi uho nakon svađe sa Polom Gogenom. U gradu se nalazi žuta kuća u kojoj je on živio i koju je ovjekovječio na jednoj svojoj slici. 

Pont du Gard je jedan od najlepših akvadukta iz rimskog perioda i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Nazivaju ga remek-djelom antičke arhtekture i najposjećeniji je lokalitet iz ovog perioda u cijeloj Francuskoj. Služio je kao akvadukt do 6.vijeka, a u od 18. do 20.vijeka kao most. Danas je turistička atrakcija sa 48 metara visine i tri nivoa.

Smještaj

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV budget hotel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV nalazi se 3km od najjužeg centra Avinjona. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat), a kupatila su zajednička na spratu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica https://www.accorhotels.com/gb/hotel-2309-formule-1-hotelf1-avignon-centre-courtine-gare-tgv-renove/index.shtml

Adresa Zac de Courtines
205 Rue Jean Marie Tjibaou
84000 Avignon
France

Prijevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namijenjeno prevozu grupa između 48 i 68 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.