Prag Nova godina

cijena od
300
BAM ,00
sada od
260
BAM ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit

Bogata historija i arhitektura stara nekoliko stotina vjekova... Prijestolnica Česke u svom najsjajnijem izdanju! Grad u kom se miješaju umjetnički stilovi, gdje možete da vidite prelijepe fasade, spomenike kulture, da se super provedete i da ga zauvijek zapamtite. Karlov most, astronomski sat Orloj, Starogradski trg, Trg Republike, Narodni muzej, Zlatna ulica, Narodno pozorište, Crkva Sv. Gospe od Tina, katedrala Sv. Vida, Hradčani... Prag je bajkovit grad, u kome ćete pronaći inspiraciju i u kome će vam svaki treutak biti za pamćenje. Iskoristite priliku da obiđete znamenitosti grada, ali i da uživate u njegovim čarima, u kuhinjii naravno u českom pivu.


Ruta
Beograd
Prag
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hostel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Češka
Vrste putovanja
Gradovi Evrope, Nova godina
Kod putovanja
CZ2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 87 ,

Plan i program

Polazak autobusa sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cvijeća)u 16:00h. Dnevno-noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i  opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz na relaciji Beograd-Prag

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Prag u prijepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Starogradski Trg, sat Orloj, katedrala Svete Gospe od Tina, crkva Svetog Nikole, jevrejska četvrt, katedrala Svetog Vida, Praški dvor i Zlatna ulica, spomenik Karlu IV, Karlov most. Smještaj u hostel u popodnevnim časovima. 

Smještaj

Plus hostel Prag ili A&O Prag Rhea hostel 1 noć

Mjesto

 • Prag

Doručak. Fakultativni izlet u Drezden, “Firencu na Elbi” u Saksonskom trouglu. Obilazak palate Cvinger, opere Zemper, Državni muzej, Bogorodičina protestantska crkva. Povratak u Prag. Cijeli grad u zlatnoj boji, odbrojavanje i ludilo na ulicama počinje. SREĆNA NOVA GODINA! 

Smještaj

Plus hostel Prag ili A&O Prag Rhea hostel 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativan odlazak u Češki Krumlov, jedan od najčuvenijih gradova Češke u kome ćete čuti misteriozne priče o vampirima. Obilazimo: Krumlovski dvorac, gradska zdanja i spomenike koje većinom karakterišu stilovi gotike, renesanse i baroka, gotičku crkvu Sv. Vida. Povratak u Prag. Fakultativna vožnja brodom po Vltavi.

Smještaj

Plus hostel Prag ili A&O Prag Rhea hostel 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Stvari stavljamo u autobus, a mi imamo slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, aktivnosti po želji i opraštanje od “zlatnog grada“. Fakulativni odlazak na krstarenje Vltavom gdje uživamo u pogledu sa rijeke na zlatni Prag. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz na relaciji Prag-Beograd

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Dolazak u Beograd u prijepodnevnim časovima.      

Mjesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Prilikom prijave plaća se 100 KM. Ostatak se plaća najkasnije do mjesec dana pred put.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. 

Šta je uključeno


Prevoz

 • Autobuski prevoz na relaciji Beograd-Prag
 • Autobuski prevoz na relaciji Prag-Beograd

Hrana

3 × Doručak (buffet)

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Drezden

Cijena: 25,00 EUR

Drezden, grad koji sa ponosom nosi nadimak “Firenca na Elbi”. Bio je sravnjen sa zemljom u Drugom svjetskom ratu, a izdigao se još mnogo ljepši. Njegova tragedija i životna priča se desila u Drugom svjetskom ratu kada su Britanci i Amerikanci izveli masovno bombardovanje grada u kojem je oko 80% grada uništeno. Drezden je poznat kao grad kulture i umjetnosti, a najveća turistička atrakcija je zgrada opere Semperoper. Posetićemo i Zvinger, vrhunac barokne umjetnosti sa kompleksom muzeja i galerija, "Vrata krune" na ulazu u gradske zidine, Palata kulture, Plavo čudo- most preko Labe, Terasa Evrope sa pogledom na Labu. Grad su osnovali  Sloveni pod nazivom Drežďany, što je starolužičko-srpski naziv za stanovnike močvara, odnosno šuma na močvarnim riječnim obalama.

Češki Krumlov

Cijena: 20,00 EUR

Na rijeci Vltavi smjestio se ovaj zanimljivi gradić iz 13. vijeka. Najljepši pogled na grad nude njegove zidine a ono što ga čini posebnim su misteriozne priče o vampirima. Češki Krumlov jedan je od najočuvanijih starih gradova Češke, zbog čega se nalazi na UNESCO-vom spisku svjetske baštine. Iako na prvi pogled sve kuće izgledaju kao da su tek sagrađene, ne vjerujte prvom utisku: one su obnovljene, ali većina je sagrađena u 16. i 17. vijeku. Češki Krumlov jedno je od najpopularnijih miesta, koje privlači svojom prelijepom arhitekturom i mnogobrojnim umetničkim dijelima smještenim u starom dijelu grada i Krumlovskom dvorcu. Poznat je i kao kulturni centar, jer je tokom godine domaćin nekoliko manifestacija i festivala. Nevjerovatna ljepota Češkog Krumlova privukla je i brojne režisere, pa su na njegovim ulicama snimani mnogi filmovi (Hostel, Illusionist, Traumstadt). U gradu se nalazi i čuvena pivara Eggenberg.

Krstarenje Vltavom

Cijena: 10,00 EUR

Obilazak Praga sa Vltave odakle sa broda uživamo uz priču i pogledu na Karlov most, Narodno pozorište, Hradčane i druge praške mostove... 

Smještaj

A&O Prag Rhea hostel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

A&O Hostelpripada poznatom lancu hostela i udaljen je 5km od Vaclavskih namjesti. Od hotela do centra grada se stiže tramvajem, metroom ili autobusom za 30ak minuta. Sobe u hostelu su dvokrevetne. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo. U hostelu se nalazi kuhinja i bar kao i chill out dio. Besplatan Wi-fi je dostupan svuda u hostelu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica https://www.aohostels.com/en/prague/praha-rhea/

Adresa V Uzlabine 3068/19 Tschechien - 10800 Prag

Plus hostel Prag

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hostel Plus se nalazi na 15 minuta vožnje tramvajem od Starogradskog trga (4km). Pripada jednom od najpriznatijih lanaca hostela u Evropi. Posjeduje bazen, saunu, besplatan wi-fi. Svaka soba ima svoje kupatilo. Sobe su 1/2, 1/4 i 1/6, 1/8 (u višekrevetnim sobama kreveti su na sprat). Posteljina je uključena u cijenu, peškiri se iznajmljuju na licu mjesta za 3eur. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Web stranica http://www.plushostels.com/plusprague

Adresa Přívozní 1
170 00 Praha 7-Holešovice
Czechia

Prijevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namijenjeno prevozu grupa između 48 i 68 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.