Biseri istočnog bloka

cijena od
860
BAM ,00
trajanje
18 dana
Prijavi se Upit
Upit

Istočna Europa koju možda niste imali prilike da doživite, od pulsirajućih trgova Poljske, preko raskošnih prijestolnica Bejlorusije (Minska) i Ukrajine (Kieva), kupanja na Crnom moru u Odessa-i, ispijanja najboljih moldavskih vina u Chisinau-u, obilaska moštiju Svete Petke u Iasi-u sve do “Pariza Istoka” – Bukurešta. Biseri istočnog bloka upoznat će Vas sa drugačijom kulturom i raskošnim mjestima


Ruta
Beograd
Krakow
Gdanjsk
Minsk
Kiev
Odessa
Chisinau
Iasi
Bukurešt
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Bjelorusija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Ukrajina
Vrste putovanja
Gradovi Evrope, Ljetna proputovanja
Kod putovanja
PBUMR1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 57 ,

Plan i program

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja historije Jugoslavije (Kuće cvijeća) u 18h. Dnevno-noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Prevoz od Beograda do Krakowa

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Krakow u prijepodnevnim časovima. Pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak: Florijanska kapija (St. Florian`s Gate), Barbakan (The Barbican), Kraljevski put (Royal road), glavni trg Rynek (Rynek Glowny), crkva Svete Marije (St. Mary's Basilica),Dom suknarskog ceha (Sukiennice), Kanonička ulica (Kanonicza street), kraljevski kompleks Wawel (Wawel castle), Kazimierz. Polazak za Gdansk u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

 

Prevoz

 • Prevoz od Krakowa do Gdansk

Mjesto

 • Krakow

Dolazak u Gdansk, jedan od najljepših gradova na Baltiku. Fakultativni obilazak grada: Zlatna kapija (Golden Gate), glavni ulaz u grad - Visoka kapija (Porta Alta), Kraljevski put (Royal Way), trg pun prodavnica Long Market, Bazilika Svete Marije (Basilica of Saint Mary), Kapija Svete Marije (St. Mary`s Gate). Smještaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel Arena Expo 2* 1 noć

Mjesto

 • Gdanjsk

Doručak. Fakultativni izlet do Kaliningrad, nekadašnjeg glavnog grada Pruske i današnje prijestolnice Kaljiningradske oblasti, enklave koja pripada Rusiji. Tragovi njemačke kulture su još uvijek vidljivi u gradu. Slobodno vrijeme za šetnju i obilaske znamenitisti poput Katadrale u kojoj sahranjen Imanuel Kant (Konigsberg Cathedral), Centralni trg (Central Square), avenija Moskovskiy Prospekt. Slobodno vrijeme. Povratak u Gdansk u kasnim večernjim časovima. 

 

Smještaj

Hotel Arena Expo 2* 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Fakultativni izlet u Slovinski nacionalni park (The Slovinsky Nacional Park), rezervat biosfere sa pješčanim dinama, šumama, jezerima i jedinom pustinjom u Poljskoj. Imat ćete priliku da vidite prelijepe pješčane dine koje ulaze u Baltičko more, da odmarate i uživate u prirodi i jedinstvenom prizoru. Polazak za Minsk u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

 

Prevoz

 • Prevoz od Gdanska do Minska

Mjesto

 • Gdanjsk

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Dolazak u Minsk u podnevnim časovima. Smještaj u hotel u popodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Trg pobjede (Victory Square), Gorki park (Gorky park), Baljšoj opera (National Academic Bolshoi  Opera and Ballet Theatre), Ostrvo suza (Island of Tears), katedrala (Holy Spirit Cathedral), Gradska vijećnica (Minsk Town Hall), Crveno dvorište (Red Yard). Slobodno vrijeme za uživanje u glavnom gradu Bjelorusije. 

Smještaj

Bon hotel 3* 1 noć

Mjesto

 • Minsk

Fakultativni izlet u Dudutki (Muziejny Komplieks Dudutki), prvi i jedini privatni muzej antičke kulture na području bivšeg SSSR-a.  Upoznat ćete se sa životom Bjelorusa iz 18.vijeka. Možete vidjeti kako se prave predmeti od drveta, gline i čelika, jedinu vjetrenjaču u državi, kovačnicu gdje možete uzeti potkovicu na poklon, lokalnu pekaru, etnografsku galeriju. Povratak u Minsk.

Smještaj

Bon hotel 3* 1 noć

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u Nesvizh dvorac (Nesvizh Castle), dvorac u renesansnom i baroknom stilu koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Porodica Radživil je gradila dvorac između 16. i 20.vijeka. Zahvaljujući njima grad Nesvizh  je postao jako uticajan u nauci, umjetnosti i arhitekturi. Sastoji se od stambenog dvorca i Crkve-mauzoleja tijela Hristovog. U povratku obilazimo Mirski dvorac (Mir Castle), koji se takođe nalazi na listi svjetske kulturne baštine. Za razliku od Nesviskog dvorca, Mirski je građen najprije u stilu gotike, a završen u stilu renesanse. Trospratna palata građena je duž istočnih i sjevernih zidina zamka. Teška oštećenja je pretrpio za vrijeme Napoleona, pa je obnovljen u 19.vijeku. tokom Drugog svjetskog rata korišćen je kao jevrejski geto. Povratak u Minsk. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Bon hotel 3* 1 noć

Fakultativni izleti

Pakovanje stvari i napuštanje smještaja. Slobodno vrijeme u Minsku. Polazak za Kiev u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Prevoz od Minska do Kieva

Mjesto

 • Minsk

Dolazak u Kiev u jutarnjim časovima. Fakultativni obilazak grada: Zlatna kapija (Golden Gate), Opera (National Opera of Ukraine), Crkva Svete Sofije (St. Sophia`s cathedral), Trg nazvisnosti (Independence Square), glavni trg Maidan Nezalezhnosti, zgrada u art-nuovo stilu (Gorodetsky House). Smještaj u hotel u popodnevnim časovima. Fakultativno krstarenje Dnieper-om(Dnieper cruise). Slobodno vrijeme.

 

Smještaj

Hotel Bakkara 3* 1 noć

Mjesto

 • Kiev

Fakultativni izleti

Fakultativni obilazak grada autobusom Kiev City Tour: crkva Svetog Vladimira (St.Volodymyr`s Cathedral), Crvena zgrada – Univerzitet Tarasa Ševčenka (Taras Shevchenko University), Nacionalni circus (Nacional Circus),  Manastir Svetog Mihaila iz 11.vijeka (St. Michael`s Golden-Domed Monastery), Luk prijateljstva naroda (Friendship of Nations Arch), Kijevsko-pečerska lavra (Kiev Pechersk Lavra) – najstarije provoslavno svetište Istočnih Slovena iz 11.vijeka I jedno od 7 turističkih čuda Ukrajine, Otadžbinski spomenik (The Motherland Monument) . Slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel Bakkara 3* 1 noć

Fakultativni izleti

Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vrijeme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Černobilj (Chernobyl) preko lokalne agencije. U gradu Pripjat se 26.aprila 1986.godine desila najveća nuklearna katastrofa u historiji čovječanstva. Pripjat, u kome je do nemilog događaja živjelo oko 50.000 ljudi, danas je poznat kao grad duhova. Povratak u Kiev i polazak za Odesu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Prevo od Kieva do Odessa-e

Mjesto

 • Kiev

Dolazak u Odessa-u, grad na obalama Crnog mora, gdje pravimo desetočasovnu tehničku pauzu koju ćemo iskoristiti da obiđemo grad i da se odmorimo i okupamo na obali Crnog mora. Polazak za Chisinau u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

 

Prevoz

 • Prevoz od Odessa-e do Chisinau

Mjesto

 • Odessa

Dolazak u Kišinjev (Chisinau), prijestolnicu Moldavije u jutarnjim časovima. Fakultativni obilazak grada: Centralni park Stefan cel Mare sa spomenikom Stefanu Velikom (Stephen the Great Monument) moldavskom princu iz 15.vijeka, Trijumfalna kapija (the Triumphal Arch), Opera (Moldova National Opera Ballet), katedrala (The Metropolitan Cathedral). Smještaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. 

 

Smještaj

Hotel Kosmos 3* 1 noć

Mjesto

 • Chisinau

Doručak. Fakultativni izlet do vinarije Cricova, druge po veličini u zemlji. Moldavija je poznata kao “zemlja koja otvara vrata vinskom raju”, stoga idemo u vinsku turu gdje ćemo se upoznati sa procesom pravljenja vina po francuskoj metodi. Povratak u Chisinau. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel Kosmos 3* 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Polazak za Iasi, kulturnu prijestolnicu Rumunije, gdje pravimo kratku pauzu za fakultativni obilazak grada: Palata kulture (Palace of Culture), Manastir sveta tri jerarha (Three Hierarchs Monastery) gdje su nekada bile mošti svete Petke i katedrala u kojo se čuvaju dans (Metropolitan Cathedral), hodočasnički centar Svete Petke (Pilgrimage Center St. paraskeva). Nastavljamo put dalje i stižemo u Bukurešt  u večernjim časovima.

 

Prevoz

 • Prevoz od Chisinau-a do Iasi
 • Prevoz od Iasido Bukurešta

Smještaj

Ibis Bucharest Palatui Parlamentului City Centre Hotel 3* 1 noć

Mjesto

 • Iasi
 • Bukurešt

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Doručak. Fakultativni obilazak grada: druga po veličini administrativna zgrada na svijetu, poslije Pentagona - Zgrada parlamenta (Palace of Parliament), Curtea Veche – palata iz 15 vijeka odnosno vladavine Vlada Cepeša, Historijski muzej (National Museum  of Romanian History), zgrada Sekuritatea (Securitate), Spomenik žrtvama rumunske revolucije iz 1989.godine (Memorial of Rebirth), Sala Palatului – nekadašnja kraljevska palata, Univerzitet,glavna pješačka zona Lipskani (strada Lipscani). Slobodno vrijeme do večernjeg polaska za Beograd. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Prevoz od Bukurešta do Beograda

Mjesto

 • Bukurešt

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u Beograd u prijepodnevnim časovima.

Mjesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Prilikom prijave plaća se 200 KM. Ostatak se plaća najkasnije do mjesec dana pred put.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. 

Šta je uključeno


Prevoz

 • Prevoz od Beograda do Krakowa
 • Prevoz od Krakowa do Gdansk
 • Prevoz od Gdanska do Minska
 • Prevoz od Minska do Kieva
 • Prevo od Kieva do Odessa-e
 • Prevoz od Odessa-e do Chisinau
 • Prevoz od Chisinau-a do Iasi
 • Prevoz od Iasido Bukurešta
 • Prevoz od Bukurešta do Beograda

Hrana

5 × Doručak (buffet)

Ostalo

 • turističke takse za sve dane boravka

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Kaliningrad

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 30,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: autobuski prevoz i usluge predstavnika agencije

Kaliningrad je nekadašnji glavni grad Pruske, a danas prijestolnica Kaljiningradske oblasti, enklave koja pripada Rusiji. Nastao je u 13.vijeku kada su njime vladali Tevtonski vitezovi. Kroz naredne vijekove bio je važni kulturni centar Njemačke, Poljke i Litvanije. Tragovi njemačke kulture su i danas vidljivi u gradu. Najveće znamenistosti su: katadrala u kojoj sahranjen Imanuel Kant (Konigsberg Cathedral), Centralni trg (Central Square), avenija Moskovskiy Prospekt. 

Slovinski nacionalni park

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 50,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: autobuski prevoz, ulaznicu na nacionalni park, vožnju električnim vozilom (maleks), lokalnog vodiča i usluge predstavnika agencije

U Poljskoj postoji 23 nacionalna parka i samo dva su uz morsku obalu. Jedan od njih je Slovinski, gdje ćemo prolaziti kroz pješčane dine i brčkati noge u Baltičkom moru. U okviru parka naaze se dva jezera: Lebsko i Gardno. Pored njih postoje močvare i šume. Njemačka vojska je koristila ovaj park prirode tokom Drugog svjetskog rata kao raketni poligon i mjesto za vežbu Afričkog korpusa. Danas mnogi Poljaci dolaze da ovdje provedu cijeli dan, uživaju kako u avanaturi tako i u odmoru.

Dudutki - bjelorusko etno-selo

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 25,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: autobuski prevoz, ulaznicu za lokalitet i usluge predstavnika agencije

Dudutki je prvi i jedini privatni muzej antičke kulture na području bivšeg SSSR-a.  Turiste upoznaje sa životom Bjelorusa iz 18.vijeka. Lokalci pokazuju kako se prave predmeti od drveta, gline i čelika, obilazi se jedina vjetrenjaču u državi, kovnica gdje se može uzeti potkovica za sreću, lokalna pekara, etnografska galerija. Ovaj muzej je jedinstven u svijetu i predstavlja najposjećeniji muzej Bjelorusije.

Dvorci Mir i Nesvizh

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 45,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: autobuski prevoz, ulaznice za Mirski dvorac i Nesvizh  i usluge predstavnika agencije

Palata Nesvizh se smatra najljepšom palatom u Bjelorusiji i privlači hiljade posjetilaca svake godine. Bašta su posebna atrakcija, sa jezerima i lijepo uređenim baštama. Nalazi se na  imanju Nesvizh, jednoj od najstarijih naselja i najpoznatijih mjesta u Bjelorusiji. Imanje i grad je bio u vlasništvu porodice Radživil  sredinom 16. vijeka, a ostali su tamo do 1939. godine, kada su ih protjerali napadači Crvene armije. Kamen temeljac palate Nesvizh  položen je 1584. godine. Obnovljen je mnogo puta i kao posljedica ima karakteristike mnogih arhitektonskih stilova. Godine 1994. imovina je proglašena nacionalnim historijskim i kulturnim rezervama, a 2006. je dodata na UNESCO-ov spisak svjetske baštine. 

Za razliku od Nesviškog dvorca, Mirski je građen najprije u stilu gotike, a završen u stilu renesanse. Trospratna palata građena je duž istočnih i sjevernih zidina zamka. Teška oštećenja je pretrpio za vrijeme Napoleona, pa je obnovljen u 19.vijeku. tokom Drugog svjetskog rata korišten je kao jevrejski geto. 

Krstarenje Dnieper-om

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 15,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: kartu za brod 

Jedinstvena prilika da se sve najvažnije atrkacije Kieva vide iz druge perspektive, sa Dniepera, najduže ukrajinske rijeke i četvrte po dužini u Europi.  Obale su okružene bujnom vegeratcijom. Uživat ćete u pogledu u kom su uživali brojni turisti i hodočasnici vijekovima prije , posjećujući “Sveti grad” koji leži na sedam brda.

Kiev City Tour

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 15,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: autobuski prevoz i usluge predstavnika agencije

Panoramskim razgledanjem grada autobusom obilazimo crkvu Svetog Vladimira - jednu od dvije glavne ukrajinske crkve, Crvena zgrada – Univerzitet Tarasa Ševčenka, Nacionalni circus, Nivki park sa 90 različitih vrsta drveća, Crkva Svetog Kirila iz perioda Kijevske Rusije (12.vijek), Fontana Samsona u stilu baroka, Kijevsko-pečerska lavra – najstarije provoslavno svetište Istočnih Slovena iz 11.vijeka (jedno od 7 turistički čuda Ukrajine), Otadžbinski spomenik - do Historijskog muzeja Ukrajine iz Drugog svjetskog rata, Manastir Svetog Mihaila iz 11.vijeka, katolička crkva Svetog Nikole, Olimpijski stadion.

Vinarija Cricova

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 40,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: autobuski prevoz, ulaznicu za vinariju, bocu vina i usluge predstavnika agencije

Vinarija Cricova je druga po veličini u zemlji. Moldavija je poznata kao “zemlja koja otvara vrata vinskom raju”, stoga idemo u vinsku turu gdje ćemo se upoznati sa procesom pravljenja vina po francuskoj metodi. Možete vidjeti bocu koju je sopstvenim rukama držao Herman Gering, jedan od najbližih Hitlerovih saradnika. Njegovu bocu ovdje su donijeli pripadnici Crvene armijekao ratni plijen iz Berlina 1945.godine. Brojne VIP ličnosti ovdje su imali ili još uvijek imaju vina u sopstvenom vlasništvu: Žak Širak, Jurij Gagarin, Vladimir Putin. Boca iz ove vinarije često naručuje i engleska kraljica Elizabeta II. Vinogradi Cricova zauzimaju oko 1000 hektara sa internacionalnim sortama. Na prostoru nekadašnjeg rudarskog kopa, danas je vinski podrum Cricova sa 1,3 miliona boca upisanih kao Nacionalna vinska kolekcija. Podrum se proteže na dubini od oko 80 metara ispod površine a dugačak je 73 kilometara. 

Smještaj

Hotel Arena Expo 2*

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Arena Expo 2* u Gdanjsku je novootvoreni objekat koji se nalazi na periferiji grada, 400m od stadiona Energa Gdansk i u neposrednoj blizini međunarodnog sajma AMBER EKSPO. Od Starog grada udaljen je 4km i od plaže na Baltičkom moru 4,5 km. Sobe su 1/2 i svaka ima svoje kupatilo. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.  

Web stranica https://www.hotelarenaexpo.pl/hotel/

Adresa Marynarki Polskiej 71
80-557 Gdańsk
Poland

Bon hotel 3*

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Bon hotel3* je poslovni hotel u Minsku koji se nalazi na periferiji grada i udaljen je 4km od centra u kom se nalaze glavne znamenitosti. Metro stanica nalazi se na 500 m od hotela. Sobe su 1/2 i svaka ima svoje kupatilo, Tv i klimu. Usluga je na bazi noćenja.

Web stranica http://bonhotel.by/en/

Adresa улица Притыцкого
2 Минск BY
220073
Belarus

Hotel Bakkara 3*

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Bakkara 3* se nalazi na adi rijeke Dnjepar, udaljen oko 6km od centra Kijeva. Metro stanica se nalazi 850 m od hotela. Sve sobe su 1/2 i svaka ima svoje kupatilo. Usluga je na bazi noćenja.

Web stranica https://bakkara-hotel.com.ua/en/

Adresa Island 1
Venice
Kyiv
Ukraine
02002

Hotel Kosmos 3* 3

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Kosmos 3* se nalazi u širem centru Kišinjeva  i udaljen je 2km  od Trijumfalne kapije. Sobe su 1/2 i svaka ima svoje kupatilo. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Web stranica http://www.hotel-cosmos.com/index.php/en/

Adresa пл. Негруцци
2
Кишинэу
2001
Moldova

Ibis Bucharest Palatui Parlamentului City Centre Hotel 3* 3

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Ibis Bucharest Palatui Parlamentului City Centre Hotel se nalazi u centru Bukurešta, preko puta palate Parlamenta i 1 km od ulice Lipscani, glavne ulice  Starog grada. Sve sobe su 1/2 i svaka ima svoje kupatilo. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Web stranica https://www.accorhotels.com/gb/hotel-5938-ibis-bucharest-palatul-parlamentului-city-centre/index.shtml

Adresa Strada Izvor 82-84
București 030167
Romania

Prijevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namijenjeno prevozu grupa između 48 i 68 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.