Istanbul

cijena od
240
BAM ,00
sada od
200
BAM ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit


Magija orijenta, historija ispisana od strane tri carstva, raj za trgovinu, sudar kulture istoka i zapada, u gradu koji je poznat po brojnim imenima – Vizantion, Konstantinopolj, Novi Rim, Carigrad, Istanbul. Zaštitni znak grada je čuvena Aja Sofija, nekadašnja najveća hrišćanska crkva na svijetu koji je Mehmed II Osvajač pretvorio u džamiju. Nikako ne treba propustiti i čuveni bazar – Kapali čaršiju, najveću pijacu na zatvorenom na planeti, gdje je 2012.godine sniman film o Agentu 007. Istanbul je jedini grad na svijetu koj se prostire na dva kontinenta, miks evropske civilizacije i orijenta, kaldrme i širokih bulevara, uličnih sendviča sa školjkama i glamuroznih obroka na obali Bosfora, šopinga na pijačnim tezgama i kupovine u modernim tržnim centrima. Istanbul je poseban doživljaj koji se ne propušta. 


Ruta
Beograd
Istanbul
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hostel, Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Gradovi Europe
Destinacije
Turska
Kod putovanja
TR2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da

Plan i program

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja historije Jugoslavije (Kuća cvijeća) u 15h. Dnevno-noćna vožnja kroz Bugarsku sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice

Prevoz

 • Prevoz od Beograda do Istanbula

Mjesto

 • Beograd

Dolazak uIstanbul u prijepodnevnim časovima. Upoznajemo čuveni Carigrad koji svojom burnom historijom i mirisom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika. Slobodno vrijeme za doručak i čuvenu tursku kafu. Smještaj u hotel/hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme za upoznavanje grada, šoping, najukusnije turske specijalitete.

Smještaj

Piya hostel ili Hotel 3* Istanbul 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Doručak. Fakultativni obilazak grada sa lokalnim vodičem: Aja Sofija*, Plava Džamija, Hipodrom, Topkapi. Popodnevno fakultativno krstarenje Bosforom - momenat kada sa jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko kopno. Slobodno vrijeme.

*kada Ministarstvo turizma Turske bude objavilo dopis o radnom vremenu Aja Sofije znat će se tačno vrijeme posjete muzeju

Smještaj

Piya hostel ili Hotel 3* Istanbul 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativno krstarenje Bosforom - momenat kada sa jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge europsko kopno. Uživanje u pogledu na Dolmabahče palatu, Devojačku kulu (Maidens Tower), vile najbogatijih ljudi Istanbula, najskuplji hotel u Istanbulu – Four Season, mostove preko Bosfora. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Piya hostel ili Hotel 3* Istanbul 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vrijeme do polaska za Beograd u popodnevnim časovima. Oproštaj od starog Konstantinopolja. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Istanbula do Beograda

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Mjesto

 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smještaj

Piya hostel ili Hotel 3 Istanbul 3 noći

Prevoz

 • Prevoz od Beograda do Istanbula
 • Autobuski prevoz od Istanbula do Beograda

Hrana

3 × Doručak (buffet)

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak grada sa lokalnim vodičem - Istanbul

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 25,00 EUR

Istanbul je jedini grad u svijetu koji se prostire na dva kontinenta i jedini koji je bio prijestolnica dve imperije, jedne za drugom – hrišćanske i islamske. Nekada prijestolnica Osmanske imperije, Istanbul je danas poslovni, istorijski i kulturni centar Turske, a njegova ljepota leži u sposobnosti da na jednom mjestu obuhvati mnoge različitosti. Istanbul je u isto vrijeme drevan i moderan, religiozan i sekularan, azijski i evropski, mističan i svakodnevan. Obilaskom najznačanijih znamenitosti ovoga grada imat ćemo priliku da otkrijemo kroz koje društvene i istorijske prilike je ovaj grad prošao. Vidjet ćemo najpoznatiju hrišćansku crkvu Aja Sofiju, poznatu po masivnoj kupoli, što se smatra oličjem vizantijske arhitekture, za koju se kaže da je „promenila istoriju arhitekture”. Nakon toga ćemo se uputiti ka Plavoj džamiji – jedinoj džamiji u Istanbulu koja ima šest minareta sagrađenih u ime sultana Ahmeta. Bila je tradicionalna tačka hodočašća u Meku do 19. vijeka. Naziv je dobila zbog 20.000 plavih pločica koje prekrivaju unutrašnjost kupole. Vidjet ćemo i Topkapi palatu, koja je bila glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina. Izgrađena je na zahtev Mehmeda II Osvajača kada je zauzeo Istanbul. Ova palata je bila glavna rezidencija sve do 1856. godine kada je sultan Abdulmecid I naredio da glavna rezidencija bude palata Dolmabahče. Iz Topkapi palate vođeni su svi državni poslovi. Bila je samo “srce” Osmanskog carstva. Tu se, takođe, nalazio i sultanov harem. Palata je tada bila mjesto održavanja mnogih istorijskih državnih događaja i kraljevskih zabava, a danas je muzej koji ima veliku i vrednu kolekciju spomenika i umjetnina. Na našoj listi će se naći i Hipodrom, danas poznat kao Trg Sulatana Ahmeta. Predstavljao jedno od najznačajnijih mjesta prijestolnice Vizantije. Nekoliko puta je popravljan i renoviran, a nakon požara i pljačke koji su pratili krstaško zauzet će grada 1204. godine, prepušten je propadanju. Danas njegovi ostaci sačinjavaju centralni gradski trg starog dijela grada. Obilazak ćemo završiti u čaršiji Kapali ili jednostavno Grand Bazaru, jednoj je od najvećih i najstarijih pokrivenih pijaca na svijetu sa 61 pokrivenom ulicom i oko 4.000 prodavnica koje privlače između 250 i 400 hiljada posjetilaca dnevno. Osjećaj kada zakoračite u Kapali čaršiju je predivan i ne napušta vas čak ni kada završite sa kupovinom i obilaskom. Naime, oduševljenje enterijerom, bojama, materijalima, ljudima koji rade neće vas proći ni nakon više posjeta ovog bazara.

Cijena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije.

Cijena izleta ne uključuje: ulaznice u lokalitete, ručak.

Krstarenje Bosforom

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 25,00 EUR

U istom momentu pogled na dva kontinenta! Sudar istoka i zapada, miris orijenta i džamije napram širokih bulevara i visokih zgrada... Krećemo iz zaliva Zlatni rog, prolazimo ispod Galata mosta sa alasima koji načičkani kao vrapci pecaju ribu, vidimo Jeni Džamiju i veličanstvenu Sulejmaniju, Egipatsku pijacu, venecijansku Galata kulu, Devojačku kulu obasutu legendama, Dolmabahče palatu sultana koja je izgrađena po ugledu na Versaj i gdje su svi satovi zaustavljeni u vrijeme kada je umro prvi predsjednik Turske Kemal Ataturk, Ataturkov most koji spaja Evropu i Aziju, letnjikovce i vile pored Bosfora, noćne klubove... Miris mora, svježe ribe i najukusnijih kolača. Kročimo na azijsko tlo i fotografišemo se na obali moreuza...

Smještaj

Hotel 3* Istanbul 3

Hotel 3* se nalazi u centru starog europskog dijela Istanbula, u četvrtima Laleli ili Aksaray. Sobe su 1/2 sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. *

*Tačno ime hotela lokalni partner iz Istanbula poslat će po formiranju grupe 

Piya hostel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Piya hostel se nalazi u centru starog grada, 600m od Trga Sultanahmet na kome se nalaze Aja Sofija i Plava džamija. Kupatila su zajednička, a  sobe su 1/3,1/4,1/6 i 1/8. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Web stranica http://www.piyahostel.com/tr/

Adresa Sultanahmet Mahallesi Akbıyık Cami Sokak
Akbıyık Cd. No:22
34122
Turkey

Prijevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namijenjeno prevozu grupa između 48 i 68 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.