Kalabrija

cijena od
680
BAM ,00
trajanje
11 dana
Prijavi se Upit
Upit

Kalabrija stecište avanturista, danas posebno predstavlja raj za odmor u okruženju očuvane prirode. Regija predstavlja jedinstvenu mješavinu različitih etničkih grupa, tradicija, dijalekata, folklora, umjetnosti i originalne gastronomije, zbog čega predstavlja idealnu destinaciju za ljubitelje putovanja i otkrivanja novih kultura. Posebnu čar Kalabriji pruža obala Tirenskog mora, koja je zbog svoje ljepote dobila naziv obala Bogova (Costa degli Dei). 


Ruta
Beograd
Bolonja
Taurijana
Rimini
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Italija
Vrste putovanja
Ljetna proputovanja, Ljetovanja
Kod putovanja
IT2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 55 ,

Plan i program

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja historije Jugoslavije (Kuća cvijeća) u 16h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju, sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Bologna-e

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Bologna-i u prijepodnevnim časovima, gdje pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Piazza Maggiore, Neptunova fontana, palata Re Enzo i palata Accursio, katedrala, bazilika San Petronio, najstariji Univerzitet u Europi, Kule Bolonje, religijski kompleks San Stefano. Slobodno vrijeme. Polazak za Kalabriju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju sa usputnim pauzama na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Taurijane

Mjesto

 • Bolonja

Dolazak u Kalabriju, u mjesto Taurijana u prijepodnevnim satima i slobodno vrijeme do check in-a u hotel. Nakon ulaske u sobe u popodnevnim časovima, odmor i slobodno vrijeme za kupanje i aktivnosti. Upoznajemo se sa jednom od najlepših regija u Europi i pravimo plan za naredne dane. 

Smještaj

Hotel Residence Arcobaleno 1 noć

Mjesto

 • Taurijana

Doručak. Fakultativni izlet u Reggio Calabria, najveći grad u ovoj regiji, gdje možete videti znamenitosti poput stare tvrđave, katadrale, arheološkog muzeja, crkve iz Vizantijskog i Normanskog perioda... Nakon obilaska, slobodno vrijeme za kupanje i aktivnosti po želji. Povratak u hotel u večernjim časovima

Smještaj

Hotel Residence Arcobaleno 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni obilazak Tropee, po mnogima najljepšeg i najslikanijeg mjesta u ovoj regiji, starog grada koji je prepun odličnih slastičarni i prodavnica, koji se nalazi se na ivici stjenovitog dijela iznad fantastične pješčane plaže. Povratak u hotel u večernjim časovima. 

Smještaj

Hotel Residence Arcobaleno 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet na Siciliju u Mesinu i Taorminu! Mesina je treći po veličini grad na ostrvu i ima veoma bogato kulturno-historijsko nasljeđe dok je Taormina jet-set oaza i najljepše mjesto na Siciliji. Slobodno vrijeme za šetnju, obilaske po želji i uživanje u nekom od prelijepih kafića sa terasama odakle se pruža divan pogled. Povratak u hotel u večernjim časovima.

Smještaj

Hotel Residence Arcobaleno 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet u jedno od najljepših mjesta Kalabrije, San Nicola Arcella. Obilazimo Belvedere, sa koga se pruža fantastičan pogled na prelijepo plavo more i plažu Paradizo, kupamo se na plaži Arco Magno sa prirodnim stjenovitim lukom. Povratak u Taurijanu. 

Smještaj

Hotel Residence Arcobaleno 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet u Scilla-u, malo slikovito ribarsko mjesto. Nakon obilaska sela, slobodno vrijeme za kupanje. Povratak u hotel. 

Smještaj

Hotel Residence Arcobaleno 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba.  Slobodno vrijeme za kupanje i odmor do polaska za Rimini u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju sa usputnim pauzama na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Taurijane do Riminija

Mjesto

 • Taurijana

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u Rimini. Slobodno vrijeme za šetnju, obilaske i kupanje u jednom od najpopularnijih italijanskih ljetovališta na obali Jadrana. Mogućnost za individualni odlazak u San Marino gradskim prevozom. Slobodno vrijeme. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Riminija do Beograda

Mjesto

 • Rimini

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Mjesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Prilikom prijave plaća se 200 KM. Ostatak se plaća najkasnije do mjesec dana pred put.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel Residence Arcobaleno 6 noći

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Bologna-e
 • Autobuski prevoz od Beograda do Taurijane
 • Autobuski prevoz od Taurijane do Riminija
 • Autobuski prevoz od Riminija do Beograda

Hrana

6 × Doručak (buffet)

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (Sarajevo osiguranje, do 30.000 EUR, standard, od 19 do 59 godina)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Reggio Calabria

Reggio Calabria najstariji i najveći grad na Kalabriji. Reggio Calabria je gotovo potpuno uništen u razarajućem zemljotresu 1908. godine. Grad je obnovljen i - za luku - to je iznenađujuće prijatno i ljubazno mjesto, odiše prometnim  saobraćajem, ali u veoma lijepom okruženju. Grad je prevozno središte za trajektne usluge na Siciliji, a takođe je i na turističkoj mapi zbog svog arheološkog muzeja. Grad je nekad bio glavni grad Kalabrije; sada je to samo glavni grad provincije.  

Tropea

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Tropeapravi biser Tirenskog mora i jedna od najpoznatijih plaža istoimenog gradića, smještena u pokrajini Kalabrija, na samom jugu Italije. Plažu karakterišu kilometri bijelog, sitnog pjeska zbog kojeg je nazvana i "Obala bogova". Na njoj ćete naći mir i tišinu, šum mora, bijelinu i plavetnilo koje vas očara na prvi pogled. Ako želite malo aktivniji odmor na raspolaganju su vam ronjenje i pecanje, kao i jednodnevni izleti brodićem do obližnjih Eolskih ostrva, inače vulkanskog porijekla. Tropea je veoma popularan grad, ali neiskvaren modernim duhom. Savršena kombinacija romantičnih uskih uličica, renesansnih crkava i palata, i ako ste ljubitelj historije boravak u Tropei će vam biti veoma interesantan zbog arheoloških nalazišta koja se nalaze u okolini grada. 

Sicilija

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Mesina lučki grad u kome je snimana „Malena“, poznati italijanski film sa Monikom Beluči u glavnoj ulozi u kome je doslovno opisan duh Sicilije. Kao i u prošlosti, Messina je glavni portal Sicilije. Grci, Rimljani, Vizantinci, Arapi, Normani i Švabci su pristali na obale ovog grada i imali veliki uticaj na kulturu i na samo ostrvo. Istražujući ovaj gradić možete pronaći  dragocjena djela umjetnosti i važne tragove velikih i dalekih civilizacija. Majka Priroda je stvorila remek-djelo na ovom području, slikajući prekrasno more u pozadinu.

Taorminu - Nemojte propustiti priliku da obiđete ili boravite u mondenskoj i glamuroznoj Taormini. Mjesto na Siciliji koje je bilo prestižna ljetnja rezidencija careva, aristokrata i bankara, od Wilhem II-njemačkog cara do porodice Rothschilds, mjesto gdje ljetuju Robert De Niro, Naomi Campbell, i mnoge druge svjetske zvijezde i poznate ličnosti. Smjestivši se na liticama iznad mora, u zagrljaju planine Tauro, uronjena u bujnu subtropsku vegetaciju, podsjeća na nedodirljivu ljepoticu koja sa visine posmatra svijet oko sebe. Uživaćete u jedinstvenom spoju historijskih lokaliteta i prirodnih ljepota, divnom pogledu na Jonsko more i vulkan Etna, stilskim baštama i restoranima, lokalnim specijalitetima, sicilijanskom vinu i neodoljivim antikvarnicama. 

San Nicola Arcella

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Jedno od najljepših mjesta u Kalabriji koje svojim uvalama, stjenovitim lukom Arco Magno, vidikovcima i prelijepim plažama krasi razglednice Južne Italije. Mi ćemo imati cijeli dan da uživamo u njegovim ljepotama, kupamo se, sunčamo i odmaramo. 

 

Scilla

Cijena: 20,00 EUR

Malo ribarsko mjesto koje odiše pravim italijanskim duhom oduševiće vas svojom autentičnošću. Dan namjenjen za uživanje dok obilazimo svaki kutak ovog gradića uživamo u italjanskoj hrani, predivnom pogledu i savršenoj plaži. 

Smještaj

Hotel Residence Arcobaleno

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Residence Arcobaleno 4* se nalazi u okolini Tropee, u mjestu Taurijana, udaljen je od gradske plaže Tonara 2km. Sobe su 1/2  i svaka ima svoje kupatilo, klimu, TV. U hotelu postoji besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

 

Web stranica http://www.hotelresidencearcobaleno.com/contatti.html

Adresa 89015 Tauriana
Province of Reggio Calabria
Italy

Prijevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namijenjeno prevozu grupa između 48 i 68 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.