Južna Italija Apulija

cijena od
840
BAM ,00
trajanje
12 dana
Prijavi se Upit
Upit

Apulija ili Puglia,kako je Italijani zovu,  nalazi na samoj „štikli“ apeninske „čizme“. Najveći gradovi su Bari, Lecce i Brindisi, a najpolularnija turistička mjesta svakako Otranto, Alberobelo, Ostuni, Galipoli i Polignano a Mare. Mi smo u fakultativne obilaske uvrstili i Materu, čuveni kameni grad. Naša baza na ovom putovanju bit će u Brindisiju, dok ćemo usput posjetiti studentski centar Padovu, kupati se u Lidu di Jesolu i obići prijestolnicu regije, Bari. Još jedna tura koja će vas upoznati sa kulturom i tradicijom Italije i gdje ćete pored svega imati vremena da se kupate u Jonskom i Jadranskom moru. 


Ruta
Beograd
Lido di Jesolo
Brindisi
Padova
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope, Ljetna proputovanja, Ljetovanja
Destinacije
Italija
Kod putovanja
IT17
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 47 ,

Plan i program

Polazak  sa parkinga ispred Muzeja historije Jugoslavije (Kuća cvijeća)  u 20h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Lido di Jesola

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Lido di Jesolo u prijepodnevnim časovima, gdje pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni izlet u Veneciju (Venice), jedinstveni grad na vodi sa kanalima, romantičnim mostićima i gondolama. Polazak za Brindisi u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Lido di Jesola do Brindisija

Mjesto

 • Lido di Jesolo

Fakultativni izleti

Dolazak u Brindisi u prijepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: rimski spomenik Colonne Romane, katedrala (Cathedral of the Visitation and Saint John Baptist), kapija grada Portico dei Cavalieri Templari, ostaci palate Granafei Nervegna, Švapski dvorac iz 13.vijeka (Swabian Castle). Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno popodne možete iskoristiti za odlazak na plažu Hemingvej (Hemingway Beach), udaljenu 7km od centra grada

Smještaj

Ibis Styles Brindisi 1 noć

Mjesto

 • Brindisi

Doručak. Fakultativni izlet u Polignano a Mare, jedno od najljepših mesta Apulije. Plaža Cala Porto (Lama Monachile) je glavna atrakcija grada. Možete se kupati na njoj ili na Lido Cala Paura, gdje se direktno sa stijene ulazi u prozirno plavo more. Slobodno vrijeme možete iskoristii za šetnju kroz ulice ovog gradića i popiti kafu na trgu Piazza Dell`Orologio. Nastavljamo izlet do gradića Monopoli. Obilzamo Stari grad (Centro Storico), katedralu Maria Santissima della Madia, Centro Murattiano, Staru luku (Porto Antico), palatu Martinelli-Meo Evoli, dvorac Karla V (Castle of Carlo V). Slobodno vrijeme. Povratak u Brindisi

Smještaj

Ibis Styles Brindisi 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet u Alberobello, mjesto pod zaštirom UNESCO-a gdje ćemo imati priliku da vidimo jedinstvenu arhitekturu živopisnog mjesta – truli kućice. U pitanju su kuće napravljene od krečnjaka sa krovovima u obliku kupe tako da čitavo mjesto podsjeća na selo Štrumpfova. Poslije AlberobellA idemo u Ostuni, poznat kao bIJeli grad Apulije. Gradić je pun doseljenika koji masovno kupuju kuće i vile, te je postao popularan poput Toskane. Obilazimo Stari grad (Centro Storico), katedralu 8 cathedral of Saint Mary  of the Assumption), kapiju Porta San Demetrio, vidikovac (Panorama Citta Bianca di Ostuni). Spuštamo se na plažu Pilone gdje imamo slobodno vrijeme za kupanje i odmor. Povratak u Brindisi. 

Smještaj

Ibis Styles Brindisi 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet na poluostrvo Gargano, gdje ćemo obići dva najpopularnija turistička mjesta.Najprije obilazimo mjesto Manfredonia: zamak (Castello Stevo Angioino), Crkvu Svetog Dominika (Church of San Domenico), luku (Port of Mandredonia). Slobodno vrijeme za kupanje na plaži Libera (Spiaggia Libera) i plaži Male Sirene (Lido The Little Mermaid). Nakon Manfredonije, obilazimo gradić Vieste. Idemo na vidikovac koji se nalazi na brojnim razglednicama Apulije, obilazimo crkvu San Francesco, zamak Cestello Svevo Aragonese, katedralu (Co-cathedral of Saint Mary of the Assumption). Slobodno vrijeme za šetnju uličicama šarmantnog gradića ili kupanje na plaži San Lorenco (Spiaggia di San Lorenzo) ili plaži Castello (Spiaggia di Castello). Povratak u Brindisi. 

Smještaj

Ibis Styles Brindisi 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet u kopeni dio Apulije gdje obilazimo tipična mjesta juga Itaije. Najprije idemo u Cisternino, stari grad pravog italijanskog šarma sa uskim uličicama, crkvama, brojnim restorančićima  i elegantnim glavnim trgom Viktora Emanuela (Piazza Vittorio Emanuele). Nastavljamo put do gradića Martina Franca. Obilazimo Duždevu palate (Palazzo Ducale), Trg XX sepembra (Piazza XX Settembre), Crkvu Svetog Martina (Basilica di San Martino). Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Produžavamo izlet do Matere, kamenog grada koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i u kome ćete imati utisak da je vrijeme stalo. Obilazimo Sassi di Matera, mjesto gdje se nalazilo prvo naselje u pećinama I vidikovac sa koga se pruža veličanstven pogled na grad. Slobodno vrijeme. Povratak u Brindisi

Smještaj

Ibis Styles Brindisi 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet do mjesta Gallipoli, na obali Jonskog mora. Obilazimo zamak (Castello di Gallipoli), katedralu (Cathedral of Saint Agatha), šetamo kejom pored plaže Puriti (Beach of Putiry) do Utvrđenja Svetog Đorđa (Bastione Di San Giorgio). Nastavljamo put do pješčane plaže Lido Maldive del Salento, gdje imamo slobodno vrijeme za kupanje. Nakon odmora idemo u Otranto, najistočniji grad Italije u kome ćemo uživati u arhitekturi, vidikovcima, restoranima na obali Jadranskog mora. Obilazimo Stari grad (Centro Storico), katedralu (Cathedral of Saint Mary of the Announcement), toranj Alfonsina (Torre Alfonsina, zamak iz 15.vijeka (Aragonese Castle). Slobodno vrijeme. Povratak u Brindisi. 

Smještaj

Ibis Styles Brindisi 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet na plažu Porto Cesareo sa pravom karipskom atmosferom i tirkizno plavim morem. Nakon kupanja i odmora, idemo u Lecce, grad bogat baroknom arhitekturom koji često zovu “Firenca juga”. Obilazimo Baziliku svetog srca (Church of the Holy Cross), palate Palazzo del Governo i Palazzo Zecca, benediktinski manastir (Benedictine Monastery), Kapiju Napulja (Porta Napoli). Slobodno vrijeme. Povratak u Brindisi. 

Smještaj

Ibis Styles Brindisi 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do ranijeg popodnevnog polaska za Bari. Dolazak u Bari, najznačajniju italijansku luku na Jadranskom moru i glavni grad Apulije. Fakultativni obilazak grada: Crkva Svetog Nikole iz 11.vijeka (Basilica San Nicola) u kojoj se čuvaju i mošti ovog sveca, katedrala (Cathedral of Saint Sabinus) sa slikama slavnog Tintoreta, kitnjaste palate Palazzo Mincuzzi i Palazzo Fizzarotti. Slobodno vrijeme. Polazak za Padovu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Brindisija do Barija
 • Autobuski prevoz od Barija do Padove

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u Padovu (Padua) u prijepodnevnim časovima, gdje pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada Antonija Padovanskog: crkva Sv. Antonija (The Basilica of St. Anthony), jedan od najljepših trgova Italije Prato della Valle, šetanje korzom i trg Kavur (Via Cavour). Slobodno vrijeme za šoping, muzeje, italijansku pizzu i pastu. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Padove do Beograda

Mjesto

 • Padova

Dolazak u Beograd u prijepodnevnim časovima.

Mjesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Prilikom prijave plaća se 200 KM. Ostatak se plaća najkasnije do mjesec dana pred put.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. 

Šta je uključeno

Smještaj

Ibis Styles Brindisi 7 noći

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Lido di Jesola
 • Autobuski prevoz od Lido di Jesola do Brindisija
 • Autobuski prevoz od Brindisija do Barija
 • Autobuski prevoz od Barija do Padove
 • Autobuski prevoz od Padove do Beograda

Hrana

7 × Doručak (buffet)

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Venecija

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 20,00 EUR

Venecija– jedinstveni grad na svijetu na 117 ostrva sa kanalima i gondolama, grad burne historije, romantike i misterija. Vožnja Kanalom Grande gdje uživamo u starim palatama, najstariji most Rialto, pijace oko njega, suveniri, bijela crkva Santa Maria della Salute, Trg Svetog Marka sa istoimenom bazilikom, Kampanil, Duždeva palata, Most uzdaha i stari zatvor iz koga je pobjegao Kazanova. Ukoliko ste već imali prilike da posjetite Veneciju, možete se uputiti na ostrvo stakla Murano i šareno ostrvo čipke Burano.

Polignano a Mare i Monopoli

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 15,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: autobuski prevoz i usluge predstavnika agencije

Polignano a Mare je jedno od najljepših mesta Apulije, naročito zbog svoje plaže Cala Porto (Lama Monachile). Plaža sa razglednica, skrivena u uvali ispod akvadukta, opkoljena stijenama načičkanim bijelim kućama, prava je meta za turiste. Možete se kupati na njoj ili na Lido Cala Paura, gdje se direktno sa stijene ulazi u prozirno plavo more. Možete popiti piće (aperol špric kao Italijani) na trgu Vitorija Emanuela II (Piazza Vittorio EmanueleII) I prošetati ulicama tipičnog italijanskog primorskog mjesta sa starim fasadama. Dobro mjesto za fotografisanje je Balconata sul Mare. 

Monopoli je još jedan primorski grad na obali Jadranskog mora koji se iz ribarskog sela razvio u pravu turističku meku. Ime je dobio od grčkih riječi monos polis što znači “jedan grad”. Glavne atrakcije su Stari grad sa specifičnom arhitekturom od bijelog kamena I kamenim crkvama, dvorac Karla V iz 16.vijeka I katedrala iz 12.vijeka čiji zvonik visine 60 metara dominira gradom. Prošetajte promenadom uz more Lungomare I vidjet ćete luku  (Porta Vecchia) punu čamaca I malih brodova. 

Alberobello, Ostuni i plaža Pilone

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 35,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: autobuski prevoz i usluge predstavnika agencije

Alberobello, bajkovito mjesto poput sela Štrumpfova sa specifičnom arhitekturom “truli”, jedno je od turistički najpopularnijih mjesta Apulije. U pitanju su kuće napravljene od krečnjaka sa krovovima u obliku kupe. Zbog jedinstvenog izgleda, UNESCO je uvrstio Alberobelo na listu svjetske kulturne baštine 1996.godine. U mjestu živi oko 11.000 ljudi, a ima oko 1.000 kućica. Selo je podjeljeno na dva dijela: turistički dio sa suvenirnicama I restoranima Rione Monti i najstariji dio sela ruralnijeg izgleda Rione Aia Piccola. Postoje čak i trulo na dva sprata (trullo sovrano), trulo blizanci (siamese trullo). U mjestu obavezno posjetiti baziliku (Basilica dei Santi Medici) posvećenu svecima zaštitnicima grada i vidikovac Belvedere. 

Ostuni je “bijeli grad” Apulije i cijele Italije (La Città Bianca). Leži na tri brdašca i specifičan je po svojim bijelim fasadama sa zelenim vratima i prozorima, kao i ulicama punim crvenim I roze muškatlama. Kada šetate glavnom ulicom moći ćete da kupite maslinovo ulje ili sandale domaće proizvodnje. Gradom dominira katedrala iz 15.vijeka. ostuni je zbog svog šarma naročito privlačan strancima koji sve češće ovdje kupuju kuće i vile. Tokom zime u gradu živi oko 30.000 stanovnika, dok se u ljetnjim mjesecima taj broj utrostručuje. 

Plaža Pilone pripada Ostuniju i nosi plavu zastavicu koja se dodjeljuje najljepšim plažama u zemlji. Plava voda, pijesak pod stopalima i živahni beach-barovi, bit će pravo mjesto za odmor. 

Poluostrvo Gargano: Vieste i Manfredonia

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 40,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: autobuski prevoz i usluge predstavnika agencije

Poluostrvo Gargano je “peta” italijanske “čizme”. Poznato je po bijelim krečnjačkim stijenama, skrivenim pećinama i šumama. Najpopularnija mjesta su Manfredonia i Vieste. 

Manfredonia je značajna turistička i komercijalna luka Apulije, a najznačajnija na poluostrvu Gargano. Antički Siponto (Stari grad), trgovi sa palmama, plažice i dokovi za ribare, Castello Stevo Angioino su svakako nešto što daje poseban šarm ovom gradiću.

Vieste je čuveni gradić sa instagramskih fotografija. Litica na kojoj se nalazi centar gradića I Crkva San Francesco je glavna atrakcija mjesta koje zbog nesvakidašnje ljepote često  nazivaju “biserom Gargana”. Katedrala iz 11. vijeka sa visokim baroknim zvonikom je jedan od najstarijih primjera neo-klasičnog romanskog stila Apulije. Vieste je pravi gradić za uživanje u kome se možete šetati kroz stare ulice i kupati na plaži San Lorenco ili na plaži Castello. 

Matera, Martina Franca i CIsternino

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 50,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: autobuski prevoz i usluge predstavnika agencije

Matera je kameni grad koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a od 1993.godine i u kome ćete imati utisak da je vrijeme stalo. Kamene crkve, tornjevi, kapije, vode vas do najstarije naseobine Sassi di Matera (kamenje Matere). Grad je nastao je na brdu iznad rijeke Gravine. Danas broji oko 60.000 stanovnika, a mnogi mještani žive u kućama svojih pedaka koje su napravljene prije oko 9.000 godina. Civita, uzdignuti drevni dio grada sa palatama i katedralom iz 18. vijeka, u rimsko doba bio je opasan zidinama ispod kojih su se pružali veliki grebeni sa nepoznatim brojem pećina. Desno i lijevo od Civite širili su se Sasso Caveoso i Sasso Barisano, siromašni dijelovi u kojima su kuće, crkve i ulice vijekovima nicale na krovovima starih zdanja, kanalima za navodnjavanje, šetalištima i stepenicama. Pedesetih godina prošlog vijeka grad je bio sinonim za bijedu, bolest i prljavštinu, a danas je jedan od najposjećenijih gradova južne Italije. Matera je 2019.godine proglašena za europsku prijestlnicu kulture.

Martina Franca je prijestolnica doline Itrije. Grad palata i crkvi, do ujedinjenja Italije 1861.godine bio je opasan zidinama sa 24 kule i 4 kapije (koje I dalje postoje). Trg XX septembra, Piazza Roma sa Duždevom palatom iz 17.vijeka I Piazza Plebiscito sa Crkvom San Marino najživlja su mjesta u gradu. Obavezno probajte capocollo, vrstu sušene šunke, kojom se ovaj gradić ponosi.

Cisternino je gradić pravog južno-italijanskog šarma sa uskim uličicama, crkvama, brojnim restorančićima i elegantnim glavnim trgom Viktora Emanuela II (Piazza Vittorio Emanuele II). Specijalitet ovog mjesta je roštilj i jelo bombette, porcije od mesa, sira i šunke. Lokalci to vole da jedu napolju uz čašu domaćeg vina. 

Otranto, Galipoli i plaža Maldive del Salento

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 35,00 EUR

Cijena izleta obuhvata: autobuski prevoz i usluge predstavnika agencije

Otranto je najistočniji grad Italije u kome ćemo uživati u arhitekturi, vidikovcima, restoranima na obali Jadranskog mora. U rimskom period bio je važna komercijalna luka u koju su pretežno dolazili Jevrejski trgovci, ali i vojna luka za ekspedicije ka istoku pod vođstvom Marka Aurelija I imperatora Lucija Vera. Kasnije je pao u sjenku Brindisija, ali je postao značajno turističko mjesto.

Galipoli, čije ime u prevodu znači“prelijepi grad”, jedan je od nezaobilaznih lokaliteta na turi kroz Apuliju. Nalazi se na obali Jonskog mora, te su plaže u njegovoj okolini izuzetno lijepe. Jedna od takvih je i Maldive de Salento. Galipoli je simpatičan gradić u kom ćemo obići Stari grad sa bastionima, kulama i zidinama, uske kaldrmisane ulice sa autentičnim ribljim pijacama, zamak (Castello di Gallipoli), katedralu (Cathedral of Saint Agatha), kej pored plaže Puriti (Beach of Putiry).

Lecce i plaža Porto Cesareo

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 25,00 EUR

Cena izleta obuhvata: autobuski prevoz i usluge predstavnika agencije

Lecce  je jedan od najvećih gradova Apulije sa oko 95.000 stanovnika. Bogat je baroknom arhitekturom zbog čega ga često zovu “Firenca juga”. Najblistaviji primjer baroka je bazilika Svetog krsta. Glavni izvozni proizvod je kamen, posebna vrsta krečnjaka, jer je veoma mekan I može se lako sa njim raditi. Pored krečnjaka, Lecce je poznato po proizvodnji vina i maslinovog ulja. Glavna atrakcija grad je Doumo (katedrala), jedna od najznačajnijih u cijeloj zemlji, jer datira još iz 12.vijeka.

Porto Cesareo je jedna od najljepših plaža u ovom dijelu Italije i često je nazivaju “italijanski Karibi”.Uživat ćete u plavetnilu i kupati se u čistom moru. 

Smještaj

Ibis Styles Brindisi

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Ibis Styles Brindisi 3*se nalazi u širem centru Brindisija, 1,3km udaljen od glavne željezničke stanice i 2km od Švapskog dvorca (Swabian Castle). Sobe su 1/2 sa kupatilom. Hotel ima besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Web stranica https://all.accor.com/hotel/B2M2/index.it.shtml

Adresa Viale Aldo Moro 66 72100
brindisi

Prijevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namijenjeno prevozu grupa između 48 i 68 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.