Island

cijena od
2.180
BAM ,00
trajanje
9 dana
Prijavi se Upit
Upit

Krenite sa nama na jedinstveno putovanje u Island (Iceland)!

Avantura počinje u Reykjaviku, prijestolnici zemlje ponoćnog sunca, on će nam biti polazna tačka i topao dom nakon povratka iz središta zemlje, a završava se u možda najpoznatijoj banji i kupalištu sa toplim izvorima, čuvenoj Plavoj Laguni (Blue lagoon).

Putovanje po Islandu i ulazak u drevne priče o Vikinzima i vulkanima. Oduševit ćemo se geotermalnim vrelima, svjedočiti erupciji džinovskog gejzira, divit ćemo se prelijepim vodopadima Seljandsfoss i Skógafoss u svom sjaju i vidjeti mjesto gdje se spajaju tektonske ploče Europe i Amerike. Putovanje kroz izolovane uglove Islanda i zemlju aktivnih vulkana, zelenih dolina, glečera i fjordova, crnih pješčanih plaža i kristalnih rijeka.


Ruta
Beograd
Budimpešta
Rejkjavik
Budimpešta
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hostel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Akcije - posljednja mjesta , Avanture i ekspedicije, Daleke destinacije
Destinacije
Island
Kod putovanja
IS1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske

Večernji polazak iz Beograda i transfer do aerodroma u Budimpešti.

Prevoz

 • Transfer od Beograda do aerodroma u Budimpešti

Mjesto

 • Beograd
 • Budimpešta

Čekiranje za let za Reykjavik. Let W6 2427 u 06:40h. Dolazak u Reykjavik u 09:15h, grad ponoćnog sunca gdje ćemo imati prilike da uživamo u više od 20 sati dnevne svjetlosti. Fakultativni izlet - obilazak Reykjavika, Höfđi kuća, Tjornin Pond,crkva Hallgrimskirkja, Solfar Sun Voyager, Harpa koncertna dvorana i konferencijski centar, Falološki muzej. Upijamo kulturu i raznobojnost civilizacije sa dalekog sjevera, potomaka Vikinga, ali i prisustvujemo stvaranju historije na mjestu gdje je prekinut Hladni rat. Adaptiramo se na temperaturu, pijemo poznato domaće islandsko pivo i isprobavamo neki od lokalnih specijaliteta. Za najhrabrije tu je marinirano meso ajkule, ukiseljeni ‘bijeli bubrezi’ ovna i meso od kita.

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Budimpešta – Reykjavik, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Hostel 1 noć

Mjesto

 • Rejkjavik

Fakultativni izlet u takozvani Golden circle koji čini Thingvellir Nacionalni park - geološka podloga na kome se odvajaju masivne tektoske ploče Evrope i Amerike i gejzir, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara. Gejzir se nalazi u dolini, zajedno sa još pedesetak vrućih izvora čije ključanje može da se čuje iz podzemlja. Na svakih osam minuta ćemo imati priliku da se divimo erupciji ovog diva, čiji mlaz izlazi čitavih 30 metara u vis! Island inače, zbog tektonskih poremećaja i vulkanskih aktivnosti ima još 3000 vrelih izvora, mjesta gdje izbija zemni gas, banja sa ljekovitim blatom i gejzira. Pravi mali raj za vulkanologe i geologe! Takođe, posjećujemo i veličanstveni ,,Zlatni vodopad'' Gullfoss, smješten na glacijalnoj rijeci Hvitá. Upoznajemo se sa prirodom ove fascinantne zemlje oblikovane vulkanskim erupcijama. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Hostel 1 noć

Mjesto

 • Rejkjavik

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet na sami jug Islanda. Obilazimo Seljandsfoss i Skógafoss vodopade, formaciju nekadašnje morske litice koja prosto oduzima dah, dok u daljini posmatramo Eyjafjallajokul i Hekla aktivne vulkane, ali i Sólheimajökull glečer. Posjećujemo bazaltnu plažu Reynisfjara, čija legenda kaže da je nastala okamenjivanjem nestašnih trolova. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hostel 1 noć

Mjesto

 • Rejkjavik

Fakultativni izleti

Slobodan dan u Reykjavik-u. Probat ćemo čuvene hot-dogove od jagnjetine, fermentinasano meso ajkule, dimljeno meso kita naravno pivo ,,Viking’’. Mogućnost fakultativnog organizovanja posmatranja kitova ili planinarenja na planini Esjan.

Smještaj

Hostel 1 noć

Mjesto

 • Rejkjavik

Fakultativni izlet u Snaefellsnes nacionalni park. Mjesto koje je inspirisalo Jules Verne-a da napiše svoje djelo ,,Put u središte zemlje''. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snaefellsjökull glečer, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, družimo se sa lokalcima, jedemo lokalnu klopu i posmatramo moćni Snaefellsjökull vulkan. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hostel 1 noć

Mjesto

 • Rejkjavik

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet za Jokulsarlon glečersku lagunu, obilazak popularne dijamantske plaže poznate po gromadama leda po kojima je dobila ime, divimo se plavetnilu vode i glečera i idemo u turu života. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hostel 1 noć

Mjesto

 • Rejkjavik

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet za poluostrvo Rejkjanes i plavu lagunu. Obilazimo figurativni most između Evrope i Amerike ali i Gunnuhver tople izvore. Na kraju nam ostaje da se posvetimo tijelu i duši u oazi gdje temperatura vode ide od 36-39 stepeni celzijusovih i navodno ima magična i podmlađujuća svojstva. Uživamo u pejzažu odmarajući u izvorima tople vode. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hostel 1 noć

Mjesto

 • Rejkjavik

Fakultativni izleti

Transfer do aerodroma i čekiranje na let W6 2428 u 10:00h za Budimpeštu. Dolazak u Budimpeštu u 16:25h. Transfer iz Budimpešte za Beograd. 

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Reykjavik- Budimpešta, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od Budimpešte do Beograda

Mjesto

 • Rejkjavik
 • Budimpešta
 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smještaj

Hostel Primjer 7 noći

Prevoz

 • Transfer od Beograda do aerodroma u Budimpešti
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Budimpešta – Reykjavik, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Reykjavik- Budimpešta, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od Budimpešte do Beograda

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Doplatu za dodatni prtljag do 20 kg – 220 KM za sve letove (isključivo pri prijavi za aranžman)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Golden Circle tour

Cijena: 120,00 EUR

Golden Circle tour: Thingvellir Nacionalni Park, Gejzir i Gulfos vodopad – geološka podloga na kome se odvajaju masivne tektonske ploče Evrope i Amerike i gejzir, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara. Imat ćemo prilike da svjedočimo erupciji vrelog mlaza vode jednog od najpoznatijih i najimpoznatnijih gejzira na Islandu ali i u svijetu, također obilazimo i ‘Zlatni vodopad’ Gulfos smješten na glacijalnoj rijeci Hvita (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel – 8 sati; polazak je negdje oko 9h ujutru).

Južni Island

Cijena: 180,00 EUR

Južni Island: Vodopad Seljalandsfoss, Skogafoss, Reynisfjara crna bazaltna plaža i Vik – Obilazimo Seljalandsfoss i Skogafoss vodopade, formaciju nekadašnje morske llitice koja prosto oduzima dah, dok u daljini posmatramo Eyjafjallajokul i Hekla aktivne vulkane koji još uvijek povremeno izbacuju dim, ali i Solheimajokull glečer. Posjećujemo bazaltnu plažu Reynisfjara čija legenda kaže da je nastala okamenjivanjem nestašnih trolova. (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel – 11 sati; polazak negdje oko 8-9h ujutru).

Poluostrvo Snaefellsnes

Cijena: 195,00 EUR

Poluostrvo Snaefellsnes: Gerđuberg litice – Arnastapi – Hellnar – Djupalonssndur – Hellissandur – Mjesto koje je inspirisalo Žil Verna da napiše svoje djelo ‘’Put u središte zemje’’. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snaefellsjokull glečer, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, posmatramo moćni Snaefellsjokul vulkan. Obilazimo i Djupalonssndur plažu i Hellissandur, jedno od primarnih ribarskih mjesta u zapadnom Islandu. (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel 13 sati; polazak negde oko 7-8h ujutru).

Jokullsarlon glečerska laguna

Cijena: 270,00 EUR

Jokullsarlon glečerska laguna: cjelodnevni izlet na sam jug ostrva gdje ćemo imati prilike da zađemo u lagunu i držimo gromade leda na dijamantskoj plaži (trajanje izleta 14 sati, polazak oko 8 sati ujutru)

Plava laguna

Cijena: 190,00 EUR

Plava laguna: Nakon visokih planina i pješačenja, ostaje nam da jedan dan posvetimo tijelu i duši u oazi gdje temperatura vode ide od 36-39 stepeni celzijusovih i navodno ima magična, podmlađujuća, svojstva. Uživamo u pejzažu odmarajući u izvorima tople vode. (cijena uključuje ulaznicu u Plavu lagunu i obilazak poluostrva Reykjanes).

Smještaj

Hostel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hostel je smeštajni kapacitet namjenjen prije svega mladim ljudima i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Gostima je na raspolaganju loker, recepcija, kuhinja i spratna kupatila. Usluga je na bazi noćenja. Smještaj je u višekrevetnim sobama, 1/4, 1/6, 1/10, 1/12, 1/14.

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.