Oman

cijena od
2.900
BAM ,00
trajanje
9 dana
Prijavi se Upit
Upit


Oman je arapski dragulj smješten na samom početku Persijskog zaliva. Poznat je po svojoj bogatoj istoriji, prirodnim bogatstvima, šarolikom reljefu i jedinstvenoj kulturi. Sve to je dodatno obogaćeno brojnim arheološkim i istorijskim lokalitetima i festivalima koji se održavaju tokom godine. Omanska obala se prostire na preko 1300 km, a sama zemlja se graniči sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Jemenom i Saudijskom Arabijom. Turizam u Omanu gotovo da nije postojao sve do 1970., kada je na vlast došao novi sultan Qaboos bin Said. Novi vladar, iako autoritaran, zaslužan je za modernizaciju, koju lokalci masovno nazivaju renesansa. Oman je uspio da uspostavi mir u zemlji, sustigne svoje bogatije susjede, asfaltira puteve i stvori uslove za prihvat turista kojima će prezentovati svoje bogato naslijeđe.

Smješten na uzanom pojasu između planina i mora, glavni grad Omana, Muscat proteže se 50 kilometara duž Arapskog zaliva. Gradsku panoramu ukrašavaju predivni zlatni minareti džamija, utvrđenja i kule i lijepa linija Arapskog mora. Cijeli grad podsjeća na jedno veliko utvrđenje uklesano u stijene okolnih planinskih lanaca. Osim centra grada, tu je i Muttrah gdje se nalazi najveća i najljepša gradska promenada, kao i Ruwi, poznatiji kao ,,mala Indija’’, gdje su načičkane brojne prodavnice i trgovački centri.


Ruta
Beograd
Istanbul
Maskat
Salalah
Maskat
Istanbul
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel, Apartman
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Oman
Kod putovanja
OM1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 15 ,

Plan i program

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva i po sata prije leta. Let iz Beograda u 08:50h za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 12:35h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja i odmor do noćnog leta za Muscat.

Prevoz

 • Aviokartu na relaciji Beograd – Istanbul sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
 • Aviokartu na relaciji Istanbul – Maskat sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Beograd
 • Istanbul

Transfer do aerodroma i let za Muscat u 01:15h. Dolazak u Muscat u 07:05h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja. Dobrodošli u Oman – arapski dragulj, najbolje čuvanu turističku tajnu Bliskog Istoka, sa upečatljivim pejzažima, prijateljski raspoloženim lokalcima i sunčanim vremenom tokom čitave godine. Nakon doručka krećemo u istraživanje sjevernog dijela Omana. Fakultativni izlet započinjemo spektakularnom vožnjom kroz planinski masiv Hadžar (Hajar). Put nas vodi kroz oaze Fanjah i Birkat Al Mauz i stižemo do prve stanice - tvrđave Nizva (Nizwa Fort-a), jedne od najstarijih utvrđenja iz 17. vijeka. Ima jedinstveni okrugli oblik, sedam bunara i više skloništa boraca koji su branili tvrđavu. U blizini tvrđave se nalazi tradicionalna pijaca Nizwa Souk. Poznata najprije po autentičnom beduinskom srebrnom nakitu, ova pijaca je vijekovima unazad mjesto za izlaganje i prodaju brojnih tradicionalnih proizvoda kao što su tepisi, nakit, omanski bodeži, riba, povrće.. Slijedi nastavak vožnje do tvrđave Džabrin (Jabreen Castle). Poznati su stropovi dvorca, ukrašeni slikama i natpisima u stilu islama, dok su vrata vješto izrezbarena. Svi ovi detalji čine dvorac Jabreen autentičnim izrazom omanske arhitekture. Povratak u Maskat. 

Smještaj

Maskat Hotel 1 noć

Mjesto

 • Maskat

Fakultativni izleti

Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet – upoznavanje omanske obale Arapskog mora. Najprije se zaustavljamo u malom ribarskom gradu Qurayat. Glavna atrakcija je Kuriatova tvrđava (Qurayyat Fort), koja se nalazi u samom centru grada. Prolazimo pored močvare sa mangrovima i stižemo do gradske obale i luke sa nasukanim brodovima, koji gledaju na okruglu osmatračnicu, ponosno uzdignutu u ovom dijelu grada. Nastavljamo put ka Bimah Sinkhole, očaravajućom tirkiznom depresijom ispunjenom vodom. Dalje nas put vodi ka Wadi Shab-u, gdje možemo iskoristiti priliku da se okupamo u prirodnim bazenima sa čistom vodom. Slijedi vožnja do posljednje stanice na današnoj avanturi - Sur. Historijskim dijelom grada, oko kojeg se nalaze stare trgovačke kuće, dominira svjetionik, sa punim pogledom na grad. Šetamo plažom i ribolovnim područjem i upijamo atmosferu ove bliskoistočne države. Povratak u Maskat.

Smještaj

Maskat Hotel 1 noć

Mjesto

 • Maskat

Fakultativni izleti

Nakon doručka napuštamo smještaj i krećemo u poludnevni fakultativni izlet – obilazak glavnog grada Omana, Maskata. Obilazak počinje posjetom Velike džamije (Sultan Qaboos Grand Mosque) - najveće džamije u Omanu i jedine otvorene za nemuslimanske posjetioce. Potom se vozimo do Muttrah-a, jedne od najlepših četvrti Maskata, gdje ćemo okusiti čari kupovine na bogato opremljenoj pijaci, poznatoj po parfemima, srebru, suvenirima... Šetnja se nastavlja u Starom gradu (the Old Town), oko utvrđenja Jalali i Mirani (Al Jalali Fort and Al Mirani Fort), koja su služila kao zatvori za vrijeme portugalske okupacije, i ceremonijalne palate Kasr Al Alam (Qasr Al Alam). Naša sljedeća stanica je Muzej Bait Al Zubair (Bait Al Zubair Museum) sa brojnim podacima o zemlji i eksponatima koji svjedoče o njenoj dugoj tradiciji i bogatom nasljeđu. Nakon izleta krećemo ka aerodromu. Lokalni let za Salalah. Dolazak u Salalah i tansfer do smještaja.

Prevoz

 • Lokalnu avio kartu na relaciji Maskat – Salalah, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Salalah Hotel 1 noć

Mjesto

 • Maskat
 • Salalah

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – istraživanje Istočnog Salalaha. Izlet započinje posjetom starom ribarskom selu Takah (Taqah), poznatom po proizvodnji girica i starih tradicionalnih kuća pokrajine Dhofar, najveće u Omanu. Posjećujemo Takah dvorac (Taqah Castle), bivšu zvaničnu rezidenciju guvernera regiona, gdje slušamo o historiji ovog dijela Omana. Nastavak izleta ka drevnim ruševinama nekada poznatog grada Sumharama (KhorRohri). KhorRori je bio važna luka na istočnoj obali Dhofara i jedan od glavnih trgovačkih gradova tamjanom (UNESCO-v lokalitet). Vozimo se kroz živopisne krajeve do Mirbata, drevne prestonice Dhofar-a. Šetamo kroz ulice sa starim kućama od omanskog blata i zaustavljamo se kod Bin Alijeve dvokupolne grobnice (Bin Ali’s Tomb), klasičnog primjera srednjovjekovne arhitekture. U povratku zastajemo kraj prirodnog izvora Ain Razat, koji je uprkos visokim temperaturama bogat vodom tokom čitave godine. Povratak u Salalah. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Salalah Hotel 1 noć

Mjesto

 • Salalah

Fakultativni izleti

Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet - poludnevno istraživanje zapadnog dijela Dhofara. Vozimo se prema planinama Kara (Qara), putem koji krivuda na strmom nagibu, sa kog se pruža slikovit pogled na tradicionalnu seosku ljepotu pokrajine, sa stadima kamila i stoke. Obilazimo drevnu grobnicu proroka Džob (Prophet Job) smještenu u zelenim planinama Salalah Plains-a. Slušamo o životu i pobožnosti ovog proroka i njegovom značaju za omanski narod. Put nas dalje vodi ka plaži Mughsail, gdje snježno bijeli pjesak dodiruje duboko plavetnilo okeana, a talasi snažno udaraju o obalu što čini doživljaj nezaboravnim. Nakon toga nastavljamo vožnju prema zapadnoj granici Omana, sa njegovim liticama koje oduzimaju dah. Vidjet ćemo historijsko drveće tamjana (Frankincense trees), koje raste duboko u dolinama, na suhom i krševitom tlu. U povratku se zaustavljamo kako bismo napravili fotografije u laguni u Mughsail-u gdje su ptice selice (s vremena na vrijeme i flamingosi), česta pojava. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme

Smještaj

Salalah Hotel 1 noć

Mjesto

 • Salalah

Fakultativni izleti

Dan za fakultativni izlet – Ubar. Boravak u Dhofaru je nazamisliv bez posete pustinje Rub Al Khali (The Empty Quarter). Ovo je najveća pustinja na Arabijskom poluostrvu i bez ikakve oaze je. Nalazi se na krajnjem severu pokrajine Dhofar. Do današnjeg dana još uvek postoje velika prostranstva neistraženog i nenaseljenog terena. Najupečatljivija atrakcija je ,,izgubljeni grad” Ubar, koji je prema legendi surova pustinja progutala, te je potonuo bez traga. Ruševine grada su bile neotkrivene vekovima, pre nego što su otkrivene 1991. godine putem satelitskih snimaka regiona. Prekrasan pogled nas čeka tokom šetnje kroz dine. Povratak u Salalah. 

Smještaj

Salalah Hotel 1 noć

Mjesto

 • Salalah

Aktivnosti

 • Ubar

Fakultativni izleti

Nakon doručka napuštamo smještaj. Slijedi poludnevni fakultativni izlet – obilazak Salalaha. Otvoren u julu 2007. godine u Arheološkom parku Al Balid, Muzej zemlje tamjana (The Museum of the Frankincense Land) je najnoviji dodatak omanskom nasljeđu i kulturnoj sceni. Ima dvije glavne dvorane, koje prikazuju historiju uzgrajanja tamjana i historijsku pozadinu Sultanata kroz niz arheoloških iskopina, a brojne su i izložbe o razvoju bogate pomorske historije u Omanu. Slijedi vožnja kroz bujne zelene plantaže povrća i voća. Fotografišemo se ispred impresivne džamije Sultan Kaboos (Sultan Qaboos Mosque). Prolazimo pored zvanične rezidencije Njegovog Veličanstva Sultana – Al Husn palate (Al Husn Palace) i šetamo kroz staru pijacu Haffah (Haffah souk), poznatoj po prodaji tamjana i brojnih drugih tradicionalnih suvenira Dhofara. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i uživanje u tradicionalnoj kuhinji do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u kasnim poslijepodnevnim satima. Let iz Salalaha za Muscat. 

Prevoz

 • Transfer do aerodroma
 • Aviokartu na relaciji Salalah – Maskat sa svim taksama, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Salalah
 • Maskat

Aktivnosti

 • Salah city tour

Fakultativni izleti

Transfer do aerodroma i let za Beograd u 08:05h sa presjedanjem u Istanbulu.  Dolazak u Beograd u 19.30h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Avio kartu na relaciji Istanbul - Beograd sa svim taksama, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Istanbul
 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel 1 noć
Maskat Hotel Primjer 2 noći
Salalah Hotel Primjer 4 noći

Prevoz

 • Aviokartu na relaciji Beograd – Istanbul sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
 • Aviokartu na relaciji Istanbul – Maskat sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Lokalnu avio kartu na relaciji Maskat – Salalah, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer do aerodroma
 • Aviokartu na relaciji Salalah – Maskat sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu na relaciji Istanbul - Beograd sa svim taksama, u ekonomskoj klasi

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Vizu za Oman (250,00 KM sa uslugom viziranja)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Nizwa Fort – Nizwa Souk – Jabreen

Cijena: 80,00 EUR

Cjelodnevni izlet započinjemo spektakularnom vožnjom kroz planinski masiv Hadžar (Hajar). Put nas vodi kroz oaze Fanjah i Birkat Al Mauz i stižemo do prve stanice - tvrđave Nizva (Nizwa Fort-a), jedne od najstarijih utvrđenja iz 17. vijeka. Ima jedinstveni okrugli oblik, sedam bunara i više skloništa boraca koji su branili tvrđavu. Najposjećeniji je omanski nacionalni spomenik, zadivljujući primjer stare omanske arhitekture, slika života u Omanu prije četiristo godina i živi svjedok kako se stil života u unutrašnjosti Omana razlikuje od života u Maskatu. U blizini tvrđave se nalazi tradicionalna pijaca Nizwa Souk. Poznata najprije po autentičnom beduinskom srebrnom nakitu, ova pijaca je vijekovima unazad mjesto za izlaganje i prodaju brojnih tradicionalnih proizvoda kao što su tepisi, nakit, omanski bodeži, riba, povrće.. Slijedi nastavak vožnje do dvorca Džabrin (Jabreen Castle) iz 17. vijeka. Poznati su stropovi dvorca, ukrašeni slikama i natpisima u stilu islama, dok su vrata vješto izrezbarena. Svi ovi detalji čine dvorac Jabreen autentičnim izrazom omanske arhitekture. Ovaj dvorac je u ratnim vremenima bio poznati centar u kojem se proučavala astrologija, medicina i islamsko pravo.      


U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.     
U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Quriyat – Bimah Snkole – Wadi Shab – Sur

Cijena: 90,00 EUR

Upoznavanje omanske obale Arapskog mora. Najprije se zaustavljamo u malom ribarskom gradu Qurayat. Glavna atrakcija je Kuriatova tvrđava (Qurayyat Fort), koja se nalazi u samom centru grada. Prolazimo pored močvare sa mangrovima i stižemo do gradske obale i luke sa nasukanim brodovima, koji gledaju na okruglu osmatračnicu, ponosno uzdignutu u ovom dijelu grada. Nastavljamo put ka Bimah Sinkhole, očaravajućom tirkiznom depresijom ispunjenom vodom. Dalje nas put vodi ka Wadi Shab-u, gdje možemo iskoristiti priliku da se okupamo u prirodnim bazenima sa čistom vodom. Slijedi vožnja do posljednje stanice na današnoj avanturi - Sur. Historijskim dijelom grada, oko kojeg se nalaze stare trgovačke kuće, dominira svjetionik, sa punim pogledom na grad. Šetamo plažom i ribolovnim područjem i upijamo atmosferu ove bliskoistočne države.   
U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Muscat city tour

Cijena: 60,00 EUR

Poludnevni izlet: Razgledanje grada počinje posjetom Velike džamije (Sultan Qaboos Grand Mosque) - najveće džamije u Omanu i jedine otvorene za nemuslimanske posjetioce. Sa pravougaonom osnovom u čijim su uglovima četiri minareta, centralnom kupolom i molitvenom dvoranom pokrivenom tepihom koja može primiti 6500 vjernika, Velika džamija je žarište Maskata. Arhitektura džamije je bogata detaljima i predstavlja kombinaciju umjetničke tradicije različitih islamskih razdoblja u velikoj harmoniji. Posebnu pažnju privlači ogroman luster ukrašen  Swarovski kristalima. Potom se vozimo do Muttrah-a, jedne od najljepših četvrti Maskata, gdje ćemo okusiti čari kupovine na bogato opremljenoj pijaci, poznatoj po parfemima, srebru, suvenirima... Mutrah Souk je prototip starih istočnih tržišta, koje karakterišu uske krivudave uličice prekrivene drvetom. Ovaj Souk je poznat pod drugim imenom među Omanisima: Tržište Tame, zbog njegovog bezbrojnih ulica i puteva obloženih radnjama koje zaklanjaju sunce tokom dana. Šetnja se nastavlja u Starom gradu (the Old Town), oko utvrđenja Jalali i Mirani (Al Jalali Fort and Al Mirani fort), koja su služila kao zatvori za vrijeme portugalske okupacije, danas pretvoreni u muzeje, i ceremonijalne palate Kasr Al Alam (Qasr Al Alam). Naša sljedeća stanica je Muzej Bait Al Zubair (Bait Al Zubair Museum) sa brojnim podacima o zemlji i eksponatima koji svjedoče o njenoj dugoj tradiciji i bogatom nasljeđu. 


U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.   

East Salalah

Cijena: 70,00 EUR

Istraživanje Istočnog Salalaha započinje posjetom starom ribarskom selu Takah (Taqah), poznatom po proizvodnji girica i starih tradicionalnih kuća pokrajine Dhofar, najveće u Omanu. Posjećujemo Takah dvorac (Taqah Castle), bivšu zvaničnu rezidenciju guvernera regiona, gdje slušamo o historiji ovog dijela Omana. Nastavak izleta ka drevnim ruševinama nekada poznatog grada Sumharama (KhorRohri). KhorRori je bio važna luka na istočnoj obali Dhofara i jedan od glavnih trgovačkih gradova tamjanom (UNESCO-v lokalitet). Vozimo se kroz živopisne krajeve do Mirbata, drevne prestonice Dhofar-a. Šetamo kroz ulice sa starim kućama od omanskog blata i zaustavljamo se kod Bin Alijeve dvokupolne grobnice (Bin Ali’s Tomb), klasičnog primjera srednjovjekovne arhitekture. U povratku zastajemo kraj prirodnog izvora Ain Razat, koji je uprkos visokim temperaturama bogat vodom tokom čitave godine. 
U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

West Salalah City Tour – poludnevni izlet

Cijena: 65,00 EUR

Vozimo se prema planinama Kara (Qara), putem koji krivuda na strmom nagibu, sa kog se pruža slikovit pogled na tradicionalnu seosku ljepotu pokrajine, sa stadima kamila i stoke. Obilazimo drevnu grobnicu proroka Džob (Prophet Job) smještenu u zelenim planinama Salalah Plains-a. Slušamo o životu i pobožnosti ovog proroka i njegovom značaju za omanski narod. Put nas dalje vodi ka plaži Mughsail, gdje snejžno bijeli pjesak dodiruje duboko plavetnilo okeana, a talasi snažno udaraju o obalu što čini doživljaj nezaboravnim. Nakon toga nastavljamo vožnju prema zapadnoj granici Omana, sa njegovim liticama koje oduzimaju dah. Vidjet ćemo historijsko drveće tamjana (Frankincense trees), koje raste duboko u dolinama, na suhom i krševitom tlu. U povratku se zaustavljamo kako bismo napravili fotografije u laguni u Mughsail-u gdje su ptice selice (s vremena na vrijeme i flamingosi), česta pojava.
U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Ubar

Cijena: 145,00 EUR

Boravak u Dhofaru je nazamisliv bez posjete pustinje Rub Al Khali (The Empty Quarter). Ovo je najveća pustinja na Arabijskom poluostrvu i bez ikakve oaze je. Nalazi se na krajnjem sjeveru pokrajine Dhofar. Do današnjeg dana još uvijek postoje velika prostranstva neistraženog i nenaseljenog terena. Najupečatljivija atrakcija je ,,izgubljeni grad” Ubar, koji je prema legendi surova pustinja progutala, te je potonuo bez traga. Ruševine grada su bile neotkrivene vijekovima, prije nego što su otkrivene 1991. godine putem satelitskih snimaka regiona. Prekrasan pogled nas čeka tokom šetnje kroz dine.
U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Salalah City Tour

Cijena: 60,00 EUR

Otvoren u julu 2007. godine u Arheološkom parku Al Balid, Muzej zemlje tamjana (The Museum of the Frankincense Land) je najnoviji dodatak omanskom nasljeđu i kulturnoj sceni. Ima dvije glavne dvorane, koje prikazuju historiju uzgrajanja tamjana i historijsku pozadinu Sultanata kroz niz arheoloških iskopina, a brojne su i izložbe o razvoju bogate pomorske historije u Omanu. Slijedi vožnja kroz bujne zelene plantaže povrća i voća. Fotografišemo se ispred impresivne džamije Sultan Kaboos (Sultan Qaboos Mosque). Prolazimo pored zvanične rezidencije Njegovog Veličanstva Sultana – Al Husn palate (Al Husn Palace) i šetamo kroz staru pijacu Haffah (Haffah souk), poznatoj kao najbolje mhesto za prodaju tamjana i brojnih drugih tradicionalnih suvenira Dhofara. 
U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smještaj

Hotel

Hotel 3* je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i posjeduju T/WC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 sedmice pred put.  

Maskat Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Maskat Hotel se nalazi u neposrednoj blizini centra Maskata. Dobro je pozicioniran u odnosu na većinu turističikih znamenitosti. Hotel posjeduje otvoreni bazen. Sve sobe su klimatizovane, sa besplatnim WiFi-em i T/WC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Salalah Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Salalah Hotel je hotel koji posjeduje privatnu plažu, fitness centar, teniske terene.. Sve sobe su klimatizovane, sa besplatnim WiFi-em i T/WC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.