Nepal

cijena od
2.500
BAM ,00
sada od
2.380
BAM ,00
trajanje
14 dana
Prijavi se Upit
Upit


Jungle Tribe Vas vodi u zemlju Himalaja - penjemo se na vrh svijeta. Idemo na putovanje u Nepal, kuću bogova, da se oslobodimo svega materijalnog i doživimo katarzu.  

Zahvaljujući fenomenalnim prirodnim predjelima, snježnim vrhovima koji nas okružuju, pitomim i nasmijanim ljudima doživjet ćemo potpuni mir.  Obilazimo Kathmandu -  historijsko i kulturno srce Nepala, zatim Patan (Lalitpur) koji je jedan od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini, a čeka nas i neponovljiva avantura – fakultativni izlet rafting na rijeci Trisuli. Obići ćemo i Pokharu, Dhulikhel - prelijepog mjesta na nadmorskmoj visini od oko 1500 metara) i još mnogo autentičnih nepalskih atrakcija.

Upoznajemo budizam i kulturu ovog blagog naroda koji živi u skladu sa prirodom. Šareni  budistički hramovi čuvaju priče drevnih civilizacija, a putovanje u Nepal ostaje u mislima za cijeli život.

Zemlja i ljudi koji će vas natjerati da promijenite pogled na svijet su tu –krenite sa Nasmijanim plemenom u nezaboravnu avanturu!  


Ruta
Beograd
Istanbul
Kathmandu
Pokhara
Dhulikhel
Kathmandu
Istanbul
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Akcije , Daleke destinacije
Destinacije
Azija, Nepal
Kod putovanja
NP1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 20 ,

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske 10. 4. 202224. 4. 2022

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, dva sata prije leta. Let za Istanbul u 09.10h (TK 1082). Dolazak u Istanbul u 12.00h. Let za Katmandu u 20.20h (TK 726).

Prevoz

 • Aviokarta sa svim taksama na relaciji Beograd - Kathmandu sa presjedanjem, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Beograd
 • Istanbul

Dolazak na aerodrom u Kathmanduu u 06:10h po lokalnom vremenu. Grad Kathmandu je historijsko i kulturno srce Nepala i predstavlja nevjerovatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih uticaja. Upoznavanje sa gradom i smještaj.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izlet - obilazak najzanimljivijih četvrti Kathmandua. Razgledanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompeks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palatu, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim, fakultativni obilazak hrama Pashupatinath, jedanog je od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetilšta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vijekova podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi  Kathmandua, gdje  se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualniog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Kathmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Povratak u smještaj.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izleti

Poslije doručka krećemo na fakultativni izlet i obilazimo Patan (Lalitpur), jedan od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini. Kako je centar budističke i hinduističke kulture zajedno, u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. U Patanu imate osjećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom sa obiljem palata, statuama bogova i boginja, pagoda sa erotskim prikazima u reljefu…Idemo prvo do Krišna Mandira, kamenog hrama sa nevjerovatnim frizom iz 16. vijeka, zatim razgledamo Mahabuda Hram, Zlatni hram i mnoga druga sveta mjesta. Takođe, možemo fakultativno obići fabriku tipičnih etno rukotvorina po kojoj je Patan poznat. Kasnije obilazimo Svajambunat stupu, hram iz 5. vijeka  koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i  Hram Majmuna, a otkrićemo i zašto. Povratak u smještaj.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izlet do Changy Narayan. Hram se nalazi na vrhu brda, iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Poslije kraće vožnje do sela čeka nas šetnja do Changy Narayan hrama. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetilište hindu bogu Višnu u 4. vijeku. Slijedi fakultivni obilazak prelijepog grada Bhaktapur, nekadašnje nepalske prijestonice i po mnogima najljepšeg grada ove regije. Grad je osnovan u 9. vijeku i jedino je mjesto u Nepalu koje je ostalo netaknuto rukom zapadnog svijeta. Vidjet ćemo Lavalja vrata, Zlatnu kapiju, Galerju umjetnosti i Nijatapola hram.  Povratak u Kathmandu u večernjim časovima.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Ujutru se pakujemo i krećemo za Pokharu, grad koji je od Kathmandua udaljen 200 km. Mogućnost fakultativnog izleta i organizovanja raftinga na rijeci Trisuli u istoimenom nacionalnom parku. Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored rijeke i uživanje u prirodnim ljepotama. Nastavak puta i dolazak u grad na jezeru Feva. Pokhara će vas oduševiti veličanstvenim prizorima, vrhova prekrivenih snijegom i svojom nestvarnom ljepotom. Ovo mjesto je poznato po  jezerima (Feva, Begnas i Rupa). Smještaj.

Prevoz

 • Vožnja od Katmadua do Pokhare

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Sljedećeg jutra krećemo na fakultativni izlet, prva stanica nam je World Peace stupa na brdu iznad jezera gdje ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva, oduševit će vas veličanstveni pogled na vrh Anapurna (Fish Tail), koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Kratak predah za uživanje i slike za cijeli život! Kasnije se lagano spuštamo do jezera i brodom se lagano vraćamo do  centra grada. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - ranojutarnji treking (lagana šetnja kroz sela) od Nudare do Sarangkota koji leži na 3 sata hoda od Pokhare. Smješten je na nadmorskoj visini od 1592 m i najviša je tačka doline Pokhare. Odavde možete vidjeti cijelu dolinu rijeke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor i uživanje u prizorima, a po vašoj želji, možete doplatiti paraglajding i vratiti se u grad vazdušnom linijom. U blizini Sarangkota je prva stanica za ozbiljni treking Anapurnom, a mi se lagano vraćamo u Pokharu. Imamo slobodno vrijeme za šetnju i upoznavanje sa lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života, klopamo autentičnu hranu. Preporučujemo vam da posjetite tibetanski izbjeglički kamp i vodopade koji se nalaze u samom gradu.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet gdje ćemo posjetiti Muzej Gurki, Tibetanski izbeglički kamp, Dejvine vodopade, viseći most iznad rijeke Seti i Internacionalni muzej planinarenja.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Krećemo nazad prema Kathmandu dolini i imamo cjelodnevnu vožnju do Dhulikhela, prelijepog mjesta na nadmorskmoj visini od oko 1500 metara. Smještaj i slobodno veče.

Prevoz

 • Transfer od Pokhare do Dulikela

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Dhulikhel

Budimo se u 6 ujutru i čekamo veličanstveni izlazak sunca, i ukoliko je vedro nebo, imat ćete prilike da se divite prizorima Mont Everesta, Mansale i Gauri Shankara koji oduzimaju dah. Slobodan dan za šetnju do vidikovca i uživanje.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Dhulikhel

Povratak u Kathmandu, mogućnost fakultativnog izleta do Kirtipura, antičkog grada koji je i dalje centar Nevari kulture. Povratak u Kathmandu, slobodno vrijeme.

Prevoz

 • Transfer od Dulikela do Kathmandua

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izleti

Dan namenjen za slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog izleta do Kirtipura, antičkog grada koji je i dalje centar Nevari kulture. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Napuštanje smještaja u ranim jutarnjim satima i transfer do aerodroma. Let za Istanbul u 07.40h (TK 727). Dolazak u Istanbul u 12.50h. Let za Beograd u 18.45h (TK 1083). Dolazak u Beograd u 19.30h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Aviokarta sa svim taksama na relaciji Kathmandu - Beograd sa presjedanjem u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Kathmandu
 • Istanbul
 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Cijene aranžmana objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 2,5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici ili uplatu na transakcijski račun agencije.

Cijene aranžmana se uvećavaju za 2,5% ukoliko putnik aranžman plaća u poslovnici karticom -  jednokratno.

Prilikom prijavljivanja plaća se avans u iznosu od 400 KM, a ostatak sume plaća se u agenciji ili putem banke najkasnije 6 sedmica pred put. 

Nudimo vam mogućnost plaćanja NA RATE karticama UniCredit banke. Mogućnost odabira plaćanja od 2 do 24 rate. 

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno

Smještaj

Guesthouse Primjer 11 noći
Guesthouse Primjer 1 noć

Prevoz

 • Aviokarta sa svim taksama na relaciji Beograd - Kathmandu sa presjedanjem, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Vožnja od Katmadua do Pokhare
 • Transfer od Pokhare do Dulikela
 • Transfer od Dulikela do Kathmandua
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Aviokarta sa svim taksama na relaciji Kathmandu - Beograd sa presjedanjem u ekonomskoj klasi

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Viza za Nepal (30 USD, uzima se na aerodromu u Kathmanduu, uz pasoš i dvije fotografije)

Video

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Kathmandu dolina - paket izleta

Cijena: 70,00 EUR

Fakultativni obilazak Kathmandua – Idemo u obilazak Budanat stupe, najveće stupe u dolini Kathmandua (40m) i koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Kraj Budanat stupe nalazi se i Tibetanski manastir kao i brojne prodavnice rukotvorina, galerija u kojima se podučava tradicionalno slikarstvo utiskivanjem zlata u boje na platnu – zanata za koji je potrebno godišnje iskustvo. Obilazimo posmtrtni hram Pashupatinath, jednog od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetilišta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vijekova podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa nalaze se i gatovi Katmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi pokojnika. Obilazimo i Darbar trg koji koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompleks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Obilazimo i hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palatu, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Prolazimo šarenolikim ulicama gdje se prodaje bukvalno sve – od kašmira i metalnog posuđa, začina, sušene ribe, do polovne planinarske opreme. 

U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za Budanat Stupu, Darbar Trg, Pashupatinath, Hram Boginje Kumari, usluge predstavnika agencije. 

U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

 

Fakultativni obilazak Patana (Lalitpura) – jednog od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini koji je sam centar budističke i hinduističke kulture zajedno i u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. Obilazimo Svajambunat stupu, hram iz 5. vijeka koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna jer se u samom kompleksu nalazi više od stotinu majmuna. Idemo do Krišna Mandira, kamenog friza sa nevjerovatnim frizom iz 16. vijeka, razgledamo Zlatni hram. U Patanu imate osejćaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom sa obiljem palata, statuama bogova i boginja, pagoda sa erotskim prikazima u reljefu. 

U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za Svajambunat stupu i Zlatni hram, usluge predstavnika agencije. 

U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

 

Fakultativni izlet za Changu Narayan hram i Bhaktapur– Hram se nalazi na vrhu brda iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetilište hindu bogu Višnu u 4. vijeku. Obilazimo kraljevski grad Bhaktapur, nekadašnje nepalske prijestonice i jednog od najljepših kraljevskih gradova ove regije. Vidjet ćemo Lavlja vrata, Zlatnu kapiju, Galeriju umjetnosti i Nijatapola hram. 

U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za Changu Narayan Hram i Bhaktapur, usluge predstavnika agencije. 

U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Rafting na rijeci Trisuli

Cijena: 45,00 EUR

Rijeka Trisuli sa svojim brzacima prati jedan dio puta do Pokhare. Idealna prilika za osvježenje tokom duge vožnje. Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored rijeke i uživanje u prirodnim ljepotama. 

Cijena uključuje: rafting na reci Trisuli sa ovlašćenim skiperom, pratioca grupe na srpskom jeziku.

Pokhara regija

Cijena: 40,00 EUR
 1. Fakultativni tracking – World Peace Stupa – Stupa na brdu iznad jezera gdje ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva. Ukoliko je vedro vrijeme oduševit će Vas veličanstveni pogled na vrh Anapurne (Fish Tail) koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Pravimo kratak predah za doručak i nastavljamo put niz šumu do jezera i čamcem se vraćamo do centra grada odakle se lagano vraćamo do hotela. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, vožnju čamcem, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratioca grupe na srpskom jeziku.
 2. Fakultativni ranojutarnji tracking od Nudare do Sarangkota – idemo na laganu šetnju kroz sela koja leže na tri sata hoda od Pokhare. Idemo na nadmorsku visinu od 1592 metara koji predstavlja najvišu tačku doline Pokhare odakle možete vidjeti cijelu dolinu rijeke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor. Imat ćemo vremena da se upoznajemo sa lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života i klopamo autentičnu hranu. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, tracking sa lokalnim vodičem na engleskom jeziku.
 3. Fakultativni izlet za Muzej Gurki, Tibetanski izbeglički kamp, Dejvine vodopade, viseći most iznad rijeke Seti i Internacionalni Muzej Planinarenja. 
 • Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za Muzej Gurki, Tibetanski izbeglički kamp, Internacionalni Muzej Planinarenja, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratioca grupe na srpskom jeziku.
 • NAPOMENA: Cijena ulaznica u iznosu od 650 rupija se doplaćuje na licu mjesta.

Kirtipur

Cijena: 15,00 EUR

Antički grad koji je i dalje centar Nevari kulture. Obilazimo hramove i posljednji u nizu kraljevski grad Kathmandu doline. 
Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za navedene lokalitete, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratioca grupe na srpskom jeziku.

Smještaj

Guesthouse

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještajni objekat tipičan za područje Afrike koji raspolaže manje prostranim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

Guesthouse

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještajni objekat tipičan za područje Azije. Sobe su jednostavne, uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.