Malezija i Borneo - Ekspedicija Nova godina

cijena od
4.980
BAM ,00
trajanje
14 dana
Prijavi se Upit
Upit

Malezija je zemlja tri naroda, tri civilizacije, tri vjere. Zemlja koja je svrstana u top 15 najposećenijih destinacija na svijetu. Za Maleziju se može reći da je svojevrstan spoj starog i novog, tradicionalnog i modernog. 

Prva stanica na našem putovanju je glavni grad Kuala Lumpur. Vozeći se Kuala Lumpurom, vidjećemo kineske ulice i futurističke zgrade, nalik onim iz filmova o naučnoj fantastici. Jedne od njih su simbol Malezije, Petronas kule, koje su najviše zgrade ,,bliznakinje’’ na svijetu. 

Nezaobilazna je i posjeta Batu pećine - jednih od najvećih i najpopularnijih hindu svetilišta van Indije. Ono što impresionira u Kuala Lumpuru je kosmopolitski duh Azije, mnoštvo različitih rasa, jezika i vjera, ljubaznost i osmijeh svih onih sa kojima komunicirate Kupoholičari će uživati u niskim cijenama, dok će gurmani i sladokusci uživati u istraživanju kulinarskih malinežanskih specijaliteta.  

Za kraj ove avanture opuštamo se na prelijepim plažama i uživamo u kupanju u Andamanskom moru.

Budite deo Jungle ekipe i osjetite jedan sasvim drugačiji doživljaj Azije na ovom putovanju kroz Maleziju.

*Sve informacije oko vize, kao i šta sve treba da prikupite od dokumenata možete dobiti u našim poslovnicama.


Ruta
Beograd
Doha
Kuala Lumpur
Sandakan
Kota Kinabalu
Sarawak
Kuala Lumpur
Doha
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Tribe d.o.o. Beograd, Srbija
Grupna putovanja
Avanture i ekspedicije, Daleke destinacije, Nova godina
Destinacije
Malezija
Kod putovanja
MY3
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 15 ,

Plan i program

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva i po sata prije leta. Let iz Beograda u 11.45h (QR 232) sa presjedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 18.45h.

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 30 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Konekcija na let za Kuala Lumpur  u 19.45h (QR 844). Dolazak u Kuala Lumpur u 14.00h po lokalnom vremenu . Transfer do smještaja. Kuala Lumpur je grad koji je u prethodnoj deceniji prerastao od malog i nerazvijenog južnoazijskog grada u džungli do metropole nezamislivih razmjera. Grad u kojem se podjednako miješaju kuture, religije i uticaji Kineza, Hindusa i Malaja. Slobodan dan za istraživanje noćnih marketa i nevjerovatnih restorana u kojima se miksaju ukusi Indije, Kine, Tajlanda i samih Malaja. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Ibis Hotel Kuala Lumpur 1 noć

Mjesto

 • Doha
 • Kuala Lumpur

Nakon doručka, imamo dan za slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet Kuala Lumpur City Tour I Batu Pećine. Noćenje.

Smještaj

Ibis Hotel Kuala Lumpur 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Poslije doručka, napuštamo smještaj i letimo za Sandakan. Po dolasku na aerodrom SDK, upoznavanje, doček, razgledanje budističkog hrama i  ručak na putu. Poslije ručka, idemo do centra Sandakana u kupovinu i zamjenu novca. Nakon toga, transfer do smještaja. Kasno popodne imamo šetnju sa vodičem u Rainforest Discovery Centru da vidimo floru i faunu i posmatramo leteće vjeverice. Povratak u smještaj. Noćenje.

Prevoz

 • Lokalnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Sandakan, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga

Smještaj

Sepilok Jungle Resort 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Hrana

 • Puni pansion × 1

Nakon doručka krećemo u posjetu Sepilok Orangutan centru, a zatim centru za zaštitu najmanjih medvjeda na svijetu. Ručak na putu do odmarališta Sepilok. Poslije ručka, vozimo se kopnom do ukrcavanja na krstarenje rijekom Kinabatangan u potrazi za divljim životinjama. Fakulativni izlet “Night walk”. Noćenje. 

Smještaj

Bilit Adventure Lodge 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Hrana

 • Puni pansion × 1

Fakultativni izleti

Ranojutarnje krstarenje i posmatranje divljih životinja. Vođena šetnja džunglom. Poslije ručka, brifing o prirodi od strane našeg vodiča za prirodu. Popodne krećemo na drugo krstarenje brodom u potrazi za više divljih životinja koje se okupljaju duž rijeke Kinabatangan. Uveče imamo ples performanse sa osobljem BAL-a. Noćenje.

Smještaj

Bilit Adventure Lodge 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Hrana

 • Puni pansion × 1

Doručak. Krećemo kopnom do Ranaua. Transfer direktno do “hot springs”, šetnja drvenim mostovima i sumporno kupatilo. Lokalni ručak na putu. Kasno popodne nastavljamo naše kopneno putovanje do Kundasanga. Noćenje.

Smještaj

Hotel Perkasa Mt. Kinabalu 1 noć

Mjesto

 • Kota Kinabalu

Hrana

 • Puni pansion × 1

Doručak i zatim posjeta pijaci povrća Kundasang. Krećemo u šetnju sa vodičem u Kinabalu Nacionalni Park. Ručak na putu nazad u Kota Kinabalu. Svraćamo do domaće pijace Nabalua. Suveniri, rukotvorine, lokalno voće, od igle do lokomotive… Dolazak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Smještaj u Kota Kinabaluu 1 noć

Mjesto

 • Kota Kinabalu

Hrana

 • Puni pansion × 1

Fakultativni izlet Island hopping i Manukan – dva najpoznatija mjesta za uživanje. Takozvana “ostrva bliznakinje”, jedna od najpopularnijih plaža u Borneu, do kojih ćemo doći brodom. Kristalno čista tirkizna boja odlikuje more oko ovih ostrva, gdje se mogu vidjete i neke neobične ribe kao što su  “Napoleon riba” i “Papagaj riba”. Manukan ostrvo odlikuje dosta aktivnosti po želji, a takođe i dosta restorana. Ronićemo i istraživati podvodni svijet. Povratak i doček novogodišnje večeri u tropima! Noćenje.

Smještaj

Ibis Hotel Kota Kinabalu 1 noć

Mjesto

 • Kota Kinabalu

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Rani doručak i polazak iz hotela, transfer na ranojutarnji let domaće kompanije Air Asia do Kučinga, oblast Saravak. Obilazimo oblast Saravaka i pravimo pauzu za lokalni ručak, pa nastavljamo put ka plemenu Iban. Putovanje prolazi kroz živopisni krajolik pirinčanih polja, plantaže kaučuka, bibera, uljanih palmi koje se miješaju sa bujnim tropskim prašumama, rijekama i planinskim vjencima. Na dolazak u pristanište, nastavljamo motorizovanim dugim čamcem koji ide uz rijeku i brzake rijeke Lemanak ispod gustog lišća džungle. Po dolasku se družimo sa stanovnicima plemena. Gledajte domorodce na poslu kao npr. Pravljenje strunjača, korpi, rukotvorina i krpanje ribarskih mreža. Pridružite se domorocima u njihovim svakodnevnim poslovima kao što je hranjenje njihove stoke, pranje veša, kupanje u rijeci ili samo opuštanje uz obalu rijeke. Poslije večere, druženje sa stanovnicima uz domaće pirinčano vino i svjedočite kulturnim predstavama Ibana gdje možete učestvovati i ćaskati sa domorocima. Noćenje.

Prevoz

 • Lokalnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Kota Kinabalu - Sarawak, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Sarawak

Hrana

 • Puni pansion × 1

Poslije doručka, svjedočite demonstraciji ceremonijalnog puhanja strelica. Polazimo dugim čamcem koji ide uzvodno da posjetimo zavičajno groblje plemena sa antičkim vazama koje su davane za mrtve. Nastavljamo do obale rijeke da bismo uživali u piknik-ručku u domaćem stilu, opustili se ili plivali rijekom. Popodne nastavljamo sa vođenim trekingom u džungli. Vraćamo se u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Sarawak

Hrana

 • Puni pansion × 1

Poslije doručka, opraštanje od plemena i povratak u Kučing. Slobodno popodne. Noćenje.

Smještaj

Riverside Majestic Hotel 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka transfer do aerodroma za lokalni let. Čeka nas lokalni vodič po slijetanju u Kuala Lumpur i imamo transfer za naš međunarodni let. Opraštamo se od Malezije i ukrcavamo na let za Dohu u 21.10h (QR 4990).

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Lokalnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Sarawak – Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur –Beograd, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 30 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Sarawak
 • Kuala Lumpur
 • Doha

Hrana

 • Doručak × 1

Dolazak u Dohu u 23.50h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Beograd u 07.10h (QR 231). Dolazak u Beograd u 10.45h. Kraj putovanja.

Mjesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Cijene aranžmana objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici ili uplatu na transakcijski račun agencije.

Prilikom prijavljivanja plaća se avans u iznosu od 700 KM, a ostatak sume plaća se u agenciji ili putem banke najkasnije 30 dana pred put. 

Nudimo vam mogućnost plaćanja NA RATE karticama UniCredit banke. Mogućnost odabira plaćanja od 2 do 24 rate. 

Za kartično plaćanje primjenjuju se regularne cijene aranžmana, bez mogućnosti ostvarivanja popusta za gotovinsko plaćanje i vrijedi za sva putovanja ukoliko putnik aranžman plaća u poslovnici karticom -  jednokratno ili shopping karticom na rate.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno

Smještaj

Ibis Hotel Kuala Lumpur Primjer 2 noći
Sepilok Jungle Resort Primjer 1 noć
Bilit Adventure Lodge Primjer 2 noći
Hotel Perkasa Mt. Kinabalu Primjer 1 noć
Smještaj u Kota Kinabaluu Primjer 1 noć
Ibis Hotel Kota Kinabalu Primjer 1 noć
Guesthouse Primjer 2 noći
Riverside Majestic Hotel Primjer 1 noć

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 30 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Lokalnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Sandakan, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga
 • Lokalnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Kota Kinabalu - Sarawak, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Lokalnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Sarawak – Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur –Beograd, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 30 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Hrana

4 × Doručak , 7 × Puni pansion

Nije uključeno u cijenu

 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Izlazna taksa iz Malezije 20 MYR – 5€ (plaća se na aerodromu)
 • Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)– Globos osiguranje, do 30.000 eur, KOMFORT, od 19 do 75 godina, za 14 dana bez COVID-19 pokrića –2320 RSD, sa COVID-19 pokrićem –3020 RSD)
 • Doplata za poskupljenje takse za gorivo - visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo određena je prema cijeni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i podložna je promjenama. Putnici će o promjeni cijene avio prevoza biti obavješteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim dijelom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici potpisanim ugovorom i saglasnošću prihvatili.
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • PCR testiranje (ukoliko bude neophodno)
 • Viza za Maleziju

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Kuala Lumpur City Tour

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 70,00 EUR

Cjelodnevni izlet u Kuala Lumpuru. Obilazak autobusom najznačajnijih lokaliteta u gradu uz pratnju lokalnog vodiča, sa stajanjem i fotografisanjem kod najbitnijih atrakcija. Obilazak se započinje kod Batu pećine, velikog hindu svetilišta smještenog u pećini na periferiji grada. Obilazak se nastavlja preko Nacionalne Palate, Spomenika Nezavisnosti, Merdeka trga na kojem se nalazi jedna od najviših zastava na svijetu, mjesto gdje se prvi put i zaviorila zastava nezavisne Malezije, Kineske četvrti, KL tornja sve do Petronas Kula, čuvenih zgrada bliznakinja, poznatih širom sveta.

Cijena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Night walk

Cijena: 20,00 EUR

"Night jungle walk" izlet gdje u dubokim čizmama idemo kroz džunglu i posmatramo divlji svijet, majmune, divlje mačke, žabe, ptice, i osjećamo ambijent vrelog noćnog života najgušće džungle svijeta uz pratnju i objašnjenja lokalaca. 

Island Hopping Sanu i Manukan

Cijena: 70,00 EUR

Dva najpoznatija mjesta za chil! Takozvana “ostrva bliznakinja”, jedna od najpopularnijih plaža u Borneu, do kojih ćemo doći brodom. Kristalno čista tirkizna boja odlikuje more oko ovih ostrva, gdje se mogu vidjeti i neke neobične vrste riba kao što su npr. “Napoleon riba” i “Papagaj riba”. Manukan ostrvo odlikuje sa dosta aktivnosti po želji, a također i dosta restorana. Ronićemo i istraživati i podvodni svijet. Cijena izleta uključuje: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, lunch paket, opemu za ronjenje, ulaznicu. 

Smještaj

Ibis Hotel Kuala Lumpur

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smješten u centru, Ibis Kuala Lumpur City Center je udaljen 750 metara hoda od kula blizanaca Petronas. Posjeduje infinity bazen na krovu i bazen za djecu.

Web stranica https://all.accor.com/hotel/8732/index.en.shtml?

Adresa 32
Jalan Yap Kwan Seng
Kampung Baru
50450 Kuala Lumpur

Sepilok Jungle Resort

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Na samo 5 minuta hoda od centra za očuvanje orangutana Sepilok, odmaralište Sepilok Jungle nalazi se u tropskoj kišnoj šumi u Sandakanu, u Sabahu.

Web stranica https://www.sepilokjungleresort.com/

Adresa Mile 14
Jalan Rambutan
Sepilok
90000 Sandakan
Sabah
Malaysia

Bilit Adventure Lodge

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Bilit Adventure Lodge smješten duž rijeke Kinabatangan, Bilit Adventure Lodge se nalazi usred tropskog pejzaža ispunjenog domaćim divljim životinjama.

Hotel Perkasa Mt. Kinabalu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Perkasa hotel – Hotel Perkasa Mt. Kinabalu, odmaralište se nalazi na vrhu brda približno 5000 stopa iznad nivoa mora i ima zadivljujući pogled na veličanstvenu planinu Kinabalu.

Web stranica https://www.perkasahotel.com.my/

Adresa Kundasang
W.D.T 11

89309
Ranau
Sabah
Malaysia.

Smještaj u Kota Kinabaluu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* sa uslugom noćenja sa doručkom.

Ibis Hotel Kota Kinabalu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Ibis Hotel Kota Kinabalu – Doživite urbani beg u prvi međunarodni industrijski rustikalno dizajniran i nagrađivani hotel u Kota Kinabaluu, ibis Stiles Kota Kinabalu. To je savršeno odredište za kreativne putnike koji žele da uživaju u prizorima i zvucima Kota Kinabalua. Smješten u okrugu Inanam, sa pogledom na blistav pogled na gradski pejzaž i bujno zelenilo brda Sinulihan.

Web stranica https://all.accor.com/hotel/8457/index.en.shtml

Adresa 1
Jln Taipan 28
Inanam
88450 Kota Kinabalu
Sabah
Malaysia

Guesthouse

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Guesthouse - smještajni objekat tipičan za područje Južne i Jugoistočne Azije. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta.

*Tačno ime smještaja biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.   

Riverside Majestic Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Riverside Majestic hotel – Sa pogledom na rijeku Saravak, uživajte u panoramskom pogledu na grad ili obalu Kučinga. Idealno lociran u srcu Kuchingovog poslovnog, zabavnog i trgovačkog okruga.

Web stranica http://riversidemajestic.com/

Adresa 93756
Jalan Tunku Abdul Rahman
93100 Kuching
Sarawak
Malaysia

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Kuala Lumpur – Kuala Lumpur je glavni grad Malezije. Njegovim modernim horizontom dominiraju kule bliznakinje Petronas visoke 451 m, par nebodera obloženih staklom i čelikom sa islamskim motivima. Kule također nude javni nebeski most i palubu za posmatranje. Grad je također dom znamenitosti britanske kolonijalne ere kao što su željeznička stanica u Kuala Lumpuru i zgrada sultana Abdula Samada.

Sandakan – Sandakan je grad u malezijskoj državi Sabah, na sjeveroistočnoj obali Bornea. Hram Puu Jih Shih na vrhu brda pruža panoramski pogled na grad. Kuća Agnes Keith je drveni bungalov koji ponovo stvara život grada iz kolonijalnog doba. Grad je takođe baza za posjetu Centru za rehabilitaciju orangutana Sepilok i krečnjačkim pećinama Gomantong, gdje žive sviftleti, slijepi miševi i vodomari.

Kundasang – Kundasang je brdska stanica u okrugu Ranau u Sabahu u Maleziji koja leži duž obale doline Kundasang unutar lanca Kroker, a također se nalazi u blizini grada Pekan Nabalu.

Kota Kinabalu – Kota Kinabalu je glavni grad malezijske države Sabah u sjevernom dijelu ostrva Borneo. Često se naziva KK, to je primorski grad djelimično okružen prašumom. Poznato je po užurbanim pijacama, modernom šetalištu, plažama i gradskoj džamiji Kota Kinabalu na obali. Tu je i kapija u nacionalni park Kinabalu, dom planine Kinabalu visoke 4.095 metara.

Iban pleme – Ibani ili morski dajaci su ogranak naroda dajaka na ostrvu Borneo u jugoistočnoj Aziji. Dajak je titula koju su zapadnjaci dali lokalnom stanovništvu ostrva Borneo. Vjeruje se da je izraz "Iban" prvobitno bio egzonim koji su koristili Kajani, koji su se – kada su u početku došli u kontakt sa njima – pozivali na njih. Morskim Dajacima u gornjem regionu rijeke Rajang kao „Hivan“.

Ibani su bili poznati po lovu na glave i teritorijalnoj migraciji, i imali su zastrašujuću reputaciju jakog i uspješno zaraćenog plemena. Od dolaska Evropljana i naknadne kolonizacije ovog područja, lov na glave je postepeno izblijedio iz prakse, iako su mnogi drugi plemenski običaji i prakse, kao i ibanski jezik i dalje napredovali. Stanovništvo Ibana je koncentrisano u državi Saravak u Maleziji, Bruneju i indonežanskoj provinciji Zapadni Kalimantan. Oni tradicionalno žive u dugim kućama zvanim rumah panjai ili betang (deblo) u Zapadnom Kalimantanu.

Kučing – Kučing, zvanično grad Kučing, je glavni i najnaseljeniji grad u državi Saravak u Maleziji. Takođe je glavni grad divizije Kučing.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

*U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRIBE sa licencom OTP 32/2023, kategorije A.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRIBE-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA usklađeni sa YUTA standardom.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja
 • Putnicima se preporučuje da uplate osiguranje od otkaza aranžmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja, gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrđuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obično kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova.

 

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRIBE, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

 

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Tribe nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

 

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.