Malezija i Borneo - ekspedicija

cijena od
4.980
BAM ,00
trajanje
15 dana
Prijavi se Upit
Upit

Malezija je zemlja tri naroda, tri civilizacije, tri vjere. Zemlja koja je svrstana u top 15 najposjećenijih destinacija u svijetu. Za Maleziju se može reći da je svojevrstan spoj starog i novog, tradicionalnog i modernog načina života. 

Prva stanica na našem putovanju je glavni grad Kuala Lumpur. Vozeći se Kuala Lumpurom, vidjećemo kineske ulice i futurističke zgrade, nalik onima iz filmova o naučnoj fantastici. Jedne od njih su simbol Malezije, Petronas kule, koje su najviše zgrade ,,bliznakinje’’ na svijetu. Nezaobilazna je i posjeta Batu pećinama - jednih od najvećih i najpopularnijih hindu svetilišta van Indije. Ono što impresionira u Kuala Lumpuru je kosmopolitski duh Azije, mnoštvo različitih rasa, jezika i vjera, ljubaznost i osmijeh svih onih sa kojima komunicirate. Šopingholičari će uživati u niskim cijenama, dok će gurmani i sladokusci uživati u istraživanju gastronomskih malinežanskih specijaliteta.  

Za kraj ove avanture opuštamo se na prelijepim plažama i uživamo u kupanju u Andamanskom moru.

Izleti uračunati u cijenu aranžmana: Posjeta Nacionalnog Parka Kinabatangan, River safari x2, Obilazak plantaže čaj - Sabah Tea, Poring, Canopy walk avantura, NP Mount Kinabalu i botanička bašta, Obilazak lokalnog marketa, Dvodnevna tura i život sa Iban plemenom.

Budite dio Jungle ekipe i osjetite jedan sasvim drugačiji doživljaj Azije na ovom putovanju kroz Maleziju!


Ruta
Beograd
Doha
Kuala Lumpur
Sandakan
Kundasang
Kota Kinabalu
Sarawak
Kuala Lumpur
Doha
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Grupna putovanja
Avanture i ekspedicije, Daleke destinacije
Destinacije
Azija, Malezija
Kod putovanja
MY1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 20 ,

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske 21. 4. 2024

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva i po sata prije leta. Let iz Beograda u 14.50h (QR 232) sa presjedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 20.45h.

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Beograd–Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Konekcija na let za Kuala Lumpur  u 01.50h (QR 4991). Dolazak u Kuala Lumpur u 14.40h po lokalnom vremenu . Transfer do smještaja. Kuala Lumpur je grad koji je u prethodnoj deceniji prerastao od malog i nerazvijenog južnoazijskog grada u džungli do metropole nezamislivih razmjera. Grad u kojem se podjednako miješaju kuture, religije i uticaji Kineza, Hindusa i Malaja. Slobodan dan za istraživanje noćnih marketa i nevjerovatnih restorana u kojima se kombinuju ukusi Indije, Kine, Tajlanda i samih Malaja. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Ibis Hotel Kuala Lumpur 1 noć

Mjesto

 • Doha
 • Kuala Lumpur

Nakon doručka, imamo dan za slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet Kuala Lumpur City Tour i Batu Pećine. Noćenje.

Smještaj

Ibis Hotel Kuala Lumpur 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodan dan za istraživanje ove azijske metropole koja se naziva Njujorkom Azije. Noćenje.

Smještaj

Ibis Hotel Kuala Lumpur 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Hrana

 • Doručak × 1

Poslije doručka, napuštamo smještaj i letimo za Sandakan. Po dolasku na aerodrom SDK, upoznavanje, doček, razgledavanje budističkog hrama i ručak na putu. Poslije ručka, idemo do centra Sandakana u kupovinu i zamjenu novca. Nakon toga, transfer do smještaja. Kasno popodne imamo šetnju sa vodičem u Rainforest Discovery Centru da vidimo floru i faunu i posmatramo leteće vjeverice. Povratak u smještaj. Noćenje.

Prevoz

 • Lokalna avionska karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Sandakan, u ekonomskoj klasi sa 15 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga

Smještaj

Sepilok Jungle Resort 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Hrana

 • Puni pansion × 1

Nakon doručka krećemo u posjetu Sepilok Orangutan centru, a zatim centru  za zaštitu najmanjih medvjeda na svijetu. Ručak na putu do odmarališta Sepilok. Poslije ručka, vozimo se kopnom do ukrcavanja na krstarenje rijekom Kinabatangan u potrazi za divljim životinjama. Fakulativni izlet "Night walk”. Noćenje

Smještaj

Bilit Adventure Lodge 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Hrana

 • Puni pansion × 1

Fakultativni izleti

Ranojutarnje krstarenje i posmatranje divljih životinja. Vođena šetnja džunglom. Poslije ručka, brifing o prirodi od strane našeg vodiča za prirodu. Popodne krećemo na drugo krstarenje brodom u potrazi za više divljih životinja koje se okupljaju duž rijeke Kinabatangan. Uveče imamo ples performanse sa osobljem BAL-a. Noćenje.

Smještaj

Bilit Adventure Lodge 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Hrana

 • Puni pansion × 1

Doručak. Krećemo kopnom do Ranaua. Transfer direktno do “hot springs”, šetnja drvenim mostovima i sumporno kupatilo. Lokalni ručak na putu. Kasno popodne nastavljamo naše kopneno putovanje do Kundasanga. Noćenje.

Smještaj

Hotel Perkasa Mt. Kinabalu 1 noć

Mjesto

 • Kundasang

Hrana

 • Puni pansion × 1

Doručak i zatim posjeta pijaci povrća Kundasang. Krećemo u šetnju sa vodičem u Kinabalu Nacionalni Park. Ručak na putu nazad u Kota Kinabalu. Svraćamo do domaće pijace Nabalua. Suveniri, rukotvorine, lokalno voće, od igle do lokomotive… Dolazak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Smještaj u Kota Kinabaluu 1 noć

Mjesto

 • Kota Kinabalu

Hrana

 • Puni pansion × 1

Fakultativni izlet Island hopping i Manukan - dva najpoznatija mjesta za uživanje. Takozvana “ostrva bliznakinje”, jedna od najpopularnijih plaža u Borneu, do kojih ćemo doći brodom. Kristalno čista tirkizna boja odlikuje more oko ovih ostrva, gdje se mogu vidjeti i neke neobične ribe kao što su  “Napoleon riba” i “Papagaj riba”. Manukan ostrvo odlikuje dosta aktivnosti po želji, a također i dosta restorana. Ronićemo i istraživati podvodni svijet. Povratak i noćenje.

Smještaj

Ibis Hotel Kota Kinabalu 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Rani doručak i polazak iz hotela, transfer na ranojutarnji let domaće kompanije Air Asia do Kučinga, oblast Saravak. Obilazimo oblast Saravaka i pravimo pauzu za lokalni ručak, pa nastavljamo put ka plemenu Iban. Putovanje prolazi kroz živopisni krajolik pirinčanih polja, plantaže kaučuka, bibera, uljanih palmi koje se mješaju sa bujnim tropskim prašumama, rijekama i planinskim vijencima. Na dolazak u pristanište, nastavljamo motorizovanim dugim čamcem koji ide uz rijeku i brzake rijeke Lemanak ispod gustog lišća džungle. Po dolasku se družimo sa stanovnicima plemena. Gledate domorodce na poslu kao npr. pravljenje strunjača, korpi, rukotvorina i krpanje ribarskih mreža. Pridružite se domorocima u njihovim svakodnevnim poslovima kao što je hranjenje njihove stoke, pranje veša, kupanje u rijeci ili samo opuštanje uz obalu reke. Poslije večere, druženje sa stanovnicima uz domaće pirinčano vino i svjedočite kulturnim predstavama Ibana gdje možete učestvovati i ćaskati sa domorocima. Noćenje.

Prevoz

 • Lokalna avionska karta sa svim taksama na relaciji Kota Kinabalu - Sarawak, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga

Smještaj

Guesthouse/Longhouse 1 noć

Mjesto

 • Sarawak

Hrana

 • Puni pansion × 1

Poslije doručka, svjedočite demonstraciji ceremonijalnog puhanja strijelica. Polazimo dugim čamcem koji ide uzvodno da posjetimo zavičajno groblje plemena sa antičkim vazama koje su davane za mrtve. Nastavljamo do obale rijeke da bismo uživali u piknik-ručku u domaćem stilu, opustili se ili plivali rijekom. Popodne nastavljamo sa vođenim trekingom u džungli. Vraćamo se u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Guesthouse/Longhouse 1 noć

Mjesto

 • Sarawak

Hrana

 • Puni pansion × 1

Poslije doručka, opraštanje od plemena i povratak u Kučing. Transfer do aerodroma za lokalni let. Čeka nas lokalni vodič po slijetanju u Kuala Lumpur. Slobodno vrijeme za lutanje po gradu i sabiranje utisaka. Noćenje.

Prevoz

 • Lokalna avionska karta sa svim taksama na relaciji Sarawak – Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga

Smještaj

Ibis Hotel Kuala Lumpur 1 noć

Mjesto

 • Sarawak
 • Kuala Lumpur

Hrana

 • Doručak × 1

Opraštamo se od Malezije i ukrcavamo na let za Dohu 09.30h (QR 845). Dolazak u Dohu u 12.15h po lokalnom vremenu i slobodno vrijeme za istraživanje grada Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma

Smještaj

Hotel u Dohi 1 noć

Mjesto

 • Doha

Hrana

 • Doručak × 1

Let za Beograd u 07.35h (QR 231). Dolazak u Beograd u 12.20h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur –Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem

Mjesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Cijene aranžmana objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici ili uplatu na transakcijski račun agencije.

Prilikom prijavljivanja plaća se avans u iznosu od 700 KM, a ostatak sume plaća se u agenciji ili putem banke najkasnije 30 dana pred put. 

Nudimo vam mogućnost plaćanja NA RATE karticama UniCredit banke. Mogućnost odabira plaćanja od 2 do 24 rate. 

Za kartično plaćanje primjenjuju se regularne cijene aranžmana, bez mogućnosti ostvarivanja popusta za gotovinsko plaćanje i vrijedi za sva putovanja ukoliko putnik aranžman plaća u poslovnici karticom -  jednokratno ili shopping karticom na rate.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Za polazak 21. 4. 2024.

Prilikom prijavljivanja plaća se 700KM, a ostatak sume plaća se u agenciji, najkasnije 6 nedjelja pred put.

Šta je uključeno

Smještaj

Ibis Hotel Kuala Lumpur Primjer 4 noći
Sepilok Jungle Resort Primjer 1 noć
Bilit Adventure Lodge Primjer 2 noći
Hotel Perkasa Mt. Kinabalu Primjer 1 noć
Smještaj u Kota Kinabaluu Primjer 1 noć
Ibis Hotel Kota Kinabalu Primjer 1 noć
Guesthouse/Longhouse Primjer 2 noći
Hotel u Dohi Primjer 1 noć

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Beograd–Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Lokalna avionska karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Sandakan, u ekonomskoj klasi sa 15 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga
 • Lokalna avionska karta sa svim taksama na relaciji Kota Kinabalu - Sarawak, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga
 • Lokalna avionska karta sa svim taksama na relaciji Sarawak – Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avionska karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur –Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem

Hrana

5 × Doručak , 7 × Puni pansion

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Kuala Lumpur City Tour

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 70,00 EUR

Cjelodnevni izlet u Kuala Lumpuru. Obilazak autobusom najznačajnijih lokaliteta u gradu uz pratnju lokalnog vodiča, sa stajanjem i fotografisanjem kod najbitnijih atrakcija. Obilazak se započinje kod Batu pećine, velikog hindu svetilišta smještenog u pećini na periferiji grada. Obilazak se nastavlja preko Nacionalne Palate, Spomenika Nezavisnosti, Merdeka trga na kojem se nalazi jedna od najviših zastava na svijetu, mjesto gdje se prvi put i zaviorila zastava nezavisne Malezije, Kineske četvrti, KL tornja sve do Petronas Kula, čuvenih zgrada bliznakinja, poznatih širom sveta.

Cijena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Night walk

Cijena: 20,00 EUR

"Night jungle walk" izlet gdje u dubokim čizmama idemo kroz džunglu i posmatramo divlji svijet, majmune, divlje mačke, žabe, ptice, i osjećamo ambijent vrelog noćnog života najgušće džungle svijeta uz pratnju i objašnjenja lokalaca. 

Island Hopping

Cijena: 60,00 EUR

Obilazimo Tasik Dayang Bunting (Jezero trudne djevojke) najveće jezero Langkawija, koje podsjeća na oblik trudne žene koja leži na leđima. Prema legendi, jezero posjeduje mistične moći jer je lokalna princeza blagoslovila vodu. Zbog blagodati, vjeruje se da svaka žena koja ne može zatrudnjeti može imati dijete nakon što popije vodu iz jezera. Nakon što prođete pored prvog otoka, iz neposredne blizine vidjet ćete divlje orlove - simbol Langkawija. 

Dugi čamac će polako plutati kako biste vidjeli ptice grabljivice koje lebde iznad vas.  Posljednja stanica bit će na bijeloj pješčanoj plaži gdje se možete opustiti u zrakama sunca  ili uživati u tirkizno-plavoj vodi otoka Beras Basah. Ovo je savršeno mjesto za uživanje u opuštajućem pikniku u sjeni stabala casaurina koje obrubljuju plažu.

Smještaj

Ibis Hotel Kuala Lumpur

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smješten u centru, Ibis Kuala Lumpur City Center je udaljen 750 metara hoda od kula blizanaca Petronas. Posjeduje infinity bazen na krovu i bazen za djecu.

Web stranica https://all.accor.com/hotel/8732/index.en.shtml?

Adresa 32
Jalan Yap Kwan Seng
Kampung Baru
50450 Kuala Lumpur

Sepilok Jungle Resort

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Na samo 5 minuta hoda od centra za očuvanje orangutana Sepilok, odmaralište Sepilok Jungle nalazi se u tropskoj kišnoj šumi u Sandakanu, u Sabahu.

Web stranica https://www.sepilokjungleresort.com/

Adresa Mile 14
Jalan Rambutan
Sepilok
90000 Sandakan
Sabah
Malaysia

Bilit Adventure Lodge

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Bilit Adventure Lodge smješten duž rijeke Kinabatangan, Bilit Adventure Lodge se nalazi usred tropskog pejzaža ispunjenog domaćim divljim životinjama.

Hotel Perkasa Mt. Kinabalu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Perkasa hotel – Hotel Perkasa Mt. Kinabalu, odmaralište se nalazi na vrhu brda približno 5000 stopa iznad nivoa mora i ima zadivljujući pogled na veličanstvenu planinu Kinabalu.

Web stranica https://www.perkasahotel.com.my/

Adresa Kundasang
W.D.T 11

89309
Ranau
Sabah
Malaysia.

Smještaj u Kota Kinabaluu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* sa uslugom noćenja sa doručkom.

Ibis Hotel Kota Kinabalu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Ibis Hotel Kota Kinabalu – Doživite urbani beg u prvi međunarodni industrijski rustikalno dizajniran i nagrađivani hotel u Kota Kinabaluu, ibis Stiles Kota Kinabalu. To je savršeno odredište za kreativne putnike koji žele da uživaju u prizorima i zvucima Kota Kinabalua. Smješten u okrugu Inanam, sa pogledom na blistav pogled na gradski pejzaž i bujno zelenilo brda Sinulihan.

Web stranica https://all.accor.com/hotel/8457/index.en.shtml

Adresa 1
Jln Taipan 28
Inanam
88450 Kota Kinabalu
Sabah
Malaysia

Guesthouse/Longhouse

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještajni objekat tipičan za područje Južne i Jugoistočne Azije. Dugačka prostorija sa većim brojem kreveta.

Hotel u Dohi

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel sa **/*** (po lokalnoj kategorizaciji u Bangkoku, na Koh Phanganu, Krabiju, Phuketu, Dohi) je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). Ime hotela biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put. 

Ostali polasci za Malezija

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.