Malezija i Borneo - ekspedicija

cijena od
4.580
BAM ,00
sada od
4.380
BAM ,00
trajanje
14 dana
Prijavi se Upit
Upit

Malezija je zemlja tri naroda, tri civilizacije, tri vjere. Zemlja koja je svrstana u top 15 najposjećenijih destinacija u svijetu. Za Maleziju se može reći da je svojevrstan spoj starog i novog, tradicionalnog i modernog načina života. 

Prva stanica na našem putovanju je glavni grad Kuala Lumpur. Vozeći se Kuala Lumpurom, vidjećemo kineske ulice i futurističke zgrade, nalik onima iz filmova o naučnoj fantastici. Jedne od njih su simbol Malezije, Petronas kule, koje su najviše zgrade ,,bliznakinje’’ na svijetu. Nezaobilazna je i posjeta Batu pećinama - jednih od najvećih i najpopularnijih hindu svetilišta van Indije. Ono što impresionira u Kuala Lumpuru je kosmopolitski duh Azije, mnoštvo različitih rasa, jezika i vjera, ljubaznost i osmijeh svih onih sa kojima komunicirate. Šopingholičari će uživati u niskim cijenama, dok će gurmani i sladokusci uživati u istraživanju gastronomskih malinežanskih specijaliteta.  

Za kraj ove avanture opuštamo se na prelijepim plažama i uživamo u kupanju u Andamanskom moru.

Izleti uračunati u cijenu aranžmana: Posjeta Nacionalnog Parka Kinabatangan, River safari x2, Obilazak plantaže čaj - Sabah Tea, Poring, Canopy walk avantura, NP Mount Kinabalu i botanička bašta, Obilazak lokalnog marketa, Dvodnevna tura i život sa Iban plemenom.

Budite dio Jungle ekipe i osjetite jedan sasvim drugačiji doživljaj Azije na ovom putovanju kroz Maleziju!


Ruta
Beograd
Doha
Kuala Lumpur
Sandakan
Kinabatangan
Kundasang
Kota Kinabalu
Kuala Lumpur
Doha
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Malezija
Kod putovanja
MY1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 20 ,

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske 5. 2. 2023

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata prije leta. Let iz Beograda u 11.45h (QR 232) sa presjedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 18.45h po lokalnom vremenu. 

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 30 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Konekcija na let. Let za Kuala Lumpur u 20.20h (QR 844). Dolazak u Kuala Lumpur u 08.45h. Transfer do smještaja. Kuala Lumpur je grad koji je u prethodnoj deceniji prerastao od malog i nerazvijenog južnoazijskog grada u džungli do metropole nezamislivih razmjera. Grad u kome se podjednako miješaju kulture, religije i uticaji Kineza, Hindusa i Malaja. Slobodno veče za istraživanje noćnih marketa i nevjerovatnih restorana u kojima se miješaju ukusi Indije, Kine, Tajlanda i samih Malaja. 

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Smještaj u Kuala Lumpuru 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Jutarnji transfer do aerodroma i let za Sandakan. Obilazak Sandakana, lokalne katedrale, šetališta uz more, centra grada, ručak u lokalnom restoranu. Vrijeme koristimo da kupimo rekzivite za džunglu i da se odmorimo od puta. Transfer do smještaja koji je smješten u prelijepom ambijentu i okruženju. Večera. Noćenje 

Smještaj

Smještaj u Sepiloku 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Hrana

 • Pun pansion (doručak, ručak, večera) × 1

Nakon doručka, krećemo u avanturu života – Orangutani I  Kinabatangan rijeka. Vidjećemo rehabilitacioni centar u kome se nalazi veliki broj različitih vrsta orangutana u njihovom prirodnom okruženju. Zatim ćemo se uputiti ka centru za zaštitu medvjeda, u kome ćemo vidjeti jedne od najmanjih medvjeda na svijetu - sun bear. Dan nastavljamo transferom do Nacionalnog Parka Kinabatangan. Džungla na Borenu i u ovom parku prirode je tri puta starija od one u Amazonu. Ovdje žive majmuni sa najdužim nosevima, namjanji medvjedi na svijetu i najmanji slonovi na svijetu. Moguće je vidjeti i divlje orangutane, hornbil ptice, krokodile i mnoštvo flore i faune. Imamo organizovanu plovidbu uz zalazak sunca - "river safari" rijeke Kinabatangan, uz koju se nalazi jedan od najvećih ekosistema na svijetu. Proći ćemo jednim njenim dijelom, a njena cijela dužina iznosi 560km. Uveče imate mogućnost organizovanja "night jungle walk" gdje u dubokim čizmama idemo kroz džunglu i posmatramo divlji svijet, majmune, divlje mačke, žabe, ptice, i osjećamo ambijent vrelog noćnog života najgušće džungle svijeta uz pratnju i objašnjenja lokalaca. 

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Sandakan, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Bilit Rainforest Lodge 1 noć

Mjesto

 • Kinabatangan

Hrana

 • Pun pansion (doručak, ručak, večera) × 1

Fakultativni izleti

Dan započinjemo jutarnjim krstarenjem uz izlazak sunca kada je džungla najaktivnija. Od prizora i interackije sa netaknutom prirodom poput one u džunglama Amazona zastaje dah, nakon čega nas čeka doručak. Napuštamo smještaj i krećemo iz Bilita, Kinabatanga. Pravimo pauzu za ručak u loklanom restoranu sa specijalitetima u Ranuu, gdje posećujemo polja čaja Sabah Tea. Put nastavljamo ka izvorima vrele vode Poring gde ćemo imati priliku da se okupamo i šetamo visećim mostovima (Canopy walk). Dolazimo u Kundasang. 

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Kundasang

Hrana

 • Pun pansion (doručak, ručak, večera) × 1

Doručkujemo i krećemo u obilazak jedne od najfascinantijih botaničkih bašti na svijetu u okviru nacionalnog parka u Mount Kinabalu. Divlje orhideje, biljke mesožderke, mirisi, cvjetovi, lijane, potoci, čudnesni oblici, pečurke, a sve to sa pogledom na najviši vrh Malezije - Mount Kinabali sa preko 4000m nadmorske visine. Mogućnost organizovanja dvodnevnog izleta i fakultativnog penjanja na planinu Kinabalu. Obilazak lokalnog sela gde ćemo imati priliku da kupimo divlji đumbir, biber i raznorazne soseve i začine. Nastavak puta do grada Kota Kinabalu. Mogućnost organizovanja tradiconalne kinesko-malezijske masaže. Večera . Slobodno vrijeme.

Smještaj

Smještaj u Kota Kinabaluu 1 noć

Mjesto

 • Kota Kinabalu

Hrana

 • Pun pansion (doručak, ručak, večera) × 1

Doručak. Fakultativni izlet – Island Hopping Sanu i Manukan. Sapi i Manukan su jedna od najpopularnijih mjesta u Borneu za plivanje, ronjenje i uživanje, koje odlikuje prelijepo tirkizno more. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Smještaj u Kota Kinabaluu 1 noć

Mjesto

 • Kota Kinabalu

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodan dan.Poslije doručka, po želji uživamo u vodenim aktivnostima, kupamo se, ronimo ili idemo na krstarenje. Mogućnost fakultativnog obilaska- ostrva Mantanani. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Smještaj u Kota Kinabaluu 1 noć

Mjesto

 • Kota Kinabalu

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Poslije doručka, transfer do aerodroma i polazak za Sarawak. Put nastavljamo ka Kučingu, glavni grad federalne države Sarawak koji će vas prijatno izenaditi svojom ljepotom i šarmom. Slobodno možemo da kažemo da se ovdje nalazi najbolji street food u cijeloj Aziji orijentisan ka morskim plodovima i raznoraznim gljivama, papratima i biljkama iz džungle. Po smještaju u hotel večer ćemo iskorisiti za noćni obilazak grada. 

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Poslije doručka, putovanje nastavljamo ka Iban plemenu! Ibani su najčuveniji lovci na glave - headhunters na svijetu. Čuveni su po tetovažama i lovu iz puhaljki. Žive u dugačkim kućama, longhouses koje su locirane u džunglama i nepristupačnim dijelovima Bornea. Turu započinjemo vožnjom uz usputne pauze na loklanim pijacama gdje se prodaju specijaliteti od divljih svinja, vjeverica, korjenja, varana itd. Pauzu za ručak ćemo napraviti u malom tipičnom indnonežanskom „kaubojskom“ gradu zvanom Lačau. Poslije ručka put nastavljamo do rijeke u sred džungle gdje prelazimo na longtail boats i vozimo se oko sat ipo vremena u još veću divljinu i džunglu Bornea i mjesto gdej žive Ibani. Imaćemo priliku da spavamo sa Ibanima u njihovim tradiconalnim kućama, vidimo kako žive i jedemo njihovu hranu uz loklano pirinčano vino. 

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Pun pansion (doručak, ručak, večera) × 1

Poslije doručka, prisustvovaćemo tradicionalnom obredu i igri ovog plemena. Ovo će biti prava prilika i da se sami isprobamo u vještini puanja strelica kroz njihove tradicionalne puhaljke, koje koriste kao oružje. Kupamo se u rijeci, obilazimo loklana mjesta od značaja za Ibane i uživamo u interakciji sa ovim nevjerovatnim ljudima koji su zadržali veliki dio svoje kulture i tradicije.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Pun pansion (doručak, ručak, večera) × 1

Nakon doručka  slobodno vrijeme za piknik ručak, a nakon toga imamo transfer na let za Kuala Lumpur. Dolazak u Kuala Lumpur. Noćenje.

Prevoz

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Kučing - Kuala Lumpur
 • Lokalni transfer do aerodroma

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Hrana

 • Polupansion (doručak i večera) × 1

Doručak i slobodno vrijeme do leta za Beograd. Let za Beograd sa presjedanjem u Dohi.

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dolazak u Dohu u 05.15h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Beograd u 07.05h (QR 231). Dolazak u Beograd u 10.35h. 

Mjesto

 • Doha
 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Cijene aranžmana objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici ili uplatu na transakcijski račun agencije.

Prilikom prijavljivanja plaća se avans u iznosu od 400 KM, a ostatak sume plaća se u agenciji ili putem banke najkasnije 30 dana pred put. 

Nudimo vam mogućnost plaćanja NA RATE karticama UniCredit banke. Mogućnost odabira plaćanja od 2 do 24 rate. 

Za kartično plaćanje primjenjuju se regularne cijene aranžmana, bez mogućnosti ostvarivanja popusta za gotovinsko plaćanje i vrijedi za sva putovanja ukoliko putnik aranžman plaća u poslovnici karticom -  jednokratno ili shopping karticom na rate.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno

Smještaj

Smještaj u Kuala Lumpuru Primjer 1 noć
Smještaj u Sepiloku Primjer 1 noć
Bilit Rainforest Lodge Primjer 1 noć
Hotel 2 noći
Smještaj u Kota Kinabaluu Primjer 3 noći
Guesthouse Primjer 2 noći
Guesthouse Primjer 1 noć

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 30 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Sandakan, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Kučing - Kuala Lumpur
 • Lokalni transfer do aerodroma
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Hrana

6 × Pun pansion (doručak, ručak, večera), 3 × Kontinentalni doručak , 1 × Polupansion (doručak i večera), 1 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Putno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Night walk

Cijena: 20,00 EUR

"Night jungle walk" izlet gdje u dubokim čizmama idemo kroz džunglu i posmatramo divlji svijet, majmune, divlje mačke, žabe, ptice, i osjećamo ambijent vrelog noćnog života najgušće džungle svijeta uz pratnju i objašnjenja lokalaca. 

Island Hopping Sanu i Manukan

Cijena: 60,00 EUR

Dva najpoznatija mjesta za chil! Takozvana “ostrva bliznakinja”, jedna od najpopularnijih plaža u Borneu, do kojih ćemo doći brodom. Kristalno čista tirkizna boja odlikuje more oko ovih ostrva, gdje se mogu vidjeti i neke neobične vrste riba kao što su npr. “Napoleon riba” i “Papagaj riba”. Manukan ostrvo odlikuje sa dosta aktivnosti po želji, a također i dosta restorana. Ronićemo i istraživati i podvodni svijet. Cijena izleta uključuje: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, lunch paket, opemu za ronjenje, ulaznicu. 

Smještaj

Smještaj u Kuala Lumpuru

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel 3* (prema lokalnoj kategorizaciji)je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i posjeduju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije dvije nedjelje pred put.

Smještaj u Sepiloku

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* sa uslugom noćenja sa doručkom.

Bilit Rainforest Lodge

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Bilit Rainforest Lodge nudi najbolje iskustvo u prašumi jer je vodeća svjetska eko-loža u tropskom regionu. Izgrađena uglavnom od lokalnog tvrdog drveta, loža je dizajnirana da omogući posjetiocima da iskuse najbolje od jedinstvene lokalne prirode. Sve sobe imaju dva queen size kreveta, osim  6 zasebnih brvnara koje imaju bračni krevet.

Hotel ***

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel ***  je smještajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe posjeduju T/WC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije dvije nedjelje pred put.    

Smještaj u Kota Kinabaluu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* sa uslugom noćenja sa doručkom.

Guesthouse

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještajni objekat tipičan za područje Azije. Sobe su jednostavne, uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

Guesthouse

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještajni objekat tipičan za područje Sibira. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.