Liban Akcija

cijena od
1.700
BAM ,00
sada od
1.500
BAM ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit


Bejrut (Beirut), milionski grad, smješten između planina Liban i Sredozemnog mora, glavni je grad Libana (Lebanon). Naziv jednom od najstarijih gradova, čiji se počeci vezuju za petnaesti vijek prije nove ere, dali su Feničani po bunarima i velikom bogatstvu vodom u to doba. Nazivaju ga i Pariz istoka, grad tradicije i modernog, mladih i provoda. Kao centar zemlje, Bejrut će biti naša polazna tačka za istraživanje nevjerovatnog Libana, zemlje kedrova, pustinja i snježnih vrhova.  

Obići ćemo i feničanske gradove Tir (Tyre) i Sidan (Sidon), gdje ćemo posjetiti tradicionalne arapske karavan-saraje, stare pijace, nevjerovatne zidine, arheološke lokalitete i antička naselja koji nam dopunjuju doživljaj ove magične zemlje. Nezaobilazna tačka nam je i Biblos (Byblos), zvanično najstariji grad na svijetu uz čiju posjetu ćemo vidjeti i Džeita pećinu, koja se nalazila u finalu za jedno od novih sedam svjetskih čuda.  

Sanjaš o arapskoj zemlji koja ima mnogo da ponudi? Liban akcija je program za tebe! 


Ruta
Beograd
Bejrut
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Liban
Kod putovanja
LB1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Let za Bejrut sa presjedanjem.

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Bejrut, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Bejrut u ranim jutarnjim časovima. Transfer do hotela. Rani check in. Doručak.  Bejrut, poznat kao „Pariz Bliskog Istoka“ i „Dragulj Mediterana“, prema legend jedan od najstarijih gradova na Svijetu koji danas broji nešto više od million stanovnika, biće naša polazna tačka za upoznavanje nevjerovatnog Libana, zemlje Mediterana, pustinje i čempresa. Fakultativni izlet - obilazak Bejruta: Nacionalni muzej, Golubova stijena, trg Etoal, šetalište Kornis, džamija, stari i novi dio grada. Slobodno vrijeme. Uživanje u izvrsnoj libanskoj hrani, jakoj libanskoj kafi, nargilama, prelijepom pogledu i razgovoru sa srdačnim Libancima.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do hotela

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Bejrut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - odlazak u dolinu Bekaa I posjeta najčuvenijeg libanskog antičkog lokaliteta Baalbeka. Ovaj arheološki lokalitet se, službeno, poslije rušenja Palmire, smatra jednim od najočuvanijih arheoloških kompleksa posvećenih bogovima Starog Rima. Poslije obilaska impozantnih hramova posvećenih Jupiteru, Bahusu I Veneri, odlazimo do najpoznatije libanske vinarije Ksara, gdje upoznajemo podzemne prolaze I degustiramo čuvena libanska vina. Nastavak putovanja i posjeta mjestu Anjar, sagrađenom u 8.veijku od dinastije Umajad, na kome se sada nalaze ostaci palata, lukova, rezidencija, hamama, trgovina i svega što je ovaj osmovijekovni grad posjedovao. Povratak u Bejrut. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Bejrut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do feničanskih gradova Tyre i Sidona. Prvo svraćamo u Sidon,  grad koji se u vrijeme Feničana prvi izdvojio kao dominantan na ovom prostoru. Posjećujemo Krstaški zamak, tradicionalnu pijacu „suk“ i „Khan al-Franj“, tradicionalni arapski karavan-saraj, koji su kasnije Francuzi koristili kao diplomatsko predstavništvo. Nakon toga, nastavljamo do Tira, čuvenog grada drevnih Feničana, koji se zahvaljujući svom izvrsnom položaju i nevjerovatnim zidinama, koje su bile visoke čak 40 metara, u antičko doba smatrao neosvojivim. Posjećujemo dva arheološka lokaliteta, na kojima imamo priliku da vidimo ostatke nekadašnjeg hipodroma, trijumfalnu kapiju, nekropole, antičko naselje i  bazen, koji je u antičko vrijeme korišten za misteriozne vodene sportove. Nakon toga, povratak u Bejrut. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Bejrut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakulativni izlet autobusom u Byblos, zvanično najstariji grad na svijetu. Na putu do Byblosa, posjećujemo fascinantnu pećinu Jeita, koja se nalazila u finalu za jedno od novih sedam svjetskih čuda. Stara je više hiljada godina i smatra se jednom od najljepših na svijetu. Posjeta pećini podrazumeva obilazak gornjeg dijela pećine šetajući uređenim stazama, dok se donja pećina obilazi malim brodićem, krstareći kristalno čistom „Pasjom rijekom“. Dolazak u Byblos, grad po kojem je Biblija dobila ime, I jedno od najstarijih naseljenih mjesta na svijetu. Obilazimo grad, antičke lokalitete, staru luku, kupujemo suvenire… Slobodno vrijeme. Povratak u Bejrut. Kasni chek out iz soba.

Mjesto

 • Bejrut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smješaja. Transfer do aerodroma i čekiranje na ranojutarnji let za Beograd sa presjdanjem. Let za Beograd sa presjedanjem. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Transfer od hotela do aerodroma
 • Avio kartu na relaciji Bejrut - Beograd sa svim taksama, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 3 noći

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Bejrut, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do hotela
 • Transfer od hotela do aerodroma
 • Avio kartu na relaciji Bejrut - Beograd sa svim taksama, u ekonomskoj klasi

Hrana

4 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Panoramski obilazak Bejruta

Cijena: 60,00 EUR

Panoramski obilazak Bejruta – poludnevni izlet – Krećemo u upoznavanje Bejruta, obilazeći njegove glavne atrakcije. Posjećujemo čuvenu Golubju stijenu, na koju se sa kopna pruža fascinantan pogled i koja je, može se reći, kultno mjesto u životu samih stanovnika Bejruta. Nalazi se na čuvenom šetalištu Korniš, koje je poznato kao jedno od najdužih i najbolje uređenih šetališta kraj mora u čitavom svijetu. Pravimo fotke, posmatramo brodiće koji prolaze kroz ogromnu pukotinu u ovoj stijeni i nakon toga nastavljamo obilazak dalje. Nakon toga nastavljamo obilazak odlazeći u glavni gradski centar, gdje posjećujemo Veliku Džamiju, maronitsku crkvu sv. Đorđa, pravoslavnu crkvu sv. Đorđa, kao i zgrade glavnih državnih institucija. Zapućujemo se ka nevjerovatnom Nacionalnom muzeju Libana, koji bi, smatra se, da se nalazi u Firenci, Parizu ili Rimu, sigurno bio proglašen jednim od najboljih muzeja na svijetu. Kolekcija koju posjeduje, zaista je nevjerovatna. Obilazimo fascinantne artefakte, koji potiču još iz trećeg milenijuma prije nove ere, sarkofage, grobnice, mozaike, figurice, nakit čuvenih Feničana i sve što je do danas očuvano od ovog drevnog naroda kroz periode vlasti različitih imperija i država, koje su imale priliku da vladaju na ovom prostoru. Time se završava obilazak i slijedi povratak u hotel i slobodno vrijeme za ostatak dana. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice, usluge predstavnika agecije. U cijenu izleta nije uklučeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Baalbek, Anjar i Ksara

Cijena: 70,00 EUR

Baalbek, Anjar i Ksara– cjelodnevni izlet – Krećemo u upoznavanje sjevernog dijela Libana. Putujemo autoputem kroz neprekidna naselja, bez utiska da smo uopšte napustili Bejrut. Odlazimo u planine i posećujemo nevjerovatnu pećinu Džeita, koja je bila u konkurenciji za izbor za Sedam svjetskih čuda Novog vijeka. Obilazak Džeite sastoji se iz dva dijela, prvo pešačkog obilaska gornjeg dijela pećine, uređenim pješačkim stazama, gdje imamo priliku da vidimo sjajne stalaktite i stalagnite, među kojima se nalaze i najveći na svijetu. Takođe, najveća dvorana ove pećine, visoka je preko 100 metara, a u njenom podnožju lagano protiče „Pasja reka”, čiji šum ćemo imati priliku da čujemo. Drugi dio obilaska ove pećine, sastoji se iz vožnje brodićem po kristalno čistoj „Pasjoj rijeci”. Dok vješti vozači lagano manevrišu brodom, imamo priliku da uživamo u nevjerovatnom prizoru i pogledu na sjajna čuda koje je priroda u stanju da napravi. Nakon posjete Džeiti, puni utisaka nastavljamo putovanje dalje na sjever i posjećujemo Biblos, jedno od najstarijih ljudskih naseobina na svijetu. Biblos je danas mali grad, ali značaj njegovog arheološkog lokaliteta je izuzetan. Centar njegovog arheološkog lokaliteta je Krstaški dvorac, ali na samom lokalitetu se nalaze grobnice nekadašnjih feničanskih kraljeva, rimski amfiteatar, kao i ostaci iz mnogih drugih perioda. Nakon toga, turisti imaju slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, koji su vrlo povoljni u Biblosu i uživanje u istorijskoj luci najstarijeg grada na svijetu.

Tyre i Sidon

Cijena: 70,00 EUR

Tyre i Sidon– cjelodnevni izlet – Krećemo u upoznavanje južnog dijela Libana. Prvo svraćamo u Sidon, ili Saidu, kako ga arapsko stanovništvo, koje danas tamo živi, zove. U Sidonu posjećujemo fantastični krstaški zamak, zatim šetamo kroz veliki „suk“, koji je najveći suk koji imamo prilike da upoznamo na ovom putovanju. Kupujemo jeftine suvenire, cjenkamo se sa lokalnim stanovništvom i obilazak Sidona završavamo posjetom velikom Karavan-saraju. Sjajni saraj, koji je izgrađen da bi razvio trgovinu na ovom prostoru, a koji su tokom 20. vijeka zaposjeli Francuzi i koristili kao svoje diplomatsko predstavništvo. Nakon toga, nastavljamo na jug, do najjužnije tačke Libana koju ćemo posjetiti na ovom putovanju. Stižemo u čuveni grad Tir, koji je još u najstarijim vremenima bio nadaleko poznat po svojim pomorcima, kolonijama, trgovini, ali i svom genijalnom položaju i neosvojivosti. S obzirom da su njegove zidine bile visoke čak 40 metara i najveći vojskovođa Starog vijeka, Aleksandar Makedonski, je imao ozbiljnih muka da ga osvoji. U tom gradu posjećujemo dva sjajna arheološka nalazišta, gdje obilazimo nekropolis, šetališnu zonu, trijumfalnu kapiju, ostatke rimskog hipodroma, antičko naselje, terme, misteriozni bazen u kome su se odigravali dvoboji u vodenim sportovima i uživamo u nevjerovatno pogledu sa šetališta, koje je jedan od zaštitnih znakova današnjeg Tira. Nakon toga slijedi povratak u Bejrut.

Byblos i Jeita Grottoes

Cijena: 70,00 EUR

Byblos i Jeita Grottoes – cjelodnevni izlet – Upućujemo se ka Biblosu, prema zvaničnim podacima, najstarijem organizovanom ljudskom naselju na svijetu i gradu po kome je Biblija dobila ime. Putujemo autoputem kroz neprekidna naselja, bez utiska da smo uopšte napustili Bejrut. Nakon dolaska u ovaj, danas mali i simpatični gradić hodamo stazamo gdje se pisala najstarija historija svijeta, udišemo duh Mediterana i dok sjedimo u rimskom amfiteatru, slušamo priče o feničanskim kraljevima, kao i životu samog grada u rimskim i krstaškim vremenima. Obilazimo mjesta na kome su počivali veličanstveni sarkofazi feničanskih kraljeva, koje smo vidjeli prethodnog dana u Arheološkom muzeju u Bejrutu i kroz simpatični „suk“ sa originalnim suvenirima nastavljamo do historijske Ribarske luke Biblosa, gdje se i dan danas nižu isprepletani tradicionalni ribarski brodići i luksuzne jahte svjetskog „džet-seta“, koji u Biblosu posjeduju kuće i apartmane. Odlazimo do rustične crkve sv. Jovana i posjetu završavamo slobodnim vremenom za ručak i laganim hodanjem kroz „suk“, tradicionalno cjenkajući se za suvenire. Nakon toga, vraćamo se prema Bejrutu, ali prije toga, očekuje nas posjeta jednom od „čuda prirode“, koje zaista ostavlja bez daha- pećine Džeita, koja je bila u konkurenciji za izbor za Sedam svjetskih čuda Novog vijeka. Dok prilazimo samoj pećini, vozimo se kroz planine, uživajući u fantastičnim prizorima, koje je kreirala priroda, naizmenično smjenjujući brda i doline. Prije same posjete pećini vozimo se nekoliko minuta žičarom iznad divlje riječice, uživajući u gotovo netaknutoj prirodi okoline. Obilazak Džeite sastoji se iz pješačkog obilaska gornjeg dijela pećine, uređenim stazama, gdje imamo priliku da vidimo sjajne stalaktite i stalagnite, među kojima se nalaze i najveći na svijetu. Takođe, najveća dvorana ove pećine, visoka je preko 100 metara, a u njenom podnožju lagano protiče „Pasja reka”, čiji šum ćemo imati priliku da čujemo. Imamo priliku da uživamo u nevjerovatnom prizoru i pogledu na sjajna čuda koje je priroda u stanju da napravi. Slušamo priče o nevjerovatnoj pećini koja je tokom rata čak korišćena i kao skladište za municiju švercerima oružja, ali je uspjela da netaknuta “preživi” ta mučna vremena i danas ugosti sve koji žele da uživaju u čudima prirode. Nakon toga slijedi povratak u Bejrut. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice, usluge predstavnika agecije. U cijenu izleta nije uklučeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smještaj

Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i posjeduju T/WC. Usluga je na bazi noćenja u hotelu 4* (prema lokalnoj kategorizaciji) sa doručkom (kontinentalni doručak). Ime hotela u Bejrutu biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put. Hotel se nalazi u blizini glavne šoping zone i ulice Hamra.

Web stranica http://www.mayflowerbeirut.com/

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.