Kina, Tibet, Everest Base Camp, Nepal i Indija

Kina, Tibet, Everest Base Camp, Nepal i Indija

cijena od
7.600
BAM ,00
sada od
7.190
BAM ,00
trajanje
18 dana
Prijavi se Upit
Upit

Vodimo vas u najnevjerovatniju avanturu koja započinje jednim od najmodernijih gradova – Šangajom, a potom idemo i u Čengdu, gdje obilazimo rezervat pandi

Odatle čuvenom najvišom željeznicom na svijetu idemo put Tibeta i Lase. Obilazimo Sera i Drepung manastire, Potala palatu i prisustvujemo budističkim molitvama na 3500 metara nadmorske visine.

Ostajemo na krovu svijeta i nastavljamo ka Nepalu, kući bogova, da se oslobodimo svega materijalnog i doživimo katarzu. Upoznajemo budizam i kulturu ovog blagog naroda koji živi u skladu s prirodom. Šareni budistički hramovi čuvaju priče drevnih civilizacija, a putovanje u Nepal ostaje u mislima za cijeli život.

A onda odlazimo u Nju Delhi – glavni grad Indije, smješten uz rijeku Jamuna, na prelazu iz doline Inda u dolinu Gange. Odatle idemo u obilaske najpoznatijih atrakcija među kojima su Kapija Indije – podignuta 1931. u znak sjećanja na vojnike poginule u Drugom svjetskom ratu, zatim Lotus Hram – otvoren za sve vjere i predstavlja mjesto za meditaciju, mir i spokoj, kao i Humajunova grobnica – divan primjer mogulske arhitekture koji je poslužio kao inspiracija za Tadž Mahal!

Putovanje u Kinu, Tibet, Nepal i Indiju je tu – čekamo vas!


Ruta
Beograd
Doha
Shanghai
Chengdou
Lhasa
Kathmandu
New Delhi
Doha
Beograd

Prijevoz
Avion, Autobus, Lokalni transfer, Voz
Smještaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Grupna putovanja
Avanture i ekspedicije, Daleke destinacije
Destinacije
Indija, Kina, Nepal
Kod putovanja
CNNPI
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 16 , Max 10 ,

Plan i program

Sastanak na aerodromu u Beogradu, dva i po sata prije leta. Let iz Beograda za Dohu u 12.40h (QR 232). Dolazak u Dohu u 18.40h.

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama, sa presedanjem, na relaciji Beograd – Šangaj, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Konekcija na let za Šangaj u 2.35h (QR 870). Dolazak u Šangaj u 16.30h. Šangaj – jedan od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Jangce. Najveći je saobraćajni, trgovinski i industrijski cenar zemlje. Jedan od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avanturizam i bogatstvo. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma u Šangaju do hotela.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Doha
 • Shanghai

Prvo idemo do Vrtova Yu Yuan (ili samo Yu vrtovi – što u prevodu znači vrtovi zadovoljstva), koji su jedni od najljepših vrtova u cijeloj Kini. Prelijepi vrtovi smješteni su u centru starog dijela Šangaja. Yuyuan je četvrt koja se sakrila između gomile nebodera i pokušava ostati kakva je bila. Ulice su prepune ljudi, prodavnica, prekrasnih kineskih kućica čija arhitektura mora oduševiti. Vrtovi Yu Yuan potječu iz 16. vijeka, a za javnost su otvoreni od 1961. godine. Na površini od oko 20.000 kvadratnih metara smjestili su se tradicionalni kineski paviljoni, brojna jezerca i ribnjaci, egzotične stijene, staro drveće i prekrasno cvijeće. Vrt je podijeljen na šest tematskih zona. Jedan od najpoznatijih dijelova Yu Yuan vrtova je stijena od žada, smještena nasuprot dvorane Yuhua (dvorana je napravljena kao mjesto odakle možete posmatrati stijenu). Radi se o prekrasnoj stijeni visokoj više od tri metra, koja ima 72 rupe. Posebnost ove stijene je da ako zapalite mirisni štapić ispod nje, dim će nekom čarolijom izlaziti na sve 72 rupe. U slučaju da se u stijenu kroz vrh naliva voda, ona će se slivati iz svih rupa i stvarati prekrasan prizor. Obilazimo i Chenghuangmiao ulicu, kao i Xintiandi kvart. Noćenje.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Shanghai

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vrijeme do leta za Čengdu. Dolazak u Čengdu, glavni i najveći grad Sičuan provincije. Transfer do smještaja. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od hotela u Šangaju do aerodroma.
 • Avionska karta sa svim taksama, na relaciji Šangaj – Čengdu, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma u Čengduu do hotela.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Shanghai
 • Chengdou

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Ujutro krećemo na besplatni izlet do mjesta Lešan (Leshan) gdje ćemo vidjeti najveću statuu Bude na svijetu – Lešansku Gigantsku Buda, koja se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine. Statua je visoka 71 metar, gradnja je započeta 713. godine, a završena je u vrijeme Tang dinastije. Prvo posjećujemo Linyun hram, a zatim idemo i brodićem odakle ćemo imati lijep pogled na samu statuu. Povratak u smještaj u Čengduu. Noćenje.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Chengdou

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Nakon doručka, idemo na Fakultativni Obilazak Rezervata Pandi, a popodne obilazimo Qingyang hram i posjećujemo Jinli ulicu, gdje ćemo imati priliku probati lokalnu hranu. Nakon toga, odlazimo na željezničku stanicu i krećemo na vožnju vozom do Tibeta. Vožnja će biti noćna.

Prevoz

 • Noćni voz od Čengdua do Lase

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Chengdou

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Smješteni smo u udobnim spavaćim kolima i uživamo u pogledu na predjele visoravni i naselja koja nas vode u neka druga vremena. Vožnja najvišom željeznicom na svijetu. Noćna vožnja.

Prevoz

 • Vožnja vozom od Kine do Tibeta

Dolazak u Lasu (Lhasa) u prijepodnevnim satima. Tibet u svoj svojoj veličanstvenosti. Transfer do smještaja i slobodno vrijeme za aklimatizaciju. Noćenje.

Prevoz

 • Prevoz od željezničke stanice do smještaja u Lasi.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Lhasa

Krećemo u razgledanje Lase, koja je glavni grad autonomne oblasti Tibeta u Narodnoj Republici Kini. Grad se nalazi na sjevernoj obali rijeke Kji, pritoke Brahmaputre u Transhimalajima. Nadmorska visina Lase je 3490 metara, što je čini jednim od najviših gradova na svijetu. Proteže se na više od 10 kilometara u pravcu istok-zapad. Obilazak počinjemo od Potala palate, koja je bila rezidencija Dalaj Lame do 1959. godine kada je četrnaesti Dalaj Lama pobjegao u Indiju. Palata je visoka 117 metara, duga 360 metara, a ima 13 spratova. Sastoji se iz dva dijela – Bijela palata koja ima svjetovnu namjenu i Crvena palata koja ima religioznu namjenu. Danas se palata nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Nakon toga obilazimo Jokhang palatu, Muzej Tibeta i Barkhor ulicu. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Lhasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Nakon doručka obilazimo manastire Drepung i Sera koji se nalaze u podnožju planine Gefel, a zatim posjećujemo poznatu fabriku tibetanskih tepiha koja zapošljava preko 300 Tibetanca, a tepisi iz ove fabrike se izvoze širom svijeta. Nakon toga se vraćamo u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Lhasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Krećemo ujutro na vožnju preko prevoja Gampala (4790 m) kako bismo vidjeli Yamdrok-tso (4400 m). Jezero Jamdrok je okruženo mnogim planinama prekrivenim snijegom i u daljini možemo imati spektakularan pogled na Svetu goru Nienčen Kangsar (7191 m), najvišu planinu u blizini Lase. Nastavljamo istraživati obalu jezera s različitih vidikovaca, upoznajemo lokalce i njihove običaje. Zatim prolazimo i uživamo u glečeru Korola pored puta. To je najveći glečer na Tibetu. Dok gledamo kako se ledeni jezik glečera penje po cijeloj padini, osjetit ćemo magičnu moć prirode. Zatim nastavljamo putovanje do Giantsea. Na putu ćemo se zaustaviti na planinskom prevoju Simila, gdje možemo okačiti molitvene zastave kako bismo se pomolili za mir u svijetu i zdravlje vaše porodice. Nakon dolaska u Giantse, možemo provesti neko vrijeme fotografirajući taj drevni grad. Od Giantsea do Shigatsea, proći ćemo pored zelenih (ljeti) i zlatnih (jeseni) tibetanskih polja ječma i bezbrojnih farmi. Konačno stižemo u Šigace, drugi po veličini grad na Tibetu. Nakon što se prijavimo u hotel, možemo se dobro odmoriti i pripremiti za sljedeći dnevni izlet na Mont Everest. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od Lase do Šigacea.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Nakon doručka, nastavljamo dalje, prvo kroz prolaz Gjatsola (5280m). Na vidikovcu Giatsola Pass, prvi put ćemo vidjeti Mont Everest. Skriven iza planinskog lanca, Everest podsjeća na cvijet lotosa, zadivljujući prizor pored puta. Nakon što uđemo u Nacionalni rezervat prirode Mount Everest, uživat ćemo u panoramskom pogledu na Himalaje na prolazu Gavula (5198m). Na ovom vidikovcu divit ćemo se veličanstvenom nizu pet najviših vrhova na Himalajima, uključujući Everest na čelu. Ovo je naš drugi pogled na Everest. Zatim se vozimo novim cik-cak putem do baznog kampa Everesta (5200m). Kako se približavamo baznom kampu, veličanstveni Everest se postepeno otvara pred nama, približavajući se svakim krivudavim zavoju. Ovo označava naš treći pogled na Everest. Kada stignemo do baznog kampa Everesta, pred nama se izdiže kolosalni bijeli piramidalni vrh Mont Everesta. Dok dan prelazi u sumrak, gledamo kako zlatne nijanse sunca bacaju toplu svjetlost na sjevernu stranu Everesta - naš četvrti pogled. Kako pada noć, svjetlucavi Mliječni put i snježno bijeli vrh Mont Everesta otkrivaju naš peti i posljednji susret sa Everestom. Noćenje u gostinjcu.

Prevoz

 • Transfer od Šigacua do Đironga.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Danas stižemo do granice Giringa, svjedoci pejzaža koji oduzimaju dah i koji se mijenjaju s 5200 metara na 2800 metara nadmorske visine. Ujutro, prije polaska iz kampa, posjetit ćemo manastir Rongbuk, najviši manastir na svijetu, gdje monahinje i monasi žive zajedno na 5154 metara nadmorske visine. Zatim ćemo prijeći Himalaje i voziti se do Điringa na kinesko-nepalskoj granici. Na putu od 380 kilometara, divit ćete se pejzažu koji se razvija - od snježnih vrhova koji se uzdižu preko 5000 metara do bujnih šuma i pogleda na kanjon na oko 2800 metara nadmorske visine. Dok prolazimo pored planine Šišabangme (8027 metara), jedne od najviših planina na svijetu iznad 8000 metara, možemo uživati u bliskom pogledu na tri glavna vrha Šigabangme, kao i u zlatnom sjaju jezera Pelku Tso ispod vrhova. Nakon toga, nadmorska visina dramatično opada. Bit ćemo opčinjeni šumama, vodopadima i kanjonima bez dna dok ulazite na ivicu Himalaja. Kada stignemo u dolinu Điringa, vidjet ćemo gustu šumu i snježne vrhove iznad šuma. Ovdje ćemo se oprostiti od Tibeta. Noćenje.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Prelazimo granicu s Nepalom i uživamo u vožnji do Katmandua. Dobrodošli u pravu Aziju, prašnjave ulice, mirisi iz hramova, zelenilo, nasmijani ljudi! Grad Katmandu je historijsko i kulturno srce Nepala i predstavlja nevjerovatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih uticaja. Upoznavanje s gradom i smještaj. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer do Katmandua

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Razgledavanje počinjemo obilaskom Darbar trga, koji je srce starog grada u religijskom i duhovnom smislu. Cijeli kompleks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput posjećujemo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i Kastamandap hram, najstariji u dolini. Zatim slijedi posjeta hramu Pašupatinat, jednom od najvažnijih hinduističkih hramova, koji je jedno od najvećih svetilišta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su podignuti duž obala svete rijeke Bagmati, pandana Gangi u Indiji, tokom vjekova. U okviru ovog kompleksa su i gatovi Katmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualna kupanja i molitve. Posjet završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Katmandua (40m), koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Putovanje do Nju Delija (New Delhi) – glavnog grada Indije. Fakultativni izlet – Obilazak Nju Delhija – Hram Lakshmi Narayan, India Gate, grob Mahatma Gandija, Lotus hram, Humajunova grobnica – preteča Tadž Mahala. Povratak u smještaj. Noćenje."

Prevoz

 • Transfer od hotela do aerodroma u Katmanduu.
 • Avionska karta sa svim taksama, na relaciji Katmandu – New Delhi, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma u New Delhiju do hotela.

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu
 • New Delhi

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Ranojutarnji polazak za Agru. Tadž Mahal (Taj Mahal), najspektakularnija građevina na svijetu koja rano ujutru svijetluca i prelama svjetlost na izlazećem suncu. Simbol Indije i ljubavi. Obilazimo i Crvenu tvrđavu (Red Fort) u poslijepodnevnim satima, još jednu prelijepu građevinu Radžaputa. Povratak u New Delhi. Transfer do aerodroma.

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama, na relaciji Katmandu – New Delhi, u ekonomskoj klasi

Smještaj

Hotel *** 1 noć

Mjesto

 • New Delhi

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Let za Dohu u 3.25h (QR 579). Dolazak u Dohu u 5.00h. Konekcija na let za Beograd u 7.25h (QR 231). Dolazak u Beograd u 11.40h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Transfer od hotela do aerodroma u New Delhiju.
 • Avionska karta sa svim taksama, sa presedanjem, na relaciji New Delhi – Beograd, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • New Delhi
 • Doha
 • Beograd

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Cijene aranžmana objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici ili uplatu na transakcijski račun agencije.

Prilikom prijavljivanja plaća se avans u iznosu od 1.000 KM, a ostatak sume plaća se u agenciji ili putem banke najkasnije 30 dana pred put. 

Nudimo vam mogućnost plaćanja NA RATE karticama UniCredit banke. Mogućnost odabira plaćanja od 2 do 24 rate. 

Za kartično plaćanje primjenjuju se regularne cijene aranžmana, bez mogućnosti ostvarivanja popusta za gotovinsko plaćanje i vrijedi za sva putovanja ukoliko putnik aranžman plaća u poslovnici karticom -  jednokratno ili shopping karticom na rate.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 13 noći
Guesthouse Primjer 2 noći

Prevoz

 • Avionska karta sa svim taksama, sa presedanjem, na relaciji Beograd – Šangaj, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma u Šangaju do hotela.
 • Transfer od hotela u Šangaju do aerodroma.
 • Avionska karta sa svim taksama, na relaciji Šangaj – Čengdu, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma u Čengduu do hotela.
 • Noćni voz od Čengdua do Lase
 • Vožnja vozom od Kine do Tibeta
 • Prevoz od željezničke stanice do smještaja u Lasi.
 • Transfer od Lase do Šigacea.
 • Transfer od Šigacua do Đironga.
 • Transfer do Katmandua
 • Transfer od hotela do aerodroma u Katmanduu.
 • Avionska karta sa svim taksama, na relaciji Katmandu – New Delhi, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma u New Delhiju do hotela.
 • Avionska karta sa svim taksama, na relaciji Katmandu – New Delhi, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od hotela do aerodroma u New Delhiju.
 • Avionska karta sa svim taksama, sa presedanjem, na relaciji New Delhi – Beograd, u ekonomskoj klasi

Hrana

13 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Viza za Nepal (30 USD, uzima se na aerodromu u Kathmanduu, uz pasoš i dvije fotografije)
 • Vizu za Indiju (160,00 KM)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Shanghai city tour

Shanghai city tour
Cijena: 50,00 EUR

SHANGHAI CITY TOUR

Shanghai, jedan je od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Jangce. Najveći je saobraćajni, trgovinski i industrijski centar zemlje. Jedan je od ekološki najugroženijih gradova na svijetu i sinonim je za grijeh, avanturizam i bogatstvo. Obilazimo Svjetski trgovinski centar, Yoyuan baštu lociranu u centru grada koja je oličenje tradicionalizma i slobodno vrijeme provodimo u The Bund – francuskoj koncesiji, dijelu grada nazvanom i ''Malom Francuskom'' zbog zadržavanja svog kolonijalnog izgleda uprkos vrisku modernizma.

Izlet obuhvata:

 • organizovan prevoz po određenom itineraru
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
 • sve ulaznice za navedene lokalitete

Katmandu I Darbar trg

Katmandu I Darbar trg
Cijena: 45,00 EUR

Fakultativni izlet Katmandu i Darbar trg: obilazak jedne od najzanimljivijih četvrti Katmandua. Razgledanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religijskom i duhovnom smislu. Čitav kompleks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palatu, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim, obilazak hrama Pašupatinat, jednog od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedno od najvećih svetilišta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vekova podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi Katmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Katmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice za lokalitete, usluge predstavnika agencije. U cijenu izleta nije uključeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Fakultativni obilazak New Delhija

Fakultativni obilazak New Delhija
Cijena: 40,00 EUR

Krećemo u upoznavanje New Delhija, avantura u haotičnom gradu nevjerovatnog duha, boja, mirisa i divne energije! Posjećujemo stari dio grada gdje se nalaze čuvena džamija Jama Masjid i Crvena Tvrđava (Red Fort). Džamiju je izgradio čuveni Šah Džahan i najveća je u čitavoj Indiji. Duh starog grada će Vas potpuno oduševiti, energija pokreta, buka, ljudi, sva čula su aktivirana! Vidjet ćemo i Crvenu Trđavu koja datira iz 17. vijeka. Ulazak nije planiran jer ćemo u okviru izleta u Agru posjetiti tamošnju tvrđavu. Obilazak nastavljamo uživajući u ljepoti građevine koja je poslužila kao uzor za izgradnju Tadž Mahala. U pitanju je Humajunova grobnica, mogulskog vladara Humajuna iz 16. vijeka, a čiju je izgradnju zahtjevala njegova prva žena i simbol ljubavi prenijet će se arhitekturom na izgradnju i samog Tadž Mahala. Obilazak završavamo kod kapije Indije, čuvene India Gate, posvećen svim vojnicima poginulim tokom Prvog svjetskog rata. Time se završava obilazak i slijedi povratak u smještaj i slobodno vrijeme za ostatak večeri.

*uzimajući u obzir moguće gužve i zastoje u saobraćaju, moguća je promjena redoslijeda obilaska lokaliteta.

U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice u kompleks Humajunove grobnice, usluge predstavnika agencije.

U cijenu izleta nije uključeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Fakultativni izlet - Tadž Mahal i Red Fort - cjelodnevni

Fakultativni izlet - Tadž Mahal i Red Fort - cjelodnevni
Cijena: 80,00 EUR

Posjet Taj Mahalu, najimpresivnijem građevinskom čudu na svijetu, koje blista i lomi svjetlost kad je sunce visoko na nebu, kao i pod punim mjesecom. To je simbol Indije i ljubavi. Priča o Šahu Džahanu i prelijepoj Mumtaz počinje na poznatom tržištu petkom, blizu mjesta gdje sada stoji moćni Tadž, na kojem su princovi birali svoje buduće nevjeste. Mumtaz je prodavala kristale soli, a Šah je bio princ spreman platiti so kao da je to Kohinoor. To je bila ljubav na prvi pogled, voleli su se sretno i beskonačno kao u bajci. Za 18 godina zajedničkog života Mumtaz mu je rodila četrnaestoro djece, ali na posljednjem porođaju je preminula. Izgradnja spomenika vječne ljubavi bila je njena želja. Gradnja mermernog groba trajala je čak 22 godine, u kojoj je učestvovalo 20 000 ljudi, hiljade slonova i kamila. Žad, lapis, koral, tirkiz, safir, oniks, pietra durga od 28 vrsta različitog poludragog i dragog kamenja su samo dio veličanstvenosti po kojoj je Tadž poznat. Šah je nakon ovog velikog poduhvata ostao gotovo bez kraljevstva, ali i života. Nakon dolaska njegovog sina na presto 1685. godine, biva zatvoren u najljepši zatvor na svijetu, u Crvenoj tvrđavi, s pogledom na Tadž Mahal - podsjetnik do kraja života na vječnu ljubav, ali i bankrot kraljevstva. Tu je proveo posljednje dane svog života, do smrti. Crvena tvrđava - Agra tvrđava, veliko zdanje Rajputa, vojničke kaste Indije, napravljena za odbranu kraljevstva, i do danas je u upotrebi, dok je samo 20% otvoreno za javnost. Odbrambeni tuneli, egzotični šanci, prostorije za konkubine, kraljevske odaje, najljepši zatvor na svijetu, prva prirodna klimatizacija i telefonija, samo su dio onoga što ćemo posjetiti. Povratak u Delhi u večernjim satima. Pauza za doručak predviđena je na putu za Tadž Mahal, dok je pauza za ručak nakon obilaska oba lokaliteta ili nakon prvog, ovisno o vremenu. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice za Tadž Mahal i Crvenu tvrđavu, usluge predstavnika agencije. 

U cijenu izleta nije uključeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smještaj

Hotel ***

Hotel ***
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel ***  je smještajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe posjeduju T/WC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije dvije nedjelje pred put.    

Guesthouse

Guesthouse
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještajni objekat tipičan za područje Azije. Sobe su jednostavne, uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

* Tačan naziv smještaja biće potvrđen najkasnije do 30 dana pred put.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.