Japan Nova godina

cijena od
2.780
BAM ,00
sada od
2.580
BAM ,00
trajanje
8 dana
Prijavi se Upit
Upit

Nasmijano pleme Vas vodi na doček Nove godine u Japan!

Japan je ostrvska zemlja istočne Azije koja predstavlja izolovan svijet jedinstvene kulture i pejzaža. Kao rijetko gdje na planeti, u Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektovao samo na arhitekturu i umjetnost, već i na ljude i njihov duh. Planine vode glavnu riječ u Japanu, a tu je i preko sto aktivnih vulkana. Japanski arhipelag sadrži preko 6000 ostrva od kojih su najveća  Honshu, Hokkaido i Kyushu i Shikoku.

Krećemo u obilazak prijestolnice „Zemlje izlazećeg sunca". Prvo obilazimo Carsku palatu, koja nije otvorena za posjetioce, ali se nalazi u veoma lijepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Metropolitan Government, treću najvišu zgradu u glavnom gradu Tokyu gdje ćemo uživati u panorami ovog nevjerovatnog grada. Slijedi obilazak Ueno parka gdje ćemo se odmoriti u miru, a zatim odlazimo u  Shibuyu - dio grada poznat po šopingu i užurbanosti na najprometnijoj raskrsnici. Posjetit ćemo i grad Nikko lokalnim vozom, kao i najveću luku Yokohamu.

Japan aranžman je spreman – čekamo te!


Ruta
Beograd
Doha
Tokyo
Doha
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hostel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije, Nova godina
Destinacije
Japan
Kod putovanja
JP2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Plan putovanja vrijedi za polaske 29. 12. 2020

Okupljanje na aerodromu ”Nikola Tesla” u Beogradu dva i po sata prije leta. Priče o egzotičnom krajevima i smješkanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu.  Let iz Beograda za Dohu (let QR 232, Beograd 11:40 – Doha 18:30). Dolazak u Dohu.  

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Doha, u ekonomskoj klasi, sa 30kg čekiranog prtljaga i 7kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Konekcija na let za Tokyo (let QR 806, Doha 01:55 – Tokio 17:45). Dolazak u Tokyo u kasnim poslijepodnevnim časovima, transfer metroom do smještaja. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. 

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Doha - Tokyo, u ekonomskoj klasi, sa 30kg čekiranog prtljaga i 7kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do hotela

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokyo

Fakultativni izlet - obilazak Tokya - prijestlonice „Zemlje izlazećeg sunca". Prvo obilazimo Carsku palatu, koja nije otvorena za posjetioce, ali se nalazi u veoma lijepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Metropolitan Government, treću najvišu zgradu u Tokyu gdje ćemo uživati u panorami ovog nevjerovatnog grada. Obilazak velikog svetilišta u parku Meiji Shrine (Meiđi hram), građenom u klasičnom šinto stilu. Zatim ćemo otići njihovim super-brzim metroom do vrlo živopisnog dijela grada koji se zove Ašakuša gdje još može da se osjeti atmosfera starog Japana. Tu razgledamo jedan od najvažnijih hramova edo perioda, Ašakuša Kanon. Spremamo se za doček Nove 2021. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokyo

Fakultativni izleti

Dan posvećen nastavku fakultativnog izleta – obilazak Tokya – odlazak u Ueno park gdje ćemo se odmoriti u miru. Uveče obilazimo Shibuyu, dio grada poznat po šopingu i užurbanosti na najprometnijoj raskrsnici. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokyo

Fakultativni izlet – odlazak u grad Nikko lokalnim vozom. Grad je riznica kako kulturno - historijskih sadržaja tako i prirodnih ljepota. Ovdje se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mjesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu i jedan je od najljepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega se nalaze brojne prostorije sa umjetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Pored ovog možemo vidjeti brojne pagode kao i “tajni most” preko rijeke Daija. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram. Povratak u Tokyo u kasnim večernjim časovima.

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokyo

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - obilazak najveće luke Yokohame. Posjeta ramen muzeju. Zaronit ćemo u poslijeratne tokijske ulice gdje se služi ramen supa, slušaju stare ploče i prate crno-bijeli prenosi sumo takmičenja. Potom slijedi odlazak u Yamashita park i dolazak u najveći Chinatown Japana. Povratak u Tokyo. 

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokyo

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja u prijepodnevnim satima, i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Transfer metroom do aerodroma. Let iz Tokya za Dohu u kasnim večersnjim časovima (let QR 807, Tokio 22:20 – Doha 04:50).

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Tokyo – Doha, u ekonomskoj klasi, sa 30kg čekiranog prtljaga i 7kg ručnog prtljaga

Mjesto

 • Tokyo

Dolazak u Dohu i presjedanje na let za Beograd (let QR 231, Doha 07:00 – Beograd 10:40). Dolazak u Beograd u prijepodnevnim časovima. 

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Doha – Beograd, u ekonomskoj klasi, sa dozvoljenim čekiranim prtljagom 30 kg i ručnim prtljagom 7 kg

Mjesto

 • Doha
 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 400 KM. Nakon formiranja grupe, a najkasnije do 60 dana pred put, uplaćuje se druga rata u iznosu od 600 KM.Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put. 

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel Palace Japan Primjer 5 noći

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Doha, u ekonomskoj klasi, sa 30kg čekiranog prtljaga i 7kg ručnog prtljaga
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Doha - Tokyo, u ekonomskoj klasi, sa 30kg čekiranog prtljaga i 7kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do hotela
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Tokyo – Doha, u ekonomskoj klasi, sa 30kg čekiranog prtljaga i 7kg ručnog prtljaga
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Doha – Beograd, u ekonomskoj klasi, sa dozvoljenim čekiranim prtljagom 30 kg i ručnim prtljagom 7 kg

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Troškovi vađenja vize za Japan

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Fakultativni izlet - Obilazak Tokija

*Ovaj obilazak grada radi se metroom, sa našim predstavnikom. Izlet se ne naplaćuje, putnici samo plaćaju dnevne metro karte i ulaznice za lokalitete.

Tokio je glavni i najveći grad Japana, ali ne samo Japana već čitavog svijeta! Ako posmatramo šire područije grada, Tokio je najnaseljenija aglomeracija na svijetu sa oko 38 miliona stanovnika! Stari naziv grada je bio Edo, a promijenjen je u Tokio u 19om vijeku i znači “istočna prijestonica”. Na ovom mjestu je od 15og vijeka postojalao malo ribarkso naselje a grad je počeo ubrzano da se razvija kada je car Meiđi prenio prijestonicu iz Kyota u Tokio i zvanično pod ovim imenom ima status grada od 1899. Godine. Ovaj grad je u 20-om vijeku pretrpio velike katastrofe, što prirodne što katastrofe koje su posljedice rata. Početkom 20-og vijeka pogodio ga je strašan zemljotres u kom je poginulo oko 140 hiljada ljudi a isto tako stradao je I u II Svjetskom ratu. Međutim poslije rata grad je počeo da se ponovo razvija i čitava zemlja je dobila epitet “ekonomskog čuda” jer je već sredinom ‘60tih godina bila druga ekonomija u svijetu. Tokio je bio i domaćin Olimpijskih igara 1964. godine a biće i domaćin ovog događaja 2020. godine. Jedna od glavnih atrakcija grada je hram Senso-ji, najstariji budistički hram u Tokiju. Ovaj hram predstavlja oazu duhovnosti smještena između rijeke Sumide i Tokyo SkyTree-a, u Ašakuša distriktu. Posvećen je boginji milosti - Guanyin, i na ovom mjestu slušamo priču o dva velika sistema misli, šintoizmu i budizmu. Prvi podaci o hramu potiču iz 645 godine, što ga čini najstarijim hramom u Tokiju! Kako bismo bolje razumjeli japanski politički sistem i njihovu odanost i poslušnost caru odlazimo do Imperial parka opasanog srednjovijekovnim kanalom. Ukoliko se ukaže mogućnost prošetat ćemo kroz Istočnu baštu a valja znati da je sam carev dvor otvoren za posjetioce samo na dva datuma (carev rođendan 23/12 i 01/01 za Novu Godinu). Bićete u prilici da vidite I Meiđi hram je posvećen caru reformatoru s kraja XIX vijeka. Car Meiđi je zemlju vesternizovao odnosno uhvatio priključak sa razvijen zapadnim svijetom za vrlo kratak period. Dalekosežne i temeljne promjene dale su Japanu novi izgled a car je dobio veliki hram u Tokiju. Ueno park u doba cvjetanja sakure dobija najljepše ruho u gradu i postaje jedna od najvećih atrakcija grada. Uveče, mjesto koje se mora doživjeti je raskrsnica na Shibuyi. Velika koncentracija ljudi, neonskih reklama i veselih džinglova. Prelazimo najpoznatiju dijagonalnu raskrsnicu svijeta i divimo se odanosti psa Haćika pored njegove statue.

Obilazak grada Nikko

Cijena: 90,00 EUR

Uputit ćemo se u ruralni sjever Japana. Daleko od užurbane pacifičke obale ušuškan je gradić Nikko. Ulazimo u veleljepni hram velikog šoguna Iejasua Tokugave i zamišljamo se nad čuvenom rezbarijom „Tri mudra majmuna“- jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi. Ovaj hram je jedan od najljepših najživopisnijih hramova u Japanu. Izgradio ga je 1617. godine sin šoguna Iejasua Tokugave, a nadrogadio njegov unuk. Veliki šogun Iejasu Tokugave je uspostavio vlast 1603. godine nakon čega je njegova porodica nastavila da vlada Japanom preko 250 godina, tj do ukidanja feudalizma 1868. godine. Upravo zbog toga ovaj hram predstavlja veliko svetilište. Takođe, u ovom hramu možete vidjeti rijetku kombinaciju budističkih i šintoističkih elementa. Do uspostavljanja Meiđi perioda ovo je bila česta kombinacija, iako su u pitanju 2 religije, međutim, od 1868. godine iz hramova su uklonjeni elementi jedne od religija, pa su tako ostali ili samo budistički ili samo šintoistički. Ovo je jedan od rijetkih hramova gdje možete vidjeti obje! Oko hrama se nalazi bajkovita šuma i staze koje pružaju pravu relaksaciju u prirodi. Takođe u ovom gradu se nalazi i grad Rinno-ji hram, koji je podigao budistički monah u 8. vijeku. U ovom hramu se nalaze i drvene statue tri planinska božanstva-Amida, Senju-Kannon i Bato-Kannon. U Nikkou se nalaze brojne zanatske radnje poput one gdje možete uživati u stvaranju zmaja u jednom potezu.

Obilazak grada Yokohama

Cijena: 60,00 EUR

Odlazimo u najveću luku Japana i drugi najmnogoljudniji grad nakon Tokya. Tokom Edo perioda samoizolacije Japana (1603-1867) Yokohama je, kao luka, jedina bila tačka dodira sa ostatkom svijeta. Stoga se jako brzo I razvila u industrijskom Japanu i danas je to drugi najveći grad Zemlje izlazećeg Sunca. Na dokovima grada se slikamo pored renoviranih skladišta i moćnih plovila. Minato Mirai zapravo znači “Luka budućnosti”. Zaista, futurističke zgrade će vas prebaciti nekoliko vijekova unaprijed dok se ispred vas vrti Cosmo World. Atrakcije u njemu kreću se od 400-800 jena po osobi. Pored divnih cvjetnih parkova ovdje se zadržavamo i da bismo posjetili muzej ramen supe. Upozanjemo se sa varijacijama iste supe u zavisnosti od regiona u Japanu. Zaronit ćemo u svijet poslijeratnog Japana, osjetiti miris i ukus ulica drvenog Tokya koji je oživljen kroz ovaj nesvakidašnji muzej. Prisutne su i stare vending mašine na kojima se može pazariti čuvena supa. Nesvakidašnji doživljaj i prilika da se vratimo u Šitamaći, stari centar Tokya. U Yokohami se nalazi i najveći Chinatown u Japanu. Japanci i Kinezi imaju isprepletanu istoriju kako konflikata tako i kulturnih uticaja. Slušamo priče o tome i ova četvrt nam prikazuje djelić Kine ni manje ni više nego u Japanu.

Smještaj

Hotel Palace Japan

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Palace Japan je smještajni kapacitet koji se nalazi u Tokyu u blizini metro stanice Minami – Senju Subway Station. Raspolaže dvokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, sa krevetima na sprat. Sve sobe posjeduju klimu, frižider i TV, a kupatila su zajednička – spratna. Hotel ima uslužnu kuhinju i servis za pranje veša. Usluga je na bazi noćenja. 

Web stranica http://www.palace-japan.com/english/index.html

Adresa 111-0022 Tokyo-to
Taito-ku Kiyokawa 2-31-6
Japan

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Voz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički voz je oblik željezničkog saobraćaja koji se već par vijekova koristi za putovanja.

Metro

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Javni željeznički transport.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.