Velika Indonežanska tura

cijena od
5.300
BAM ,00
trajanje
26 dana
Prijavi se Upit
Upit

Avantura koju smo svi željno iščekivali! Istraživanje neistraženih predjela Malezije, Bornea i Indonezije.

Putovanje počinjemo u Kuala Lumpuru, grada koji je u prethodnoj deceniji prerastao od malog i nerazvijenog grada u džungli do metropole nezamislivih razmjera. Grad u kome se podjednako miješaju kulture, religije i uticaji Kineza, Hindusa i Malaja. Obilazimo poznate Petronas kule i skupljamo snagu za avanturu po Borneu kada naša prava mala avantura počinje.  

Od Bornea, obilaska rezervata orangutana i ostrva kornjača put nastavljamo ka Medanu i Bukit Lawangu, najpoznatijem utočištu sumatranskog orangutana gdje ćemo imati prilike da odemo na fakultativni dvodnevni treking u potrazi za ovim pametnim životinjama. Iz Bukit Lawanga idemo dalje i obilazimo jednu od najpoznatijih pagoda u ovom dijelu Azije - Tman Alam Lumbini - izuzetno veliki kompleks zlatnih građevina u čijem se centru nalaze četiri statue Bude. Sa Sumatre idemo put Jave i nekadašnje prijestolnice, Jogjakarte gdje ćemo imati prilike da vidimo dva najstarija hrama i to Borobudur i Prambanan.  

Put završavamo u uljuljkanom Baliju gdje će nam zadatak biti da obiđemo sve čari ove zelene džungle i uživati na nepreglednim surferskim plažama.


Ruta
Beograd
Doha
Kuala Lumpur
Sandakan
Kuala Lumpur
Bukit Lawang
Berastagi
Samosir
Medana
Yogyakarta
Bromo
Seminyak
Doha
Beograd

Prijevoz
Avion, Lokalni transfer
Smještaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije, Ljetna proputovanja
Destinacije
Indonezija, Malezija
Kod putovanja
IDMY1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Polazak iz Beograda sa aerodroma „Nikola Tesla“. Priče o egzotičnom krajevima i smješkanje dok čekamo naš let. Idemo na Istok u susret Suncu. Let za Kuala Lumpur sa presjedanjem.

Prevoz

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd - Doha, u ekonomskoj klasi
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Doha - Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Dolazak u Kuala Lumpur. Transfer do smještaja. Kuala Lumpur je grad koji je u prethodnoj deceniji prerastao od malog i nerazvijenog južnoazijskog grada u džungli do metropole nezamislivih razmjera. Grad u kome se podjednako mješaju kuture, religije i uticaji Kineza, Hindusa i Malaja. Slobodno veče za istraživanje noćnih marketa i nevjerovatnih restorana u kojima se mješaju ukusi Indije, Kine, Tajlanda i samih Malaja.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Fakultativni izlet - obilazak grada. Obilazimo najznačajnije lokalitete u gradu, sa stajanjem i fotografisanjem kod najbitnijih atrakcija. Obilazak se započinje kod Batu pećine, velikog hindu svetilišta smještenog u pećini na periferiji grada. Obilazak se nastavlja preko Nacionalne Palate, Spomenika Nezavisnosti, Merdeka trga na kojemse nalazi jedna od najviših zastava na svijetu, mjesto gdje se prvi put i zaviorila zastava nezavisne Malezije, Kineske četvrti, KL tornja sve do Petronas Kula, čuvenih zgrada bliznakinja, poznatih širom svijeta. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Transfer do aerodroma i let za Sandakan, šarmantni primorski grad u Malezijskom dijelu Bornea poznatog po bogatim morskim specijalitetima. Slijećemo na mistični Borneo, ostrvo punom čudnovatih plemena, gustih džungli i visokih planina. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. 

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Sandakan, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet – obilazak ostrva u blizini Sandakana. Jedno od njih je Berhala Islands, za dan čistog hedonizma i uživanja. Povratak u Sandakan predveče i slobodno vrijeme za degustaciju morskih specijaliteta za večeru. 

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Fakultativni izleti

Aktivnosti se nastavljaju odmah po buđenju. Fakultativni izlet do Sepiloka, rezervata oragnutana, jednog od 4 takve vrste u svijetu. Jedinstvena prilika za posmatranje ovih ugroženih životinja, koje po inteligenciji odskaču od ostalih majmuna i najbliže su čovjeku od svih životinja. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do Turtle Island-a. Na ovom rajskom ostrvu imat ćemo cijeli dan slobodan za kupanje, odmaranje i uživanje. Uz to ovo ostrvo je jedno od najboljih lokacija za posmatranje velikih kornjača, koje slobodno plivaju oko nas. Ovaj nacionalni park je još jedno od mnogih prirodnih bogatstava po kojima je Borneo jedinstven u svijetu. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – Sungai Kinabatangan, rezervat koji je ime dobio po najdužoj rijeci koja tuda protiče (560km). Borneo je asocijacija za nepregledne džungle, divlja plemena lovaca na glave i ljudoždere (sada ih ima sve manje i manje), netaknute prirode i nevjerovatno bogatog biljnog i životnjskog svijeta. Ovaj rezervat je jedan od najfascinantnijih na svijetu i safari u njemu se ne smije propustiti. Rezervat buja od života, flore i faune. Jutarnji treking traje 2 sata kroz gustu džunglu i vožnju brodićem, poslije pauze za ručak nastavljamo razgledanje rezervata i čekamo zalazak sunca iznad džungle bogate pticama i sisarima. Imat ćemo prilike da vidimo najmanju žabu na svijetu, mnogo različitih vrsta majmuna, krokodile, zmije, divlje orangutane itd. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i transfer do aerodroma i let za Kuala Lumpur. Let za Medan (Sumatra) i transfer do smještaja u Bukit Lawangu. Slobodno vrijeme. 

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Sandokan - Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Medan, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Mjesto

 • Sandakan
 • Kuala Lumpur
 • Bukit Lawang

Bukit Lawang – dobrodošli u najpoznatije utočište Sumatranskog orangutana (Pongo Abelii)! Selo koje se nalazi na istočnom obodu Gunung Nacionalnog Parka koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara, na samo 90 kilometara od glavnog grada Sjeverne Sumatre, Medana. 1973. Nacionalni park je pored organgutana poznat i po raznim vrstama biljaka, ptica i sisara. Fakultativni izlet - dvodnevni treking gdje ćemo imati prilike da vidimo Orangutana u svom prirodnom staništu, iskusiti vlažnu i tropsku klimu, probati lokalnu hranu i spavati u improvizovanom šatoru u džungli. 

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Bukit Lawang

Fakultativni izleti

Nastavak fakultativnog izleta - nakon doručka polako  idemo na treking ka rijeci gdje ćemo napraviti pauzu za ručak i nakon ručka se opciono spuštati raftingom do sela, ili se polako pješice kretati natrag. Povratak u smještaj u Bukit Lawangu. 

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Bukit Lawang

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i transfer do Berastagija – mjestašce u sumatranskim visoravnima gdje ćete moći osjetiti svježinu Indonezije, nešto što nećete moći svuda iskusiti. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. 

Prevoz

 • Transfer od Bukit Lavanga do Berastagiju

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Berastagi

Budimo se rano ujutru i idemo na fakultativni izlet do Taman Alam Lumbini, jednu od najljepših i najpoznatijih pagoda u Indoneziji i Sjevernoj Sumatri! Pagodu karakteriše izuzetno veliki kompleks zlatnih građevina, u čijem se centru nalaze četiri statue Bude. Vrtimo točak sreće i molimo se ispunjenju želja dok uživamo u jedinstvenoj arhitekturi i pejzažu koji nas okružuje. Ukoliko vremenske prilike to dozvole, fakultativno se penjemo po obodima vulkana i pravimo slike za cijeli život. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Berastagi

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i transfer do jezera Toba i ostrva unutar njega, Samosira. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za upoznavanje lokalaca, istraživanje hrane i kupanje u jezeru sa ostrva koje je nastalo u jednoj od najvećih vulkanskih erupcija u našoj historiji. Uživamo u prirodi i punimo baterije

Prevoz

 • Transfer od Berastagia do ostrva Samosira

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Samosir

Napuštanje smještaja i transfer do Medana – glavnog i najvećeg grada u Indoneziji nakon Jakarte, Surabaje i Bandunga. Grad odlikuje multikulturalizam i izuzetna trgovina unutar luke. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme ili gdje se možete prošetati po gradu i videti raznoliku arhitekturu - Maimun Palata, Velika džamija, Maha Vihara Maitreya budistički hram, Sri Mariamman Hiduistički hram... 

Prevoz

 • Transfer od Samosira do Medana

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Medana

Transfer do aerodroma i let za Yogyakartu, nekadašnju prijestonicu, grad sultana,koji će nam biti prvi susret sa Javom, njenom kulturom, tradicijom, a imaćemo vremena da vidimo i koliko je grad živ i uzbudljiv. Transfer do smještaja. 

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Samosir - Yogyakarta , u ekonomskoj klasi

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Yogyakarta

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Budimo se rano i krećemo na fakultativni izlet – Borobudur i Prambanan, predivni hram izgrađen tokom i VIII i IX vijeka, čak 300 godina prije hrama Angkor Vat u Kambodži. Bio je napušten od X vijeka, da bi ponovo bio otkriven tokom XIX vijeka usred džungle. Krase ga čak 504 statue Bude i 73 stupe. Tu se nalazi i najveći uklesani reljef na svijetu, dužine 6 kilometara. Nalazi se na listi UNESCO-ve Svjetske baštine kao jedan od najvećih budističkih spomenika na svijetu. Danas predstavlja jednu od najvećih atrakcija Jave ali i mjesto hodočašća za mnogobrojne budiste iz Kine, Indije, Tibeta i Kambodže. Nastavljamo izlet za Prambanan – najpoznatije hindu svetilište centralne Jave i najviši hram u Indoneziji. U sklopu hrama nalaze se hramovi posvećeni Šivi, Brami, Višnuu, ispred kojih su svetilišta njihovih životinja zaštitnika – bik Nandi, labud i orao. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Yogyakarta

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Ranojutarnje napuštanje smještaja i transfer do smještaja u selu u podnožju Bromo vulkana. Na putu ka smještaju ukoliko vremenske prilike dozvole stajemo u Malang poznat po šarenim selima odnosno nekadašnjim slamovima koji su postali top turistička destinacija i odlično mjesto za predah. Bromo vulkan – aktivni vulkan dio Tenger masiva u Istočnoj Javi visok 2329 metara. Vulkan pripada Bromo Tenger Semeru Nacionalnom Parku i samo ime Bromo dolazi od Javanskog jezika koji u prevodu označava Brahmu, sveto Hindu božanstvo kreacije. Upoznajemo se sa lokalcima i uživamo u prirodi. Slobodno vrijeme. 

Prevoz

 • Transfer od Yogyakarte do sela u podnožju Bromo vulkana

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Bromo

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Ustajemo rano ujutru i čekamo izlazak sunca iza vulkana. Polako idemo na fakultativni izlet - treking dok pravimo nevjerovatne fotke potpuno magičnog prizora Broma i okoline. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Bromo

Fakultativni izleti

Transfer do aerodroma u Surabaji i let za Denpasar. Transfer do smještaja u Seminyaku. Bali- ostrvo osmjeha, nestvarne prirode, bogatih rižinih polja, hindu hramova, kraljevskih bazena, voća, cvijeća, plaža, vulkana i fantastičnog podvodnog svijeta. Slobodno vrijeme. 

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Surabaja - Dempasar, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Seminyak

Fakultativni izlet za Ubud, umjetničku koloniju i prelijepo mjesto koje je pun umjetničkih djela i nevjerovatnih slika balinežanske kulture. Ubud je oduvijek bio poznat kao slikarsko selo, ali je zapravo jedan veći region, zajednica od 14 sela. Nekada je Ubud bio i medicinski centar, o čemu svjedoči njegovo ime, koje na staro-balinežanskom znači medicina. Ipak, Ubud je najpoznatiji po umjetničkim radionicama koje su rasute po svim ulicima, kao i na velikoj pijaci – Ubud Market, gdje ćemo se opremiti suvenirima :) Odlazimo na Tegunungan vodopade gdje ćemo imati prilike da se okupamo u mističnom krajoliku i napravimo nevjerovatne slike. Dan provodimo i u obilasku poznatih Bali vila – Green Village Bali koje su svojevrsni zaštitni znak Balija. Izgrađene u potpuno ekološkoj sredini od ekoloških materijala, bambusa, na terasastim poljima kraj Ayung rijeke. Obilazimo ekološke vile i divimo se zelenilu u kom se nalazimo. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Seminyak

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan za fakultativni izlet – obilazak Besaki hrama i Tirtiganga palate. Besaki hram je dio velikog kompleksa od 22 hindu hrama, na padinama planine Agung i prostire se na 3 kvadratna kilometra, gdje po vjerovanju počivaju preci Balinežana. Svi hramovi se nalaze na jednoj osi i smisleno su građeni tako da simbolišu put duše do vrha svete planine. Zatim odlazimo u obilazak čuvene Tirtiganga palate. U prevodu Sveta voda iz Ganga, predstavlja najbolji primjer prave kraljevske vodene palate. Kompleks se sastoji od svetih izvora, hladnih bazena i nekoliko malih jezera, centar same palate je impozantna fontana od 11 spratova. Uživat ćemo u pravoj balinežanskoj kulturi. Za kraj izleta idemo na popularnu plažu Virgin Beach gdje ćemo uživati u pijesku i izležavanju nakon napornog dana. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Seminyak

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Još jedan dan za upoznavanje Balija. Fakultativni izlet za Tanah Lot hram, simbol Balija! Jedan od najljepših i definitivno najprepoznatljiviji hram na Baliju, smješten samo 100m od obale na ostrvu. Kao što i samo ime kaže, hram je smješten na mjestu gdje se spajaju zemlja i more - tanah u prevodu znači zemlja, a lot more. Slušamo interesantne priče i uživamo u predivnom prizoru. Put nastavljamo ka rižinim poljima, opuštanjem u zelenilu terasa i nevjerovatnih pejzaža. Obilazimo i hram Ulun danu Bratan, hram u unutrašnjosti ostrva na visini od 1000 metara! Prelijiepi hram koji je svoje mjesto našao i na novčanici, smješten je na obali jezera za koje se vjeruje da ima svetu vodu.  Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Seminyak

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta - odlaska na treking uz izlazak sunca na Mount Batur. Pravimo slike za cijeli život. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Seminyak

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Beograd sa presjedanjem.

Prevoz

 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Denpasar - Doha, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Seminyak
 • Doha

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dolazak u Beograd. 

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Doha – Beograd, u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 10 noći
Guesthouse Primjer 12 noći

Prevoz

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd - Doha, u ekonomskoj klasi
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Doha - Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Sandakan, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Sandokan - Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Medan, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od Bukit Lavanga do Berastagiju
 • Transfer od Berastagia do ostrva Samosira
 • Transfer od Samosira do Medana
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Samosir - Yogyakarta , u ekonomskoj klasi
 • Transfer od Yogyakarte do sela u podnožju Bromo vulkana
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Surabaja - Dempasar, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Denpasar - Doha, u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Doha – Beograd, u ekonomskoj klasi

Hrana

10 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Kuala Lumpur City Tour

Cijena: 35,00 EUR

Cjelodnevni izlet u Kuala Lumpuru. Obilazak autobusom najznačajnijih lokaliteta u gradu uz pratnju lokalnog vodiča, sa stajanjem i fotografisanjem kod najbitnijih atrakcija. Obilazak se započinje kod Batu pećine, velikog hindu svetilišta smještenog u pećini na periferiji grada. Obilazak se nastavlja preko Nacionalne Palate, Spomenika Nezavisnosti, Merdeka trga na kojem se nalazi jedna od najviših zastava na svijetu, mjesto gdje se prvi put i zaviorila zastava nezavisne Malezije, Kineske četvrti, KL tornja sve do Petronas Kula, čuvenih zgrada bliznakinja, poznatih širom sveta.

Cijena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Berhala Ostrvo (Berhala Island)

Cijena: 45,00 EUR

Berhala Ostrvo (Berhala Island) – cjelodnevni obilazak ostrva za dan čistog hedonizma i uživanja. Cijeli dan provodimo na ovom nevjerovatnom ostrvu Bornea gdje ćemo imati prilike da ronimo, oprobamo se u pecanju ali i družimo se sa lokalcima. Kupanje u kristalno čistoj vodi Berhala ostrva će Vas ostaviti bez daha. 

Cijena izleta obuhvata: organizovani prevoz po predviđenom itineraru i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Sepilok

Cijena: 65,00 EUR

Sepilok – rezervat orangutana – Ovaj rezervat je jednog od 4 takve vrste u svijetu. Jedinstvena je prilika za posmatranje ovih ugroženih životinja, koje po inteligenciji odskaču od ostalih majmuna i najbliže su čovjeku od svih životinja. Sepilok Orangutan Rehabilitacioni centar je osnovan 1961 godine i izgradnja je završena 1964 kada je održavanje potpomogla i vlada. Rezervat je svoje ime dobio po dvije rijeke koje se ulivaju u Sandakan Zaliv. Svrha rehabilitacionog centra je da vrati napuštene orangutane nazad u svoje prirodno stanište u Kabili – Sepilok šumu. 

Cijena izleta obuhvata: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za navedene lokalitete.

Ostrvo Kornjača (Turtle Island)

Cijena: 35,00 EUR

Ostrvo Kornjača (Turtle Island) - Na ovom rajskom ostrvu imaćemo cijeli dan slobodan za kupanje, odmaranje i uživanje. Uz to ovo ostrvo je jedno od najboljih lokacija za posmatranje velikih kornjača, koje slobodno plivaju oko nas. Ovaj nacionalni park je još jedno od mnogih prirodnih bogatstava po kojima je Borneo jedinstven u svijetu. 

Cijena izleta obuhvata: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Sungai Kinabatangan

Cijena: 90,00 EUR

Sungai Kinabatangan - rezervat koji je ime dobio po najdužoj rijeci koja tuda protiče (560km). Borneo je asocijacija za nepregledne džungle, divlja plemena lovaca na glave i ljudoždere (sada ih ima sve manje i manje), netaknute prirode i nevjerovatno bogatog biljnog i životnjskog svijeta. Ovaj rezervat je jedan od najfascinantnijih na svijetu i safari u njemu se ne smije propustiti. Rezervat buja od života, flore i faune. Jutarnji treking traje 2 sata kroz gustu džunglu i vožnju brodićem, poslije pauze za ručak nastavljamo razgledanje rezervata i čekamo zalazak sunca iznad džungle bogate pticama i sisarima. Imat ćemo prilike da vidimo najmanju žabu na svijetu, mnogo različitih vrsta majmuna, krokodile, zmije, divlje orangutane itd. 

Cijena izleta obuhvata: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za navedene lokalitete.

Dvodnevni treking u Bukit Lawangu

Cijena: 80,00 EUR

Dvodnevni treking u Bukit Lawangu – dobrodošli u najpoznatije utočište Sumatranskog orangutana (Pongo Abelii)! Selo koje se nalazi na istočnom obodu Gunung Nacionalnog Parka koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara, na samo 90 kilometara od glavnog grada Sjeverne Sumatre, Medana. 1973. Nacionalni park je pored organgutana poznat i po raznim vrstama biljaka, ptica i sisara. Idemo na dvodnevni treking gdje ćemo imati prilike da vidimo Orangutana u svom prirodnom staništu, iskusiti vlažnu i tropsku klimu, probati lokalnu hranu i spavati u improvizovanom šatoru u džungli. Drugog dana nakon doručka polako idemo na treking ka rijeci gdje ćemo napraviti pauzu za ručak i nakon ručka se opciono spuštati raftingom do sela, ili se polako pješice kretati natrag. 

Cijena izleta obuhvata: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za navedene lokalitete, noćenje u džungli u bazičnim smještajima, večeru i doručak.

Taman Alam Lumbini

Cijena: 40,00 EUR

Taman Alam Lumbini – jedna je od najljepših i najpoznatijih pagoda u Indoneziji i Sjevernoj Sumatri! Pagodu karakteriše izuzetno veliki kompleks zlatnih građevina, u čijem se centru nalaze četiri statue Bude. Vrtimo točak sreće i molimo se ispunjenju želja dok uživamo u jedinstvenoj arhitekturi i pejzažu koji nas okružuje. Ukoliko vremenske prilike to dozvole, fakultativno se penjemo po obodima vulkana i pravimo slike za cijeli život. 

Cijena izleta obuhvata: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za navedene lokalitete.

Borobudur i Prambanan (Yogyakrta)

Cijena: 90,00 EUR

Cjelodnevni izlet iz Yoghyakarte tokom kojeg se obilazi najveći budistički hram na svijetu i jedan od najznačajnih hindu hramova na ovom području. Borodubur je jedan od najfotografisanijih lokaliteta u Indoneziji, budistički hram koji je zaštićen od strane UNESCO-a. Brijeg Bogova, kako ga drugačije nazivaju najvjerovatnije potiče iz 8. vijeka, a godišnje ga posjeti i do 2.5 miliona posjetilaca! Obilaskom hrama upoznaje se sa osnovnim tekovinama budizma i Budinog života. Nakon ručka, u pratnji lokalnog vodiča nastavlja se put ka hramu Prambanan koji je takođe na UNESCO-voj listi. Hindu hram iz 9. vijeka na najbolji način upoznat će vas sa ovom religijom i specifičnostima javanskog hinduizma.

Cijena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • ručak bez konzumacije pića
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

 

Bromo vulkan

Cijena: 80,00 EUR

Treking po obodu Bromo vulkana – aktivni vulkan dio Tenger masiva u Istočnoj Javi visok 2329 metara. Vulkan pripada Bromo Tenger Semeru Nacionalnom Parku i samo ime Bromo dolazi od Javanskog jezika koji u prevodu označava Brahmu, sveto Hindu božanstvo kreacije. Upoznajemo se sa lokalcima i uživamo u prirodi. Ustajemo rano ujutru i čekamo izlazak sunca iza vulkana. Polako idemo na treking dok pravimo nevjerovatne fotke potpuno magičnog prizora Broma i okoline. 

Cijena izleta obuhvata: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Ubud, Tegunungan vodopadi, Bali Green Village

Cijena: 45,00 EUR

Ubud, Tegunungan vodopadi, Bali Green Village - Fakultativni izlet za Ubud, umjetničku koloniju i prelijepo mjesto koje je pun umjetničkih djela i nejverovatnih slika balinežanske kulture. Ubud je oduvijek bio poznat kao slikarsko selo, ali je zapravo jedan veći region, zajednica od 14 sela. Nekada je Ubud bio i medicinski centar, o čemu svjedoči njegovo ime, koje na staro-balinežanskom znači medicina. Ipak, Ubud je najpoznatiji po umjetničkim radionicama koje su rasute po svim ulicima, kao i na velikoj pijaci – Ubud Market, gdje ćemo se opremiti suvenirima :) Odlazimo na Tegunungan vodopade gdje ćemo imati prilike da se okupamo u mističnom krajoliku i napravimo nevjerovatne slike. Dan provodimo i u obilasku poznatih Bali vila – Green Village Bali koje su svojevrsni zaštitni znak Balija. Izgrađene u potpuno ekološkoj sredini od ekoloških materijala, bambusa, na terasastim poljima kraj Ayung rijeke. Obilazimo ekološke vile i divimo se zelenilu u kom se nalazimo. 

Cijena izleta obuhvata: organizovan prevoz po predviđenom itinereru,sve ulaznice za navedene lokalitete i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Besaki hram, Tirtiganga i Virgin beach

Cijena: 40,00 EUR

Cjelodnevni izlet iz Kute na kojem se obilaze važni hramovi ali i uživa na jednoj od najljepših zavučenih i mirnijih plaža na Baliju. Besaki hram nalazi se u podnožju vulkana Agung koji je posljednji put eruptirao u Novembru 2017. godine. Drugačije ga zovu „hramom svih hramova“ ili „majkom hramova“. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a i najsvetije je mjesto za čitavo hinduističko stanovništvo Balija. Tirtaganga ili „Vodena palata“ oduševljava svojim vrtovima i bazenom po kojem se se može šetati kamenom stazom i hraniti narandžasti šarani. Ova voda se smatra svetom pa ko želi može se i okupati ovde.

Cijena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Hram Tanah Lot, polja riže i hram Ulun Danu Bratan

Cijena: od 40,00 EUR do 45,00 EUR

Cjelodnevni izlet iz Kute. Obilazak neobičnih lokaliteta i još neobičnijih hramova uz opuštanje u zelenilu rižinihh polja. Tanah Lot – najupečatljivija atrakcija Balija, hram na vodi, tačnije na stijeni u sred mora, nekih 100 metara od obale iz 16. vijeka. Izlet se nastavlja obilaskom rižnih polja, opuštanjem u zelenilu terasa i nevjerovatnih pejzaža. Obilazi se i hram Ulun danu Bratan, hram u unutrašnosti ostrva na visini od 1000 metara! Prelijepi hram koji je svoje mjesto našao i na novčanici, smješten je na obali jezera za koje se vjeruje da ima svetu vodu.

Cijena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku 1

Cijena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Mount Batur treking

Cijena: 55,00 EUR

Mount Batur treking – Ustajemo rano ujutru kako bismo do vrha planine stigli u pravo vrijeme i uhvatili nevjerovatan pogled na okolne planine, vulkan i prirodu koja nas okružuje. Nakon toga vrijeme provodimo kupajući se u toplim izvorima i opuštanju tijela nakon napornog trekinga. 

Cijena izleta obuhvata: organizovan prevoz po predviđenom itineraru, sve ulaznice za navedene lokalitete i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Smještaj

Hotel /

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel 2*/3* je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe posjeduju T/WC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 sedmice pred put. 

Guesthouse

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještajni objekat tipičan za područje Azije. Sobe su jednostavne, uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

Prijevoz

Avion

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Kombi prevoz je prevozno sredstvo za manje grupe putnika, najčešće do 15 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu usljed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine aviokarata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promjena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od aviokompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABIH standardom.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavijesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše BiH dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.